Попитайте всеки разочарован блогър какво смята, че ще бъде най-голямото им предизвикателство в блоговете и отговорите им ще ви изненадат. Някои вярваха, че ще бъдат толкова заети с писането на прясно съдържание, че няма да имат баланс между здравословен и професионален живот.

Може би сте имали големи мечти да срещнете странни интернет непознати, да станете известни и да печелите тонове пари. Тези стремежи бързо изчезват блогърите осъзнават, че никой не чете сърдечните им публикации в блога.

Е, никой освен най-добрата ти приятелка и мама, и те не се броят, защото просто са мили с теб, или така мислиш. Тази ситуация може да бъде много сърцераздирателна и смущаваща за блогър, който не получава коментари, няма нови абонати и нулеви имейли, когато знае, че е поставил най-доброто съдържание в своя блог.

Защо повечето блогъри се провалят?

1. Те ​​не молят за помощ

Известният блогър и създател на съдържание Нийл Пател предупреждава, че коефициентите вече са подредени срещу всеки нов блогър. На пазара има толкова голяма конкуренция, че публикацията ви в блога просто ще потъне в забрава, преди да спечели каквото и да е сцепление.

Той ви съветва да не правите често срещаната грешка, която правят всички нови блогъри; писане на съдържание, седнало назад и в очакване на читателска публика. Няма значение колко е достоен за вируса съдържанието; няма да ви донесе автоматичен трафик.

И така, какво да правите вместо това? Нийл Пател се застъпва за агресивното популяризиране на съдържанието като ключ към онези акции, връзки, конверсии и очни ябълки, за които се стремите. Трябва да се впуснете в процеса на популяризиране на това, което вече е рекламно съдържание. Един метод, който върши чудеса, е да достигне до популярните споделятели на съдържание.

Маркетингът на инфлуенсър е толкова мощен, че може бързо да изгради вашето онлайн присъствие, като достигне до вашата целева аудитория. Данните показват че дигиталните реклами бързо биват застигнати от маркетинга на influencer. Поне две трети от всички търговци на дребно в САЩ също използват маркетинга на influencer, за да получат думата там.

Ако трябва да получите достъп до най-добрите акционери на вашето нишово съдържание, използвайте SEO изследвания и инструменти за мониторинг като BuzzSumo, Google Alerts или HubSpot. Те ще ви помогнат да идентифицирате хора, които могат да ви помогнат да увеличите читателската си аудитория.

Свържете се с тях по имейл и ги помолете да се свържат с вашата статия. Ако сте толкова добър блогър, колкото вашите приятели или мама казват, че сте, тогава може просто да постигнете този акционер, който ще обърне богатството ви.

2. Липса на самореклама в социалните медии

Новите блогъри, страдащи от синдром на самозванеца, често избягват саморекламата. Най- синдром на самозванеца е истински и може да е виновникът зад това заяждащо чувство, че сте може би измамник и никой няма да иска да чете съдържанието ви.

Това чувство кара много блогъри да обезценят стойността си и да подкопаят техния опит. Затова следващия път, когато бъдете обзети от вълна на несигурност, припомнете си, че велики писатели като Мая Анджелу също са се чувствали като самозвани.

Трябва да преодолеете това чувство за малоценност и да популяризирате постоянно съдържанието си в социалните медии. Избягвайте изкушението да покриете всички бази на социалните медии наведнъж. Започнете с една или две и преминете към други платформи, докато растете.

Докато споделяте повишаващо и полезно съдържание, ще видите как вашата читателска публика нараства. Освен това ще ви даде тласък да гледате как съдържанието ви е от полза за вашите читатели.

3. Не сте полезни

Успешните блогъри създават съдържание, което е повече за техните читатели. Може да изпаднете в изкушението да превърнете блога си в онлайн дневник, който е силно фокусиран върху вас. Вашите читатели обаче се грижат повече за това да срещнат проблемите им и ваша отговорност е да посрещнете тази необходимост, ако искате вашите проценти на ангажираност да се покачат.

Така че, научете се да давате стойност на всеки пост, преди да го споделите. Ако искате да заемете тази полезна позиция доста по-високо, започнете да предлагате решения за онлайн заявки, които граничат с вашата ниша. Като илюстрация можете да започнете с даване на отговори на въпроси в Quora.

Използвайте тази възможност, за да свържете отговора си с фантастичната си статия и ще получите много трафик от реферали. Вниманието от страна на потребителите на Quora също ще помогне да се увеличи влиянието на вашия блог.

4. Липсва им график за публикуване

Като блогър ще трябва да се борите с постоянния порив за отлагане, когато става въпрос за създаване и публикуване на ново съдържание. Спомняте ли си, когато всички бяхте със зловещи очи и буйно опали, готови да промените света чрез блогове? Трябва да запазите този огън.

Не пишете само когато настроението е правилно. Ако имате нужда от редовно четене, тогава трябва да предоставяте редовно съдържание. Вестниците имат тази функция, добре оптимизирана. Ще получавате вестник по едно и също време всеки ден, ако желаете.

Това е типът на последователност, който трябва да дадете на своите читатели. Вие не само ще получите по-лоялно следване, но и Google ще ви хареса. Създайте график и се опитайте да се придържате към него, доколкото е възможно.

