Блогът е една от най-добрите дейности, които ще развият вашия бизнес онлайн. Блогът изисква много умения, за да постигнете успех във вашия бизнес. Можете да постигнете това, като използвате най-добрите инструменти за блогове.

Прочетете също: WordPress срещу Blogger: Коя е най-добрата платформа за блогове?

Тези инструменти ще ви помогнат в създаването, публикуването и популяризирането на вашето съдържание по подходящ и ефективен начин. Налични са много инструменти, но тук WPressBlog изброи топ 10 инструмента за блогове, които трябва да използвате през 2020 г..

Най-добрите инструменти за блогове, които всеки Blogger трябва да използва

Списък с 10 най-добри инструменти за блогове за 2020 г.

1. WordPress

За да започнете блогове, ви трябва уебсайт. WordPress е най-добрата CMS за създаване на уебсайт за блогове. В момента повече от 74,6 милиона уебсайта работят на WordPress. WordPress има много удобни за потребителя функции, чрез които всеки може да започне лесно да прави блогове на уебсайт на WordPress. По-долу са предимствата на използването на WordPress:

 • Лесно използване: WordPress е много лесен за използване, че всеки може да направи промени в уебсайта.
 • Блог отвсякъде: Можете лесно да влезете в уебсайта си от всеки компютър и да продължите блоговете.
 • Не се изисква кодиране: В WordPress можете да публикувате статия, да качвате изображения, видеоклипове, документи без знания за програмиране.
 • Plugins: Налични са много безплатни и премиум приставки. Тези плъгини ще ви помогнат да управлявате блога си.
 • Вградена функция за блогове: WordPress първоначално е стартиран като блог платформа, така че можете лесно да управлявате коментари, абонаменти за електронна поща, публикации в блогове и много други.
 • Множество потребители: Можете да създадете толкова потребители, колкото искате. Освен това можете да зададете различни разрешения на потребителите.

2. Уеб хостинг

уеб хостинг на bluehost

Bluehost е най-добрата и официално препоръчана компания доставчик на хостинг услуги WordPress. Можете да хоствате уебсайта си в Bluehost и да увеличите скоростта и производителността на уебсайта, което ще ви помогне в оптимизацията на търсачките.

Bluehost предоставя безплатен домейн с хостинг плана им, така че не е необходимо да харчите допълнителни пари за закупуването на домейн. Ако не знаете как да създадете уебсайт в Bluehost, гледайте под видеото. Пълно ръководство за “как да създадете уебсайт с помощта на Bluehost” е предоставено тук стъпка по стъпка.

Прочетете също:

 • Преглед на Bluehost
 • Най-добри доставчици на уеб хостинг през 2020 г.

3. Yoast SEO Plugin

Йоаст SEO е най-популярният SEO плъгин за WordPress. За да получите трафик на уебсайт от търсачките, трябва да го оптимизирате и това може лесно да се направи с помощта на приставката Yoast.

В тази приставка има много функции за SEO като промяна на мета заглавието и мета описанието, URL адресите, Sitemap и др. Ако не сте използвали тази приставка преди това по-долу видеото ще ви помогне в настройката на приставката.

4. Инструмент за тест за четимост

инструмент за тест за четимост

За да постигнете успех в блоговете, съдържанието ви трябва да бъде четено. Потребителите винаги пренебрегват четенето на статии, написани на високо технически език и по роботизиран начин. Тук „Инструмент за тест за четимост”Играе най-голямата роля. Той ще ви помогне да проверите дали вашият блог е четим или не.

5. SEMrush

SEMRUSH

Ако правите блог, тогава можете да разберете, че има и други блогъри, които блогват във вашата ниша. За да се конкурирате с тях, трябва да оптимизирате своя блог. Можете да направите това, като използвате SEO инструменти, но на пазара има твърде много SEO инструменти, така че ще бъдете объркани за това, което да използвате?

SEMrush е най-добрият SEO инструмент, който ще ви помогне в оптимизирането на вашия блог. С помощта на SEMrush можете да направите анализ на конкурентите и да можете да знаете тяхната стратегия за изграждане на връзки, изследване на ключови думи, анализ на трафика и много други.

Препоръчвам SEMrush, тъй като това е най-евтиният и най-добрият SEO инструмент на пазара. Вземете безплатна пробна версия SEMrush за 30 дни от тук.

Също така, прочетете най-добрите инструменти за изследване на ключови думи за SEO през 2020 г..

6. BuzzSumo

buzzsumo

BuzzSumo е най-добрият инструмент за намиране на нови идеи за теми във вашата индустрия. Изберете ключова дума, която искате да класирате високо, и я потърсете в BuzzSumo, ще намерите топ статиите, които имат най-висока ангажираност в социалните медии. Изберете един от тях, след което напишете статия по-добра от тази и я публикувайте в социалните медии. Това ще увеличи трафика на уебсайта ви за много малко време.

7. Буфер

буфер е най-добрият инструмент за блогове, който ще ви спести ценното време. Можете да планирате своите публикации във Facebook, туитове в Twitter, публикации в Google плюс, снимки на Instagram и да публикувате в избрания от вас момент в социалните медии.

Ако не искате да изберете време за публикуване, тогава това приложение ще публикува публикациите ви в най-доброто време, така че да получите максимална полза от социалните медии. Буферът се предлага в безплатната и платената версия.

8. Google Analytics

google analytics

Ако блогвате няколко месеца, пишете статии и ги популяризирате в социалните медии и сега искате да знаете резултата от всички тези дейности, инструментът Google Analytics ще ви помогне много добре.

Google Analytics е един от най-популярните инструменти за блогове, които всички блогъри използват в момента. Можете да проверите цялата активност на потребителите в блога от влизане и излизане от него.

Разделът в реално време ще ви покаже кои потребители в момента разглеждат вашия уебсайт. Секцията за аудитория ще показва местоположението на потребителите, браузъра, операционната система и др. Разделът за придобиване ще ви покаже как хората са намерили вашия уебсайт, а секцията „Поведение“ ще показва активността на потребителите в вашия блог.

Ако сте нови за Google Анализ тогава тук е ръководството за начинаещи, което ще ви помогне да го разберете и настроите.

9. Граматично

Grammarly

Ако не се отнасяте сериозно към правописни и граматически грешки в съдържанието си, ще загубите бързо потребителите си. След като потребителят намери вашето съдържание много удобно за потребителя и лесно четимо, тогава шансовете за връщане към него са много високи.

Grammarly ще ви помогне да направите съдържанието на блога си четимо, като откриете и подчертаете грешен правопис, граматика и неточни препинателни знаци. Той не само ще открие грешки в съдържанието, но и ще предложи правилно решение на грешката.

Граматично се предлага както в безплатни, така и в платени версии. В платената версия можете да направите съдържанието по-четимо, тъй като то ще намери повече грешки и ще предостави тяхното решение.

10. Пиксабай

За да създадете уникален и правилен образ за вашия блог, трябва да имате дизайнерски умения и време. Ако нямате и двете Pixabay е най-доброто средство за вас. Разполага с твърде много безплатни снимки, които можете да използвате във вашия блог.

заключение

Всички посочени по-горе инструменти за блогове със сигурност ще спестят много време, а също и ще ви помогнат в повишаване на производителността.

Кажете ми кой е любимият ви инструмент за блогове в по-долу раздел за коментари.

Прочетете също,

 • Топ 10 блогъри на Индия
 • Топ 10 блогъри на света
 • Най-добрите приставки за Google Adsense за WordPress
 • 10 причини защо не сте успешен блогър (и как да бъдете!)
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me