Ne hagyja, hogy a rossz robotok átvegyék webhelyét, és befolyásolják az üzleti döntéseket.

A webhely látogatói nem mindig húsból és húsból készültek: néha botok. A botok általában webhelyeket keresnek, hogy statisztikákat gyűjtsenek olyan keresőmotorokról, mint a Google és a Yahoo, de vannak olyan botok is, amelyek információkat gyűjtenek, hamis fiókokat hoznak létre, vírusokat terjesztnek vagy spam megjegyzés szakaszokat tartalmaznak az autopiloton – és ezek azok a leginkább árthatnak..

A webhely botjai általi hirtelen átvétel elsöprő lehet, és potenciális rémálom lehet egy webhely adminisztrátorának, aki inkább egy tiszta hajót üzemeltet. Így észreveheti, hogy milyen robotok mit csinálnak – és néhány gyakorlati módszer a robotok kiszűrésére a webhelyéről.

Keresőmotor botok és spam botok

Néhány bot jó, a keresőmotorok botjai felkeresik az Ön weboldalát, hogy új információkat katalogizáljanak a keresőmotorokhoz, és általában azt akarja, hogy az ilyen típusú botok átkerüljenek az Ön webhelyére. Ez segíti a keresőmotorokat az Ön webhelyének indexálásában az eredmények között.

A webhely rendszergazdájának elengedhetetlen az, hogy: azonosíthatja a keresőmotor robotjait a valós forgalommal szemben pontos képet összegyűjteni arról, hogy hány látogató és néző ember. Ha van A Google Analytics, nézze meg a speciális beállításokat, és feloszthatja a keresőmotorok robotjait és az emberi forgalmat, hogy megnézze, hogy a keresőmotorok és az emberek hogyan tekintik meg az Ön webhelyét.

A szokásos keresőmotoron kívüli botjain kívül számos különféle programba is belefuthat spam és gyűjtőrobotok. Ezek a veszélyesebbek, amelyeket meg kell próbálnunk megszabadulni, amikor megjelennek. Néha vírusokat terjesztnek; Más esetekben spamütés vagy hamis számlákkal töltik fel a webhelyet.

A Spam Bot észlelése 

Ha a webhelyén aktív spam botok vannak, valószínűleg ott lesz…

  • Az új fiókok számának növekedése, általában azok, amelyek vagy néhány spambejegyzést jelentenek, vagy egyáltalán nem.
  • A megjegyzések számának növekedése, amelyeknek semmi köze nincs a hozzászólásokhoz, néha linkekkel vagy anélkül.
  • A felhasználók spamről panaszkodnak a PM beérkező levelekben vagy az e-mail postafiókban.
  • A spammennyiség növekedése, amely eltalálja az Ön webhelyéhez kapcsolódó e-mail postafiókot.
  • Időnként a webhely látogatói irracionálisan magas növekedése anélkül, hogy az aktivitás növekedne, olyan botokra utalhat, amelyek információt szednek.

A rossz robotok jelenléte rémálom lehet, különösen akkor, ha feladata az, hogy az Ön webhelyét vírusokkal vagy illegális képekkel kapcsolatos hivatkozásokkal spammeljék. Amint észrevette egy bot jeleit, hogy a keresőmotorok indexelésén kívül más eszközt végez, próbálkozzon az alábbi lépések valamelyikével.

Regisztráció hitelesítés

Ha a webhely felhasználói fiókok használatával jár, akkor a regisztrációval történő hitelesítés csökkentheti a regisztrálható botfiókok számát.

A regisztrációs hitelesítés a fiókhoz csatolt telefonszámot vagy e-mail címet használ egy „ellenőrző kód” -hoz, mielőtt a felhasználó regisztrálhat. Ez a legtöbb ember számára könnyű, bár a rosszindulatú webhely botja túl sok erőfeszítést igényel.

Azt is tudatja egy webhely adminisztrátorának, hogy az új fiókokhoz törvényes e-mail cím vagy telefonszám van csatolva: A legtöbb hamis „spam” fiók nem.

Banhammer hasznosítása

Használjon webhelyének fiókbetiltási és eltávolítási funkcióit, hogy gyomláljon minden olyan új és régi felhasználói fiókot, amelyek robotok lehetnek.

