Unele dintre cele mai bune platforme și instrumente IoT pentru colectarea datelor, procesarea, vizualizarea și gestionarea dispozitivelor.

Platformele și instrumentele IoT sunt considerate cea mai semnificativă componentă a ecosistemului IoT. Orice dispozitiv IoT permite conectarea la alte dispozitive și aplicații IoT pentru a transmite informații utilizând protocoale standard Internet. Platformele IoT umplu golul dintre senzorii dispozitivului și rețelele de date. Platformele IoT conectează datele la sistemul de senzori și oferă informații despre utilizarea aplicațiilor de fundal pentru a crea un sentiment al multor date dezvoltate de mulți senzori.

internetul Lucrurilor (IoT) este viitorul tehnologiei care ajută inteligența artificială (AI) să reglementeze și să înțeleagă lucrurile într-un mod considerabil mai puternic.

Am ales un mix de cele mai cunoscute platforme IoT și instrumente care vă ajută să dezvoltați proiectele IoT într-un mod organizat.

Zetta

Zetta este platforma IoT bazată pe API bazată pe Node.js. Este considerat un set de instrumente complet pentru a crea API-uri HTTP pentru dispozitive. Zetta combină API-urile REST, WebSockets pentru a face aplicații în timp real intensiv de date. Următoarele sunt câteva caracteristici notabile.

 • Poate rula pe cloud, sau pe un computer, sau chiar pe plăci de dezvoltare modeste.
 • Interfață ușoară și programare necesară pentru a controla senzori, actuatoare și controlere.
 • Permite dezvoltatorilor să asambleze aplicații pentru smartphone, aplicații pentru dispozitive și aplicații cloud.
 • Este dezvoltat pentru aplicații în timp real și intensiv.
 • Transformă orice mașină într-o API.

Arduino

Dacă doriți să creați un computer care să poată percepe și exercita un control mai puternic asupra lumii reale atunci când este legat de computerul dvs. de sine stătător, atunci Arduino poate fi preferința ta înțeleaptă.

Oferind un amestec adecvat de hardware și software IoT, Arduino este o platformă IoT simplă de utilizat. Funcționează printr-o serie de specificații hardware care pot fi date electronice interactive. Programul Arduino vine în planul limbajului de programare Arduino și al Mediului de Dezvoltare Integrată (IDE).

Nodul-RED

Nodul-RED este un instrument vizual pentru căptușirea internetului lucrurilor, adică conectarea dispozitivelor hardware, API-urilor și serviciilor online în moduri noi. Construit pe Node.js, Node-RED se descrie drept „un mijloc vizual pentru cablarea internetului lucrurilor.”

Acesta oferă dezvoltatorilor să conecteze dispozitive, servicii și API-uri folosind un editor de flux bazat pe browser. Poate rula pe Raspberry Pi, iar alte 60.000 de module sunt accesibile pentru a-și crește facilitățile.

fluturare

fluturare este un nucleu de procesare programabil pentru proiecte electronice, proiectat pentru studenți și ingineri. Flutter-ul este plin de glorie este de lungă durată. Această placă pe bază de Arduino include un transmițător wireless care poate apărea până la mai mult de o jumătate de mile. În plus, nu aveți nevoie de un router; plăcile de flutter pot interacționa rapid între ele.

Este format din criptarea AES pe 256 biți și este simplu de utilizat. Unele dintre alte caracteristici sunt mai jos.

 • Performanță rapidă
 • Interfață de utilizare expresivă și flexibilă
 • Performanță nativă
 • Finisarea vizuală și funcționalitatea widget-urilor existente.

M2MLabs Mainspring

M2MLabs Mainspring este un cadru de aplicații pentru dezvoltarea unei aplicații pentru mașini (M2M), cum ar fi telecomanda, administrarea flotei sau terminalul inteligent. Facilitățile sale includ proiectarea flexibilă a dispozitivelor, structura dispozitivelor, conexiunea între mașini și aplicații, validarea și normalizarea datelor, depozitul de date pe termen lung și funcțiile de recuperare a datelor.

Se bazează pe Java și baza de date NoSQL Apache Cassandra. Aplicațiile M2M pot fi modelate în ore în loc de săptămâni și trecute ulterior într-un mediu de execuție de înaltă performanță, realizat pe baza unui server J2EE standard și a bazei de date extrem de scalabile Apache Cassandra.

ThingsBoard

ThingsBoard este destinat colectării datelor, procesării, vizualizării și gestionării dispozitivelor. Acesta susține toate protocoalele IoT standard, cum ar fi CoAP, MQTT și HTTP, la fel de rapid ca implementarea cloud și la fața locului. Creează fluxuri de lucru bazate pe evenimente de proiectare a ciclului de viață, evenimente API REST, cereri RPC.

Să aruncăm o privire la următoarele funcții ThigsBoard.

