Java се превърна в основен език за овладяване в днешната IT област. CodingBat улеснява обучението, но дали това е най-добрият вариант? Нека разберем!

CodingBat 2019

Има много безплатни уебсайтове за безплатни уроци за изучаване на всеки език за програмиране. Научаването на компютърен език обаче включва и документация. За Java една от идеалните опции е CodingBat. С негова помощ можете да станете добре вкоренени на всеки език и лесно да решите всички проблеми, свързани с него!

Способността за кодиране вече се превърна в изключително важно умение на работното място. Поради тази причина продължава да възниква все по-голям брой ресурси, които насочват учениците през целия учебен процес. Всъщност уебсайтове като codingbat.com позволяват на потребителите да опитат ръката си на два езика за програмиране Това са Python и Java; два от най-често използваните езици.

codingbat-маса на съдържание

Contents

Какво е CodingBat?

CodingBat е безплатен уебсайт, който има много проблеми с кодирането на живо. Целта на сайта е да изгради уменията за кодиране както в Python, така и в Java. Проектът е стартиран от преподавател по компютърни науки в престижната Университета в Станфорд, Ник Парланте. След като работите сами чрез многобройни проблеми с практиката, можете да получите голямо разбиране за това как работи кодът.

Интерфейс на CodingBat – Лесен за използване?

Един ключов критерий за преценка на всеки инструктивен софтуер е гледането на начина на предаване на концепцията. Независимо от информацията, софтуерът съдържа, ако доставката не е равнопоставена, тогава той е безполезен за учащия. По отношение на концепцията, която предава, CodingBat може да се възползва от някои подобрения. Въпреки че интерфейсът е опростен и прав, неговата простота не се предпочита от мнозина.

Плановете за уроци имат минималистичен характер. По този начин студентите едва ли биха могли да се обжалват, ако нямат определена концепция. Плюс това търсенето на CodingBat в YouTube води до множество видеоклипове, които обясняват урока доста добре на загубените участници.

Подходяща ли е за всички?

Новаците със сигурност ще почувстват липсата на акцент върху теориите в уроците. Междувременно тези, които просто търсят практика, ще харесат включената синтактична практика. Разбира се, това не означава, че начинаещите не могат да се научат да използват CodingBat. Обаче липсват изчерпателни обяснения, които начинаещите биха предпочели.

Как се предоставят уроци?

Всички уроци, присъстващи на CodingBat, са разделени в различни категории. Всяка концепция се предлага с различни примери, които подсилват принципите, представени преди това.

За да го разберете по-добре, помислете как ученик може да научи английски. Той или тя ще разсече анатомията на езика. Студентът ще научи и за предложни фрази, минали причастие, зародиши, съществителни имена и глаголи. По същия начин студентът, използващ CodingBat, ще бъде обучен на всички основни компоненти на кодиращия език. Те също така ще трябва да правят практическите упражнения, които използват възприетия принцип.

Ник Парланте, основателят, смята, че кратките и практични проблеми с кодирането на живо са от съществено значение. Тъй като те съставят основите на по-ангажираните задачи, тези кратки проблеми са ключът към превръщането в главен програмист.

Той също така смята, че кодирането по същество е смес от основни елементи, които образуват сложна функция. Поради тази причина курсът му акцентира върху повтарянето на основите.

Проблеми с доставката на уроци

Може да се каже, че CodingBat има ограничен характер на текстов редактор. Плюс това, няма почти никаква контекстна помощ. В резултат на това студентите могат да направят големи грешки. Нещо повече, те също могат да се борят с намирането на източника на грешката.

От друга страна, мнозина обичат настройката с голи кости. Той премахва всички патерици, на които начинаещите са склонни да разчитат. Вместо това настройката култивира в тях положителни навици от самото начало.

След като проблемите приключат, студентите получават незабавна обратна връзка. Това им казва дали успешно са решили проблема.

Полезна ли е секция „Помощ“?

Уебсайтът предлага обяснения защо отговорите са какви са в раздела „Помощ“. Обясненията обаче са доста сложни и за начинаещите ще е трудно да разберат.

Освен това, на около страницата на уебсайта, основателят обяснява защо разделът за помощ изглежда особено слабо развит. Той казва, че CodingBat не е пълен курс на обучение за изучаване на езика. Вместо това има за цел да допълни курс, който начинаещите полагат.

Като цяло разделът за помощ съдържа богата информация. Единственият проблем е, че трябва да бъде контекстуализиран правилно. Това може да помогне на учениците лесно да преминат по-предизвикателните препятствия, с които се сблъскват, докато учат всеки нов език.

Ограничения

Може би най-голямото ограничение е, че обхваща само два езика. Освен това уеб страницата е проект, започнат от страстен професор. По този начин е много малко вероятно той да има време или екипът да се разшири допълнително.

