Internet of Value = Blockchain

Este posibil să fi auzit despre termenul „BLOCKCHAIN”. Așadar, trebuie doar să vă oferiți o idee despre ce este Blockchain.

Un Blockchain este o bază de date distribuită în care dispozitivele de stocare pentru baza de date nu sunt toate conectate la un procesor convențional. Oferă o listă în creștere a înregistrărilor comandate, numite blocuri. Fiecare bloc include o marcă de timp și un element la un bloc anterior sau putem adăuga că fiecare dintre aceste blocuri de date, adică, este protejat și atașat folosind principii criptografice, adică, lanț. Așa a derivat termenul „Blockchain”!

Ești confuz?

Ei bine, în cuvinte mai simple, Blockchain este o serie de înregistrări permanente sau pachete de date care sunt gestionate de grupul de calculatoare standard. Tehnologia Blockchain asigură, de asemenea, moneda digitală, care include Bitcoin, Litecoin, etc. Pentru aceștia, această tehnologie permite distribuirea informațiilor digitale numai, dar nu copiată.

În acest ghid, vă vom explica ce este tehnologia blockchain, cum funcționează Blockchain și care sunt proprietățile sale care o fac atât de unică.

Introducere rapidă

Gândul despre Blockchains a fost introdus de Satoshi Nakamoto în 2008 și ulterior realizat în 2009 pentru prima dată ca parte a monedei digitale bitcoin; Blockchain servește ca registru social pentru toate tranzacțiile bitcoin.

Blockchain

Rețeaua Blockchain nu are o autoritate primordială. Întrucât este un registru împărțit și imuabil, informațiile din acesta sunt deschise publicului și tuturor. Prin urmare, tot ceea ce este construit pe Blockchain este prin natura sa particulară transparentă, iar persoanele implicate sunt responsabile pentru activitățile lor.

Utilizatorii pot edita pur și simplu părțile din Blockchain pe care le „dețin” achiziționând cheile private necesare pentru a adresa fișierului. Criptografia asigură că copia oamenilor din Blockchain distribuită este plasată în sincronizare.

Cum funcționează Blockchain?

Un sistem Blockchain constă din două copii ale unei înregistrări, activități și blocuri. Tranzacțiile sunt de obicei acțiunile desfășurate într-o anumită perioadă, iar acestea sunt păstrate împreună într-un bloc.

Blockchain

Pe internet, se pot distribui informații, iar mai târziu, alții o pot aborda oriunde în lume. Un Blockchain permite unuia să trimită valoare oriunde în lume, unde poate fi accesat fișierul blockchain. Dar trebuie să aveți o cheie separată, creată criptografic pentru a asambla doar blocurile pe care le „dețineți”.

Luarea Bitcoin exemple, cheile sunt necesare pentru a transfera blocuri, care constau în unități de monedă care au mijloace financiare. Acest lucru deține rolul de citire a transferului, care în general este realizat de bănci.

Blockchain este susținut de o rețea peer-to-peer (o vom discuta în continuare). Rețeaua este o compilație de noduri care sunt legate între ele. Nodurile sunt calculatoare individuale care dețin o intrare și produc o funcție pe ele și transformă o ieșire.

Să vedem un exemplu de Wikipedia.

Cu un Blockchain, multe persoane pot crea intrări într-o înregistrare de informații, iar societatea vamală se poate ocupa de modul în care înregistrarea datelor este modificată și actualizată. De asemenea, intrările Wikipedia nu sunt rezultatul unui singur scriitor. Niciun individ nu domină informația.

Ori de câte ori un utilizator se adresează paginii Wikipedia, va avea versiunea revizuită a „copiei master” a paginii Wikipedia. Controlul bazei de date rămâne în mâna administratorilor Wikipedia care permit accesul și acordurile să fie acceptate.

„Copia principală” a Wikipedia este publicată pe un server și toți utilizatorii au versiunea curentă. În procesul unui Blockchain, fiecare nod din sistem ajunge la aceeași convingere, fiecare reînnoind înregistrarea individual în locul de a fi o copie principală.

Caracteristici Blockchain

Blockchain

Acum suntem cu toții necesari pentru a distribui informații printr-o platformă online descentralizată, adică prin internet. Dar, atunci când pare să transferăm valoarea (de exemplu, bani, drepturi de proprietate, proprietate intelectuală etc.), suntem în general nevoiți să revenim pe instituții sau sisteme tradiționale, centralizate, precum bănci sau birouri guvernamentale..

Chiar și metodele de plată online care au existat de la nașterea internetului – PayPal fiind cel mai evident exemplu – necesită, de obicei, integrarea cu un cont bancar sau card de credit pentru a fi eficientă. Tehnologia Blockchain permite posibilitatea plăcută de a elimina acest „mijlocitor”.

Avantajul Blockchain

  • Nu este controlat doar de o singură entitate. Prin urmare, este descentralizat.
  • Datele sunt stocate criptografic în blocuri
  • Blockchain este permanent, așa că nimeni nu poate face furori cu datele care se află în blocurile Blockchain.
  • Blockchain este transparent și clar, astfel încât se pot înregistra datele dacă doresc.

Este Blockchain securizat?

Datorită politicilor sale avansate de protecție criptografică, Blockchain oferă o experiență mult mai stabilă decât cea bancară convențională.

Cazul în care automatizarea este descentralizată și nu poate fi modificată sau modificată retroactiv îl face optim pentru activitățile financiare și ascunderea informațiilor valoroase.

De asemenea, Blockchain îmbunătățește faptul că este pregătit să asigure confidențialitatea utilizatorului – totuși, din păcate, acest lucru a făcut din ce în ce mai proeminent, întrucât metoda de plată a preferințelor pentru cybercriminali, ca nod de rețea Bitcoin, nu trebuie să dezvăluie identificarea persoanei care transportă. în afara sau efectuarea plăților.

Ce urmează?

Blockchain oferă, de asemenea, posibilitatea de a stabili un sistem antifraudă pentru tranzacționarea schimburilor. Acest lucru indică, în consecință, potențialul său extraordinar de servicii în afara sferei monedei digitale, contribuind la atragerea interesului nu doar în rândul instituțiilor financiare convenționale, ci în secțiuni la fel de variate precum construcția, producția de produse alimentare și chiar multe altele.

Vă interesează să vă construiți blockchain-ul? Verifica asta tutorial hands-on.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me