„Inteligența artificială” (AI), a devenit un cuvânt cheie în multe dintre discursurile legate de tehnologie în vremurile actuale. Mașinile cu autovehicul, robotica de înaltă performanță, gestionarea traficului dirijat de AI, întreținerea rețelei inteligente, etc. dezvoltări făcute în această direcție.

Cu toate acestea, poate fi surprinzător să observăm că AI este deja un lucru al prezentului și suntem înconjurați de ea în viața noastră de zi cu zi.

Următoarele sunt câteva exemple din viața noastră de zi cu zi în care Inteligența Artificială își găsește un loc.

Călătorie & Navigare

La un moment dat în viața noastră, am putea fi folosit serviciul de navigație sau alții pentru a ne găsi drumul. Pentru mulți, aceasta face parte din viața de zi cu zi. Indiferent dacă este vorba despre utilizarea hărților pentru navigare sau prin utilizarea unui serviciu de închiriere de taxi, precum Uber, utilizați servicii activate AI pentru a călători dintr-un loc în altul.

Google, Apple și mulți alți furnizori de servicii legate de navigație utilizează AI pentru a interpreta scorurile de informații primite și pentru a vă oferi informații care vă ajută în navigare, precum și pentru a primi actualizări de trafic în direct, care vă ajută să faceți naveta mai eficient.

Există o mulțime de API-uri de Geocodare și Maps disponibile pentru a converti o idee în realitate.

Aplicații pentru smartphone-uri

Imaginarea vieții noastre fără telefoane mobile pare să fie o provocare. Diferite aplicații de pe mobilurile noastre au devenit o parte integrantă din viața noastră de zi cu zi. Multe dintre aceste aplicații se bazează pe AI.

Boxe inteligente, Google Home

Asistenții inteligenți integrați de pe telefoanele noastre precum Siri, Alexa și Google Assistant sunt exemplele mai evidente ale AI pe care majoritatea dintre noi le cunoaștem și le utilizăm.

Mai multe platforme de tehnologie mobilă dezvoltă soluții care utilizează AI pentru gestionarea diferitelor aspecte ale dispozitivului, cum ar fi gestionarea bateriei, sugestii de evenimente, etc. Una dintre caracteristicile standard, cum ar fi utilizarea unui mod portret pe telefon, folosește, de asemenea, AI.

Serviciile AI-ul sunt acum o parte semnificativă a actualizărilor aduse atât pe platformele iOS cât și pe platformele Android.

Vă interesează să învățați dezvoltarea aplicațiilor mobile? Verifica asta Curs Udemy.

Feeduri de social media

Deplasarea aplicațiilor de pe smartphone-urile dvs. în prezența AI în diferite aplicații de social media. Fie că este vorba de Facebook, Twitter, Instagram sau alte platforme, ceea ce vedeți și faceți pe aceste aplicații este, într-o mare măsură, influențat de învățarea automată. AI controlează foarte mult fluxurile pe care trebuie să le vedeți în timp ce navigați prin aceste platforme sau notificările pe care le primiți.

Are în vedere gusturile tale & preferințele, istoricul dvs. și amprenta pe SM etc. pentru a curata informațiile pentru a transmite fluxuri pe care le considerați mai relevante și sunt înclinate să le vadă.

Publicitate

De câte ori v-ați întrebat, privind un anunț online, „Mă gândeam să cumpăr acest produs„?

Este AI la locul de muncă.

Nu există magie aici în care AI îți citește mintea. În schimb, urmărește ceea ce faci online. Produsele pe care le căutați pe diverse site-uri de cumpărături sau motoare de căutare sunt urmărite, iar reclame legate de aceste produse vă sunt furnizate. AI folosește, de asemenea, informații legate de demografie, cum ar fi vârsta, sexul, profesia, etc. pentru a determina reclamele produselor care sunt cel mai probabil preferința dvs..

Acest lucru devine tot mai relevant, multe companii folosind instrumente de marketing digital pentru a-și viza clienții preferați.

Mașini inteligente

Un alt domeniu în care AI își crește prezența în viața noastră de zi cu zi sunt mașinile inteligente.

Nu doar companiile precum Tesla se află în fruntea utilizării automatizării în vehicule, dar mulți dintre producătorii de mașini încearcă să integreze AI cu Automobile pentru a oferi servicii perfecte ale diferitelor tehnologii pe care le utilizați.