Amellett, hogy megakadályozzuk az új botok feliratkozását a webhelyére, ügyeljen arra is, hogy megszabaduljon minden régi bottól vagy inaktív fióktól, amelyeknek nem szabadnak ott lenniük. Meg fog lepődni, hogy a spamrok gyorsan eltömhetnek webhelyet vagy közösségi média-fiókot – és amíg nem böngészi a felhasználói listát, akkor nem is tudja, hogy ott vannak.

Captcha bejegyzés

A Captcha rendszert úgy tervezték, hogy megakadályozza a spam botokat olyan apróbb, bonyolult feladatokkal, amelyek megzavarják az átlag botot a benyújtáshoz.

Ha túl sok spammel kapcsolatos megjegyzést észlel a megjegyzésszűrőn, akkor lehet, hogy ideje beépíteni a Captcha-t webhelyének megjegyzés szakaszába. Szinte azonnal csökkenteni fogja a spamrobokat és megjegyzéseket, garantáltan.

A WordPress webhelyek esetében fontolóra veheti egy anti-spam megoldás, például a CleanTalk.

Megjegyzés moderálása

Rendszeresen ellenőrizze a webhely megjegyzéseinek szakaszát. Itt eltávolíthatja azokat a spam-megjegyzéseket, amelyek az automatikus moderálási fájlkezelőn keresztül tették meg azokat – és általában tiltja ezeket a felhasználókat.

Állítsa be a kézi megjegyzés moderálást, ha komoly gondjai vannak a botok kommentálásával és a spamküldéssel. Ilyen módon minden, a webhelyen elküldött megjegyzés azt jelenti, hogy e-mailt kap, és manuálisan jóvá kell hagynia ezeket a megjegyzéseket. Időbe telhet, amíg a megjegyzéseket manuálisan moderálnod kell, de ez az egyetlen mód annak biztosítására, hogy a megjegyzések részben teljesen nincs robotok és spam.

Címkézés módosítása  

A webhely beérkezett mappájában lévő gazdag spam azt jelentheti, hogy a robotok hozzákapcsolták azt a címkét, amely lehetővé teszi. A probléma általában abban rejlik a weboldal About oldaláról vagy valahol bennük van a webhely Kapcsolatfelvételi űrlapja.

Válasszon egy kapcsolattartási űrlapot, amely elrejti az e-mail címet, amelyre az e-mailek kerülnek. Ha nem, csak egy robotnak kell tennie a megfelelő e-mail cím megkereséséhez, ha beolvassa a forráskódot, ahol az e-mail cím egyszerű szövegben van, nem pedig egy külső szkript, amelyhez nehezebb hozzáférni..

Ha az About oldal az e-mail címet spam bot által könnyen azonosítható formátumban sorolja fel (“[Email protected]”), Változtassa meg valami másra („ cím [at] domain [dot] com ”), vagy az extra biztonság érdekében váltson biztonságosabb beágyazott kapcsolatfelvételi űrlapra, a fentiek szerint.

Inaktív és bot felhasználói megszüntetés

Ugyanúgy, ahogyan a megjegyzéseket a webhely rendszergazdája kézzel és rendszeresen át kell vizsgálnia, ellenőrizni kell az e-mail feliratkozók és inaktív felhasználók listáját, és el kell távolítani minden, ami nem létezik ott. Azon bot-felhasználókat, akiknek sikerült átjutniuk a regisztrációs hitelesítési láncon, könnyű azonosítani és eltávolítani, bár csak néhány hozzászólással rendelkező inaktív felhasználói fiókokat is törölni kell.

Az inaktív felhasználói fiókok vagy botok, vagy fennáll annak a veszélye, hogy botok átvegyék őket: A botok nem mindig hoznak létre új fiókokat, de időnként eltéríthetnek a régi és inaktív fiókokat ugyanarra a felhasználásra. 

Következtetés

Remélem, hogy a fenti végrehajtással megállítja a webhely rossz robotjait. Ha olyan CMS-t használ, mint a WordPress, Joomla, Drupal stb., Akkor fontolóra veheti a felhőalapú biztonsági védelem, például a SUCURI használatát is, nem csak a spam megállítása érdekében, hanem sok más online fenyegetés ellen is..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me