Webhelye az üzleti vállalkozás arca. Ez nem csupán a felhasználókkal való kapcsolatteremtés és a bevételek generálásának médiuma, hanem meghatározza a márka jelenlétét az interneten.

Ezért webhelyének biztonsága az egyik kulcsfontosságú szempont, amelyre oda kell figyelni, mivel a számítógépes bűncselekmények száma gyorsan növekszik.

Az internet világában az egyik legnagyobb kihívás az URL feketelistája. A keresőmotorok és a hatóságok biztonsági okokból feketelistára adják a gyanús webhelyek URL-jeit és IP-jeit. Google minden nap körülbelül 10 000 webhely URL-t feketelistáz, amely gyanúsnak bizonyul. Ez azt jelenti, hogy ezek a webhelyek nem biztonságosak a látogatók számára.

A Google feketelistára helyezi az URL-eket, hogy megvédje felhasználói online élményüket.

Ebben a cikkben részletesen megismerheti az URL-feketelistát, hogyan történik, milyen hatása van, és hogyan javíthatja ki.

Tehát kezdjük el!

URL feketelista: Mi ez??

Dióhéjban az URL feketelistája egy olyan folyamat, amelyben a keresőmotorok és más hatóságok, például a Google, a Norton Safe Web, a Bing, a McAfee SiteAdvisor stb. Feketelistára kerülnek, vagy eltávolítanak egy webhely URL-jét a megfelelő indexből. Ezt úgy teszik, hogy a webhelyeket potenciálisan rosszindulatúnak találják, amelyek különféle formákban lehetnek, mint például adathalász rendszerek, trójai lovak, spam stb..

Ilyen módon a hatóságok és a keresőmotorok megakadályozzák a felhasználókat, hogy továbblépjenek a weboldalra, és értesítsék a webhely tulajdonosát, és ezzel akadályozzák a támadó rosszindulatú szándékait..

Hogyan kerül az URL feketelistára??

Az olyan keresőmotorok, mint a Google, elkötelezettek amellett, hogy védett online élményt nyújtanak a felhasználók számára. E cél elérése érdekében a keresőmotorok és más biztonsági hatóságok erőforrásokat fektetnek be olyan rosszindulatú webhelyek felismerésére és megjelölésére, amelyek potenciális online fenyegetéseket jelentenek..

Mivel a keresőmotorok soha nem akarják elveszíteni felhasználóikat a fertőzött webhelyek miatt, amelyek kárt okoznak a felhasználók számítógépeiben, ezeket a webhelyeket nem jelenítik meg a keresési eredmények között.

Olyan sok oka van annak, hogy a webhely feketelistára kerülhet.

Tartalmazhatja:

 • Az adathalász rendszerek
 • Trójai lovak
 • Pharma hackerek
 • Információ selejtezés
 • spam
 • Nem kívánt programok letöltése
 • Nem biztonságos bővítmények vagy könyvtárak

Tehát, ha olyan webhelyet találnak, ahol ilyen biztonsági rések vannak, a böngésző biztonsági figyelmeztetéseket jelenít meg, és tájékoztatja a látogatókat, hogy a látogatás nem biztonságos. Az alábbi figyelmeztetéseket jelenítheti meg, ha a webhely rosszindulatú programokat tartalmaz.

Sok weboldaltulajdonosnak azonban nincs fogalma arról, hogy webhelyüket veszély fenyegeti, vagy már feltörték őket. Szóval, hogyan lehet ellenőrizni, hogy a webhely URL-je feketelistán szerepel-e?

Nézzük meg, hogyan!

Az Ön weboldala feketelistában van?

Különböző biztonsági ellenőrzéseket futtathat annak megállapítására, hogy webhelye feketelistán szerepel-e vagy sem.

Biztonságos böngészés a Google által – jelenítse meg a webhelyével kapcsolatos problémákat, és azt, hogy a feketelistán szerepel-e vagy sem.

Feketelista keresése: Geekflare – a Google Web Risk API működteti. Gyorsan megtudhatja, hogy egy webhely biztonságosnak tekinthető-e vagy sem.

Ellenőrizze a webhely forgalmát – a forgalom gyorsan csökkenni fog. A Google Analytics segítségével ellenőrizheti a webhely forgalmát, és ha gyors visszaesést észlel, ez egy figyelmeztetést jelezhet arról, hogy webhelyét valószínűleg feketelistára tették..

Hogyan befolyásolja az üzletet??

Az URL-ek feketelistája valóban pusztítónak bizonyulhat a vállalkozások számára mind a bevétel, mind a hírnév szempontjából. Valójában egy webhely elveszítheti a keresőmotor szerves forgalmának kb. 95% -át. Ennek eredményeként közvetlenül befolyásolja az értékesítést és a bevételeket.

lowwebsitetraffic

Nem csak a keresőmotor forgalma, hanem amikor a felhasználók manuálisan férnek hozzá az Ön webhelyéhez, a böngésző megjeleníti a figyelmeztetéseket, és ez nem jó. Lehetséges ügyfelei azonnal elhagyják az Ön webhelyét, és valahova máshova megy.

Hogyan kerüljük el az URL-ek feketelistára kerülését?

