Skal du starte et websted? Siden starten er der forvirring over forskellen mellem WordPress.com og WordPress.org. Denne forvirring er almindelig, da navnene næsten er ens. Nu kommer spørgsmålet om, hvad der er forskellen mellem to, og hvilken man skal bruge nogen til at starte deres første websted.

WordPress.org er et selvhost WordPress og er en som open source af WordPress software, der kan downloades af alle, der vil bruge det. Det kræves, at du har et domænenavn og webhosting, og så har du fuld magt på alt.

På den anden side er WordPress.com et bestemt websted, da serviceudførelser udvikles på WordPress.org-software. Det hjælper med webstedshosting og styrer alt, men har brug for en vis fleksibilitet.

Hvis du vil vide forskellen mellem WordPress.com og WordPress.org, er det bedre at se nøje på hver af platformene uafhængigt.

Om WordPress.org

WordPress.org er en af ​​de meget populære webstedsplatforme, der er tilgængelige 100% for enhver. Du har kun brug for et domænenavn og WordPress-hosting. Dette er grunden til, at det kaldes WordPress med selvhost.

Fordelene ved WordPress.org

 • Du kan gøre hvad som helst med dit websted og tilpasse det efter dig selv.
 • Tilgængelig gratis, tilpassede såvel som betalte plugins til dit websted.
 • Man kan nemt tilpasse webstedet efter behov ved hjælp af de bedste WordPress-temaer.
 • Du kan tjene penge på WordPress-websteder ved at placere dine annoncer.
 • Til personlig analyse og sporing kan du bruge et værktøj som Google Analytics.
 • Ved at bruge WordPress, der selv er vært, kan du oprette en online butik til salg af digitale produkter, betalinger og forsendelse fra vores egen hjemmeside.
 • Du kan også designe medlemswebsteder og designe et samfund på dit websted.

Men det kommer også med sine egne ulemper.

Ulemper ved WordPress.org

 • Som ethvert websted kræver du webhosting. Dette er det sted, hvor dine filer gemmes. Når dit websted vokser, udvides din webhosting også.
 • Du holdes ansvarlig for dine opdateringer og alle sikkerhedskopieringer.

Hvis du vil oprette et websted med WordPress.org, så har jeg skrevet en trinvis vejledning til dig:

 • Sådan opretter du et WordPress-websted (trin for trin guide)

Hvis du vil tjene penge på din hjemmeside, kan du her tjekke de 12 forskellige måder at tjene penge på dit WordPress-websted.

Om Wordress.com

Wordress.com er en anden hostingtjeneste dannet af WordPress medstifter. Hvis du tænker over dens fordele, er det et af de bedste valg for hobbybloggere og dem, der indleder en blog til deres egen familie.

Fordelene ved WordPress.com

 • Det er op til 3 GB plads. Derefter skal du skifte til en betalt plan for at få mere plads.
 • Med dette behøver du ikke at bekymre dig om sikkerhedskopieringer og opdateringer.

Det har også de begrænsninger, der adskiller det fra WordPress.org.

Ulemper ved WordPress.com

 • Annoncerne er placeret på alle gratis websteder, derfor får din bruger at se annoncer, og du tjener ikke penge på det. I modsætning til WordPress.Org, har du ingen tilladelse til at sælge annoncer på dit websted.
 • Du har ikke tilladelse til at uploade plugins eller temaer Hvis du bruger en gratis version, er der meget færre muligheder for tilpasning.
 • Du kan ikke tilføje nogen sporingsplatform, og den indeholder ingen funktioner i e-handel.

Så nu sammenfatter vi forskellen mellem WordPress.Org og WordPress.com.

Der er stort antal forskelle, men de er vigtige.

WordPress.com vs WordPress.org Oversigt

 • På WordPress.org modtager du det komplette domæne, men i tilfælde af WordPress.com får du et underdomæne.
 • Antallet af begrænsninger i WordPress.com er mere end WordPress.org.
 • Du er ejer af indholdet, der findes på WordPress.org, men ikke WordPress.com.

Udgifter på begge platforme

I en debat om WordPress.com og WordPress.org opstår forvirring, da det siges der, at design af et websted er gratis. Omkostninger afhænger af forskellige aspekter, du vælger.

Med WordPress.org kan du oprette så mange websteder, som du kan, for gratis. Men der er små udgifter som det førnævnte domæne og pladsen til hosting. Men med WordPress.com kan du ikke oprette så mange websteder, du vil. Efter et bestemt beløb skal du betale.

Websteds opsætning af administration i begge platforme

Der er en enorm forskel i to platforme med hensyn til opsætning af hjemmeside og dens styring inklusive dens vedligeholdelse. For at oprette et websted i WordPress.com er det eneste, du skal gøre, at oprette en konto. Alle andre ting er gjort for dig. Du kan oprette indhold ved at tilpasse dit websted. Den tekniske del er også taget hånd om.

Men på den anden side er det lidt vanskeligt at oprette et websted med WordPress.org. Det involverer at downloade software, danne en database, uploade WordPress på din server og køre installationsskriptet.

Nu Hvilken er bedre – WordPress.com eller WordPress.org?

Godt! det afhænger af dine egne krav. Hvis du er en blogger og ikke har nogen hensigt om at tjene penge fra din egen hjemmeside, skal du gå med WordPress.com, og hvis du er en blogger og holder intentionen om at tjene penge fra dit eget websted, skal du vælge WordPress.org. Det giver friheden til at udvikle din hjemmeside i henhold til dine behov.

Ifølge udtalelser fra nogle eksperter er WordPress.org den bedre platform, der bruges af de fleste bloggere, store ejere af store navn og også ejeren af ​​små virksomheder.

Det hele afhænger af, hvor dit websted er vært, og hvor meget strøm du har på det. Baseret på dette opstår forskellen mellem begge. Vi kan sige, at med WordPress.com forbliver du i grænse, medmindre du betaler penge for at bruge avancerede funktioner. Hosting er let at starte, og mange ting er taget hånd om ting, der er relateret til vedligeholdelse og webstedssikkerhed.

På den anden side har du WordPress.org fuld styrke på hvert enkelt aspekt. På denne måde øges potentialet på dit websted også. Det er op til dig, hvordan du kører og vedligeholder webstedet.

Læs også:

 • 15 grunde til at vælge WordPress til din virksomhed i 2020
 • 10 bedste udbydere af gratis webhosting i 2020
 • Wix vs WordPress

Afsluttende ord

Vi kan se, at der ikke er noget specifikt svar på forespørgslen, der er bedre blandt WordPress.com og WordPress.org, og baseret på særlige krav kan vi beslutte, hvad der er bedre i den situation.

Jeg anbefaler dig at vælge WordPress.org, selvom du ikke ønsker at tjene penge på dit websted. For hvis du vil tjene penge på din blog eller vil tilpasse dit websted på et avanceret niveau, har du brug for WordPress.org-platform. Så vælg kun WordPress.org-platform til at oprette dit websted.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me