Începeți cu dezvoltarea JavaScript? Aflați unele dintre cele mai bune cadre pentru a construi o aplicație modernă în mai puțin timp.

Cadrele JavaScript (JS) sunt una dintre cele mai preferate platforme pentru a construi o aplicație modernă dinamică, chat în timp real, comerț electronic, inventar, procesare și multe altele.

Mic sau întreprindere, front-end sau backend – JS este potrivit pentru orice. Este posibil să fi auzit despre următoarele site-uri care folosesc JavaScript.

 • Hulu
 • Flickr
 • Paytm
 • WSJ
 • Dicţionar

Să explorăm unele dintre cele mai bune cadre JS disponibile pe piețele sale pentru dezvoltarea aplicațiilor web.

AngularJS

Angular.js este un cadru popular de dezvoltare front-end popular, utilizat în principal pentru dezvoltarea de aplicații web dinamice cu o singură pagină (SPA).

AngularJS transferă tot conținutul de pe server în browser împreună cu încărcarea tuturor paginilor web simultan. Odată ce conținutul este încărcat, făcând clic pe orice link din pagină nu reîncărcați întregul conținut al paginii; în schimb, pur și simplu actualizează secțiunile din cadrul paginii.

Arhitectură unghiulară JS

Organizații mari precum PayPal, Freelancer, LinkedIn, Lego, Hopscotch și alte câteva companii își alimentează interfața de utilizator de AngularJS.

Cea mai semnificativă diferență între site-urile tradiționale și site-urile angulare este că Angular se așteaptă ca browserul să construiască pagina. Acest lucru nu pune foarte multă sarcină pe server și, prin urmare, duce la o încărcare mai rapidă a paginilor.

Angular are un NativeScript pentru aplicații native în timpul unui cadru ionic pentru aplicații hibride. Unghiular permite adăugarea, dacă sunt condiții, bucle și variabile locale direct în cadrul unui șablon, împreună cu urmărirea, procesarea și afișarea modificărilor de la utilizator folosind legarea datelor. Unghiular face mai ușor să lucrezi cu redarea dinamică cu capacitățile sale de procesare și redare bazate pe JSON. Orice dezvoltator cu un background în tehnologiile esențiale front-end și anume HTML5 & Javascript poate învață JS unghiular destul de ușor.

Unghiular a fost inițial dependent de TypeScript ceea ce îi permite să fie mai consistent în proiectele open source. Cu toate acestea, cu cea mai recentă versiune Angular, este mult mai mult decât atât.

Are un router și acceptă inerent validările formularelor. Completează experiența utilizatorului controlând navigarea între pagini și gestionând comportamentul și acțiunile utilizatorului.

Angular a fost dezvoltat cu viziunea de a-l face modular, testabil și întreținător. Astfel, se rezumă la a fi un excelent cadru pentru dezvoltarea front-end.

Caracteristici

 • Legarea datelor – Funcția de legare a datelor în două direcții îi scutește pe dezvoltatori să scrie mult cod. Este sincronizarea automată a datelor între componentele modelului și vizualizarea.
 • Șabloane – Șabloanele HTML sunt analizate de browser direct în DOM.
 • Dependența injecție – js are o injecție de dependență (DI) încorporată care ajută la dezvoltarea naturală, înțelegere și testare.
 • Directive – Cu această caracteristică, devine ușor să creezi etichete HTML personalizate care să acționeze ca noile widget-uri personalizate. Poate fi, de asemenea, utilizat pentru a manipula atributele DOM.
 • Dezvoltarea este mai rapidă în comparație cu dezvoltarea convențională HTML + Javascript dacă aveți o comandă bună asupra Angular.js
 • Poate fi configurat atât în ​​arhitectura MVC, cât și în arhitectura MVW

AngularJS este un cadru multiplă platformă. Codul este curat, confortabil de înțeles și conține mai puține erori datorate controlerului și redării bazate pe date.

Reacţiona

Reacţiona este o bibliotecă utilizată pentru dezvoltarea de aplicații de utilizator. A fost lansat în 2013 și a fost un cadru JS cu cea mai rapidă creștere în lumea de azi.