Освен това, в сравнение с други уебсайтове, CodingBat изглежда доста старомоден. Някои казват, че естетиката е повърхностна. Въпреки това вече сме свикнали с модерния интерфейс. Така че някои могат да намерят уебсайта тромав за използване.

Професионалисти & Против

+ Упражнения съсредоточени върху една тема

Всяко упражнение в края на главата се фокусира само върху една концепция. Например, може да бъде или на масиви, рекурсия, низове или логика и т.н. един по един. Поради това учениците не са претоварени със знания. Плюс това, те получават да подобрят уменията си.

+ Полезно за тестване на TDD (Разработка на тест драйвери)

На студента може да бъде предоставен масив от тестове, които преминават или не. В резултат на това обучаемият може да накара всеки от тестовете да премине един по един, докато всички тестове не станат зелени.

+ Има цялата документация, необходима за започване на работа

Уебсайтът има страница, пълна с основно обяснение на всички глави.

+ Разполага с основен текстов редактор

Текстовият редактор не предоставя никаква контекстна помощ. Така че потребителите получават обратна връзка само след компилация. Поради това обучаемите са склонни да се съсредоточат върху синтаксиса на езика още от самото начало. В сравнение с други съвременни IDE, CodingBat помага за изграждането на добри навици.

+ Има множество основни проблеми

Проблемите са категоризирани в различни категории. Освен това, студентите също могат да проследяват своя напредък, използвайки графики за напредък. Графиките показват грешки и зелени тестове, направени във времето.

– Няма ръководство за започване на работа

Тъй като няма помощ за това как да започнете, потребителите могат да се объркат. Начинаещите могат да намерят кривата на обучение за доста стръмна. Освен това, въпреки много документация, е необходимо време и инициатива, за да започнете да се обучавате.

Топ 5 най-добри алтернативи на CodingBat

Поради малкото недостатъци на CodingBat, потребителите може да искат да изберат нещо друго. Някои подходящи алтернативи включват следното:

1. Codecademy: Интерактивна & Забавно кодиране

codecademy

Codecademy е онлайн интерактивна платформа, предлагаща класове за кодиране за различни езици на програмиране. Те включват Питон, ° С++, и Ява. Освен това той предоставя и уроци на езици за маркиране като CSS и HTML. За учащите, които искат да се възползват изцяло, има и професионална версия. С това потребителите получават викторини, помощ на живо от съветници, реалистични проекти и персонализирани планове за обучение.

2. Безплатен код лагер: Подгответе се, за да станете разработчик!

freecodecamp

Това е организация с нестопанска цел, включваща чат стаи, интерактивна уеб платформа за обучение и форум за онлайн общност. Платформата е фокусирана основно върху предоставянето на достъп на всеки, който иска да научи уеб разработка. Той съдържа уроци, които запознават учениците с езици като JavaScript, CSS, и HTML. Студентите получават и задачи по проекти, които трябва да завършат напредването си. След изпълнение на задачите по проекта студентите си партнират с НПО, за да правят уеб приложения.

3. Code.org: Какво ще създадете?

codeorg

Това е друга неправителствена организация, която се фокусира върху насърчаване на студентите да учат компютърни науки. Уебсайтът предлага безплатни уроци по кодиране. В същото време той е насочен към училищата, за да ги насърчи да включат допълнителни уроци по компютърни науки в учебната си програма.

4. SitePoint: Научете HTML, CSS, JavaScript, PHP

SitePoint

SitePoint дава възможност на потребителите да се запознаят с уеб разработката и дизайна. Уебсайтът съдържа множество уроци, книги и курсове. Уроците, достъпни в SitePoint, включват HTML5, JavaScript, CSS3, и PHP. Студентите могат също да научат отзивчив уеб дизайн и разработка на мобилни приложения.

5. Coderbyte: Подобрете вашите умения за кодиране

coderbyte

Coderbyte е създаден за тези, които искат да практикуват своите умения по програмиране. Почти всеки ден се добавят нови предизвикателства. Потребителите трябва да прилагат своя алгоритмичен мисловен процес върху тези проблеми. Уебсайтът помага да се подобри способността на потребителите да работят по често срещани проблеми. Тези проблеми включват въпроси за логиката, алгоритъма и математиката.

Идеален избор е CodingBat?

Въпреки минусите, които CodingBat има, тя все още е полезен инструмент. Това е прост и лесен начин за студентите, които искат да подобрят своите знания за кодиране. След като работят по предизвикателствата на уебсайта, те могат да станат значително по-добри Ява или Питон. Той обаче не трябва да се използва като заместител за всеки курс или клас.

По-просто казано, има за цел да допълни вашите класове по програмиране. С негова помощ можете да се запознаете добре с основите на новия език за програмиране!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me