Első lépések a JavaScript fejlesztésével? Tudja meg a legjobb kereteket egy modern alkalmazás rövidebb időn belül történő felépítéséhez.

A JavaScript (JS) keretek az egyik legelőnyösebb platform egy dinamikus modern alkalmazás, valós idejű csevegés, e-kereskedelem, készlet, feldolgozás és még sok más létrehozásához..

Kicsi vagy vállalati, front-end vagy backend – a JS mindenre alkalmas. Lehet, hogy hallottál a következő, JavaScript-t használó webhelyekről.

 • Hulu
 • Flickr
 • Paytm
 • WSJ
 • Szótár

Fedezzük fel a piacon elérhető legjobb JS-keretek egy részét a webes alkalmazások fejlesztésére.

AngularJS

Angular.js egy népszerű nyílt forráskódú front-end fejlesztési keret, amelyet főleg dinamikus egyoldalas webes alkalmazások (SPA) fejlesztésére használnak.

Az AngularJS az összes tartalmat átadja a szerverről a böngészőre, az összes weboldal egyszerre betöltésével. A tartalom betöltése után az oldalon található bármely linkre kattintással nem tölthető újra az oldal teljes tartalma; ehelyett egyszerűen frissíti az oldalon belüli szakaszokat.

Sarok JS architektúra

Nagy szervezetek, például a PayPal, a Freelancer, a LinkedIn, a Lego, a Hopscotch és még sokan mások táplálják felhasználói felületüket az AngularJS segítségével..

A legjelentősebb különbség a hagyományos és a szögletes webhelyek között az, hogy az Angular azt várja el, hogy a böngésző létrehozza az oldalt. Ez nem jelent sok terhet a szerverre, következésképpen az oldalak gyorsabb betöltését eredményezi.

Az Angular rendelkezik natív scriptekkel natív alkalmazásokhoz, a hibrid alkalmazások ionos keretén belül. A szög lehetővé teszi, hogy a feltételek, hurkok és helyi változók közvetlenül a sablonon belül hozzáadódjanak, az adatok kötésével történő változások nyomon követése, feldolgozása és megjelenítése a felhasználótól. A Szög megkönnyíti a dinamikus megjelenítés használatát, a JSON alapú feldolgozási és megjelenítési képességeivel. Bármely fejlesztő, aki rendelkezik az alapvető front-end technológiák, nevezetesen a HTML5 hátterével & A Javascript képes megtanulják a Angular JS-t elég könnyen.

A szög kezdetben a TypeScripttől függött, amely lehetővé teszi, hogy következetesebb legyen a nyílt forrású projektekben. A legújabb Angular verzióval azonban ennél sokkal több.

Ez egy útválasztót, és támogatja az űrlapok érvényesítését. Befejezi a felhasználói élményt azáltal, hogy ellenőrzi az oldalak közötti navigációt, és kezeli a felhasználói viselkedést és műveleteket.

A szöget azzal a látomással fejlesztették ki, hogy modulárissá, tesztelhetővé és fenntarthatóvá váljon. Így kitűnőnek tekinthető a front-end fejlesztés kerete.

Jellemzők

 • Adatkötés – A kétirányú adat-összerendelés funkció menti a fejlesztőket attól, hogy sok kódot írjanak. Ez az adatok automatikus szinkronizálása a modell és a nézet összetevői között.
 • Sablonok – A HTML sablonokat a böngésző elemzi közvetlenül a DOM-ba.
 • Függőség-injektálás – A js beépített függőségi injekcióval (DI) rendelkezik, amely elősegíti a természetes fejlődést, a megértést és a tesztelést.
 • Irányelvek – Ezzel a funkcióval könnyen elkészíthető egyéni HTML-címkék, amelyek úgy működnek, mint az új egyedi kütyü. Használható a DOM attribútumok manipulálására is.
 • A fejlesztés gyorsabb a hagyományos HTML + Javascript fejlesztéshez képest, ha jó parancs van az Angular.js felett
 • Konfigurálható az MVC és az MVW architektúrában is

Az AngularJS egy platformközi keret. A kód tiszta, kényelmesen megérthető, és kevesebb hibát tartalmaz a vezérlő és az adat alapú megjelenítés miatt.