React.js este cel mai preferat atunci când a aplicație de întreprindere performantă trebuie livrat utilizatorilor săi. Este alimentat de interfețe de utilizator precum cea de Instagram și Facebook.

A existat un război constant între alegerea Angularului și React. Reacția este mai flexibilă în comparație cu Angular, deoarece dezvoltatorii vor trebui să lucreze cu biblioteci independente cu un timp de răspuns relativ mai bun. Reacția este excelentă când vine vorba de gestionarea funcțiilor mici și apatride care primesc elemente de intrare și retur ca ieșire. Se concentrează pe JS ES6 și Flow poate fi utilizat pentru a permite verificarea tipului în React.

Fiecare proiect din React are o arhitectură diferită, împreună cu îndrumări limitate și, prin urmare, este ușor să greșești. React este utilizat în principal pentru V (vizualizare) în modelul MVC, deoarece UI poate fi actualizată fără a fi necesar să ajungă la server și să obțineți o nouă vizualizare.

Reacționează poziția JSSursa: Mediu

Când există mai multe vizualizări pentru o aplicație, ReactJS este cea mai bună alegere, deoarece pentru fiecare vizualizare este nevoie de un widget diferit. Mai multe componente sau widget-uri pot fi apoi aruncate în vizualizări. Utilizarea unghiulară pentru vizualizări nu este o idee bună, deoarece poate duce la o mulțime de complicații și probleme nedorite. Prin urmare, ReactJS este cel mai bine utilizat pentru a construi vizualizări bazate pe widget.

Caracteristici

 • Componente: Reacționează este declarative și bazate pe componente. Paginile web sunt împărțite în componente mici pentru a crea interfețe de utilizator. Funcția de componentă este utilă atunci când este vorba despre menținerea codului în timp ce lucrați cu proiecte la scară largă.
 • JSX: JSX este o extensie javascript care indică faptul că scriptul trebuie procesat și convertit în javascript real. JSX a folosit sintaxe mai scurte și mai simple pentru a simplifica codificarea în comparație cu Javascript.
 • Legarea datelor: legarea datelor unidirecționale împreună cu o infrastructură de aplicații numită controale Flux. Fluxul de date unidirecțional face ușor motivarea despre o aplicație, iar Flux este un model care păstrează datele unidirecționale.
 • O pagină bazată pe React.JS este formată din un DOM virtual. Pentru fiecare obiect DOM, există o reprezentare (copie) a acelui obiect DOM.
 • Puteți utiliza React cu alte cadre precum Angular.js, Backbone.js destul de ușor.
 • Menținerea reacției este ușoară și simplă datorită arhitecturii sale bazate pe componente și reutilizării componentelor definite.
 • React poate fi folosit pe partea serverului precum și pe partea clientului, făcând astfel posibilă distribuirea încărcării de randare de la server la client, dacă este necesar.

React este SEO prietenos și rapid pentru dezvoltarea front-end. Aflați ghid complet aici.

Ember.js

tăciuni aprinși este, de asemenea, un cadru open-source care permite dezvoltatorilor să creeze o singură pagină și aplicații web mari. Ember a fost un cadru extrem de apreciat, care a fost creat pentru a fi foarte flexibil.

În timp ce Angular și React sunt flexibili și mai puțin apreciați, Ember face o mulțime de presupuneri despre aplicație și face ca un dezvoltator să confirme așteptările sale.

Un stack complet de dezvoltare poate fi format utilizând Ember și alte instrumente importante. Ember are o abordare bazată pe widget numită componente Comber. Aspectul manechinelor și arhitectura backend a lui Ember permite dezvoltatorilor să scrie propriile etichete HTML specifice aplicației.

Șabloanele integrate Handlebars se actualizează automat atunci când datele de bază se modifică împreună cu codificarea semnificativ mai mică. Site-uri ca LinkedIn, Vine and Live folosesc Ember. Este, de asemenea, utilizat pentru a construi aplicații desktop și mobile.

