Търсиш ли как да започнете WordPress блог на Bluehost?

Тук ще получите пълния урок, който е обяснен стъпка по стъпка със скрийншоти.

Дори и да не знаете нищо за създаването на уебсайтове или блоговете, можете лесно да създадете WordPress блог в рамките на няколко минути, като използвате нашето ръководство за начинаещи.

Има много платформи за създаване на уебсайт като Blogger, WordPress, Weebly, Wix и много други. От всички тези платформи WordPress е най-добрата платформа за създаване на уебсайт за начинаещ.

WordPress е платен, а Blogger е безплатен софтуер за създаване на уебсайт. WPressBlog препоръчва да изберете WordPress. Има много недостатъци на използването на Blogger. Тук можете да намерите разликата между WordPress и Blogger.

Дори също много големи компании като TechCrunch, Bloomberg Professional, Sony Music и др. изпълняват своите уебсайтове на WordPress. В момента 75 милиона уебсайта зависят от WordPress.

Предимства от използването на уебсайта на WordPress:

  • Използва се много лесно. Можете лесно да създадете нова страница, да публикувате блог, изображение или видео в WordPress.
  • Можете да управлявате уебсайта си отвсякъде, защото е базиран на браузър, така че ви трябва само компютър с интернет връзка.
  • Не е необходимо кодиране за публикуване на статия, изображение или видео. Също така, можете да форматирате текст без кодиране.
  • Ако искате да промените дизайна или темата на уебсайта, тогава можете да качите и инсталирате любимата си тема на WordPress.
  • Много е лесно да оптимизирате уебсайт на WordPress за търсачките. Можете да използвате приставки за WordPress, за да оптимизирате уебсайта си. Това ще спести огромното ви време.
  • Ако искате да започнете блогове, тогава WordPress е най-добрата платформа за това. В WordPress има вградена функция за блогове, където можете да публикувате блог, да управлявате коментари, да създавате RSS лесно.

Сега ще ви науча как да създадете уебсайт на WordPress. Просто трябва да преминете през следните инструкции, за да създадете блог на WordPress.

Пълно ръководство за стартиране на WordPress блог на Bluehost

1. Решете име на домейн

Сега, за да създадете уебсайт, трябва да решите име на домейн (име на уебсайт). След като сте решили име на домейн, не можете да го промените отново, защото това ще навреди на вашите SEO и маркетингови усилия.

Препоръчвам ви да изберете .com домейн, защото това е най-използваното разширение на домейн. Ако името на избрания от вас уебсайт не е достъпно в .com, можете също да изберете .net. Освен това е едно от най-добрите разширения на домейни.

Ако имате объркване в намирането на най-доброто име на домейн, тогава можете да използвате тези най-добри генератори на имена на домейни. Тези инструменти ще ви помогнат да намерите уникалното име на домейн според вашите изисквания.

Ако вече сте закупили име на домейн, продължете да четете следващия раздел.

Топ 10 на най-добрите и най-евтините регистратори на домейни

2. Изберете хост

След като решите името на домейна, се нуждаете от хост, където можете да хоствате вашия уебсайт. Има много доставчици на уеб хостинг услуги като Bluehost, HostGator, GoDaddy и т.н..

Препоръчвам ви да изберете Bluehost за домакин на вашия уебсайт, защото това е официално препоръчан хостинг доставчик от WordPress. Освен това те предоставят безплатно име на домейн, ако закупите хостинг план за 1 година или повече.

Тук обясних всички стъпки със скрийншоти, за да се регистрирате в Bluehost. Просто ги следвайте.

Етап 1: Сега, за да се регистрирате на хостинг Bluehost, кликнете върху следната връзка. Щраквайки върху следната връзка, ще получите 50% отстъпка и безплатно име на домейн с всеки хостинг план за 1 година или повече.

Кликнете тук, за да получите 50% отстъпка за всички хостинг планове Bluehost

Стъпка 2: След като кликнете върху горната връзка, ще видите хостинг сайта Bluehost. Първо кликнете върху бутона „Започнете сега“.

