Въпреки че емоджиите са превзели света на текстовите съобщения, ние все още не можем да надминем въведения емотикон. И емоционалните рамене трябва да са ни любими!

Как да напишете Emoji на раменете

Емотиконите и конкретно набраният емоджи на рамене е емотикон в японски стил, известен още като Каомоджи. Този стил на емотикони използва елементи от сценария на Катакана на японски език.

Днес мнозинството, ако не всички клавиатури, са в стил qwerty. С тези клавиатури понякога е по-лесно да използвате графичните емоджи, отколкото да въвеждате емотикони. Но ако все още сте почитател на въведения емотикон на рамене, ние ви връщаме гърба.

В тази статия ще ви разкажем как можете да използвате клавиатурата qwerty на различни платформи и все пак да успеете да създадете въведения емотикон, който всеки обича бързо!

Какво означава Emoji на раменете ¯ \ _ (ツ) _ / ¯ означава?

Преди да успеем да се научим да пишем емоджи на рамене, нека първо разберем какво всъщност означава. Ако не разбирате значението на емотикона, набран с рамене, няма да можете да го използвате по подходящ начин. И така, какво означава това?

Раменете са визуално представяне на индивид, като този, който използва емоджита. Той представлява две възможности; състояние на небрежност, при което човекът не се интересува от ситуация или последица от нея. Междувременно, емоджито означава също, че човекът, който го използва, не знае или не знае за конкретна тема, която се обсъжда. Всичко зависи от контекста и ситуацията, в която се използва!

История на Emoji на раменете?

Емоджи, който е толкова широко и често използван днес, трябва да има някои дълбоки корени и богата история зад себе си. Емоджи, който превзема интернет по този начин и се превръща в универсален език, произхожда от японските емотикони, които също се наричат ​​каомоджи.

Katakana е форма на скрипт на японски, която широко използва същите елементи, които намираме в емотикон на рамене. Въпреки това, в света на интернет и мемите, емотиконът стана широко популярен и използван от хората в Twitter и Facebook след скандала с Kanye.

Кание свали Тейлър Суифт, като се отправи в полза на Бионсе, като направи много подобен жест на емотикона с протегнати ръце и сви рамене. Това се случи през 2010 г. и оттогава е съществена част от интернет културата!

Как да напишете Emoji Shrug на iPhone, Android, Mac & настолен компютър

С толкова много гъвкавост в технологиите днес няма нито една универсална или стандартна платформа, която всички използват. Днес, от смартфони до таблети и компютри, имаме множество видове софтуер, който най-често включва MAC OS, Windows, iOS и Androids.

Следователно, всеки от тези софтуер варира един от друг и има някои важни вариации, които засягат потребителския интерфейс. Така че, въвеждането на раменете е различно във всички тези платформи. Прочетете напред, за да разберете как да въвеждате емоджи на рамене в софтуера или мобилната операционна система, която използвате.

Как да използвате Emoji Shrug на Mac (OS X)

Първо, нека да разгледаме как да използваме емоджи на рамене ¯ \ _ (ツ) _ / ¯ на Mac.

Как да използвате Emoji Shrug на Mac

 1. Отворете вашия Mac и отидете на интерфейса за настройки / системни предпочитания.
 2. Изберете предпочитанията на клавиатурата.
 3. След като щракнете върху панела на клавиатурата, ще се появи „текстов“ прозорец. Изберете това.
 4. След като отидете на текстовия прозорец, в долния ъгъл ще намерите икона „+“. Щракнете върху това.
 5. Сега, най-накрая, в колоната за замяна ще трябва да поставите ключовете и символите, които искате да бъдат заменени при емоционалните екрани. Когато тези знаци се поставят, всеки път, когато въвеждате тези знаци, те ще бъдат заменени с емотикон на рамене.
 6. в секцията „с“ копирайте и поставете препратката към рамото; ¯ \ _ (ツ) _ / ¯.

Да има Windows?

Windows няма вградена функция за автоматично коригиране на правописа. Следователно, не можете да замените автоматично никакви клавиши или символи с емоджи на рамене. Все пак можете да използвате някои безплатни програми за изтегляне, като например PhraseExpress, за да използвате смайк на рамене на вашия Windows или PC.

Потребителите на iPhone също могат да използват Emoji на раменете

За потребителите на iPhone можете да използвате емоционалните екрани, като следвате (ако имате iPhone и MAC, можете да синхронизирате предпочитанията на клавиатурата и да започнете бързо с нея):

 1. Отворете приложението за настройки. Отидете на „Общи“.
 2. Отидете в настройките на „Клавиатура“.
 3. Отидете на „Преки пътища“ и кликнете върху знака плюс в горния ъгъл на вашия екран.
 4. Въведете символите, които искате да бъдат заменени, и щракнете върху запазване!

Въведете Емоджи на раменете ¯ \ _ (ツ) _ / ¯ на вашия iPhone сега!

Как да го използвате на телефони с Android

 1. Копирайте ¯ \ _ (ツ) _ / ¯ за справка.
 2. Отворете приложението „настройки“ от менюто си.
 3. Изберете езика и опцията за въвеждане.
 4. Отидете на опцията „всички езици“.
 5. Кликнете върху бутона „+“. Добавете желаните знаци тук, за да бъдете заменени с емоджита.
 6. Поставете референтните емоджи в полето „Въведете дума“.

Заключителната дума

Сега, когато научихте как да пишете емоджи на рамене ¯ \ _ (ツ) _ / ¯ във всяка платформа, продължете напред и бъдете сладки и креативни във всичките си следващи туитове и публикации във Facebook. Влезте в съответствие с тенденциите, като използвате емотикон с японски произход, който превзе интернет от бурята!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me