molemmat Wix ja WordPress ovat työkaluja verkkosivuston luomiseen. Valinta ei ole helppo päätös, varsinkin jos käyttäjä on uusi verkkosivuston kehittämisessä.

WordPress on sisällönhallintajärjestelmä, ja Wix on verkkosivustojen rakentaja. Käyttäjän on ymmärrettävä heidän eronsa ennen kuin hän päättää mitä valita.

Tässä blogissa verrataan Wix vs WordPress Kuuden parametrin perusteella auttaa käyttäjää määrittämään, mikä alusta on heille paras.

Wix vs WordPress

1) Kustannukset ja hinnoittelu

Ensimmäinen asia, jonka käyttäjän on määritettävä, on verkkosivuston kehittämisen kustannukset. Kustannuksilla ja hinnoittelulla on keskeinen rooli alustan valinnassa. Se riippuu täysin käyttäjän budjetista. Tässä osassa määritetään, mikä alusta on kustannustehokas.

WordPress:

WordPress on ilmainen käyttöalusta avoimen lähdekoodin takia. Käyttäjät tarvitsevat Web-isäntänsä ja verkkotunnuksensa asennusta varten. Käyttäjälle on myös monia isännöintipalveluntarjoajia, ja se riippuu käyttäjän budjetista.

Jos käyttäjä päättää käyttää korkeatasoisia WordPress-teemoja tai laajennuksia, kustannukset nousevat. Vaikka heillä on mahdollisuus vähentää kustannuksia menemällä ilmaisiin WordPress-laajennuksiin ja -teemoihin. Sen avulla käyttäjät voivat lisätä ominaisuuksia tarvitsematta päivittää isännöintisuunnitelmaa.

Wix- ja WordPress-hinnoittelu

Wix:

Wix antaa ilmaiseksi verkkosivuston rakentamisen perusversion. Mutta perusversiossa on kaksi haittaa. Ensimmäinen on, että mukautettua verkkotunnusta ei sallita, verkkosivuston osoite tulee olla käyttäjänimi.wix.com/sitename, ja toinen on, että verkkosivun ala- ja yläosassa on brändimainos.

Tarvittavia lisäosia ei myöskään tarjota perusversiossa. Palkkiojärjestelyjä on useita, ja jokainen tarjoaa erilaisia ​​tallennus- ja kaistarajoituksia.

Kaikki nämä kustannukset eivät sisällä sovelluksia, joita käyttäjä ostaa Wix-sovellusmarkkinoilta.

johtopäätös:

WordPress voittaa kustannusten ja hinnoittelun suhteen, koska se antaa käyttäjälle vapauden käyttää sitä haluamallaan tavalla. Useat web-hosting-yritykset tarjoavat joustavia suunnitelmia, ja hinta riippuu käyttäjän resursseista.

2) Suunnittelu ja suunnittelu

Verkkosivuston menestys riippuu ulkoasusta ja suunnittelusta. Suunnittelun on oltava houkutteleva ja käyttäjäystävällinen. Tässä osassa määritetään, mikä alusta tarjoaa parhaimman suunnittelun ja asettelun.

WordPress:

Käyttäjillä on mahdollisuus valita tuhansien maksettujen ja ilmaisten teemojen joukosta WordPressissä.

Ilmaisilla teemoilla on rajoitettu tuki, vaikka ne käyvät läpi perusteellisen tarkistusprosessin. Toisaalta maksutetuilla on premium-tukivaihtoehdot ja niissä on enemmän ominaisuuksia.

WordPress-teemoissa on sisäänrakennetut mukautusasetukset. Käyttäjät voivat mukauttaa näitä WordPress-teemoja tyylipisäkkeiden avulla.

Ilmaisia ​​teemoja voi ladata osoitteesta WordPress.org. Käyttäjät voivat ostaa maksettuja kauppoja, kuten CSSIgniter, Themify ja StudioPress.

Wix:

Siinä on noin 500 mallia, joita käyttäjät voivat valita Wixistä. Heidän suunnittelu on kirjoitettu HTML 5: llä ja on täysin reagoiva. Käyttäjät voivat mukauttaa verkkosivuston suunnittelua sisäänrakennettujen työkalujen avulla. He voivat järjestää kohteita uudelleen ja muuttaa asettelua.

Malleja on saatavana kaikentyyppisille verkkosivustoille. Malleja on viisi luokkaa, esimerkiksi verkkokauppa, henkilökohtainen, harrastukset, taide & käsityöt ja liike-elämä.