Informațiile sunt partajate și comunicate între mașini pentru a se manevra mai bine în mijlocul traficului. Intrările în jurul traficului, actualizarea în timp real a blocajelor rutiere etc. sunt transmise imediat pentru a alerta celelalte vehicule de pe rețea, care permit redirecționarea.

Suna incitant? De ce să nu înveți deveniți un inginer auto auto?

Muzică și transmisie video

Deși recomandările YouTube și listele de redare sugerate pe aplicațiile muzicale sunt de ceva timp, se poate vedea că aceste recomandări devin mai relevante pentru like-urile tale pe măsură ce trece timpul. Aceasta este AI la locul de muncă, care urmărește videoclipurile și muzica pe care o ascultați cel mai mult și vine cu sugestii referitoare la același lucru.

Pentru a oferi recomandări cu privire la aceste servicii de streaming sunt luate în considerare diverse variante precum artiști, gen, etc. Multe dintre aceste recomandări sunt cele pe care este puțin probabil să le cunoști, care te ajută să urmărești sau să asculți conținut mai nou.

Smart Home

Alexa și Bixby, vin în vârful minții atunci când vorbim despre utilizarea AI în dezvoltarea caselor inteligente. Cu toate acestea, aceste aplicații de AI nu se limitează doar la acești asistenți de voce inteligentă.

Dispozitive de termostat care utilizează AI pentru reglarea automată a temperaturii, aplicații AI care economisesc energia prin pornirea / oprirea automată a luminilor în funcție de prezența umană, difuzor inteligent, aplicații care schimbă culoarea luminii în funcție de ora zilei, etc. sunt câteva dintre aplicațiile în care AI este utilizat pentru a face casele mai inteligente.

AI-ul folosit este în evoluție și sunt dezvoltate tot mai multe soluții care înțeleg comportamentul și funcționarea noastră în consecință.

Intrare inteligentă

Vă întrebați unde se folosește AI pentru intrare?

Nu este nevoie să priviți mai departe de propriul dispozitiv mobil. Scrierea textului a devenit mai confortabilă cu integrarea AI, în care prezice cuvinte, fraze și emoticoane pe baza utilizării obișnuite și a stilului de scriere.

Aceasta este dincolo de testul predictiv folosit la telefoanele mobile anterioare, sugestiile fiind mai relevante pentru context și stilul dvs. Frazele pot fi scrise cu o simpla glisare pe ecran.

Puține dintre aplicațiile de poștă oferă sugestii pentru subiecte și, în multe cazuri, textul se bazează și pe corpul de e-mail pe care l-ați introdus.

Securitate & supraveghere

Gândul de AI aduce noțiuni despre faptul că este folosit pentru supraveghere la scară mai mare. Deși etica este un caz de dezbatere, este cunoscut faptul că AI este utilizat din ce în ce mai mult în acest domeniu. Monitorizarea fluxului imens transmis de la diverse camere foto și alte dispozitive nu este doar o activitate greoaie, dar are și limitările sale.

AI utilizează tehnologii precum recunoașterea feței, recunoașterea obiectelor și a locației, etc. pentru a monitoriza intrările primite și a le analiza.

Servicii financiare

Băncile sunt unul dintre domeniile care au adoptat invenții tehnologice mai devreme decât majoritatea celorlalte domenii. Banca a trecut acum din nevoia de a merge într-un spațiu fizic pentru a efectua operațiunile de pe telefonul dvs. mobil.

Băncile folosesc AI în multe domenii, inclusiv detectarea oricărei activități frauduloase, analizarea tendințelor de investiții ale clienților, furnizarea de servicii pentru clienți, etc..

Ați primit vreodată o notificare de la o bancă atunci când efectuați o tranzacție de pe un dispozitiv nou? Acesta este un caz de AI folosit pentru detectarea eventualei fraude. Notificările primite de la bănci & instituțiile financiare cu privire la serviciile și produsele lor sunt exemple de AI în înțelegerea preferințelor, cerințelor și puterii tale financiare pentru a sugera produse relevante.

Concluzie

AI ajută oamenii să devină mai productivi, să ducă o viață mai bună. Ar trebui să apreciem că, în loc să o considerăm o competiție. Dacă sunteți interesant în învățarea sau construirea unei cariere, consultați această resursă.

ETICHETE:

  • AI

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me