El procés per convertir-se en programador és llarg i desafiant però gratificant. També pot ser divertit si es fa bé!

Com esdevenir un programador

Tots sabem que l’aprenentatge de la programació requereix un treball dur. El problema són moltes guies sobre com convertir-se en un programador que intenta intimidar els lectors. O bé els suggereixen que s’inscriguin a programes costosos a la seva universitat local. Però això no és el que volem.

Volem explicar-vos com podeu millorar les vostres habilitats de programació sense gastar-vos gaire. Així doncs, anem a veure com es pot convertir en un programador informàtic a un preu raonable.

10 passos fàcils per convertir-se en un programador expert

Hem cobert tot el que necessiteu saber sobre com convertir-vos en programador. Examinarem tots els fonaments bàsics en detall perquè no tingueu cap problema. Anem a veure els deu passos fàcils d’aquest gratificant viatge!

1. Fes un objectiu i segueix-lo estrictament

Per descomptat, el primer pas és estar segur del cent per cent de convertir-se en programador. Per tant, abans de començar, penseu tota la cosa i comprometeu-ho plenament. Sapigueu que la corba d’aprenentatge serà complicada i que us resultarà difícil les primeres lliçons.

Tanmateix, un cop apres els fonaments bàsics, la programació serà molt divertida. De fet, és més fàcil a partir d’ara. Comença per passar pels materials disponibles. Si ho trobeu interessant i esteu segurs que no us n’abandonareu gaire aviat, mireu-lo seriosament.

2. Trieu el vostre idioma de programació

El següent pas és triar el llenguatge de programació ideal que desitgeu aprendre. Probablement aquesta sigui la decisió més dura i heu de considerar tots els aspectes abans de triar-ne una. Algunes opcions populars actualment inclouen JavaScript, Ruby on Rails, Python i Java. Si bé hi ha nombroses opcions, la clau no és desconcertar.

Podeu començar centrant-vos en un idioma. No començar per aprendre dos o més des del principi. Quan teniu un control sòlid sobre un d’ells, podreu passar a un altre.

Recordeu que heu de tenir paciència. Heu d’aprendre tots els fonaments sense saltar-vos res. Recomanem començar per Ruby on Rails. No només és eficient, sinó que també és més fàcil que alguns altres idiomes. A més, com que és de codi obert, hi ha una gran comunitat de desenvolupadors disponibles. Així, podeu accedir a molts recursos de forma gratuïta.

3. Practiqueu tant com sigui possible

El següent pas per convertir-se en programador és practicar. Independentment de l’idioma que seleccioneu, només practicar-lo us ajudarà a aprendre. No hi ha cap drecera. Fixeu-vos un termini per practicar-lo cada dia. Cal que seguiu provant codis diferents, no importa el que passi. Si no enteneu una part determinada, consulteu les guies o tutorials disponibles en línia.

No és tan difícil com sembla. Segons els experts, els estudiants poden trigar de quatre a deu mesos a aprendre un idioma. Per tant, arribeu a practicar!

4. Obteniu informació sobre les eines de programació & Converteix-te en professional

Trobar la millor eina amb la qual et trobeu completament còmode us pot ajudar molt a la vostra vida pràctica. Per exemple, Codecademy és una gran plataforma de recursos gratuïta. Només heu d’escriure en un navegador i sereu puntuats segons el vostre rendiment. Però no és això el que realment fa un programador.

Podeu utilitzar aquests recursos gratuïts per aprendre. Tanmateix, heu d’utilitzar les eines que fan servir els programadors per practicar-les. Algunes opcions excel·lents per a Ruby on Rails són Opal, Breakman, Bullet, Hobo i Pry. Mentrestant, per a PHP, algunes eines ideals són Netbeans, Eclipse i PHPStorm. Trobareu nombrosos vídeos tutorials a la xarxa amb els quals podreu aprendre a utilitzar aquestes eines de manera eficaç.

5. Aprendre a llegir el codi

La majoria de les persones solen saltar-se aquest pas. Tanmateix, un bon programador pot llegir el codi existent i modificar-lo en conseqüència. Un cop hàgiu llegit el codi, podreu esbrinar com funciona el programa. Això també facilita el vostre procés d’aprenentatge. Podeu utilitzar documentació com GitHub per obtenir el codi existent i, a continuació, depurar-lo per saber com funciona. Seleccioneu-ne només una i aneu a través de totes les línies. Una vegada que en tingueu competència, podeu escriure codi pel vostre compte.

6. Esdevenir la part d’una comunitat

Una part essencial de com esdevenir un programador és unir-se a una comunitat. De fet, escollir-ne pot resultar fantàstic per a vosaltres. Com a part d’una comunitat, obté l’empenta necessària per tenir èxit en aquest ardu viatge. A més, treballar en grup fa que el procés d’aprenentatge sigui indolor.