настройка на блога

Стъпка 3: След като кликнете върху бутона „Започнете сега“, ще видите всички споделени хостинг планове. Изберете хостинг план според вашите изисквания.

bluehost сподели хостинг плановеПланове за уеб хостинг Bluehost

Ако сте собственик на малък бизнес или искате да създадете личен блог, тогава можете да изберете основния план. Когато вашият бизнес започне да расте, тогава можете да надстроите хостинг плана си до Plus. Краткосрочните хостинг планове са по-скъпи от дългосрочните. Така че можете да спестите пари, като закупите дългосрочен хостинг план.

Стъпка 4: След като изберете хостинг план, въведете името на вашия домейн в полето „нов домейн“. Ако вече притежавате домейн, можете просто да го въведете в полето „Имам име на домейн“.

въведете име на домейнИзберете име на домейн

Стъпка 5: Сега кликнете върху следващия. Тук можете да създадете акаунт, като влезете в своя Gmail акаунт и като попълните своите данни.

попълнете информация за акаунтаПопълнете формата

Ако искате да се регистрирате чрез Gmail, след това кликнете върху бутона „Влезте с Gmail“ или можете също да попълните своите данни в дадения формуляр.

След като попълните формуляра, изберете „План на профила“. Избраният по подразбиране план ще бъде от 36 месеца. Дръжте го така, тъй като хостинг планът за краткия период от време ще бъде по-скъп.

изберете план за сметкаИнформация за ценови план

Сега в следващия раздел ще намерите няколко допълнителни функции като защита на поверителността на домейна, сигурност на SiteLock, Codeguard Basic и SEO инструменти. Тези функции не са задължителни, така че можете да ги изберете според вашите изисквания.

допълнителни функции на уебсайтаИнформация за отстъпка

Важна забележка: Ако тези функции не са ви необходими, не забравяйте да премахнете отметката от всички тези полета.

Стъпка 6: Сега е време да попълните информацията за плащане. Попълнете всички необходими данни за плащане. Можете също да направите плащане чрез PayPal. Ще намерите тази опция, като кликнете върху „повече опции за плащане“. След това завършете процеса на регистрация, като поставите отметка в квадратчето за Общи условия и кликнете върху бутона Изпращане.

Подробности на плащаненачини за плащане

Стъпка 7: След като кликнете върху бутона за изпращане, ще видите екран като по-долу. Кликнете върху бутона „Създайте вашата парола“.

настройка на блог на WordPress

В следващия екран въведете парола, която само вие можете да запомните лесно. След това поставете отметка в квадратчето „Прочетох и се съгласявам …“ и кликнете върху бутона Next.

създайте парола за WordPress

След това кликнете върху бутона „вход“.

Влизане

Сега ще получите имейл с връзка за активиране и вашата информация за вход.

3. Настройка на WordPress акаунт

Сега кликнете върху връзката за активиране, предоставена във вашия имейл. След това кликнете върху хостинг от главното синьо меню и след това кликнете върху уебсайта от неговото подменю. След това кликнете върху връзката за инсталиране.

настройка на wordpress

Сега в следващия екран изберете вашия домейн и щракнете върху следващия.

изберете домейн

След като завършите процеса на настройка, напишете URL адрес в адресната лента на браузъра си.

http://www.yourdomainname.com/wp-admin

Ще ви покаже прозорец за вход, в който трябва да въведете потребителското си име и парола.

Прозорец за вход в WordPress

След като влезете в таблото за управление на WordPress, можете да публикувате блог, изображение или видео, да промените темата и много други неща, които можете да направите от таблото за управление на WordPress.

Ако искате да печелите пари от вашия блог, тогава ви препоръчвам да инсталирате оптимизирани за Adsense теми WordPress. Ще ви помогне да спечелите максимални приходи от Adsense.

заключение

Надявам се, че успешно сте създали WordPress блог в Bluehost. Ако имате някакви проблеми при създаването на блог на WordPress, не се колебайте да ни уведомите, като коментирате по-долу раздел за коментари.

Прочетете също,

  • Как да започнете WordPress блог с SiteGround
  • 10 причини защо не сте успешен блогър
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me