Una dintre cele mai notabile utilizări ale lui Ember este în Apple Music, aplicația desktop. Ember are un sistem puternic de rutare în comparație cu React sau Angular.

În cazul actualizărilor, Ember este în fața multor cadre, cu noi funcții adăugate frecvent.

Ember fură spectacolul când vine vorba de ușurința de administrare și de calitatea asistenței în comparație cu Meteor, dar îi lipsește ușurința de utilizare și configurare. Ember bate Polimer și Mithril în ceea ce privește cel mai bun cadru JavaScript MV din partea clientului.

Caracteristici

 • Ember lucrează la Model de vizualizare model (MVVM) model și urmează Convenția privind configurația (CoC)
 • Ember-CLI: CLI Ember furnizează structura de aplicații standard și creează conducte. Este un utilitar al liniei de comandă care vine împreună cu stiva software Ember framework.
 • Șablonele Îmbinări: Șabloanele sunt încorporate în interfața de utilizator care sunt scrise cu limbajul de șablon Handlebars.
 • Instrumentul Ember Inspector este util pentru depanarea aplicațiilor.
 • HTML și CSS formează nucleul modelului de dezvoltare din Ember
 • Biblioteca de date Ember este excelentă
 • Sunt furnizate multe suplimente Ember care pot fi adăugate la o aplicație
 • Instrumentele de testare sunt încorporate, iar interfațele de utilizator sunt amplasate
 • Sunt disponibile redarea din partea clientului și asistența URL
 • Minimizează DOM

Un lucru minunat pe care utilizatorii Ember îl preferă față de celelalte cadre este API-ul său prietenos, ușor de înțeles și de utilizat. Acesta permite valorificarea funcționalităților complicate într-un mod ușor de înțeles. Cu convenția peste configurare, totul este gata și configurat pentru ca un dezvoltator să înceapă imediat un proiect.

Vue.js

Vue.js a fost lansat în 2014 și este cadrul cu cea mai rapidă dezvoltare adoptat de dezvoltatori. Este un cadru ușor progresiv JS care primește o mulțime de concepte de la ReactJS și AngularJS.

Are un stil de șablon similar cu Angular și are recuzite bazate pe componente la fel ca ReactJS. Vue oferă o soluție ușoară și rapidă pentru aplicații, interfață de utilizator și o dezvoltare interactivă a interfeței web. Poate alimenta aplicații web avansate de o singură pagină.

Cel mai important avantaj al alegerii Vue over React este că în Vue, dependențele componentei sunt urmărite automat în timpul redării. Astfel, sistemul știe ce componentă trebuie redat atunci când o stare se schimbă.

Acest lucru împiedică munca suplimentară necesară pentru optimizare și permite dezvoltatorului să se concentreze mai mult pe construirea aplicației.

Vue oferă funcții de redare, acceptă JSX, iar un HTML valid poate fi, de asemenea, un șablon Vue valid. Metoda de stilizare în Vue se face prin intermediul etichetelor de stil în componente cu un singur fișier. Componentele cu un singur fișier oferă acces complet la CSS în același fișier ca cel al celuilalt cod de componentă.

Vue utilizează observația transparentă de urmărire a dependenței împreună cu coada asincină. Spre deosebire de Ember, Vue preia automat actualizările. Vue are suport de instrumentare matur pentru browser-ul și pachetul web. Putem spune că toate micile idei adunate din fiecare cadru JavaScript au fost puse în Vue pentru a-l transforma într-o abordare completă.

Caracteristici

 • Template-uri: Vue folosește sintaxa șablonului bazat pe HTML. Toate șabloanele din Vue sunt HTML valide care sunt analizate cu ajutorul analizatorilor HTML și a browserelor care respectă specificații. Scrierea funcțiilor de redare se poate face singură JSX.
 • tranziţii: Vue permite aplicarea efectelor de tranziție atunci când elementele sunt introduse, eliminate sau actualizate din DOM.
 • Componente: Aceasta este considerată a fi una dintre cele mai puternice caracteristici. Componentele extind elementele HTML de bază pentru a include cod reutilizabil.
 • reactivitate: Vue are un sistem robust de reactivitate. Atunci când modelele, care sunt obiecte JavaScript, sunt modificate, vizualizarea este actualizată automat.
 • Are o amprentă minusculă
 • Ușor de înțeles și de dezvoltat
 • Flexibil și simplu de integrat

Vue se dovedește a fi un cadru de dezvoltare front-end mai flexibil și modular în comparație cu Angular. Constă într-o separare clară între componente și directive.