Reagál

Reagál egy UI alkalmazások fejlesztésére használt könyvtár. 2013-ban jelent meg, és a mai világban a leggyorsabban növekvő JS keretrendszer volt.

A React.js a legelőnyösebb, ha a nagy teljesítményű vállalati alkalmazás tovább kell adni a felhasználóknak. Ezt olyan felhasználói felületek hajtják meg, mint az Instagram és a Facebook.

Folyamatos háború folyt a Szög és a Reakt választása között. A React rugalmasabb az Angular-hoz képest, mivel a fejlesztőknek független könyvtárakkal kell működniük, amelyek viszonylag jobb válaszidővel rendelkeznek. A React kiváló, ha olyan kicsi és állapot nélküli funkciókat kell kezelni, amelyek bemeneti és visszatérő elemeket kapnak outputként. A JS ES6-ra összpontosít, és a Flow felhasználható a típusellenőrzés bekapcsolására a Reactban.

A React minden projektének eltérő architektúrája van, korlátozott útmutatásokkal együtt, így könnyű bajba kerülni. A React-et főleg a V (nézet) számára használják az MVC modellben, mivel az felhasználói felület frissíthető anélkül, hogy kiszolgálóra kellett volna lépnie és új nézetet kellene letöltenie..

Reagáljon a JS helyzetéreForrás: Közepes

Ha egy alkalmazásnak több nézete van, a ReactJS a legjobb választás, mivel minden nézethez külön widgetre van szükség. Különböző alkotóelemeket vagy kütyüket lehet lerakni a nézetekre. A Szögletes nézetek használata nem jó ötlet, mivel sok komplikációhoz és nem kívánt problémához vezethet. Ennélfogva a ReactJS-t leginkább a widget-alapú nézetek létrehozására lehet használni.

Jellemzők

 • Alkatrészek: A reagálás az deklaratív és komponens alapú. A weboldalakat kis összetevőkre osztják, hogy felhasználói felületeket hozzanak létre. Az alkatrész funkció akkor hasznos, amikor a kód fenntartásáról van szó nagyszabású projektekkel való munka közben.
 • JSX: A JSX egy javascript kiterjesztés, amely jelzi, hogy a szkriptet feldolgozni kell, és valódi javascript-re kell konvertálni. A JSX rövidebb és egyszerűbb szintaxist használt a kódolás egyszerűsítéséhez, mint a Javascripthez.
 • Adatkötés: Egyirányú adatkötés valamint a Flux control nevű alkalmazásinfrastruktúra. Az egyirányú adatáramlás megkönnyíti az alkalmazásokkal kapcsolatos érvelést, a Flux pedig egy olyan mintázat, amely az adatokat egyirányú.
 • A React.JS alapú oldal áll egy virtuális DOM. Minden DOM-objektumnak van egy reprezentációja (másolata) annak a DOM-objektumnak.
 • A React más keretekkel, például az Angular.js, a Backbone.js, könnyen használható.
 • A React karbantartása egyszerű és egyértelmű, összetevő-alapú architektúrája és a meghatározott komponensek újrafelhasználhatósága miatt.
 • A Reakció használható a szerver oldali valamint az ügyféloldalon, lehetővé téve ezáltal a renderelési terhelés elosztását a kiszolgálóról az ügyfélre.

A React SEO-barát és gyors a front-end fejlesztés érdekében. Tanulja meg a teljes útmutató itt.

Ember.js

Parázs egy nyílt forrású keret, amely lehetővé teszi a fejlesztőknek, hogy egyetlen oldalt és nagyméretű webes alkalmazásokat hozzanak létre. Az Ember nagyon megbecsült keret volt, amely nagyon rugalmas volt.

Míg az Angular és a React rugalmasak és kevésbé véleményeznek, az Ember sok feltevést tesz az alkalmazással kapcsolatban, és arra készteti a fejlesztőt, hogy megerősítse elvárásait..