 • O platformă stabilă care combină scalabilitatea, producția și toleranța la erori.
 • Control ușor al tuturor dispozitivelor conectate într-un sistem excepțional de sigur
 • Transformă și normalizează intrările dispozitivului și facilitează alarmele pentru generarea de alerte la toate evenimentele de telemetrie, restaurare și inactivitate.
 • Activează caracteristici specifice stării de utilizare folosind grupuri de reguli personalizabile.
 • Manevrează milioane de dispozitive în același timp.
 • Niciun singur moment de eșec, deoarece fiecare nod din pachet este exact.
 • Instalații cu mai mulți chiriași în afara ambalajului.
 • Treizeci de widget-uri de bord personalizate extrem de personalizate pentru accesarea cu succes a utilizatorului.

Kinoma

Kinoma, o platformă de prototipare hardware Marvell Semiconductor, implică trei proiecte diferite de tip open source. Kimona Create este un kit de construcții DIY pentru prototiparea dispozitivelor electronice. Kimona Studio este mediul de dezvoltare care funcționează cu Setup și Kinoma Platform Runtime. Kimona Connect este o aplicație gratuită pentru iOS și Android, care leagă smartphone-uri și suportă cu dispozitive IoT.

Platforma Kaa IoT

Kaa este o platformă de tip midware multifuncțională, pregătită pentru producție, flexibilă, pentru crearea soluțiilor IoT de la capăt la capăt, aplicații conectate și dispozitive inteligente. Oferă o modalitate cuprinzătoare de a efectua o comunicare eficientă, tratamente și funcții de interoperabilitate în dispozitivele conectate și inteligente.

Se montează de la startup-uri minuscule la o întreprindere excelentă și deține modele avansate de implementare pentru soluții IoT cu mai multe cloud. Se bazează în primul rând pe microservicii flexibile și se conformează ușor practic oricărei necesități și aplicații – unele alte caracteristici de mai jos.

 • Facilitează interoperabilitatea între mai multe dispozitive.
 • Efectuează controlul dispozitivului în timp real, furnizarea de dispozitive la distanță și structura.
 • Creați servicii cloud pentru produse inteligente
 • Constă în sisteme de avertizare bazate pe subiect pentru a oferi utilizatorilor finali să livreze mesaje de orice format predefinit la punctele finale abonate.
 • Efectuați monitorizarea dispozitivului în timp real
 • Gestionați o cantitate infinită de dispozitive conectate
 • Colectați și analizați datele senzorilor

SiteWhere

SiteWhere platforma oferă ingerarea, depozitarea, procesarea și asimilarea intrărilor dispozitivului. Funcționează pe Apache Tomcat și oferă implementări MongoDB și HBase extrem de ajustate. Puteți implementa SiteWhere în platforme cloud precum AWS, Azure, GCP sau la fața locului. De asemenea, acceptă aprovizionarea cu cluster Kubernetes.

Următoarele sunt câteva dintre celelalte caracteristici.

 • Executați orice estimare a aplicațiilor IoT pe o singură instanță SiteWhere
 • Spring aduce cadrul de configurare rădăcină
 • Adăugați widget-uri prin auto-înregistrare, servicii REST sau în loturi
 • InfluxDB pentru stocarea datelor de eveniment
 • Conectați dispozitivele cu MQTT, Stomp, AMQP și alte protocoale
 • Integrează cadre de integrare ale terților
 • Eclipse Californium pentru mesagerie CoAP
 • HBase pentru baza de date non-relațională
 • Grafana pentru vizualizarea site-ului Unde sunt datele

DSA

Arhitectură de servicii distribuite (DSA) este pentru implementarea comunicării, logicii și eforturilor inter-dispozitive la fiecare pas al infrastructurii IoT. Permite cooperarea între dispozitive într-o manieră distribuită și creează un inginer de rețea pentru a partaja funcționalitatea între sistemele de calcul discrete.

Puteți gestiona atributele nodului, permisiunea și legăturile de la DSLink.

Thinger

Thinger.io oferă o bază scalabilă scalabilă pentru conectarea dispozitivelor. Vă puteți ocupa cu ele rapid, rulând consola de administrare sau le puteți combina în logica proiectului dvs. utilizând API-ul REST. Suporta toate tipurile de tablouri de hackeri precum Raspberry Pi, Intel Edison, ESP8266.

Thinger poate fi integrat cu IFTT și oferă date în timp real pe un tablou de bord frumos.

Concluzie

Trăim într-o lume în care totul este conectat la Internet, care va genera date și informații care pot fi utilizate, analizate și, desigur, exploatate pentru a folosi mai mult resursele competitivității companiilor și orașelor. Așadar, dacă doriți ca afacerea dvs. să profite de acest impact și de modul în care toată lumea experimentează lumea din jurul lor, ar trebui să vă concentrați evoluțiile pe crearea de „aplicații conectate”.

Dacă sunteți dezvoltator și interesant în construirea IoT de la zero, verificați acest lucru curs strălucit de Junaid Ahmed.

ETICHETE:

 • Sursa deschisa

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me