Tots dos Wix i WordPress són eines per construir un lloc web. No és una decisió fàcil respecte a quin triar, sobretot si l’usuari és nou a desenvolupar un lloc web.

WordPress és un sistema de gestió de continguts i Wix és creador de llocs web. L’usuari ha d’entendre la seva diferència abans de decidir què triar.

En aquest bloc, comparem Wix vs WordPress basat en sis paràmetres, per ajudar l’usuari a determinar quina plataforma és millor per a ells.

Wix vs WordPress

1) Costos i preus

El primer que cal determinar l’usuari és el cost de desenvolupament d’un lloc web. El cost i el preu tenen un paper essencial en l’elecció de la plataforma. Depèn completament del pressupost de l’usuari. En aquesta secció, determinarem quina plataforma és rendible.

WordPress:

WordPress és lliure d’utilitzar la plataforma a causa de ser de codi obert. Els usuaris necessitaran el seu allotjament web i el seu nom de domini per a la seva instal·lació. També hi ha molts proveïdors d’allotjament per a l’usuari, i depèn del seu pressupost.

En cas que l’usuari decidís anar a buscar temes o complements premium de WordPress, el cost augmentarà. Tot i que tenen l’opció de reduir costos, anant a través de complements i temes gratuïts de WordPress. Permet als usuaris afegir funcions sense haver d’actualitzar el seu pla d’allotjament.

Preu de wix i wordpress

Wix:

Wix la proporciona la versió bàsica del creador de llocs web de forma gratuïta. Però hi ha dos inconvenients per a la versió bàsica. El primer és que el nom de domini personalitzat no està permès, l’adreça del lloc web serà username.wix.com/sitename, i la segona és que hi ha un anunci de marca a la part inferior i superior del lloc web..

Els complements necessaris tampoc no es proporcionen a la versió bàsica. Hi ha diversos plans premium i cadascun d’ells ofereix limitacions d’amplada de banda diferents.

Tots aquests costos no inclouen les aplicacions que l’usuari compra al mercat d’aplicacions Wix.

Conclusió:

WordPress guanya en termes de costos i preus perquè permet a l’usuari la llibertat d’utilitzar-lo de la forma que desitgi. Diverses empreses d’allotjament web ofereixen plans flexibles i el cost depèn dels recursos que tingui l’usuari.

2) Maquetació i disseny

L’èxit d’un lloc web depèn de la disposició i del disseny. El disseny ha de ser atractiu i fàcil d’utilitzar. En aquesta secció, determinarem quina plataforma proporciona el millor disseny i maquetació.

WordPress:

Els usuaris tenen l’opció de triar entre milers de temes de pagament i gratuïts a WordPress.

Els temes gratuïts tenen un suport limitat, tot i que passen per un exhaustiu procés de revisió. D’altra banda, els pagats tenen opcions d’assistència premium i tenen més funcions.

Els temes de WordPress tenen opcions de personalització integrades. Els usuaris poden personalitzar aquests temes de WordPress amb l’ajut de complements de disseny.

Es poden descarregar temes gratuïts de WordPress.org. Els usuaris poden comprar els pagats de botigues com CSSIgniter, Themify i StudioPress.

Wix:

Té aproximadament 500 plantilles per triar els usuaris a Wix. El seu disseny està escrit en HTML 5 i respon completament. Els usuaris poden personalitzar el disseny del lloc web amb l’ajuda d’eines integrades. Poden reorganitzar els elements i canviar el disseny.

Els dissenys estan disponibles per a qualsevol tipus de lloc web. Hi ha cinc categories de plantilles, per exemple, comerç electrònic, personal, aficions, art & artesania i negocis.

No es poden canviar les plantilles un cop seleccionades. Els usuaris poden utilitzar les eines integrades per personalitzar-la i modificar-la, però no poden canviar-ne una de diferent. És un desavantatge significatiu de Wix.

Conclusió:

WordPress té més varietat de dissenys i temes de disseny en comparació amb Wix. No hi ha restriccions per als usuaris en la personalització ni en la modificació de temes a WordPress.

3) Quina és una millor plataforma per als blogs?

Els usuaris poden utilitzar tant Wix com WordPress per fer blogs. Sovint, quan inicien un bloc, busquen una plataforma accessible per començar els seus blocs. En aquesta secció, comparem quina plataforma és millor per als blogs.

WordPress:

Actualment, el 34% dels llocs web funcionen amb WordPress. Antigament va començar com una plataforma de blocs, però lentament va evolucionar cap a un complet creador de llocs web.

WordPress té totes les funcions necessàries per als blogs, incloses les funcions avançades. Els usuaris poden utilitzar l’editor de blocs de Gutenberg per crear dissenys atractius per als seus blocs. Té un sistema de comentaris natiu.

Els usuaris poden estendre els seus blocs amb qualsevol complement o afegir qualsevol funció que els agradi a les seves publicacions.

Wix:

Wix inclou totes les funcions necessàries per als blogs, per exemple, categories, vídeos i fotos, etiquetes, arxius, etc..

No té un sistema de comentaris natiu, a diferència de WordPress. Wix utilitza comentaris de Facebook i aquests comentaris no són portàtils.

A més, no hi ha funcions, com ara publicacions enrere, imatges destacades i moltes altres. Per a les publicacions de blocs, la interfície d’escriptura no és el mateix que en el creador de llocs web de Wix. Utilitza un editor de text normal i està limitat pel que fa a les opcions de format.

Conclusió:

WordPress supera Wix com a plataforma de blocs. El wix és massa bàsic i no té moltes característiques essencials.

4) Portabilitat de dades

La portabilitat de les dades permet als usuaris la llibertat de desplaçar el seu contingut si volen fer-ho. En aquesta secció, comparem la portabilitat de les dades a WordPress i Wix.