Az Ember és más fontos eszközök használatával teljes fejlesztési köteg alakítható ki. Az Ember egy olyan kütyü alapú megközelítést alkalmaz, amelyet Ember komponenseknek hívnak. A kormányoszlopok elrendezése és az Ember háttérépítménye lehetővé teszi, hogy a fejlesztők saját alkalmazásspecifikus HTML-címkét írjanak.

A kormányoszlopokba integrált sablonok automatikusan frissülnek, amikor az alapul szolgáló adatok megváltoznak, és a lényegesen kisebb kódolás mellett. Olyan webhelyek, mint a LinkedIn, A Szőlő és az Élő használja az Ember-t. Asztali és mobil alkalmazások készítésére is használják.

Az Ember egyik legjelentősebb felhasználása a Apple Music, az asztali alkalmazás. Az Ember erőteljes útválasztó rendszerrel rendelkezik, ha összehasonlítjuk a Reakcióval vagy a Szöggel.

Frissítések esetén az Ember számos keretet megelőz, új funkciókkal gyakran bővítve.

Az Ember ellopja a műsort, amikor a adminisztráció megkönnyítése és a támogatás minősége szempontjából kedvezőbb a Meteorhoz képest, ám nincs könnyű használni és beállítani. Az Ember legyőzi a Polimert és a Mithrilt a legjobb ügyféloldali JavaScript MV kerettel kapcsolatban.

Jellemzők

 • Ember működik a Modell-nézet-nézet modell (MVVM) mintát, és követi Konfigurációs konvenció (CoC)
 • Ember-CLI: Az Ember’sCLI biztosítja a szokásos alkalmazási struktúrát és épít csővezetékeket. Ez egy parancssori segédprogram, amely együtt jár az Ember keretrendszerének szoftvercsomagjával.
 • Borostyán sablonok: A felhasználói felületbe beépítik a sablonokat, amelyek Fogantyúk sablon nyelvével vannak írva.
 • Az Ember Inspector eszköz hasznos az alkalmazások hibakeresésében.
 • A HTML és a CSS képezik az Ember fejlesztési modelljét
 • Az Ember adatkönyvtár kiváló
 • Számos Ember-kiegészítő áll rendelkezésre, amelyek hozzáadhatók egy alkalmazáshoz
 • A tesztelő eszközök be vannak építve, és az UI-k be vannak fészkelve
 • Ügyféloldali megjelenítés és URL támogatás elérhető
 • Minimalizálja a DOM-ot

Nagyszerű dolog, amelyet az Ember felhasználók a többi kerettel szemben részesítenek, a barátságos API-ja, amely könnyen érthető és együtt használható. Ez lehetővé teszi a bonyolult funkciók könnyen érthető módon történő kiaknázását. A konfigurációról szóló egyezménnyel minden készen áll és konfigurálva van ahhoz, hogy a fejlesztő azonnal elindítsa a projektet.

Vue.js

Vue.js 2014-ben jelent meg, és ez a leggyorsabban növekvő keret, amelyet a fejlesztők fogadtak el. Ez egy könnyű, progresszív JS keretrendszer, amely sok koncepcióját megkapja a ReactJS-től és az AngularJS-től.

A szög stílusához hasonló sablonstílusú, és olyan komponens alapú kellékeket tartalmaz, mint a ReactJS. A Vue egyszerű és gyors javítást biztosít az alkalmazásokhoz, a felhasználói felülethez és az interaktív webes felület fejlesztéséhez. Táplálhatja a fejlett egyoldalas webes alkalmazásokat.

A Vue választásának legfontosabb előnye a Reaktúrához képest, hogy a Vue-ban az összetevő függőségei automatikusan követésre kerülnek a megjelenítés során. Így a rendszer tudja, melyik összetevőt kell újragenerálni, amikor egy állapot megváltozik.

Ez megakadályozza az optimalizáláshoz szükséges extra munkát, és lehetővé teszi a fejlesztőnek, hogy jobban összpontosítson az alkalmazás felépítésére.

A Vue megjelenítési funkciókat kínál, támogatja a JSX-t, és egy érvényes HTML is lehet érvényes Vue-sablon. A stílus kialakítása a Vue-ban stíluscímkék révén történik az egyszemélyes összetevőkben. Az egyszemélyes összetevők teljes hozzáférést biztosítanak a CSS-hez ugyanabban a fájlban, mint a másik összetevőkód.

