Un mediu de dezvoltare integrat (IDE) este un software care ajută la dezvoltarea de software. Pare amuzant, nu?

Un IDE este o colecție de instrumente și facilități de care programatorii au nevoie pentru proiectarea și dezvoltarea software-ului. Acesta oferă programatorului mediul în care își poate scrie și testa codurile.

De ce sunt atât de importante IDE-urile?

Ei bine, gândiți-vă la un scenariu – veți face paste pentru cină. Chiar dacă știți rețeta, dar veți avea nevoie de ingrediente și instrumente / echipamente adecvate pentru a vă pune ideea în acțiune. Veți găsi toate instrumentele și ingredientele relevante într-o bucătărie. Deci, acesta va fi locul tău de muncă.

În mod similar, chiar dacă dezvoltatorii știu să codeze, vor avea nevoie de un loc de muncă cu toate instrumentele relevante. IDE va ​​oferi dezvoltatorilor acea stație de lucru. Acesta este motivul pentru care IDE sunt foarte importante.

Din fericire, există multe software IDE din care puteți alege, iar următoarele sunt unele dintre cele mai bune iubite de un număr mare de dezvoltatori.

BlueJ

Pentru: JAVA

BlueJ este unul dintre cele mai populare IDE-uri pentru programatorii JAVA. Este cel mai bine pentru programatori care lucrează într-o capacitate individuală sau care au configurat o dezvoltare software la scară mică. Are un aspect foarte interactiv. Permite dezvoltatorului să-și testeze codul și să interacționeze cu obiecte noi.

Puteți dezvolta obiecte aplicând metode. Puteți testa valoarea acestora și, de asemenea, puteți scana vizual codul.

Este conceput în scopuri didactice și are un portal de resurse didactice. Puteți verifica asta aici.

Eclipsă

Pentru: C și C++

Eclipsă permite programatorilor să folosească sursele în mod deschis. Acesta permite utilizatorului să folosească oricare dintre sistemele de operare, cum ar fi Linux, Windows și Mac.

Interfața oferită de Eclipse este unul dintre elementele sale cele mai atrăgătoare. Permite o picătură și glisează și funcționalitatea. De asemenea, vă puteți analiza codul utilizând analiza statică. De asemenea, acceptă elemente precum depanarea și profilarea.

Dacă aveți nevoie de ajutor cu Eclipse în crearea aplicațiilor Java, verificați acest lucru curs online genial.

COD: BLOCURI

Pentru: C și C++

COD: BLOCURI este un instrument gratuit pentru programatorii C și C ++. Poate fi configurat în funcție de cerințele dvs., iar pluginurile sale sunt extrem de flexibile. Vă permite să programați obiectele într-o abordare vizuală orientată pe obiecte. Este denumit browser de clasă. De asemenea, acceptă completarea automată a codului împreună cu depanarea.

Utilizare acest instrument online pentru programare C și C ++.

Codenvy

Pentru: JAVA

Cel mai bun lucru Codenvy este că are trei variații diferite. Cele trei variații sunt ca dezvoltator, afacere, și echipă.

Puteți alege varianta care vă descrie cel mai bine. Acesta oferă dezvoltatorilor caracteristici, cum ar fi completarea automată a codului și evidențierea sintaxei. Este unul dintre puținele programe IDE la cerere. Îl puteți folosi pe Linux, Mac, Windows.

Ușuritatea codării, experiența mai bună a utilizatorului și suportul Docker sunt principalele sale caracteristici.

RJ TextEd

Pentru: JAVA, PHP, HTML, CSS

RJ TextEd permite completarea automată a codului împreună cu plierea codului. Puteți utiliza, de asemenea, modul coloană în timp ce utilizați acest IDE. Are indicii avansate de culoare care se pot schimba cu ușurință între formatele de culoare. Are panouri andocabile și oferă și o bară de adnotare. Oferă editare de sintaxă. Este un editor excelent de text și sursă, care are și suport Unicode.

Studiou de programare GNAT

Pentru: C și C++

Studiou de programare GNAT este un IDE puternic care oferă suport multi-platformă dezvoltatorilor. Suporta complet depanarea și profilarea. Este, de asemenea, un browser de clasă care permite utilizatorului să efectueze programare orientată pe obiecte. De asemenea, are caracteristica drag and drop.

Cea mai bună caracteristică a sa este completarea automată a codului.