Mint mondják –

“A megelőzés jobb mint az orvoslás”

Figyelnie kell a webhely biztonságára.

Legyen naprakész

Az elavult plug-inek, a könyvtárak és a témák támadhatják webhelyét a lehetséges veszélyekkel szemben. Ennek eredményeként a számítógépes bűnözők könnyedén kihasználhatják az Ön webhelyét, amikor réseket észlelnek.

szoftverfrissítés

Használjon mechanizmust a webhely összetevőinek automatikus frissítéséhez.

Ha WordPress-t használ, akkor fontolhatja meg a használatát iThemes Sync, amely lehetővé teszi több webhely központi kezelését. Egy kattintással frissíthet több száz webhelyet.

Ne használjon megbízhatatlan szoftvert

Ne használjon megbízhatatlan fejlesztõktõl származó szoftvert. Ennek oka az, hogy egy ingyenes próbálkozásnak köszönhetően veszélyezteti webhelyét az online biztonság szempontjából. Rengeteg olyan webhely található, amelyek ingyenes témákat és bővítményeket kínálnak. De mindig bölcs döntés van, hogy tartózkodjon a megbízhatatlan forrásoktól, mert ez ajtót nyithat a rosszindulatú tevékenységekhez.

Amikor csak lehetséges, keressen prémium szoftvereket és eszközöket megbízható webhelyektől, hogy fenntartsa webhelye biztonságát.

Keressen egy megbízható tárhely-platformot

Javasoljuk, hogy keressen egy biztonságos tárhelyt, amelyben megbízhat.

És végül, nézzük meg a webhely feketelistájának és javításának ellenőrzésére szolgáló legjobb szolgáltatásokat.

A webhely kézi megfigyelése és a feketelistára kerülésének kijavítása időigényes lehet. Ehelyett megbízható szolgáltatásokat vehet igénybe, amelyek figyelemmel kísérhetik webhelyének biztonságát, és kijavíthatják a feketelistára kerülését. Ily módon időt takaríthat meg, és más fontos feladatokba fektethet be, amelyekre figyelmet igényel.

Sucuri

Sucuri az egyik legmegbízhatóbb biztonsági platform és gondolatvezető a webhelyek biztonsága szempontjából. A biztonsági űrben szerzett hatalmas ipari tapasztalataikkal gyorsan elemezhetik, hogy a támadók mi és hogyan hajtják végre szándékokat.

Hatékony biztonsági ellenőrzéseket végez a weboldal védelme érdekében a rosszindulatú programok, a spam és más rosszindulatú tevékenységek felismerése érdekében. És ha az Ön weboldala feketelistára kerül, akkor azt kijavíthatja a hatóságoktól, például:

 • Google Feketelista
 • Norton biztonságos böngészés
 • SpamHaus domain blokklista
 • Yandex
 • Bing Feketelista
 • Adathalász-tartály
 • ESET
 • McAfee SiteAdvisor
 • AVAST, és még sok más.

A Sucuri széles körű webhelybiztonságot kínál, kihasználva a legmodernebb malware szkennereket az optimális biztonság érdekében..

 • Biztonsági szkenner
 • SSL / TLS tanúsítványfigyelés
 • üzemidő & DNS-monitor
 • SEO spamkeresés
 • biztonsági mentés & visszaállítás
 • Felhő alapú WAF

Bízhat abban, hogy a Sucuri megvédi webhelyét az online sebezhetőségektől, és kiküszöböli azt, hogy feketelistára kerüljenek.

Astra

Az Astra csúcstechnikai szolgáltatásokat kínál a hackerek és más online fenyegetések leküzdésére. Használhatja 360 fokos valós idejű webes védelmét a rosszindulatú programok, a robotok, a hackerek, az SQLi, a spam stb. Ellen.

Biztonsági megoldásokat kínál különféle platformokra, mint például a WordPress, a Magento, a Drupal, a Joomla, az OpenCart, a PrestaShop stb..

SiteLock

Az egyik széles körben elismert internetes biztonsági szolgáltató, SiteLock, automatizált kiberbiztonsági megoldásokat kínál a vállalkozásoknak a rosszindulatú tevékenységek elleni küzdelem érdekében.

A SiteLock hatékony, mégis megfizethető megoldást kínál. Az automatikus javításukkal nem kell aggódnia a webhely biztonsága miatt.

MalCare

MalCare hatékony WordPress biztonságot kínál a webhelyek tulajdonosai, fejlesztői és ügynökségei számára.

A kiszolgáló terhelésének csökkentése érdekében hatékonyan ellenőrzi az Ön webhelyét a dedikált szerveren. Ha webhelye feketelistára kerül, a MalCare segíthet abban, hogy gyorsan kijavítsa a weboldal hálózatát kihasználó kollektív intelligencia felhasználásával, és valós időben észlelve kifinomult veszélyeket..

Következtetés

A számítógépes bűncselekmények száma gyorsan növekszik, és mind a bevételek, mind a hírneve szempontjából nagymértékben befolyásolja a vállalkozásokat. Az URL-ek feketelistája egyike annak, amelyet a mai vállalkozások szenvednek. Ezért a weboldal biztonságának bevezetése az óra igénye.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me