Obține curs de dezvoltare Vue JS final astăzi.

Backbone.js

Backbone.js este o bibliotecă JavaScript ușoară, care a fost lansată inițial în 2010 și a fost un cadru flexibil pentru codurile structurate de atunci. Permite dezvoltatorilor să dezvolte aplicații web cu o singură pagină și aplicații din partea clientului care rulează într-un browser web.

Oferă rețea MVP, care rezumă datele în modele, Document Object Model (DOM) în vizualizări și leagă aceste două folosind evenimente.

Spre deosebire de alte cadre, Backbone îl pune pe dezvoltator responsabil de alegerea instrumentului potrivit care funcționează cel mai bine pentru un anumit proiect. Un motor propriu de șablonare nu există în coloana vertebrală.

Companii precum Sony Entertainment Network, Airbnb și SoundCloud folosesc Backbone.js pentru proiectele lor. Companiile și dezvoltatorii folosesc coloana vertebrală datorită capacității sale de a folosi orice cod ca controler, păstrând opționalul controlerului.

Suportul excelent pentru API-urile RESTful permite maparea modelelor în punctele finale RESTful. De asemenea, este important să rețineți că legarea în două direcții a datelor este evitată în Backbone, deoarece nu este foarte utilă pentru aplicațiile din lumea reală. Atât coloana vertebrală, cât și unghiulara sunt bune pentru a gestiona pagini mai mici, dar pe măsură ce pagina crește, caracteristica de legare a datelor în două sensuri în AngularJS începe să arate o performanță scăzută.

În Backbone, pe de altă parte, dezvoltatorii trebuie să scrie obligatoriu singuri. Acest lucru ar putea crește cantitatea de cod, dar oferă avantajul de a se concentra pe îmbunătățirea performanței fără a fi nevoie să aibă grijă de cadrul de bază și, prin urmare, se dovedește a fi mai bun decât unghiular într-un astfel de scenariu.

Caracteristici

 • Interfața JSON RESTful: Coloana vertebrală este un cadru / bibliotecă care are o interfață RESTful JSON, bazată pe modelul de aplicație Model-view-presenter (MVP). JSON este un format care este ușor și efectuează serializare a datelor, în timp ce interfața RESTful este una care constă din caracteristicile arhitecturii REST.
 • Sincronizarea cu back-end: Modelele din Backbone.js pot fi conectate la un back-end, deoarece Backbone oferă suport excelent pentru API-urile RESTful.
 • Determinate de un eveniment: Comunicarea bazată pe evenimente între vizualizări și modele împiedică codul să fie greu de citit.
 • Coloana vertebrală adoptă un stil de programare imperativ la manipularea DOM.
 • Coloana vertebrală are o dependență dură cu Underscore.js și o dependență softă cu jQuery.
 • În cazul oricăror modificări ale unui model, codul HTML este actualizat automat.
 • Este o bibliotecă simplă care separă UI și logica de afaceri.
 • Este format din peste 100 de extensii. Ajută la organizarea codurilor și acționează ca o coloană vertebrală pentru orice proiect.

Coloana vertebrală este, de asemenea, considerată a fi cel mai bun „Model” și „Controller” pentru ReactJS pentru a completa modelul MVC. În timp ce Angular oferă șabloane prin atribute HTML dinamice adăugate la documente, Backbone construiește șabloane Underscore, care îi conferă un format similar cu Ember.

Mithril.js

mithril, o bibliotecă JS mai puțin cunoscută este cadrul JavaScript modern care este utilizat pentru crearea de aplicații cu o singură pagină pe partea de client.

