Deveniți un expert certificat AWS pentru o mai bună creștere a carierei!

Amazon Web Services (AWS) a fost cel mai important furnizor de servicii de implementare cloud disponibil în industrie de ceva vreme. AWS dispune de o gamă largă de resurse și servicii care ajută la configurarea și funcționarea a numeroase scenarii în direct și la rulare fără probleme de configurare hardware.

AWS oferă un model de plată care înseamnă că plătiți pentru resursele pe care le utilizați. Aceasta prevede că utilizați cu atenție resursele pentru a preveni taxarea inutilă în facturare.

Pentru a vă asigura că resursele potrivite sunt utilizate și configurarea este perfectă în conformitate cu cele mai bune practici de implementare în cloud, organizațiile continuu căutați experți în domeniul lor. Găsirea și constatarea unui expert în ansamblul larg de resurse umane ar putea fi dificilă. Prin urmare, AWS oferă o varietate de certificări pentru a se asigura că întreprinderile se pot conecta cu persoana care are abilitățile potrivite.

Căi de certificare AWS

Foaie de parcurs de certificare AWS

Imaginea de mai sus este reprezentarea perfectă a căii de certificare și a opțiunilor disponibile cu AWS. Să înțelegem fiecare pas, pe scurt, pentru a vă ajuta să vă conduceți mai repede în direcție.

Cloud Practitioner – certificare fundamentală

Acesta este pasul principal de certificare pentru obținerea certificărilor AWS suplimentare. Această certificare implică studierea informațiilor de bază despre cloud AWS. Se ocupă cu înțelegerea articolelor de mai jos:

 • Fiecare serviciu AWS care este disponibil pentru utilizare
 • Mecanism de facturare pentru servicii
 • Înțelegerea tabloului de bord de facturare și navigarea prin tabloul de bord de facturare
 • Ești suficient de calificat pentru a utiliza serviciile AWS pentru o configurare de bază

Durata examenului: 1,5 ore

Costul examenului: 100 USD pentru examen

Cursuri populare

Certificare asociată

Nivelul de certificare asociat în AWS constă din trei specializări diferite în care se poate prelua certificarea. Specialitățile disponibile includ:

 • Solutii arhitect
 • Dezvoltator
 • SysOps Administrator

Nivelul de experiență preconizat al unui asociat certificat AWS este de cel puțin un an. Se presupune că un an de experiență în rolurile de mai sus ar permite candidatului să câștige toată experiența cu privire la resursele asociate. Cu toate acestea, nu este o cerință obligatorie.

AWS Certified Architect Architect – Asociat

Certificarea AWS Associate Solutions Architect se concentrează în principal pe abilitățile de utilizare a resurselor AWS pe scară largă. Certificarea constată că candidatul are abilitățile necesare pentru construirea arhitecturilor tehnologice folosind AWS pentru proiecte de scară mică-medie. Un arhitect de soluții asociate demonstrează abilitățile de mai jos:

 • Formulare și arhitectură de proiectare eficiente pentru soluții cloud scalabile
 • Definiți regulile de proiectare pentru soluțiile dezvoltate folosind cloud AWS
 • Oferiți punerea în aplicare și ghidurile de securitate de bază pentru a stabili tehnologia excelentă

Durata examenului: 2 ore 10 minute

Costul examenului: 150 USD pe examen

Cursuri populare

AWS Certified Developer – Asociat

Certificarea AWS Associate Developer tratează capacitatea candidatului de a dezvolta, implementa și debuga soluții bazate pe cloud pe AWS. Certificarea apreciază abilitățile de mai jos ale candidatului:

 • Posibilitatea de a folosi AWS SDK pentru a utiliza AWS programatic
 • Competență în dezvoltarea arhitecturilor fără server folosind SDK AWS
 • Aptitudini necesare de arhitectură pentru a lucra cu resurse AWS

Durata examenului: 2 ore 10 minute

Costul examenului: 150 USD pe examen

Cursuri populare

Administrator SysOps certificat AWS – asociat

Această certificare tratează evaluarea abilităților de a gestiona operațiunile sistemului AWS pentru proiecte de scară largă. AWS este un ansamblu larg de resurse pentru care este dificilă gestionarea resurselor și optimizarea acestora. Un administrator SysOps este priceput în implementarea, administrarea și operațiunile generale ale resurselor utilizate. Certificarea evaluează candidatul pentru abilitățile de mai jos:

 • Posibilitatea de a implementa soluții cloud scalabile
 • Posibilitatea de a gestiona utilizarea resurselor la un nivel optim, fără a afecta performanța
 • Posibilitatea de a detecta și elimina problemele operaționale la nivel de rețea și de sistem pe stiva de resurse AWS

Durata examenului: 2 ore 10 minute

Costul examenului: $ 150 de

Cursuri populare

Certificare Profesională

Nivelul de certificare profesională are două certificări majore care pot fi selectate.

 • Solutii arhitect
 • Inginer DevOps

Certificările vizează să judece candidații înțelegerea aprofundată a funcționării resurselor AWS și a relației de colaborare a acestora. De asemenea, se mărește capacitatea candidatului de a dezvolta sau gestiona un proiect complet până la capăt pe stiva tehnologică AWS.

AWS Solution Architect Certification – Profesionist

Această certificare este destinată profesioniștilor IT cu cel puțin cinci ani de experiență în utilizarea AWS. Certificarea semnifică faptul că candidatul este potrivit pentru proiectarea soluțiilor scalabile de calcul cloud pentru aproape orice domeniu. Se preconizează că un arhitect de soluții certificat este calificat în:

 • Proiectarea de soluții pentru aplicații web
 • Implementarea de soluții în domeniul învățării mașinilor
 • Proiectarea platformelor de calcul AI de înaltă performanță pe AWS
 • Înțelegere aprofundată a funcționării resurselor AWS

Durata examenului: 2 ore 50 minute

Costul examenului: $ 300 de

Cursuri populare

Inginer certificat AWS DevOps – Profesionist

Un inginer DevOps este responsabil de crearea bazei de dezvoltare pentru fiecare proiect, precum și a unei baze operaționale, folosind resursele AWS. Un inginer DevOps certificat AWS cu nivel de competență profesională este de așteptat să dețină abilitățile de mai jos:

 • Posibilitatea de a furniza cantitatea potrivită de resurse pentru orice proiect specific
 • Capacitatea de a gestiona și întreține resursele conform cerințelor proiectului
 • Capacitatea de a opera resursele într-o manieră optimizată

Examenul ar trebui să fie susținut în mod ideal de o persoană care are cel puțin 2,5 ani care desfășoară activitățile de mai sus. Acest lucru asigură că persoana are cunoștințele și abilitățile necesare pentru a obține certificarea.

Durata examenului: 2 ore 50 minute

Taxe de examinare: $ 300 de

Cursuri populare

Concluzie

Este esențial să urmați o cale secvențială într-un mod direcționat pentru atingerea nivelului profesional de certificare pentru AWS. AWS a specificat nivelul dorit de experiență pentru fiecare curs de certificare. AWS o decide analizând timpul necesar pentru a atinge nivelul de calificare. Prin urmare, examenele de certificare trebuie susținute numai după experiența practică AWS relevantă.

Pe lângă certificările de mai sus, puteți opta și pentru specializări suplimentare în mai multe domenii tehnologice. Detaliile acestor certificări de specialitate pot fi găsite aici.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me