5. Неуспешно използване на абонаменти за имейл

Няма по-хубаво да се играе от тези читатели, отколкото да споделяте съдържанието си с вашите абонати за електронна поща. Въпреки това трябва да бъдете особено внимателни, когато се обръщате към абонатите си за електронна поща. Успешните блогъри казват, че един от най-добрите начини, по които можете да използвате вашия имейл списък, ако изпратите интересна информация, тясно свързана с новата ви публикация в блога.

Като писател се научете да вмъквате фрагменти от съдържанието, което искате вашите абонати за електронна поща да прочетат в интересно изработен имейл. Ако имате публикация, която би им била полезна, увеличете читателската си аудитория, като изпратите имейлите на читателите си за нея.

6. Съдържание, лишено от конкретни ключови думи

Истинският блог е обмен на информация, но няма да споделите адекватно съдържанието си, ако никой читател не може да го намери онлайн. Въпреки че саморекламата и споделянето на влияния ще вървят по пътя си, увеличавайки читателската си аудитория, трябва да помогнете на търсачките, когато става въпрос за класиране.

Използването на ключови думи е жизненоважен компонент на всяка SEO стратегия. Ключовите думи ще помогнат на ботовете за търсене да намерят и разберат съдържанието ви. Изследвайте вашите ключови думи, преди да ги напишете и ги използвате според изискванията на стандартите.

7. Забравяйки да се свържете

Хипервръзката някога е била много злоупотребявана SEO тактика, но когато се изпълни правилно, може да ви даде много предимства. Когато пишете публикации в блога си, поставяйте съответните статии в своите статии, за да подобрите вашия SEO резултат. Свържете към надеждни източници, за да подобрите вашата доверие и ще видите, че изгледите на страниците ви се увеличават, докато вашите читатели се радват на по-добро изживяване на уебсайта.

За да намалите шансовете за повишени проценти на отпадане от връзки, уверете се, че външните връзки се отварят само в нови раздели. Продължете да работите върху старото си съдържание и да свързвате нови публикации в него, за да продължите да привличате повече реакции от заинтересованите читатели.

8. Публикуване предизвикателство за четене на блогове

Има лесни методи за форматиране на статии, които могат да направят съдържанието ви по-привлекателно за читателите. Първо, трябва да използвате заглавия. Правилно поставените заглавия правят съдържанието на дълги форми по-четимо и канят повече коментари и споделяния. Трябва да внимавате обаче, за да не злоупотребявате с маркерите за заглавия.

Статия, опакована със заглавия на H2 и H3, може да бъде лесна за четене, но ще повлияе неблагоприятно на вашите SEO класации. Един друг подъл начин да привлечете читателите да продължат да четат съдържанието ви е да пишат по-кратки изречения. Използвайте leds, за да създадете интриги, когато започнете да пишете и пишете от първо лице. Добавете подходящи изображения, за да разделите дълги абзаци.

9. Уебсайтове с очевидна скорост на зареждане

Средната продължителност на вниманието на хората е най-ниската! Microsoft казва, че продължителността на вниманието в интернет е намаляла от една средно от 12 до осем секунди. Следователно, никой читател няма свободно време за бавно зареждане на уебсайт.

Търсачките също ненавиждат бавно зареждане на уеб страници. Използвайте правилни съображения за уеб дизайн, за да гарантирате, че скоростите на вашия уебсайт са перфектни. Направете своя уебсайт впечатляващ и избягвайте претрупването от неподходящи реклами.

10. Нетърпение

Рим не е построен за един ден и там няма незабавен успех в блоговете. Всеки успешен блог е труд на упорит труд и страст. Ще трябва да поставите безкрайни часове творческа работа, за да осигурите последователен и приятен поток от съдържание.

С постоянство, търпение и много креативност вашата читателска публика ще нарасне от струйка към хилядите. Вашият герой като писател и творци ще бъде внимателно изпитан по време на този процес, но в крайна сметка това ще ви направи по-добър и по-симпатичен писател.

Как да успеем в блоговете за 2020 г.

Ако мислите да започнете нов блог, няма по-добро време от това в началото на съвсем ново десетилетие. По-долу са някои съвети за най-добрия начин за успех като блогър тази година.

Придобийте здравословно мислене за блогове

Блогът не е разходка в парка, затова се подгответе да работите най-трудното, което някога сте имали в живота си. Нещата може да са трудни в ранните ви дни на блогове, но си дайте време да се научите и да се развивате.

Избягвайте бързо богат манталитет

Не очаквайте да станете известни и богати за една нощ. Работете върху това да станете по-креативен писател и по-полезен блогър за вашите читатели и ползите от блоговете ще се появят.

Бъди позитивен

Ще успеете, ако не се откажете. Намерете ниша, към която сте страстен.

Ако напишете съдържание, което ви е страст, вашите читатели ще го изядат и вие ще се насладите на процеса на изследване и писане.

Ако читателската ви публикация в блога се е превърнала в разочарование, можете да я обърнете и да започнете да влияете на живота на вашите читатели.

Просто поправете грешките, споменати по-горе, и скоро ще видите по-добри резултати.

Био на автора:

Уолтър Аколо е писател на свободна практика и интернет маркетинг от 2011 г. Той в момента пише за Кардинал Дигитален маркетинг, агенция за дигитален маркетинг, базирана в Атланта, която е специализирана в PPC.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me