Malleja ei voi muuttaa, kun ne on valittu. Käyttäjät voivat käyttää sisäisiä työkaluja mukauttaakseen ja muokatakseen sitä, mutta he eivät voi vaihtaa toiseen. Se on Wixin merkittävä haitta.

johtopäätös:

WordPressillä on enemmän erilaisia ​​suunnitteluasetteluja ja teemoja verrattuna Wixiin. Käyttäjille ei ole rajoituksia WordPressin mukauttamisessa tai teemojen vaihtamisessa.

3) Mikä on parempi alusta bloggaamiseen?

Käyttäjät voivat käyttää sekä Wixiä että WordPressiä bloggaamiseen. Usein blogia aloittaessaan he etsivät esteettömää alustaa blogin aloittamiseen. Tässä osassa verrataan, mikä alusta on parempi bloggaamiseen.

WordPress:

Nykyään 34% verkkosivustoista toimii WordPressillä. Aikaisemmin se alkoi blogi-alustana, mutta hitaasti siitä kehittyi täydellinen verkkosivustojen rakentaja.

WordPressillä on kaikki bloggaamiseen vaadittavat ominaisuudet, mukaan lukien edistyneet ominaisuudet. Käyttäjät voivat käyttää Gutenbergin lohkoeditoria luomaan houkuttelevia asetteluja blogeilleen. Sillä on alkuperäinen kommentointijärjestelmä.

Käyttäjät voivat laajentaa blogejaan millä tahansa plugineilla tai lisätä haluamiaan ominaisuuksia blogi-viesteihinsä.

Wix:

Wix sisältää kaikki bloggaamiseen tarvittavat ominaisuudet, esimerkiksi kategoriat, videot ja valokuvat, tunnisteet, arkistot jne.

Sillä ei ole natiivikommentointijärjestelmää, toisin kuin WordPressissä. Wix käyttää Facebook-kommentteja, eikä näitä kommentteja ole siirrettävissä.

Myös ominaisuuksista, kuten viestien jälkipäivitys, esitellyt kuvat ja monet muut, puuttuu. Blogiviestien kirjoitusrajapinta ei ole sama kuin Wix-verkkosivuston rakennustyökalussa. Se käyttää selkeää tekstieditoria, ja sen muotoiluvaihtoehdot ovat rajalliset.

johtopäätös:

WordPress ohittaa Wixin blogimisalustana. Wix on liian yksinkertainen ja siitä puuttuu monia olennaisia ​​ominaisuuksia.

4) Tiedon siirrettävyys

Tiedon siirrettävyys antaa käyttäjille vapauden siirtää sisältöään pois, jos he haluavat tehdä sen. Tässä osassa vertaamme tietojen siirrettävyyttä WordPressissä ja Wixissä.

WordPress:

Käyttäjien on helppo viedä sisältönsä WordPressiin. Vain yhdellä napsautuksella viejällä käyttäjät voivat ladata sisältönsä XML-muodossa. Koska WordPress on itse isännöity alusta, käyttäjillä on mahdollisuus luoda varmuuskopioita, ladata mediatiedostojaan ja viedä WordPress-tietoja manuaalisesti. Jos he eivät ole tyytyväisiä nykyiseen isäntäyritykseensä, he voivat siirtää WordPress-verkkosivustonsa nopeasti uuteen web-isäntään.

Tietojen siirrettävyys

Wix:

Wixissä on rajoitettu vaihtoehtoja siirtää sisältöä toiselle alustalle. Käyttäjät voivat viedä blogiviestinsä, jos se on XML-muodossa, ja heidän on ladattava sivuja, kuvia, videoita ja muuta sisältöä manuaalisesti. Wix isännöi koko sisältöä palvelimillaan, eivätkä käyttäjät voi viedä sitä muualle.

johtopäätös:

Tiedon siirrettävyyden kannalta WordPress on paljon parempi siirtämään tietoja.

5) Helppokäyttöisyys

Aloittaessasi blogisivustoa aloittelijat mieluummin luovat sen tarvitsematta koodata tai palkata verkkosivustojen suunnittelijaa. Käyttäjät voivat luoda verkkosivustonsa Wixissä ja WordPressissä ilman, että he tarvitsevat koodia. Tässä osassa verrataan, mitä alustaa on helppo käyttää.

WordPress:

Käyttäjät voivat kirjoittaa sisältöä visuaalisen editorin avulla. WordPressillä on teeman muokkausohjelma, jos käyttäjä haluaa muokata verkkosivuillaan käyttämien teemojen ominaisuuksia. Vaikka WordPressillä ei ole sisäänrakennettua vetämällä ja pudottamalla -sivunmuodostajaa, käyttäjien on saatava yleinen käsitys eri osioista, kuten muokkauslaite, navigointivalikot, visuaalinen postieditori jne. On pieni oppimiskäyrä, mutta tuhansien teemojen saatavuus tekee räätälöinnin helpoksi verkkosivustolle.