Este minuscul (mai puțin de 8KB gzip), rapid, oferă utilități de rutare și XHR. Suporta toate browserele precum IE9 fără a fi necesară niciun polifilare.

Mithril este utilizat în prezent de companii precum Nike și Fitbit și alte platforme open source precum Lichess. Mithril folosește algoritmul DOM virtual sofisticat și optimizat pentru a reduce cantitatea de actualizări DOM.

De asemenea, creează structuri de date vnode care sunt compilate folosind motoare JavaScript pentru performanțele de acces la structura de date.

Motivul pentru care Mithril acceptă un model de redare care recreează întregul arbore virtual de DOM este să furnizeze o API declarativă care să faciliteze gestionarea complexității UI. Mithril este cunoscut a fi pragmatic, deoarece este simplu să înveți componente, rutare și XHR în mai puțin de 15 minute pentru a începe construirea aplicațiilor.

Mithril are module încorporate pentru XHR și rutare, în timp ce React are nevoie de terțe părți pentru același timp, cu multă utilizare a memoriei. De asemenea, timpul de încărcare a bibliotecii și performanța de actualizare a lui Mithril este rapid în comparație cu React sau Angular sau chiar Vue! Mărimea Vue.js, de asemenea, mică și compactă, este încă mai mare decât Mithril. Spre deosebire de Vue, Mithril are concepte mai mici și organizează aplicații cu privire la straturile de date și componente.

Caracteristici

 • Funcție de bază: Mithril oferă componente MVC ierarhice, rutare URL, șabloane implicite în siguranță, legare de date personalizabile.
 • testabilitatea: Șabloanele Mithril sunt doar JavaScript, astfel încât dezvoltatorii să le poată testa în orice motor JavaScript fără un pas de construire.
 • Componente: În Mithril.js, componentele sunt create cu un controler opțional și o proprietate de vizualizare necesară.
 • Performanţă: Mithril se încarcă sub 5ms în comparație cu alte cadre. Este cea mai rapidă bibliotecă MVC din etalonul TodoMVC.
 • Este ortogonal pentru sistemul modulelor și sintaxele compilate, astfel încât dezvoltatorii sunt liberi să utilizeze ES3. ES5. ES6, definiții ale modulului asincron (AMD). De asemenea, include o definiție TypeScript
 • Mithril are o dezvoltare foarte activă și o documentare adecvată.
 • Are un sistem inteligent de redescărcare automată
 • Este compatibil cu Flux, robust și fără opinii
 • Este un JavaScript pur format din DOM virtual

Atunci când este vorba de comparație cu Angular, dimensiunea mică a bazei de cod a lui Mithril permite o auditare ușoară, ceea ce îl face mai rapid decât Angular. Spre deosebire de Angular, Mithril oferă tutoriale introductive și secțiuni extinse de referințe API, care includ tot ceea ce un dezvoltator trebuie să știe când construiește aplicații.

Chiar dacă Mithril nu este recunoscut prea mult, deseori are concurență în cap cu alte cadre JavaScript.

Polymer.js

Polimer este încă o bibliotecă JavaScript open-source pentru construirea aplicațiilor web folosind componente Web. Această bibliotecă este dezvoltată de dezvoltatorii Google și are colaboratori pe GitHub. Spre deosebire de orice alt cadru JavaScript, Polymer este creat pentru a utiliza funcțiile care sunt prezente în platforma web pentru a permite dezvoltatorilor să creeze componente. A fost prima bibliotecă care a permis aplicații interactive de construcție compunând componente.

Polimerul este folosit de o mulțime de servicii și site-uri Google. Este folosit de YouTube, Google Play Music și Netflix, a numi câteva. Polimerul a început să obțină recunoaștere pe piață cu multă atenție acordată procesului său de proiectare structurată. Întrucât componentele sunt cele mai mari atuuri ale Polimerului, acesta oferă suport mai bun pentru componentele web și dispune de module offline mai bune în comparație cu React.

