Това е често срещана грешка, която служи като предупреждение и трябва да се внимава, преди нещата да излязат от употреба.

Как да коригирате DNS адреса на сървъра не може да бъде намерен Грешка

Ако използвате Google Chrome за да сърфирате в мрежата, тогава вече трябва да сте се сблъскали с омразната грешка „DNS адрес на сървъра не може да бъде намерен“. Тази грешка може да накара потребителите да се притесняват много. Но не позволявайте да ви натоварва. Това е често срещано явление и се отнася до DNS сървъра.

Браузърът трябва да може да се свърже със сървъра, за да се зареди уебсайт. Ако няма връзка, ще получите грешка. В тази статия ще говорим защо може да възникне тази грешка и как да я разрешим.

Contents

Какво е сървър DNS адрес не може да бъде намерен?

Тази грешка може също да се появи като „DNS сървърът не е наличен“, е често срещана грешка, която служи като предупреждение и трябва да се внимава, преди нещата да излязат от употреба.

Това показва, че браузърът не може да се свърже със DNS сървъра, следователно не може да намери адреса, който търсите. Проблемът възниква в Microsoft Chrome, който е сред най-известните браузъри днес, на компютри с Windows.

Сървър-DNS-Адрес-Може ли-не-Be-Намерено

5 лесни стъпки за отстраняване на проблема

„IP адресът на DNS сървъра не може да бъде намерен“ може да звучи като много сложен проблем, но е много лесно да се реши, ако имате достъп до правилната информация.

Проблемът е във вашата система, а не в сървъра, следователно всичко е в вашите ръце. Нека разгледаме пет неща, които можете да направите, за да разрешите проблема.

1. Проверете & Актуализирайте драйверите си

Остарели, повредени или неправилни драйвери могат да ви накарат да се сблъскате с тази грешка. Следователно, първата ви стъпка трябва да бъде да стартирате автоматична проверка на драйвери и да се уверите, че те работят правилно. Ако вашата система не предлага това, можете да извършите ръчна актуализация.

Автоматични актуализации

Можеш да използваш Шофьор лесно за изпълнение на работата. Това е надеждна програма, която може да идентифицира остарели или липсващи драйвери и да ги актуализира съответно.

Предлагаме ви да изберете опцията „Актуализиране на всички“, така че всички стари или неправилни драйвери да могат да бъдат актуализирани автоматично.

Ръчни актуализации

Ако автоматичните актуализации не са опция, можете да опитате да актуализирате драйверите ръчно. Отидете до сайта на производителя и потърсете последните версии на съответните драйвери и се уверете, че имате инсталирани най-новите версии. Ако не, изтеглете и инсталирайте най-новите драйвери от сайта.

Ако имате проблеми, може да потърсите професионална помощ или да се свържете с производителя, за да ви помогне да идентифицирате най-новите драйвери.

В повечето случаи актуализирането на драйвера ще реши проблема. Ако не работи, преминете към опция №3.

2. Изчистете кеша на хоста на Chrome

Характерно е за кеш хоста на Chrome да се повреди или да се запълни. Може да се сблъскате с грешки в такъв сценарий, следователно изчистването на кеша може да бъде правилното решение.

ясно домакин кеш

Проблемът е лесен за отстраняване. Отворете Google Chrome и копирайте и поставете това в адресната лента: chrome: // net-Internals / # dns.

Можете също така да напишете адреса такъв, какъвто е. Уверете се, че няма печатни грешки. Кликнете върху Enter и веднага ще видите страница с конфигурация. Намерете бутона „Изчистване на кеш хост“, който е точно под таблицата и до заглавието Кеш на Resolver Cache, което е подчертано с удебелен шрифт. Щракването върху бутона ще изчисти кеша.

Сега затворете Chrome и го отворете отново, за да видите дали нещата са се върнали към нормалното си състояние. Ако да, можете да продължите да разглеждате, в противен случай преминете към опция №3.

3. Отидете в папката си „ETC“ и изтрийте файлове

Това просто коригиране изисква само няколко секунди.

Достъп до папката ETC, като отидете на вашия C Drive, Windows, System32 и драйвери. Можете също така да копирате или поставите този адрес в адресната лента, за да получите директен достъп до папката: C: \ Windows \ System32 \ драйвери \ и т.н..

Изтрийте всички файлове, които виждате в папката, както и изчистете кошчето.

Сега затворете Chrome и го отворете отново, за да видите дали нещата са се върнали към нормалното си състояние. Ако да, можете да продължите да разглеждате, в противен случай преминете към опция №4.

