Не сте сигурни как да направите Minecraft сървър? Покрихме те. Това подробно ръководство ще отговори на всичките ви въпроси и ще ви даде възможност да направите своя сървър лесно!

Как да направите Minecraft сървър през 2019 г.

Сигурно сте чували за Minecraft, играта. В крайна сметка, това е втората най-популярна видео игра на света с повече от 121 милиона копия продадено. Това, което мнозина не знаят, е, че Minecraft не е просто друга видео игра. Освен това е полезен инструмент, който може да научи децата да кодират и е отворена платформа, която модните разработчици могат да разширят. Тя обаче е и сърцето на общност от създатели, разширяваща се по целия свят.

Разбира се, като начинаещ, можете да закупите играта и да започнете. За пълно изживяване обаче можете да имате частен сървър на Minecraft. В резултат на това ще можете да създадете свой собствен Minecraft свят.

Това ръководство ще ви покаже стъпка по стъпка как можете да направите това. Ще разгледаме как да направите Minecraft сървър на Windows, Mac, и Linux. Ще видим също дали хостингът на Minecraft е по-добрият вариант. Така че, нека започнем!

как-да-а-грим Minecraft сървър на таблицата на съдържанието-

Contents

Защо трябва да изградите сървър?

Като някой нов в творческата вселена на Minecraft, най-лесното е да се запознаете с играта, като започнете в творческия режим. Можете дори да използвате Microsoft Realms и да направите своя свят в Minecraft, използвайки въображението си. Но разбира се, тук не приключва пълният потенциал на играта.

За тези, които търсят пълното изживяване, най-добрият вариант е да настроите свой собствен сървър. Това ще ви позволи да изградите всеки свят, който виртуално искате. Можете дори да инсталирате всякакви модове, да правите свои собствени правила и като цяло да контролирате всички аспекти на играта!

Важни съвети, които трябва да знаете, преди да започнете

Преди да започнете да работите върху настройката на свой собствен сървър на Microsoft, трябва да знаете някои неща. Въпреки че не е трудно да го настроите, трябва да бъдете внимателни.

Имайте основните знания

Настройката на сървъра изисква малко усилия. Трябва да имате и техническите познания как да го конфигурирате. Основното разбиране на концепциите за работа в мрежа е също изключително важно за управлението на сървърите. По-специално, трябва да се чувствате удобно със следното:

 • Вашата конфигурация на рутера, ако избирате домашни настройки
 • Вашата система, както и мрежова конфигурация
 • Мрежови концепции като портове, DHCP и IP
 • Използване на командния ред

Настройка на Minecraft сървъра от начало

За да стартирате и работите на сървъра, не е необходима система от най-висок клас. Настолният компютър ще работи отлично.
Разбира се, възможно е да го стартирате и да играете играта на същата система. За това обаче ще е необходима по-мощна машина.

Също така, кабелна Ethernet връзка е по-подходяща за сървъра вместо безжична. Това е така, защото жичната връзка е по-надежден вариант.

Има ли алтернатива за настройка на сървър от дома?

Когато хоствате сървър от дома, това означава, че излагате частната си домашна мрежа на целия свят. Така че, ако не искате да поемате риск от излагане, можете да използвате услугите на хостинг доставчик. Разбира се, ще трябва да плащате годишна или месечна такса. Въпреки това, компанията ще се погрижи за неудобствата при управлението на целия хардуерен сървър.

Как да създадете Minecraft сървър безплатно

Minecraft-концепция

Въпреки че не е необходимо да сте ИТ професионалист, за да настроите вашия Minecraft сървър, трябва да имате разбиране на конкретни теми. Те включват като маршрутизатор, мрежа, конфигурация на системата и команден ред. С други думи, трябва да сте запознати с концепциите за компютър и мрежа, които са от решаващо значение за стартирането на сървър.

Ако обаче нямате предварително разбиране за такива понятия, тогава все още можете да го направите. Можете да се обърнете към един от многото хостинг доставчици на Minecraft, който ще ви помогне да настроите всичко без никакво кодиране.

Но преди да преминем към този заместник, нека да видим как можете да направите сървъра от дома безплатно!

Как да направите Minecraft сървър на Windows

 1. Инсталиране на последната версия на Java
 2. Избор на местоположение за сървърни файлове
 3. Инсталиране на най-новата версия на софтуера
 4. Конфигуриране на сървъра и мрежата
 5. Стартиране

1. Инсталиране на последната версия на Java

Първо отворете контролния панел на Windows. В секцията за програми намерете Java и щракнете върху актуализиране сега. След това отворете прозореца на командния ред и въведете java -version. Това ще доведе до номер на версията. След това преминете към Уебсайт на Java за да проверите най-новата версия на програмата. Ако имате остаряла версия или ако Java не е инсталирана на вашия компютър, изтеглете я от официален сайт.

2. Избор на местоположение за софтуер на Minecraft

Преди да изтеглите софтуера, трябва да изберете местоположение на вашия компютър. Това е мястото, където сървърът ще работи. Когато стартирате сървъра за първи път, ще бъдат създадени няколко конфигурационни файла. По този начин е идеално всички тези файлове да се съхраняват в една специална папка.