Si us penseu d’un problema, podeu demanar ajuda fàcilment. Si bé els grups presencials són excel·lents, no sempre estan disponibles. Per tant, intenteu mantenir-vos a les comunitats en línia on el suport estigui disponible les 24 hores del dia. Com a començament, podeu optar per la comunitat Reddit, desbordament de pila i The DEV. Totes aquestes disposen de diferents programadors que van des de principiants a experts.

7. Feu ús dels vostres projectes & Construir-los

Si vegeu tutorials o vídeos és divertit, simplement fer això no serà gens bo. Així, el següent pas hauria de ser utilitzar les teves habilitats adquirides per construir un projecte. Abans d’unir-vos a un grup, proveu primer un projecte en solitari. Un cop hàgiu realitzat alguns programes d’èxit, uniu-vos a un grup per treballar junts les tasques.

8. Treballeu en els vostres moments

Tot i que és fantàstic que pugueu crear projectes vosaltres mateixos, si us trigueu molt de temps per completar un projecte, heu de polir les vostres habilitats. Per treure una carrera professional fora de la vostra programació informàtica, heu de ser molt productius. Seràs part de nombrosos projectes i mantenir-los tots junts pot ser difícil si vas lent. Aleshores, el següent pas és fer-se més ràpid.

9. Aprèn altres idiomes

Un cop que dominis un idioma, comenceu a treballar en els altres. Només s’enganxa a un no serà suficient. De fet, convertir-se en expert en més d’un idioma pot obrir-te enormes oportunitats. Tot i que treballa molt, pot ser molt profitós per al vostre futur!

10. Teniu la vostra pròpia xarxa professional

Construir projectes o formar part d’una comunitat ajuda a ampliar la vostra xarxa. La majoria de la gent vol aprendre programació perquè vol canviar de carrera.

Tant si es tracta d’una carrera ben consolidada com d’un autònom, la creació d’una xarxa garanteix l’èxit de les teves habilitats. De fet, la majoria de programadors nous es contracten d’aquesta manera. Podeu fer voluntariat en esdeveniments, assistir a reunions o fins i tot començar un bloc. Aquestes maneres són ideals per difondre la paraula sobre el mercat de programació.

Hi ha certs idiomes de programació que he d’aprendre?

Si tot just comenceu a codificar, us heu de preguntar quin llenguatge de programació és el millor per aprendre. O potser ets un veterà codificant que intenta provar un idioma nou.

Llavors, com podeu decidir quin voleu aprendre? Aprendreu molts llenguatges de programació al llarg de la vostra carrera professional. Tot i així, és millor prioritzar-ne un pensant en els projectes que voleu fer primer. Aquí teniu com podeu decidir:

Punts clau

Escollir un idioma per aprendre sovint és com la decisió final a la qual us quedarà pendent durant molt de temps. Tot i això, aquest no és el cas. Si bé considereu que això és normal, recordeu que molts desenvolupadors experimentats tenen competències en molts idiomes diferents.

Mentre que un programa pot requerir Ruby, un altre pot necessitar C ++. Així, independentment de l’idioma que comenceu, no serà l’últim. Com que els desenvolupadors són aprenents de tota la vida, hauríeu de familiaritzar-vos amb més d’un llenguatge de programació al llarg de la vostra carrera.

Sovint els idiomes són similars

Per descomptat, cada idioma té regles i sintaxi diferents i està dissenyat per afrontar determinats problemes. El bo és que tots ells també comparteixen alguns conceptes i semblances. Així, quan apreneu un idioma, el següent és molt més senzill d’aprendre, ja que teniu els fonaments bàsics.

Idiomes de programació famosos

Trobareu moltes oportunitats laborals un cop après aquests. Un altre dels principals factors per determinar quin és triar la ubicació. Per exemple, si esteu a una ciutat petita que només compta amb un parell d’empreses tecnològiques, C ++ serà el més útil per a vosaltres..

Alguns desenvolupadors i autònoms remots també opten per especialitzar-se en idiomes menys utilitzats. Així doncs, fan de l’expert en un idioma que molts altres no saben. Tanmateix, com a principiant, és millor començar amb un llenguatge de programació principal.

En termes d’obertura d’ocupació, heu de tenir en compte les perspectives de futur del vostre idioma escollit. Per exemple, Objective-C pot no ser la millor idea, ja que més desenvolupadors d’IOS opten per Swift, cosa que Apple inverteix en.

Per descomptat, és difícil determinar quina està en augment i que quedarà obsoleta aviat. Així, el millor és mantenir-se al dia, prestar atenció i investigar. Visiteu els llocs de cerca de feina per conèixer els idiomes en què s’estan relacionant els gegants tecnològics.

Quina tecnologia us interessa??

Abans de decidir un idioma que trieu, també penseu en la tecnologia que més us interessa. Seleccionar la tecnologia primer us permetrà escollir un idioma molt més fàcil. Per tant, si voleu crear aplicacions MacOS o iOS, heu de començar per aprendre Swift. De la mateixa manera, per crear aplicacions d’Android, hauríeu de començar a aprendre Java que és l’idioma oficial de desenvolupament d’Android.

