Să vorbim despre JSON, importanța sa și operațiunile asociate cu JSON. De asemenea, explorați unele dintre instrumentele online pentru validare, analiză, format și multe altele.

Introducere

Creșterea web-ului a dus JavaScript în locurile pe care nu le-a conceput niciodată. Acum a devenit unul dintre limbajele de programare importante ale lumii tehnologice actuale. A fost construit pentru a extinde web-ul, și împreună cu JavaScript, diferite extensii au intrat în poza numită JSON.

JSON a fost specificat de Douglas Crockford la începutul anilor 2000. Astăzi, a devenit formatul de facto al calculatorului care poate fi citit de oameni pentru a stoca date structurate.

Notare obiect JavaScript (JSON) este un format ușor pentru stocarea și schimbul de date. Este foarte simplu de înțeles.

Următorul exemplu arată o reprezentare JSON care descrie o persoană.

{
"Nume": "Miller John",
"mobil": "897654321",
"vârstă": 45,
"abordare": {
"oraș": "New York",
"țară": "Statele Unite ale Americii"
}
}

Structura de mai sus arată clar anumite atribute ale unei persoane. Include un nume, un număr mobil și o adresă. O structură ca aceasta poate fi transmisă de la un client la un server web sau invers, care va efectua apoi unele acțiuni și operații, cum ar fi afișarea datelor sau salvarea acestora pentru referințe ulterioare.

JSON este un format de date cu un număr de tipuri de date, cum ar fi șiruri, booleane, liste, numere, obiecte și null. Întrucât reprezentarea JSON este un subset de JavaScript, acest tip de reprezentare este utilizat în toate limbajele de programare comune, ceea ce face ca JSON să fie un bun candidat pentru a transmite date prin goluri de limbaj.

De ce JSON?

Limbajul de marcare extensibil (XML) a fost folosit pentru a fi singura alegere pentru schimbul de date deschise. Cu toate acestea, dezvoltarea în schimbul de date deschise a introdus mai multe opțiuni pentru dezvoltatori, iar Javascript este una dintre cele mai bune alternative aici. Primul lucru care vine în mintea unui dezvoltator atunci când menționăm JSON este faptul că este ușor în comparație cu alte opțiuni de schimb de date deschise. Cu toate acestea, acesta nu este singurul motiv de a-l utiliza pentru integrarea API.

Rapid

Procesul de analiză folosind software-ul XML poate dura mult timp. Un motiv pentru această problemă este bibliotecile de manipulare dom care necesită mai multă memorie pentru a gestiona fișierele mari XML. JSON folosește mai puține date în general, deci reducem costul și creștem viteza de analiză.

care poate fi citit

Structura JSON este simplă și ușor de citit. Avem o mapare a timpului mai ușoară către obiecte de domeniu, indiferent cu ce limbaj de programare lucrăm.

Date structurate

JSON folosește o structură de hartă și nu arborele XML. În unele situații, perechea cheie-valoare poate limita ceea ce putem face, dar obținem un model de date previzibil și ușor de înțeles.

Există o serie de instrumente JSON disponibile și fiecare are un set de caracteristici și limitări unice. Depinde de nevoile specifice ale unuia, care instrumente trebuie utilizate. În orice caz, cunoașterea acestor instrumente va face un drum lung în ceea ce ne face să fim echipați cu capacitatea de a le folosi bine pentru scopurile dvs. unice!

JSONCompare

JSONCompare este un instrument JSON prezentat care ne permite să introducem și să validăm direct codul JSON. Putem încărca și valida mai multe fișiere JSON lot simultan. Nu numai acest lucru, dar putem compara și îmbina două obiecte JSON.

JSON Formatter

JsonFormatter ajută la formatarea și validarea datelor JSON. Oferă o vedere arbore care vă ajută să navigați în datele noastre JSON formatate. De asemenea, oferă instrumente pentru a converti JSON în CSV, JSON în XML, editor JSON, curățător JSON, JSONLint și verificator JSON.

Să aruncăm o privire la imaginea de mai jos a formatorului JSON, cu diverse opțiuni disponibile.

Instrumente JSON online

onlineJSONtools este o colecție de utilități JSON utile pentru lucrul cu structurile de date JSON. Toate utilitățile JSON furnizate de acesta sunt foarte simple, gratuite și ușor de utilizat. Mai mult, toate utilitățile funcționează la fel – încărcați JSON și obțineți rezultate.

Editor JSON Online

JSONeditoronline este un instrument bazat pe web care este utilizat pentru a edita, vizualiza, difera documente JSON și a transforma formatul. Acest instrument oferă și o vedere a structurii bazate pe arbori.

JSON Formatter

A extensie crom că unele caracteristici unice ale JSON & Asistență JSOP, evidențiere sintaxă, arbori pliabile, cu ghiduri indentabile, URL-uri clickabile, comutare între JSON brut și analizat.

JSON Formatter

JSONformatter ajută la formatarea, analizarea, vizualizarea, validarea, editarea și înfrumusețarea datelor JSON în timp real. Acest editor JSON puternic, bogat în caracteristici și ușor de utilizat ne oferă o experiență de editare nativă.

Pentru a format JSON, tastați sau inserați datele noastre JSON în primul editor și faceți clic pe butonul Format / validate pentru a valida și a forma JSON-ul de intrare. Putem vizualiza JSON-ul frumos și parsed în al doilea editor.