4. Променете настройките на DNS сървъра

Възможно е проблемът да е налице поради вашите DNS сървъри и тяхната конфигурация.

Разгледайте вашите DNS сървъри и се уверете, че те са правилно конфигурирани. Натиснете клавишите R и Windows на клавиатурата си едновременно. Системата ще подкани команда за изпълнение. Въведете Control Panel в полето и щракнете върху OK. Системата ще отвори вашата CP. Ако това ви звучи сложно, можете също да отворите контролния панел директно от менюто на Windows, ако имате Windows 10.

Сега в контролния панел намерете Център за мрежа и споделяне и кликнете върху Промяна на настройките на адаптер бутон намерен в лявата част на екрана. От този прозорец щракнете с десния бутон върху Локална или безжична зонална мрежа и изберете Имоти.

На екрана ще се покаже списък с елементи, използвани от връзката. Кликнете върху бутона „Internet Protocol Version 4“ и прегледайте неговите свойства, като кликнете върху екрана Имоти бутон.

Сега ще видите раздела General. Изберете Получавайте DNS адреса на сървъра автоматично опция, ако не е вече избрана. В противен случай изберете Използвайте следния DNS адрес на сървъра и щракнете върху OK.

Уверете се, че вашите настройки на DNS изглеждат така:

Предпочитан адрес: 8.8.8.8.
Алтернативен адрес: 8.8.4.4.

Сега отворете Chrome, за да видите дали нещата са се върнали към нормалното. Ако да, можете да продължите да разглеждате, в противен случай преминете към опция №5.

5. Подновете и изчистете DNS

Windows OP автоматично съхранява IP адресите на сайтовете, които посещавате. Това кеширане помага на сайтовете да се зареждат по-бързо при преразглеждане.

Въпреки че целта на кеша е да ускори процеса, той може да се повреди и да създаде проблеми. Решението се крие в изчистване и обновяване на кеша.

Отново отворете подканата Run и въведете cmd в полето. След това натиснете едновременно „Control, Shift and Enter“, за да отворите командния ред.

Можете също така да напишете или да копирате и поставите ipconfig / flushdns и натиснете Enter. Кешът ви ще се размие, ако е повреден или остарял. След това въведете или копирайте и поставете ipconfig / поднови и отново натиснете Enter. Сега въведете или копирайте и поставете ipconfig / registerdns и натиснете Enter.

Готови сте. Рестартирайте компютъра си.

Сега отворете Chrome, за да видите дали нещата са се върнали към нормалното. Ако да, можете да продължите да разглеждате, в противен случай може да се наложи да се консултирате с професионалист.

Секция с често задавани въпроси

Какво е сървър DNS адрес?

DNS сървърът, съкратен за сървър на имена на домейни, е компютър, който събира база данни с IP адреси и имена на хостове, свързани с IP адресите. Тази информация се използва за превод или разрешаване на заявки.

DNS сървърите използват специални протоколи и софтуер за комуникация помежду си.

Какво означава това, когато имате DNS адрес не може да бъде намерен ”Грешка?

Грешката ви пречи да разглеждате сайта и показва проблем със системата. Това се случва, когато компютърът не успее да намери IP адреса, свързан с домейн.

Как да намеря IP адреса на моя сървър?

Процесът е доста ясен:

  1. Отворете прозореца за изпълнение, като натиснете Windows-R. Въведете cmd в текстовото поле и натиснете Въведете. Това ще отвори командния ред.
  2. В текстовото поле въведете ipconfig и натиснете Въведете. Това ще отвори нов прозорец с ценна информация, включително IP адреса на вашия компютър, показан до IPv4 Адрес линия.

Как да намеря подробности за моя DNS сървър?

Въведете или копирайте ipconfig / all в командния ред (без кавичките) и натиснете Въведете. Това ще стартира командата и ще изведе информация, свързана с мрежата на вашия екран. Ще намерите основния DNS адрес на компютъра под полето „DNS сървъри“.

Как мога да рестартирам моя DNS сървър?

  1. Отворете прозореца за изпълнение, като натиснете Windows-R.
  2. Въведете или копирайте и поставете ipconfig / flushdns и натиснете Въведете.

Заключителната дума

Надяваме се, че решенията по-горе ще ви помогнат да се отървете от грешката „DNS сървърът не е намерен“. Опитайте всяко решение едно по едно и не забравяйте да въведете всички команди внимателно и без кавички.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me