Където го поставите, тази папка зависи изцяло от вас. Можете да го поставите във вашите документи, десктоп или дори в папката на вашите програми.

3. Инсталиране на най-новата версия на Minecraft Server

След това посетете Уебсайт на Minecraft и изтеглете сървъра оттам. Ще забележите, че той ще се появи като .jar Java файл. Запазете файла на мястото, което сте избрали преди.

Сега щракнете двукратно върху .jar файла, за да стартирате сървъра. Това ще създаде конфигурационни файлове на сървъра, които ще трябва да модифицирате, преди да започнете да го използвате.

Като следваща стъпка приемете EULA. След като файловете бъдат изтеглени, ще видите файл с име eula.txt е създаден. Използвайте текстов редактор, отворете този файл и променете eula = false на eula = true. Ако не го направите, ще попречите на вашия компютър да стартира сървъра.

4. Конфигуриране на сървъра и мрежата

Сега трябва да активирате пренасочване към порт на рутера. Ако хоствате сървър само за играчи в локалната мрежа, пренасочването към порт не е ваша грижа. Въпреки това, за да направите сървъра достъпен за света, ще трябва да активирате пренасочване към порт на рутера.

Най-добре е да намерите инструкции в документацията на рутера за това как да конфигурирате пренасочване към порт за устройството. По-специално, за Minecraft, трябва да препратите TCP порта 25565.

Освен това трябва да въведете локалния IP адрес на вашия сървър като сървър IP или изходен IP за препратения порт. Това е така, че маршрутизаторът знае на кое устройство да насочи. За да знаете локалния IP на вашия сървър, отворете командния ред и въведете ipconfig.

5. Стартиране на сървъра

Накрая, за да стартирате сървъра на Minecraft, отворете командния ред. Намерете файловия път, където е инсталиран сървърният файл на играта. След това стартирайте сървъра с помощта на командата:

java -Xmx1024M -Xms1024M -jar {име на файл на сървъра} nogui

Обърнете внимание, че ако използвате потребителския интерфейс на сървъра, можете просто да премахнете nogui от тази команда. Освен това можете да направите .bat файл, ако искате да групирате командите заедно.

Сега, след като сървърът работи, поканете други да се свържат със сървъра чрез локалния IP адрес в домашната ви мрежа. Освен това можете да ги поканите да се присъединят към сървъра, като използват публичен IP адрес, ако не са в домашната мрежа.

Можете да намерите публичния IP адрес от търси „моя IP адрес“ в Google. Плюс това, за да сте сигурни, че сървърът ви е достъпен, можете да поставите публичния IP адрес в Проверка на състоянието на Minecraft сървъра.

Как да направите Minecraft сървър на Mac

 1. Инсталирайте Java
 2. Изберете местоположение за сървърните файлове
 3. Изтеглете сървърния софтуер
 4. Активирайте пренасочването на вашия рутер
 5. Стартирайте сървъра на Minecraft

1. Инсталирайте Java на вашата система

Новите версии на MacOS идват по подразбиране с Java. За версии, по-стари от OS X, ще трябва да изтеглите наследената версия на Java от Уебсайт на Apple.

2. Изберете местоположение за Minecraft сървър файлове

Създайте папка, която ще съдържа сървърните файлове. Можете да направите папката навсякъде във вашата система; Изборът е твой.

3. Изтеглете сървърния софтуер

Отидете на уебсайта на Minecraft и изтеглете сървърния софтуер. Това ще бъде Java .jar файл и можете да го запишете на избраното от вас място. След това стартирайте TextEdit и задайте формата на обикновен текст. След това въведете:

#! / Хамбар / Баш
CD "$ (Dirname "$ 0")"
exec java -Xms1G -Xmx1G -jar {име на сървърния файл} nogui

Сега запишете файла с start.command в същата папка, която съдържа .jar файла на сървъра като start.command. Сега отворете терминала и дайте разрешения за новия start.command. Въведете chmod a + x и интервал след командата. Накрая плъзнете и пуснете записания файл в прозореца на терминала и натиснете Enter.

4. Активирайте пренасочването на вашия рутер

Препращането на порт, както бе споменато по-рано, е от съществено значение само ако искате да направите сървъра достъпен за света. За да конфигурирате пренасочване на порт за вашето конкретно устройство, вижте ръководството. Само не забравяйте, че за Minecraft трябва да препратите TCP порта 25565.

Освен това трябва да въведете локалния IP адрес на вашия сървър като сървър IP или изходен IP за препратения порт. Това е така, че маршрутизаторът знае на кое устройство да насочи. За да знаете локалния IP на вашия сървър, отворете командния ред и въведете ipconfig.

5. Стартирайте сървъра на Minecraft

Кликнете два пъти върху файла start.command, който вече сте създали. Това ще отвори прозорец на терминала. Когато стартирате сървъра за първи път, ще видите и съобщения за грешки, които са доста нормални. След като сървърът работи, можете да поканите други играчи да се свържат със сървъра, който сте направили.