WordPress:

És fàcil per als usuaris exportar el seu contingut a WordPress. Amb només un exportador de clic, els usuaris poden descarregar el seu contingut en format XML. Com que WordPress és una plataforma d’allotjament independent, els usuaris tenen l’opció de crear còpies de seguretat, descarregar els seus fitxers multimèdia i exportar manualment les seves dades de WordPress. Si no estan satisfets amb la seva empresa d’acollida actual, poden traslladar ràpidament el seu lloc web de WordPress a un nou host web.

Portabilitat de les dades

Wix:

A Wix hi ha opcions limitades per traslladar el contingut a una altra plataforma. Els usuaris poden exportar les seves publicacions de bloc si és en format XML, i han de descarregar manualment pàgines, imatges, vídeos i altre contingut. Wix allotja tot el contingut als seus servidors i els usuaris no poden exportar-lo en cap altre lloc.

Conclusió:

En termes de portabilitat de dades, WordPress és molt millor per moure les dades.

5) La facilitat d’ús

Quan s’inicia un lloc web de blogs, els principiants prefereixen crear-lo sense haver de codificar ni contractar un dissenyador de llocs web. Els usuaris poden crear el seu lloc web a Wix i WordPress sense haver de codificar. En aquesta secció, comparem quina plataforma és fàcil d’utilitzar.

WordPress:

Els usuaris poden utilitzar l’editor visual per escriure el contingut. WordPress té un personalitzador de temes si l’usuari vol editar les propietats dels temes que utilitza al seu lloc web. Tot i que WordPress no té un creador de pàgines integrat i arrossegat, els usuaris hauran de fer-se una idea general de les diferents seccions com el personalitzador, els menús de navegació, l’editor de publicacions visuals, etc. Hi ha una petita corba d’aprenentatge, però la la disponibilitat de milers de temes facilita la personalització del lloc web.

Wix:

Els usuaris són senzills d’utilitzar i les millors eines per crear el seu lloc web a Wix. Es presenta amb una interfície d’arrossegar i deixar anar i els usuaris poden arrossegar i deixar anar elements des del lloc web. Poden reorganitzar seccions a la seva pàgina web, escriure contingut i afegir suports en un entorn fàcil d’utilitzar. És excel·lent per a principiants que no saben codificar.

Conclusió:

Wix és el guanyador definitiu. Els usuaris no estan obligats a invertir temps en aprendre la plataforma ni a instal·lar cap complement per crear el lloc web. WordPress té una mica de corba d’aprenentatge i requereix la instal·lació de plugins necessaris per desenvolupar el lloc web.

6) Aplicacions i complements

Les extensions de tercers com ara aplicacions i complements poden afegir funcions addicionals al lloc web. En aquesta secció, comparem els plugins i les aplicacions a les dues plataformes.

WordPress:

Al voltant de 55.000 plugins gratuïts estan disponibles als complements de WordPress.org. També té plugins premium. Els usuaris poden fer gairebé qualsevol cosa des dels complements disponibles a WordPress. Hi ha un complement disponible per a tot.

Wix:

Té aproximadament 200 aplicacions i aquestes aplicacions ofereixen una àmplia gamma de funcions. Hi ha versions gratuïtes o lite i algunes aplicacions requereixen pagaments mensuals o varien en els preus. Wix té una col·lecció limitada d’aplicacions, però cobreix totes les funcions sol·licitades necessàries.

aplicacions de wix

Conclusió:

WordPress és un clar guanyador en aquest àmbit. Els usuaris tenen una gran quantitat de complements i aplicacions de WordPress per triar i, tot i que, la biblioteca d’aplicacions de Wix està en augment, encara és limitada en comparació amb el que ofereix WordPress..

7) Comparació de comerç electrònic

Anem a veure com es comparen Wix i WordPress a eCommerce perquè la venda de coses en línia és una característica essencial que busquen la majoria dels usuaris quan trien una plataforma.

WordPress:

El 42% dels llocs de comerç electrònic funcionen amb WordPress. Amb l’ajuda de WooCommerce, WordPress fa que sigui un procés perfecte per crear una botiga en línia. Hi ha una gran varietat de complements de comerç electrònic que els usuaris poden utilitzar en la venda dels seus productes digitals o físics, subscripcions, esdeveniments i molt més.

Els complements de comerç electrònic fins i tot tenen complements addicionals i temes dedicats.

Wix:

El comerç electrònic inclou plans de pagament a Wix. Els usuaris de pla gratuït no poden utilitzar la botiga de comerç electrònic a Wix. Hauran d’actualitzar-se a un pla de pagament. WixStores només permet Authorize.net i Paypal com a passarel·la de pagament.

Els usuaris poden utilitzar aplicacions de tercers per vendre, però costaria diners perquè aquestes aplicacions tenen tarifes mensuals.

Conclusió:

WordPress + WooCommerce proporciona llibertat, flexibilitat i opcions en comparació amb Wix. És una elecció perfecta per crear una botiga en línia que pugui créixer en el futur.

Embalatge

Com a plataforma de publicació web per a llocs web, WordPress és molt millor en comparació amb Wix. Els usuaris poden realitzar moltes coses amb WordPress a la llarga. Esperem que la lectura d’aquest bloc us ajudés a triar la plataforma adequada per a vosaltres.

Llegiu també,

  • WordPress.com vs WordPress.org
  • WordPress vs Blogger

Autor bio:

Prinsa Prajapati és un escriptor de continguts tècnics a qui li agrada escriure sobre desenvolupament web de WordPress i també compartir coneixements sobre els darrers avenços en el món del disseny web amb una Siliconitub. També li agrada compartir idees sobre CMS, diversos programes, llenguatges de programació i tecnologies.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me