Cod Studio vizual

Pentru: JAVA

Cod Studio vizual poate fi folosit pe toate sistemele de operare majore. Este unul dintre cele mai bune IDE pentru noi programatori. Îi ajută pe noii să înțeleagă codificarea și procedurile conexe ca etichete și sintaxă. Este excelent să înțelegeți gestionarea erorilor. Are caracteristica evidențierea sintaxei. De asemenea, acceptă completarea automată. Are și o definiție a funcției.

De asemenea, are caracteristica IntelliSense, care completează în mod inteligent codul, păstrând în vedere tipul variabilei care este utilizată.

Console

Pentru: JAVA, Python, Perl, Ruby

Console este un editor foarte ușor. Are instrumente vizuale excelente. Are editori inline care permit editarea live. Versiunea open-source este complet gratuită. Oferă mai multe extensii. Are o interfață de utilizator foarte prietenoasă și interactivă. Oferă și un mod de vizualizare divizată.

AWS Cloud9

Pentru: JAVA, C, C ++, Python, Go, Ruby, Perl

AWS Cloud9 acceptă analiza în timp real împreună cu editarea spontană. A avut proprietăți de depanare. El evidențiază sintaxa. Puteți extinde cu ușurință funcționalitatea acesteia utilizând pluginurile dorite. Puteți, de asemenea, să personalizați aspectul software la sfârșitul dvs., utilizând multitudinea de teme oferite de IDE.

CodeLite

Pentru: C și C++

CodeLite oferă asistență generală dezvoltatorilor. Este gratuit și open-source. Are un element de depanare de generație următoare. De asemenea, acceptă profilarea. De asemenea, are un instrument RAD încorporat. RAD vă permite să dezvoltați și să proiectați aplicații bazate pe Widget. De asemenea, poate susține analiza codului folosind o abordare statică.

Greenfoot

Pentru: JAVA

Greenfoot IDE este special conceput pentru a facilita elevii de liceu și subliceeni. Are jocuri interactive care îi ajută pe noii să înțeleagă codificarea într-un mod distractiv. Are grafică și sunete animate. Studenții pot dezvolta rapid grafice 2D. Este complet gratuit. De asemenea, are simulări interactive încorporate. Unicul scop al acestui IDE este de a ajuta la programarea o sarcină ușoară și distractivă.

Masa de lumină

Pentru: JAVA, Python, CSS, HTML

Masa de lumină oferă o interfață foarte interactivă. Puteți explora și dezvolta cu ușurință diverse aplicații într-o manieră fără efort. Programatorul îl poate personaliza în funcție de nevoile lor. Acesta oferă un manager de pluginuri care vă ajută să gestionați mai multe pluginuri în același timp. Face ca declanșarea să fie o sarcină fără efort.

NetBeans

Pentru: JAVA, C, C ++, Python, PHP, HTML

NetBeans funcționează bine cu aproape toate limbajele de programare populare. Oferă indentare de linie. De asemenea, este disponibil în diferite limbi, cum ar fi engleza, rusa, japoneza și chineza. De asemenea, evidențiază codul sursă. Spațiul de lucru este complet modificabil, iar programatorul îl poate modifica în funcție de nevoile sale. De asemenea, refactorizează codul.

Cum să alegeți un IDE?

  • În primul rând, ar trebui să faceți o listă cu lucrurile care sunt prioritatea dvs. Este esențial, deoarece un programator ar putea căuta un IDE cu cea mai bună evidențiere a sintaxei, în timp ce celălalt ar putea căuta un IDE care să aibă cea mai bună interfață. Deci, trebuie să vă definiți mai întâi nevoile.
  • Unele criterii critice care trebuie incluse în lista de priorități sunt evidențierea sintaxei, depanarea, evidențierea erorilor, interfața și analiza codului static.
  • Apoi notează diferite ID-uri pe baza listei de priorități și alege-l pe cel care ți se potrivește cel mai mult.

De ce IDE-urile web devin atât de populare?

IDE bazat pe web înlocuiește IDE-urile pentru desktop, deoarece sunt ușor de utilizat și mai ușor de gestionat. Lumea de programare încă se ceartă despre ce formă de IDE este cea mai bună. Dar nu putem nega un lucru pe care IDE-urile web le iau pe programatori de furtună. Mulți programatori au apelat la ID-uri bazate pe web. Deci, un lucru este sigur că IDE bazat pe web este noua tendință în lumea programării.

Concluzie

ID-urile, fie bazate pe web sau bazate pe desktop, sunt foarte importante pentru un programator. Alegerea IDE potrivită poate face sau rupe experiența dvs. de programare. Alegeți un IDE potrivit nevoilor dvs., deoarece nevoile dvs. pot diferi de colegii dvs..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me