A Vue átlátszó függőségi követési megfigyelést és aszinkron sorba állítást használ. Az Ember-től eltérően a Vue automatikusan kötegeli a frissítéseket. A Vue érett szerszámkészlet-támogatással rendelkezik a Browserify és a web pack számára. Azt mondhatjuk, hogy az összes JavaScript-keretrendszerből összegyűjtött összes apró ötlet a Vue-ba került, hogy mindenki számára elérhetővé váljon.

Jellemzők

 • sablonok: A Vue HTML alapú sablonszintaxist használ. A Vue összes sablonja érvényes HTML-t tartalmaz, amelyet HTML elemzők és a specifikációval kompatibilis böngészők segítségével elemeznek. Írásos megjelenítési funkciók elvégezhetők a JSX énekelésével.
 • Transitions: A Vue lehetővé teszi az átmeneti effektusok alkalmazását, amikor az elemeket beillesztik, eltávolítják vagy frissítik a DOM-ból.
 • Alkatrészek: Ez az egyik legerősebb szolgáltatás. Az összetevők kiterjesztik az alapvető HTML elemeket az újrafelhasználható kód beillesztésére.
 • Reakcióképesség: A Vue robusztus reakcióképességgel rendelkezik. A JavaScript objektumokká alakított modellek módosításakor a nézet automatikusan frissül.
 • Kicsi a lábnyoma
 • Könnyen érthető és fejleszthető
 • Rugalmas és egyszerűen integrálható

A Vue rugalmasabb és modulárisabb front-end fejlesztési keretrendszert mutat be a szögleteshez képest. Az összetevők és az irányelvek egyértelmű elválasztásáról áll.

Szerezd meg a végső Vue JS fejlesztési tanfolyam Ma.

Backbone.js

Backbone.js egy könnyű JavaScript könyvtár, amelyet eredetileg 2010-ben adtak ki, és azóta rugalmas keretként szolgál a strukturált kódhoz. Ez lehetővé teszi a fejlesztőknek, hogy egyoldalas webes alkalmazásokat és ügyféloldali alkalmazásokat fejlesszenek ki, amelyek egy böngészőben futnak.

Az MVP hálózatot kínálja, amely az adatokat modellekre vonja, a Document Object Model (DOM) nézetekre és eseményeket köti össze ezekkel.

Más keretekkel ellentétben a gerinc a fejlesztőt felel a megfelelő eszköz kiválasztásáért, amely egy adott projekthez legjobban működik. A gerincben nem létezik saját sablonmotor.

Az olyan cégek, mint a Sony Entertainment Network, az Airbnb és a SoundCloud, a Backbone.js-t használják projekteikhez. A vállalatok és a fejlesztők a gerincét használják, mivel bármilyen kódot használhatnak vezérlőként, miközben a vezérlő opcionálisan marad.

A RESTful API-k kiváló támogatása lehetővé teszi a modellek feltérképezését a RESTful végpontokhoz. Fontos megjegyezni, hogy a gerincnél elkerülhető a kétirányú adatmegkötés, mivel ez nem túl hasznos a valós alkalmazások számára. Mind a gerinc, mind a szögletes képesek a kisebb oldalak kezelésére, de az oldal növekedésével az AngularJS kétirányú adatmegkötési funkciója csökkentett teljesítményt mutat.

A Backbone-ban viszont a fejlesztőknek maguknak kell írniuk a kötetet. Ez növelheti a kód mennyiségét, de előnye, hogy a teljesítmény javítására összpontosít anélkül, hogy az alapul szolgáló keretet kellene vigyáznia, és ennélfogva jobbnak bizonyul, mint a szögletes ilyen forgatókönyv esetén.