Puterea React și Polimer poate fi utilizată pentru a avea un viitor mai orientat către componente pentru dezvoltarea web. Componentele polimerului și directivele lui Angular arată un fel de asemănare, dar au o abordare diferită pentru a crea elemente HTML personalizate.

În Polimer, componentele sunt descrise într-un singur fișier HTML, în timp ce în Angular, componentele pot fi împărțite în mai multe fișiere. Polimerul este de asemenea considerat a fi unul dintre cele mai bune pentru a lucra cu resurse REST Boot Boot în comparație cu alte cadre JS.

Caracteristici

 • Componente Web: Standardele de componente web sunt utile în crearea de widget-uri utilizabile în documentația și aplicația web. Aceste componente sunt reutilizabile. Componentele pot fi, de asemenea, folosite pentru a împărți o aplicație în bucăți de dimensiuni corecte pentru a face codificarea mai curată și mai puțin costisitoare.
 • Date de legare: Atât legarea de date unidirecțională, cât și cea bidirecțională sunt posibile cu această bibliotecă.
 • Polyfills: Utilizează cele mai recente API-uri pentru platformele web și oferă polifilare pentru browsere. Polifilarele sunt specificații ale componentelor web care sunt utilizate pentru crearea propriilor elemente personalizate și reutilizabile.
 • Polimerul este construit pe partea de sus a standardelor web API care permite construirea de elemente HTML personalizate
 • Oferă evenimente gestuale împreună cu șabloane condiționate și repetate.
 • Polimerul oferă posibilitatea de a compune JS, CSS și HTML încapsulate ca elemente personalizate.
 • Viteză: Este de trei ori mai rapid în Chrome și de patru ori mai rapid în Safari.
 • Elementele polimerice constau în designuri și teme, ceea ce înseamnă că împiedică dezvoltatorii să modifice codul sursă complex al paginii web pentru a se potrivi cu nevoile designerului.

Având toate acestea, Google va lansa în curând produsele viitoare care includ LitElement, o clasă de bază de elemente personalizate ultra-ușoare, având o API expresivă și simplă. Dacă echipa Chrome are spatele Polimerului, ne putem aștepta ca componentele Web să fie viitorul construirii de aplicații web progresive (PWA).

Node.js

Node.js este unul dintre cele mai descărcate, un open source, un mediu de rulare multiplă platformă pentru executarea codului JavaScript în afara unui browser. Se folosește pentru construirea de servicii sau API-uri back-end și pentru dezvoltarea aplicațiilor de server și de rețea. Este o platformă care este construită pe motorul JavaScript al Google Chrome (V8 Engine).

Aplicațiile construite pe Node sunt scrise în JavaScript care pot fi rulate în timpul rulării Node.js pe sistem de operare precum Microsoft Windows, Linux, precum și MacOS. Vezi și unele dintre cele mai bune platforme de găzduire administrate de Node.JS.

NodeJS Architecture

Sursa: StackOverflow

Nodul gestionează mai multe solicitări în mod asincron cu o buclă de evenimente care nu blochează un singur filet, care este potrivit pentru sistemele distribuite care fac o mulțime de solicitări de rețea. Este folosit de companii precum uber, PayPal și Walmart, care este o oglindă a acceptării sale globale ca limbaj de back-end.

Menționând un fapt practic – La PayPal în timp ce foloseau Node.JS pentru aplicația lor, ei au descoperit că aplicația este construit de două ori mai rapid cu mai puține fișiere și cod. De asemenea, a dublat cererile pe secundă și a avut un timp de răspuns cu 35% mai rapid. În comparație cu alte cadre, Node.JS este util pentru generarea de interogări de baze de date, deoarece JS este utilizat pentru a scrie interogări pentru baze de date precum MongoDB și CouchDB.

Un alt motiv pentru alegerea Node.JS poate fi acela că se poate dovedi ideal pentru aplicații colaborative în timp real sau, de asemenea, de editare, în care utilizatorul vede documentul modificat în direct de un alt utilizator, precum în Google Docs sau Dropbox. În plus, Node.JS are cel mai mare ecosistem de biblioteci open source, pachetul ecosistem npm. Cu cea mai recentă actualizare a Node.js, acesta oferă suport mai bun pentru ESM.