A més, per al desenvolupament de jocs, és millor aprendre idiomes basats en C. Tot això és la prova que és millor triar un idioma tenint en compte el que us interessa. A més, l’entusiasme per la tecnologia també us ajuda a treballar durant els moments difícils de la corba d’aprenentatge..

Els nostres idiomes de programació famosos recomanats el 2019

Idiomes de programació famosos

JavaScript

Com que ja està integrat als navegadors web, això requereix la configuració mínima per començar. D’altra banda, la seva sintaxi és relativament fàcil. L’aprenentatge de JavaScript és fonamental si voleu fer coses increïblement interactives per als navegadors web.

Python

Python és famós per les seves grans capacitats malgrat la seva senzillesa. No hi ha massa rigor en la sintaxi i el codi és fàcil de llegir. Per tant, per començar amb Linux, aquest és l’idioma per aprendre.

Java

Aquest és segurament un dels llenguatges de programació més famosos. També implementa principis orientats a objectes que s’utilitzen sovint en llenguatges moderns com Python, C ++ i PHP. També s’utilitza per a diversos propòsits i és realment un llenguatge pràctic.

C

El llenguatge de programació més popular i utilitzat és C. És un llenguatge a nivell de màquina que forma les bases de Linux. Amb C, podeu aprendre com un programa determinat interactua amb el maquinari. També podeu aprendre els fonaments de programació al nivell més baix. Tot i això, la codificació en C és força estricta i també té una corba d’aprenentatge força forta. De manera que, mentre aprendreu a codificar de manera eficient, trigareu a aprendre suficientment C per programar qualsevol cosa útil.

Consells útils per al vostre viatge de programació

Ara que ja saps convertir-te en programador, a continuació hi ha alguns consells que poden ajudar-te en el camí:

Codi quan podeu

Si bé l’aprenentatge de més d’una llengua té els seus beneficis, també té inconvenients. Si deixeu de codificar un cop après un idioma, no podreu servir de res. Per tant, heu de practicar les vostres habilitats quan tingueu l’oportunitat.

Proveu a desafiar-vos

No podeu ser expert si no us plantegeu un repte de tant en tant. Empènyer-se és una forma ideal de dominar la teva habilitat recentment adquirida en poc temps.

Contribueix alguna cosa a les comunitats

Hi ha moltes comunitats de codi obert per aquí. Hi podeu aportar alguna fita important. Això ajuda a millorar les vostres habilitats de programació i també us fa part d’una comunitat més gran.

Feu equip amb els programadors

Associar-se amb programadors especialitzats és també un altre gran truc per convertir-se en expert. Com que tenen més coneixement, et poden guiar bé.

Adonar-se de la teva especialitat

Tots els programadors no són capaços de conèixer tots els idiomes que coneixeu. De fet, la majoria de la gent és el millor amb només un parell d’idiomes. Així doncs, conèixer la vostra especialitat et beneficiarà molt quan es tracta de projectes en grup.

Estigueu al dia

Mantenir-se al dia amb les últimes novetats és fonamental. Feu recerca extensa o llegiu llibres per aprendre nous trucs de codificació. Com que la tecnologia canvia ràpidament, mantenir-se al dia serà molt avantatjós.

Secció de preguntes freqüents

Quant es necessita molt temps per convertir-se en programador?

Generalment triguen dos anys perquè els estudiants que tinguin un títol de batxillerat completin el màster en programació informàtica. El programa del màster introdueix assignatures més complexes en comparació amb les que es tracten en programes de batxillerat o associats.

Quines qualificacions educatives es necessiten per convertir-se en programador?

La majoria dels empresaris demanen que els programadors tinguin un títol de batxillerat. La titulació podria ser per a camps com sistemes d’informació, matemàtiques i informàtica. Tot i així, hi ha algunes feines que requereixen un màster.

És necessari tenir una titulació per a un treball de programació?

Mentre que molts programadors d’informàtica tenen un títol de batxillerat, alguns empresaris contracten empleats amb un títol associat. A més, si voleu convertir-vos en arquitecte de xarxa, necessitareu una titulació en informàtica.

Quin és el sou d’un programador de nivell d’entrada?

El salari mitjà anual dels programadors de nivell d’accés arriba fins als 80.500 dòlars i fins als 20.000 dòlars. Actualment, la majoria dels sous dels programadors de nivell d’entrada de tots els Estats Units oscil·la entre els 35.000 i els 62.500 dòlars.

Pensaments finals

Una vegada que sigueu un programador expert, el món de la tecnologia us agrairà. La veritat és; la demanda d’un programador expert no s’alentirà almenys en un futur proper.

Per tant, és possible que pugueu perfeccionar les vostres habilitats i construir una gran carrera. En definitiva, si voleu tenir èxit, assegureu-vos de seguir de prop la nostra guia!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me