Instrumentul ne oferă, de asemenea, posibilitatea de a încărca un fișier .json sau .txt care conține date JSON. Mai mult, oferă alte controale diferite în bara de instrumente de setări, cum ar fi copierea, ștergerea, clarificarea, minifierea și descărcarea datelor JSON de la editor.

JSON Formatter Online

JSONformatter-on-line oferă diverse moduri, cum ar fi un editor de arbori, un editor de coduri și un editor de text simplu. Acest editor poate fi utilizat ca o componentă în aplicația noastră web. Biblioteca poate fi încărcată ca un modul CommonJS, modul AMD sau ca fișier javascript obișnuit.

JSON Parser Online

Acest JSON Parser oferă funcția de a analiza datele JSON în analiză șiruri, precum și evaluare JS. De asemenea, oferă vizualizarea pentru a înfrumuseța, a afișa tipuri și indexuri ale unui obiect JSON.

Aici putem trimite, de asemenea, datele JSON către parser prin trimiterea unui formular HTML. Se pot folosi atât metode Get, cât și POST.

 CSVJSON

Ca dezvoltator, conversia de format este ceva care necesită mai des. CSV JSON este o do-it-eu și o soluție mai permanentă. Cea mai bună caracteristică a acestuia este că ne putem salva sesiunea pentru utilizare ulterioară și o putem împărtăși cu oricine.

Site24x7

Generați JSON cod bazat pe șablonul JSON. Dacă avem un șablon predefinit, atunci putem folosi acest instrument pentru a genera orice număr de structuri JSON aleatorii. Util pentru dezvoltatori și QA pentru a-și testa produsele cu valori de intrare diferite. Ieșirea JSON generată poate fi salvată ca fișier a.JSON pentru o utilizare ușoară.

JSON către SQL

Numidian JSON oferă funcția pentru a vizualiza datele noastre JSON sub formă de tabel. Putem edita tabelul adăugând noi coloane și apoi exportăm-l în fișier JSON sau SQL sau CSV. Numidian JSON oferă, de asemenea, caracteristicile pentru a converti fișierul nostru CSV sau JSON în SQL, JSON, SQLite, MYSQL, Postgres.

JSON Viewer

Este un extensie crom care oferă funcționalitatea pentru a vizualiza răspunsul JSON de pe orice site web sau solicitare API din browser. Ne oferă experiențe minunate JSON.

Oferă câteva caracteristici unice dezvoltatorilor pentru a forma sau a preface JSON și a traversa proprietățile într-o vizualizare grafică. JSON-viewer oferă un grafic care să reprezinte răspunsul serverului nostru sau JSON-ul dat în vizualizarea grafică. Acesta oferă, de asemenea, caracteristica de parcurgere profundă a proprietății JSON folosind pesmet.

JSON Buddy

JSON Buddy este un editor de text încorporat pentru schema JSON și JSON cu caracteristica de colorare sintaxă, completare automată, pliere face ușor de editat și de creat aceeași. Amicul JSON oferă editor JSON pentru Windows, validator și editor de schemă JSON, convertor de date JSON și instrument de linie de comandă validator JSON gratuit.

JSON Parser Online

JSON parser online oferă caracteristicile unei editări, analiză, validare și înfrumusețare a codului nostru JSON. Acesta oferă, de asemenea, caracteristica de manipulare a șirurilor, precum și funcția API falsă pentru dezvoltare, testare și prototipare.

Codul Înfrumusețează

Acest instrument ne oferă o modalitate rapidă și ușoară de formatare a JSON, astfel încât să o putem citi. Trebuie doar să încărcăm un fișier JSON (putem încărca și date JSON sau lipiți codul JSON) și ne oferă un arbore al datelor noastre pe care le putem extinde și prăbuși. Acest Viewer afișează previzualizarea imaginii noastre dacă datele sunt adresa URL a imaginii.

JSONLint

JSONLint este un validator și un reformatator pentru JSON. Putem copia și lipi sau putem de asemenea să introduceți sau să introduceți direct o adresă URL în editor și să lăsăm JSONLint ordonat și să valideze codul nostru JSON dezordonat.

Editor JSON

Putem folosi instrument pentru a converti JSON în XML, TSV, HTML sau CSV.

Formatator și validator

JSON Foramtter a fost creat pentru a ajuta dezvoltatorii cu depanarea, deoarece datele JSON sunt adesea emise fără pauze de linie doar pentru a economisi un pic de spațiu. Datorită căreia devine foarte dificil de citit și de a-i da sens. Acest instrument ne ajută să rezolvăm această problemă prin formatarea și înfrumusețarea datelor JSON, astfel încât să ne fie ușor să citim și să debugăm.

Nu numai asta, ci pentru a extinde și mai mult capabilitățile de depanare, a adăugat validarea JSON avansată urmând descrierea prezentată de Douglas Crockford din json.org în RFC 4627. De atunci a fost actualizată pentru a permite validarea mai multor standarde JSON, precum și actuală specificațiile RFC 8259 și ECMA-404.

JSON MATE

JSON Mate ne oferă un editor JSON util, inspector JSON, înfrumusețător / uglificator JSON și poate încărca datele JSON din API externă. Ne putem lipi codul JSON în celula de intrare, apoi editorul JSON ne va arăta o structură de arbore frumoasă a codului nostru JSON. De asemenea, putem vizualiza codul nostru JSON folosind butonul vizualiza JSON.

Concluzie

Sper ca instrumentele JSON menționate mai sus să vă ajute în activitatea de dezvoltare.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me