Caracteristici

 • Server proxy: Tehnologia nodului ajută la transmiterea datelor din diferite surse și poate fi folosită pentru a oferi proxy unele servere.
 • Fără tamponare: Aplicațiile din Node nu protejează niciodată date. Acest lucru se datorează faptului că aplicațiile scot datele în bucăți.
 • Asincron și condus de evenimente: Biblioteca API-urilor Node este asincronă ceea ce înseamnă că serverul nu așteaptă ca o API să returneze date; făcând astfel datele asincron, dând un răspuns mai rapid la fiecare solicitare.
 • Scalabil și cu un singur filet: Nodul folosește modele cu o singură filă care constau în buclă de evenimente Acest mecanism de eveniment ajută serverele să răspundă într-un mod asincron care face ca serverele să fie scalabile. Programul cu un singur fir pe care îl folosește poate furniza servicii unui număr mare de solicitări în comparație cu serverul HTTP Apache.
 • Integrare bună cu ajutorul stivelor JavaScript
 • Același cod pentru partea clientului și pentru server
 • Pachetul NPM este foarte util, deoarece conține toate fișierele necesare unui modul.
 • Nodul este foarte rapid, deoarece este alimentat cu motorul V8 al Google.

Acum este independent de timpul de rulare JS și permite dezvoltatorilor să scrie suplimente C / C ++ fără a înțelege în profunzime modul de funcționare a V8, datorită abstractizării sale mai bune. Puterea Node.js este greu de ignorat, deoarece a fost folosit pentru a scrie multe alte JavaScript-uri, Meteor JS este unul dintre cele mai bune.

Meteor.js

MeteorJS este un cadru JavaScript open-source, full-stack și gratuit, care este scris folosind Node.js. Permite prototiparea rapidă și creează coduri multiplă platformă. Este rapid în dezvoltarea de aplicații mai mici și reactive pe platforma Node.js. Meteor utilizează un JavaScript front-end care rulează pe browser și back-end pe serverul meteor din Node.js.

Meteor se integrează cu alte cadre JavaScript precum React, Express și Angular. De asemenea, se integrează cu tehnologia MongoDB și Cordova pentru a construi aplicații hibride folosind HTML, CSS și JS care rulează pe WebView.

Cu Meteor, aplicațiile pentru orice dispozitiv pot fi dezvoltate cu o cantitate mai mică de codare într-o singură limbă care este JavaScript. Acesta este tipul de interfață de utilizator pe care o caută majoritatea companiilor. Companii precum Mazda, Honeywell și Qualcomm folosesc Meteor. Utilizează date pe fir, ceea ce înseamnă că serverul trimite date și nu HTML în timp ce clientul le redă.

Arhitectura MeteorJSSursa: http://joshowens.me/content/images/2014/Dec/infographic.png

Meteor este de asemenea scris în C sau C ++ și acceptă sisteme de operare precum Windows și Linux. Vine cu pachetul npm, astfel încât dezvoltatorii pot să tasteze „meteor npm” fără ca aceștia să fie nevoiți să-l instaleze singuri.

Meteor.js acceptă cele trei biblioteci principale de redare a UI, Angular, React și Blaze (Blaze a fost creat ca parte a Meteor). Un model UX frumos în Meteor este UI optimist. Interfața de utilizator optimistă împiedică deplasările rotunde ale serverului și, prin urmare, experiența utilizatorului este rapidă în comparație cu React.js sau Angular.

Caracteristici

 • Cod izomorf JavaScript: Permite utilizarea aceluiași cod pe front-end, precum și back-end pentru aplicații mobile și web. Cu această caracteristică, dezvoltatorii nu trebuie să configureze și să instaleze diferite biblioteci, API-uri, drivere și manageri de module.
 • Se reîncarcă browser-ul în direct: Când sunt modificări pe front-end, Meteor reîncarcă automat paginile web live. Reîncărcarea live integrată permite reîmprospătarea numai a elementelor DOM necesare fără a reîncărca întreaga pagină.
 • Soluție full-stack: Meteor oferă o soluție completă pentru dezvoltarea și utilizarea aplicațiilor web.
 • Dezvoltarea este foarte simplificată cu front-end, back-end și baza de date toate rulate în limbajul JavaScript.
 • Ușor de configurat și de a începe crearea de proiecte.
 • Foarte scalabil și prietenos pentru începători.

