Jos haluat aloittaa blogin ja olet hämmentynyt siitä, mitä blogging-alustaa valita, olet oikeassa paikassa.

Täällä WPressBlog näyttää sinulle, mikä blogipohja on sinulle parhaiten WordPressistä ja Bloggerista. Molemmilla alustoilla on etuja ja haittoja. Voit valita haluamasi.

Yksi tärkeä asia, sinun pitäisi tietää, että WordPress.org ja WordPress.com ovat molemmat eri alustoja. WordPress.org on itse ylläpitämä blogialusta, kun taas WordPress.com on ilmainen blogialusta.

Tutustu niiden väliseen täydelliseen eroon lukemalla WordPress.com vs. WordPress.org -artikkeli.

Tässä olen osoittanut eron itse isännöimän WordPress.org: n ja ilmaisen Blogger-alustan välillä.

Ero WordPressin ja Bloggerin välillä

1. Omistus

Jos käytät onnistunutta blogia muutaman vuoden ajan ja yhtäkkiä pääsyä blogiisi on evätty, se on sinulle todella suuri menetys. Ja tiedän, että et halua, että jotain tapahtuu kanssasi.

Jos ylläpidät blogia bloggaajassa, niin niin voi tapahtua kanssasi, koska Blogger on Googlen omistama. Googlella on oikeus sammuttaa bloggaajapalvelunsa milloin tahansa. Joten tulevaisuudessa sinulla ei ole pääsyä bloggaajablogiisi.

WordPress.org on itse ylläpitämä blogialusta, mikä tarkoittaa, että olet ainoa blogin omistaja. Mutta jatkaaksesi blogin ylläpitämistä WordPressissä, sinun on maksettava verkkotunnuksista ja web-hosting-palveluista.

Jos haluat aloittaa blogin itse isännöimässä WordPressissä, tässä on täydellinen opas aloittelijoille blogin aloittamiseksi WordPressistä Bluehostissa. Jos pidät SiteGround-isännöinnistä, lue tämä artikkeli: Kuinka aloittaa WordPress-blogi SiteGround-sivustolla.

2. Hallitse

Jos vertaamme WordPressiä Bloggeriin ominaisuuksien hallitsemiseksi, WordPress on ehdottomasti voittaja. Voit hallita WordPressiä käyttämällä paljon WordPress-laajennuksia. Voit myös luoda yrityssivuston WordPressin avulla.

Bloggerissa sinulla on rajoitetut ominaisuudet, joita voit käyttää blogiisi. Et voi luoda yrityksen verkkosivustoa bloggaajan avulla.

3. Ulkonäkö

Bloggerissa voit muuttaa blogin ulkoasua käyttämällä vain muutamia malleja, kun taas WordPressissä on rajaton määrä ilmaisia ​​ja premium-luokan WordPress-teemoja, joiden avulla voit muuttaa blogin ulkoasua ja tyyliä.

WordPress-teemat ovat erittäin käyttäjäystävällisiä, jotta voit muokata asetusta helposti. Bloggerissa on muutama työkalu, joista voit muuttaa vain asettelun värejä ja kokoa.

4. Turvallisuus

Kuten olen jo kertonut sinulle ensimmäisessä aiheessa, että bloggaaja on Googlen tarjoama palvelu, joten sinun ei tarvitse huolehtia turvallisuudesta tai varmuuskopioinnista. Olet WordPressissä blogin omistaja ja voit myös muokata blogin ominaisuuksia.

Tässä hallinnoit WordPress-blogia, joten blogin hallinnan aikana sinulla on virusten tai hakkereiden riski. Voit kuitenkin tehdä WordPress-blogin suojaksi muutamalla tekniikalla.

Jos haluat tehdä WordPress-blogin turvalliseksi, lue tämä artikkeli: WordPress-blogin suojaaminen?

5. Tulevaisuus

Sinun tulisi olla tietoinen blogisi tulevaisuudesta. Jos käytät blogiasi ansaitaksesi rahaa, et koskaan halua, että blogiisi voidaan pysäyttää toinen. Bloggerin tulevaisuus ei näytä hyvältä, koska Google ei ole päivittänyt Bloggeria merkittävästi viime vuosina.

Joten jos sinulla on blogi bloggerissa, suosittelen siirtämään blogin Bloggerista WordPressiin mahdollisimman pian.

Suurin ero bloggaajan ja WordPressin välillä on kustannukset. WordPress on maksettu työkalu, kun taas Blogger on ilmainen työkalu verkkosivun luomiseen.

Haluat aloittaa blogin maksamatta mitään, suosittelen käyttämään ilmaista WordPress-versiota. Jos blogisi kasvaa hyvin, voit tulevaisuudessa helposti siirrä blogiisi itse isännöimässä WordPressissä. Tärkein etu on, että tiedät WordPressin joitain ominaisuuksia, joten sinun on helppo hallita blogia itse isännöimässä WordPressissä..

Voit luoda verkkosivuston bloggerissa vain, jos olet uusi bloggaaminen. On erittäin helppokäyttöistä, että kuka tahansa voi luoda blogin 5 minuutissa. Voit luoda blogin bloggerissa Gmail-tililläsi.

johtopäätös

Toivon, että tiedät nyt kaikki erot bloggaajan ja WordPressin välillä. Jos sinulla on jotain hämmennystä WordPress vs Bloggerista, ota meihin yhteyttä kommentoimalla kommenttiosassa. Haluaisin todella auttaa sinua.

Lue myös,

  • Paras ilmainen web-palveluntarjoaja
  • Halvat verkkotunnusten tarjoajat vuonna 2020
  • WordPress vs. Wix
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me