Wix:

Käyttäjät saavat helpon käytön ja parhaat työkalut rakentaa verkkosivustonsa Wixiin. Siihen kuuluu vedä ja pudota -rajapinta, ja käyttäjät voivat vetää ja pudottaa kohteita mihin tahansa verkkosivustoonsa. Hän voi järjestää verkkosivun osioita uudelleen, kirjoittaa sisältöä ja lisätä mediaa käyttäjäystävällisessä ympäristössä. Se on erinomainen aloittelijoille, jotka eivät osaa koodata.

johtopäätös:

Wix on selvä voittaja. Käyttäjien ei tarvitse investoida aikaa alustan oppimiseen tai asentaa mitään laajennuksia verkkosivuston luomiseen. WordPressillä on vähän oppimiskäyrää ja se vaatii verkkosivuston kehittämiseen tarvittavien laajennusten asentamisen.

6) Sovellukset ja laajennukset

Muiden valmistajien laajennukset, kuten sovellukset ja laajennukset, voivat lisätä verkkosivustoon lisäominaisuuksia. Tässä osiossa verrataan laajennuksia ja sovelluksia molemmilla alustoilla.

WordPress:

Noin 55 000+ ilmaista laajennusta on saatavana WordPress.org-laajennuksissa. Sillä on myös premium-laajennuksia. Käyttäjät voivat tehdä melkein mitä tahansa WordPressissä käytettävissä olevista plugineista. Kaikelle on saatavilla laajennus.

Wix:

Siinä on yli 200 sovellusta ja nämä sovellukset tarjoavat laajan valikoiman ominaisuuksia. On ilmaisia ​​tai lite-versioita, ja jotkut sovellukset vaativat kuukausimaksuja tai vaihtelevat hinnoista. Wixillä on rajoitettu kokoelma sovelluksia, mutta se kattaa kaikki tarvittavat ominaisuudet.

Wix-sovellukset

johtopäätös:

WordPress on selvä voittaja tällä alalla. Käyttäjillä on suuri joukko WordPress-laajennuksia ja -sovelluksia, joita valita, ja vaikka Wixin sovelluskirjasto kasvaa, se on silti rajallinen verrattuna siihen, mitä WordPress tarjoaa.

7) verkkokaupan vertailu

Katsotaanpa kuinka Wix ja WordPress vertailevat verkkokauppaa, koska asioiden myynti verkossa on tärkeä ominaisuus, jota useimmat käyttäjät etsivät valitessaan alustaa.

WordPress:

42% verkkokauppasivustoista toimii WordPressillä. WooCommercein avulla WordPress tekee siitä saumattoman prosessin verkkokaupan luomiseksi. On olemassa suuri valikoima verkkokaupan liitännäisiä, joita käyttäjät voivat hyödyntää myyessään digitaalisia tai fyysisiä tavaroitaan, tilauksia, tapahtumia ja muuta.

Verkkokaupan laajennuksilla on jopa lisäosan laajennuksia ja omistettuja teemoja.

Wix:

Verkkokaupan mukana tulee Wixissä maksettuja suunnitelmia. Ilmaisten suunnitelmien käyttäjät eivät voi käyttää Wix-verkkokauppaa. Heidän on päivitettävä maksulliseen suunnitelmaan. WixStores sallii vain Authorize.net: n ja Paypalin maksuväyläksi.

Käyttäjät voivat käyttää kolmansien osapuolten sovelluksia myyntiin, mutta se maksaa rahaa, koska näillä sovelluksilla on kuukausimaksut.

johtopäätös:

WordPress + WooCommerce tarjoaa vapauden, joustavuuden ja valinnat verrattuna Wixiin. Se on täydellinen valinta luoda verkkokauppa, joka voi kasvaa tulevaisuudessa.

Käärimistä

Verkkosivustojen verkkojulkaisupalveluna WordPress on paljon parempi kuin Wix. Käyttäjät voivat tehdä monia asioita WordPressillä pitkällä tähtäimellä. Toivomme, että tämän blogin lukeminen auttoi sinua valitsemaan sinulle sopivan alustan.

Lue myös,

  • WordPress.com vs WordPress.org
  • WordPress vs Blogger

Kirjailijan bio:

Prinsa Prajapati on teknisen sisällön kirjoittaja, joka rakastaa kirjoittaa WordPress-verkkokehityksestä ja jakaa myös tietoa viimeisimmistä edistyksistä web-suunnittelumaailman kanssa Siliconithub. Hän haluaa myös jakaa ideoita CMS: stä, erilaisista ohjelmistoista, ohjelmointikieleistä ja tekniikoista.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me