Как да направите Minecraft сървър на Linux

Ако не искате Minecraft сървър у дома, тогава можете да изберете хостинг план за Linux. По този начин няма да носите отговорност за управлението на хардуера. Освен това няма да излагате домашната си мрежа и на обществеността.

Планът за хостинг на VPS на Linux е добър вариант, ако само шепа играчи ще се присъединят към вашия сървър. Ако обаче очаквате много играчи, специализиран Linux сървър ще бъде по-добрият вариант.

Осъществяването на Minecraft сървър в Linux включва следните стъпки. Следвайки тези стъпки, ще трябва да се свържете с хоста с SSH.

1. Инсталирайте Java

Докато сте SSH в хоста като основен потребител, въведете следната команда в командния ред:

apt-кеш търсене openjdk

По този начин ще се изброят всички налични пакети OpenJDK, които можете да използвате за инсталиране на Java. Тук ще трябва да изберете един. След това актуализирайте списъка на всички налични пакети от отдалечените хранилища, като използвате следната команда:

apt-get актуализация

Сега инсталирайте избрания преди това софтуер (за този пример ще изберем openjdk-9-jdk). Ето как можете да го направите:

apt-get install openjdk-9-jdk

Когато бъдете подканени да разрешите мястото за съхранение за инсталиране на файла, натиснете „Y.“ След като това приключи, уверете се, че Java е инсталиран, като въведете: java -version. Това ще ви покаже версията на Java, която беше инсталирана.

2. Направете местоположение за сървърните файлове на играта

Направете директория на хоста, в която ще бъдат записани сървърните файлове на играта. След като направите това, преминете към тази директория. Ето как правите това:

mkdir minecraft
CD minecraft

3. Изтеглете сървърните файлове

В директорията Minecraft изпълнете командата wget, така че сървърните файлове да могат да бъдат изтеглени. След това инсталирайте и стартирайте екрана, така че сървърът да продължава да работи, когато не сте свързани. За да направите това, въведете:

yum инсталирате екран
екран

4. Стартирайте Minecraft сървъра

Въведете следната команда, за да стартирате сървъра:

java -Xmx512M -Xms512M -jar minecraft_server.jar nogui

За да сте сигурни, че всичко функционира гладко, можете да спрете сървъра само като въведете stop в командния ред. След това редактирайте файла „server.properties“ и въведете:

позволи-заявка = вярно

Сега запишете файла „server.properties“ и рестартирайте сървъра. Проверете дали вашият сървър е обществено достъпен, като въведете IP адреса в Проверка на състоянието на Minecraft сървъра.

5. Насочете домейн към Minecraft сървъра

Дайте на играчите име на домейн, което е лесно да се запомни вместо сложно. В резултат на това геймърите стават по-лесни за свързване с вашия сървър.

Посочването на домейн на вашия сървър е съвсем просто. Просто актуализирайте DNS записите на вашия домейн, като добавите запис „A“ или за вашия домейн или поддомейн. Домейнът или поддомейнът трябва да са тези, които сочат IP адреса на вашия Minecraft сървър.

Не забравяйте, че може да отнеме почти ден, докато промените в DNS се осъществят в световен мащаб.

Осъществяване на Minecraft сървър срещу закупуване на хостинг

Въпреки че правите свой собствен сървър за Minecraft звучи интересно, той идва със своя справедлив дял от проблеми. Основно има два проблема. Техническият процес може да бъде леко сложен, дори ако познавате концепциите за работа в мрежа. Може да започнете да се чувствате изгубени за нула време. Така че, ако просто искате да се насладите на игра на Minecraft с приятелите си, тогава правенето на собствен сървър е твърде много караница.

Minecraft сървър срещу хостинг

Второ, всеки път, когато компютърът ви е в състояние, това означава, че и вашият сървър ще бъде отпаднал. Така че хората няма да могат да влязат на вашия сървър. Не забравяйте, че вашият рутер и компютър са неща, които поддържат работата на сървъра. По този начин ще трябва да поддържате и двамата да работят непрекъснато, което просто не е възможно. Ще дойде време, когато вашият сървър трябва да спре да работи.

Поради тази причина изглежда, че хостингът на Minecraft е по-добрият вариант. Вместо да оставите сървъра да разчита на вашия компютър, можете просто да се обърнете към професионалисти. Със своите сървъри по целия свят те ще могат да поддържат вашия проект да работи.

Плюс това всичко ще бъде лесно. Ще получите специален екип от експерти, които да ви помогнат. По същия начин сървърът ще продължи да работи дори когато компютърът ви е изключен. Най-хубавото е, че хостингът изобщо не е твърде скъп!

Заключителната дума

Сега, когато знаете и двата метода за създаване на сървър на Minecraft, зависи от вас да решите по-добрия вариант. Можете или да започнете да правите такава, като направите някаква работа на вашия компютър. Или винаги можете да отидете за хостинг на Minecraft. Въпреки че трябва да похарчите малко пари, можете да получите повишена достъпност и лекота на използване.

Разбира се, окончателният избор зависи от вас. Надяваме се, че това ръководство за това как да направите свой собствен сървър на Minecraft беше полезно. Кажете ни вашия предпочитан начин да направите такъв в коментарите!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me