Aflați mai multe despre Apache Maven – Un instrument de automatizare pentru construire

Ce mai faceți! Astăzi vom vorbi despre Maven.

Vom începe cu introducerea rapidă și apoi vom enumera avantajele utilizării acesteia. După toate acestea, vom vedea procesul său de instalare și apoi câțiva termeni tehnici care sunt esențiali pentru un începător. Asadar, haideti sa începem!

Ce este Maven?

Apache Maven este un software de management de proiect și putem spune că este un instrument de înțelegere. Se bazează pe conceptul modelului obiectului de proiect (POM) [va fi discutat mai târziu în articole], Maven poate gestiona construirea, raportarea și documentarea unui proiect dintr-o informație centrală..

Apache Maven este un instrument de construire și îndeplinește sarcina la fel ca Ant, care este din nou un instrument extraordinar de construire. Acesta este un instrument de gestionare a proiectelor software care oferă un concept nou al modelului obiectului de proiect (POM). Maven permite dezvoltatorului să automatizeze manipularea creării formatului folderului original, efectuând sortimentul și testarea și ambalarea și desfășurarea ieșirii finale. Reduce numărul considerabil de pași în procesul de bază și face ca acesta să fie doar un pas pentru a realiza o construcție.

De ce este folosit Maven?

Pentru a rezuma, Maven simplifică și standardizează procesul de construire a proiectului. Gestionează colaborarea în echipă, compilarea, distribuția, documentația și sarcinile separate. Maven crește reutilizabilitatea și are, de asemenea, grijă de majoritatea sarcinilor legate de construire. Funcționează în mai mulți pași, cum ar fi adăugarea borcanelor în biblioteca de proiect, crearea de rapoarte și executarea cazurilor de testare Junits, crearea de fișiere Jar, War, Ear pentru proiect și chiar multe alte lucruri.

Un aspect extrem de semnificativ al Maven este scopul depozitelor de a gestiona fișierele jar.

Maven poate fi utilizat în continuare în clădire & gestionarea proiectelor scrise folosind limbaje precum C #, ruby ​​și alte limbaje de programare.

Să aruncăm o privire la următoarele avantaje Maven.

Convenție privind configurația

 • Configurația sa este foarte minimă.
 • Are dependențe de gestionare.

Construcții multiple / repetate pot fi realizate

 • Automatizarea face ușor.

Managementul, testarea și dezvoltarea plugin-urilor

 • Are capacitatea de a rula JUnit și alte teste de integrare.
 • Acesta face clar procesul de dezvoltare.

Dispoziții pentru verificarea stării fiecărei construcții

 • Evită configurațiile inconsecvente.
 • Infrastructura standardă și uniformă între proiecte.

Configurarea Maven Environment

Instalarea Maven include următorii pași:

 • Verificați dacă sistemul are Java instalat sau nu. dacă nu, atunci instalați Java
 • Verificați dacă variabila de mediu java este setată sau nu. Dacă nu, atunci setați variabila de mediu java.
 • Descarca Maven
 • Decuplați descărcarea maven într-un singur loc din sistem.
 • Acum, adăugați directorul bin al directorului creat apache-maven-3.6.2 la variabila de mediu PATH și variabila de sistem.
 • Deschideți cmd și rulați comanda mvn -v pentru a confirma instalarea.

Asta e tot

Pentru a obține pașii detaliate despre instalare, urmați ghidul YouTube de mai jos pentru configurarea Maven Environment, deoarece nu dorim să facem din acest articol lecturi simple și plictisitoare.

Deoarece acesta este un ghid pentru începători, deci trebuie să includă termeni tehnici în legătură cu MAVEN. Iată câteva, care sunt foarte importante:

Depozitul local Maven

Depozitul local Maven este setul în care Maven stochează toate fișierele, bibliotecile sau dependențele proiectului. În mod implicit, numele folderului setat pe „.m2”, iar în mod implicit, locația este „Biblioteci \ Documente \ .m2”..

Depozitul central Maven

Depozitul central Maven este locația implicită pentru Maven pentru a descărca toate bibliotecile de dependență ale proiectului pentru utilizare. Pentru orice bibliotecă implicată în proiect, Maven se uită mai întâi în folderul .m2 din Repository local, iar dacă nu găsește biblioteca necesară, atunci caută în Depozitul central și încarcă biblioteca în depozitul local..

Maven POM

POM este un fișier XML Model Object Object care conține informații despre proiect și detalii de configurare necesare de către Maven pentru dezvoltarea proiectului. Conține valori implicite pentru majoritatea proiectelor. Unele dintre structurile care pot fi definite în POM sunt dependențele de proiect, plugin-uri care pot fi executate și, desigur, profilurile de construire.

Elemente utilizate în Crearea fișierului pom.xml

 • project- Project este elementul rădăcină al fișierului pom.xml.
 • modelVersion- Înseamnă versiunea modelului POM cu care lucrați.
 • groupId- Implică id-ul pentru grupul de proiect. Este unic și, cel mai adesea, veți aplica un ID de grup care este legat de numele pachetului rădăcină Java.
 • artifactId- Aceasta este folosită pentru a oferi numele proiectului pe care îl construiți.
 • Versiune- Acest element constă din numărul versiunii proiectului. Dacă proiectul dvs. a fost lansat în diferite versiuni, atunci este convenabil să prezentați versiunea proiectului dvs..

Cuvânt cheie dependență

Dependențele sunt bibliotecile, care sunt necesare proiectului. La fel ca borcanele Log4j, borcanele Apache Poi, borcanele Selenium sunt câteva biblioteci care sunt necesare pentru proiect. Dependențele, în Maven pom.xml, sunt menționate astfel:

com.companyname.groupname
App-Core-lib
1.0

Plug-ul Surefire

Pluginul Surefire este necesar în faza de testare a ciclului de viață pentru a implementa testele unitare ale unei aplicații. Creează rapoarte în 2 formate de fișiere diferite, cum ar fi fișier text simplu, fișiere XML și, de asemenea, în fișiere HTML. Chiar dacă utilizați Junits framework sau TestNG pentru raportare, acest plugin este indispensabil pentru utilizare, deoarece îl ajută pe Maven să găsească teste.

Aplicarea practică a Maven

Atunci când lucrați la un proiect specific Java, și acel proiect are o mulțime de dependențe, construiește, cerință, apoi lucrul cu toate aceste lucruri manual este extrem de complex și laborios. Astfel, folosirea unor instrumente care pot rezolva aceste lucrări este cu adevărat utilă.

Și Maven este un astfel de instrument de management de construire care poate efectua toate lucrurile, cum ar fi adăugarea de dependențe, folosind calea de clasă pentru a proiecta, creând automat fișierul de război și jar și multe lucruri noi.

Concluzie

Acest instrument este benefic atunci când vine vorba de construirea de proiecte. Îți doresc succes în proiectul tău JAVA. Dacă sunteți în căutarea unui tutorial video, atunci puteți consulta Maven curs de accident.

ETICHETE:

 • Sursa deschisa

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me