De fapt, dacă analizăm îndeaproape, Meteor este o combinație de NodeJS, Blaze, Angular, React, Cordova și MongoDB și, prin urmare, este numit „Unul pentru toți”.

Aurelia

Aurelia este o colecție de module JavaScript moderne de tip open source și este numită „cadrul UI de ultimă generație” scris în ECMAScript. Sponsorizat de Blue Spire, servește ca o platformă robustă pentru construirea browserului, desktopului și a aplicațiilor mobile diverse. Aurelia câștigă multă recunoaștere încă de la lansarea sa. Companii precum Freska, Ordami și BTEK Software folosesc Aurelia în proiectele lor.

Să nu uităm, Aurelia este singurul cadru care permite dezvoltatorilor să creeze componente cu simplu, Vanilla TypeScript sau JavaScript. Se spune că Aurelia a depășit-o pe Angular în ceea ce privește modularitatea.

Deoarece Angular are toate componentele sale grupate într-un singur pachet mare, devine dificil să eliminați sau să modificați componentele din această arhitectură. Aurelia, pe de altă parte, constă dintr-o colecție vastă de biblioteci care lucrează împreună folosind interfețe bine definite, astfel încât se dovedește a fi complet modular.

Are o abordare MV * ca niciun alt cadru, deoarece nu este necesară specificarea anumitor controlere de modele de vizualizare. Este mai elegant și mult mai simplu de înțeles în comparație cu React și Angular2. În timp ce Aurelia adoptă o abordare modernă și reactivă bazată pe sistemul său de legare, Vue utilizează un DOM virtual, la fel ca React.

Caracteristici și avantaje ale lui Aurelia.io

 • Gândire înainte: Se concentrează pe JavaScript de ultimă generație. Este scris cu ECMAScript. Aurelia se integrează cu Componentele Web fără dependențe externe.
 • Legarea datelor în două direcții: Formează un mod eficient de observare a fiecărei proprietăți dintr-un modul și de sincronizare automată a acesteia la o UI, cu cele mai bune performanțe.
 • HTML extensibil: Această caracteristică a lui Aureliapermite dezvoltatorilor să creeze elemente HTML personalizate împreună cu adăugarea de atribute personalizate elementelor existente, cu suport complet pentru încărcare dinamică, legare de date și redare lotată.
 • Traseul și compoziția UI: Ajută la utilizarea unui router avansat din partea clientului, cu conducta conectabilă, routerele pentru copii și activarea asincronă a ecranului.
 • Suport lingvistic larg: Aurelia acceptă ES5, ES2015, ES2016 și TypeScript. API-urile sunt concepute astfel încât să fie compatibile cu limbajele populare de programare web de astăzi și de mâine.
 • Testarea: Testabil pentru ES2015 folosind recipientul DI. Testarea codurilor unitare este foarte simplificată.
 • Este ușor și rapid de configurat și configurat pentru utilizare
 • Are o structură simplă care face cadrul să fie mai rapid și mai ușor de învățat
 • Este foarte eficient și modular

Aurelia oferă, de asemenea, un sistem de codificare și bine conceput pentru a construi SPA-uri, fără a fi nevoie să folosească biblioteci terțe. În comparație cu Mithril.js, Aurelia are un CLI excelent pentru dezvoltarea mai rapidă a proiectelor care constau în reîncărcări și generatoare la cald. Dezvoltatorii care caută o alternativă excelentă la React sau Angular pot considera Aurelia o opțiune excelentă.

Sper mai sus să vă fac o idee despre cadrul JS pentru următorul dvs. proiect. Dacă sunteți un începător, aș recomanda să luați JavaScript pentru un curs pentru începători.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me