Jellemzők

 • RESTful JSON felület: A gerinc egy keret / könyvtár, amely RESTful JSON felülettel rendelkezik, a Model-view-presenter (MVP) alkalmazásmodell alapján. A JSON egy olyan könnyű formátum, amely az adatok sorosítását végzi, míg a RESTful interfész az, amely a REST architektúra jellemzőiből áll..
 • Szinkronizálás a háttérrel: A Backbone.js modellek háttérhez köthetők, mivel a Backbone kiváló támogatást nyújt a RESTful API-khoz.
 • Eseményvezérelt: A nézetek és a modellek közötti eseményvezérelt kommunikáció megakadályozza, hogy a kód nehezen olvasható legyen.
 • A gerinc kötelező programozási stílust alkalmaz a DOM kezelésekor.
 • A gerincnek nagyon függése van az Underscore.js-től, és lágy függősége van a jQuery-től.
 • A modellben bekövetkező bármilyen változás esetén a HTML-kód automatikusan frissül.
 • Ez egy egyszerű könyvtár, amely elválasztja a felhasználói felületet és az üzleti logikát.
 • Több mint 100 kiterjesztésből áll. Segít a kódok megszervezésében, és minden projekt gerincét képezi.

A gerinc a ReactJS legjobb „modellje” és „vezérlője” is az MVC mintázat kitöltéséhez. Míg az Angular a dokumentumokhoz hozzáadott dinamikus HTML attribútumok révén sablonokat kínál, a gerinc létrehozza az Underscore sablonokat, amelyek az Emberhez hasonló formátumot adnak neki..

Mithril.js

Mithril, egy kevésbé ismert JS könyvtár a modern JavaScript keretrendszer, amelyet egyoldalas alkalmazások létrehozására használnak az ügyféloldalon.

Kicsi (kevesebb, mint 8 kt gzip), gyors, útválasztást és XHR segédprogramokat biztosít. Támogatja az összes böngészőt, mint például az IE9, anélkül, hogy bármilyen poli- kitöltésre lenne szükség.

A Mithrilt jelenleg olyan cégek használják, mint például Nike és FitBit és más nyílt forráskódú platformok, például a Lichess. A Mithril kifinomult és optimalizált virtuális DOM algoritmust használ a DOM frissítéseinek minimalizálása érdekében.

Ezenkívül olyan vnode-adatszerkezeteket hoz létre, amelyeket JavaScript-motorok segítségével állítanak össze az adatszerkezet-elérési teljesítmény érdekében.

A Mithril támogatja az egész virtuális DOM-fát újjáépítő renderelési modellt annak érdekében, hogy deklaratív API-t biztosítson, amely megkönnyíti az UI összetettségének kezelését. A Mithrilről ismert, hogy pragmatikus, mivel egyszerű az összetevők, az útválasztás és az XHR kevesebb, mint 15 perc alatt történő megtanulása az alkalmazások építésének megkezdéséhez..

A Mithril beépített modulokkal rendelkezik az XHR és az útválasztás számára, míg a React ehhez harmadik felekre is szükség van, ugyanakkor sok memóriafelhasználással. A Mithril könyvtári betöltési ideje és frissítési teljesítménye is gyors, ha a React, a Angular vagy a Vue értékhez viszonyítjuk! A Vue.js mérete, szintén kicsi és kompakt, még mindig nagyobb, mint a Mithril. A Vue-től eltérően, a Mithril fogalma kevesebb, és alkalmazásokat szervezi az adatrétegek és -komponensek vonatkozásában.

Jellemzők

 • Alapvető funkció: A Mithril hierarchikus MVC összetevőket, URL-útválasztást, alapértelmezés szerint biztonságos sablonokat, testreszabható adatkötést ad.
 • tesztelhetőség: A Mithril sablonok csak JavaScript, így a fejlesztők bármilyen JavaScript motorban tesztelhetik azokat építkezés nélkül.
 • Alkatrészek: A Mithril.js alkalmazásban az összetevők opcionális vezérlővel és a szükséges nézet tulajdonsággal készülnek.
 • Teljesítmény: A Mithril terhelése 5 ms alatt van, összehasonlítva más keretekkel. Ez a leggyorsabb MVC könyvtár a TodoMVC benchmarkban.
 • Ez merőleges a modulrendszerre és a lefordított szintaxisokra, így a fejlesztők szabadon használhatják az ES3-at. ES5. ES6, aszinkron moduldefiníciók (AMD). Ez magában foglalja a TypeScript meghatározást is
 • A Mithril nagyon aktív fejlesztéssel és megfelelő dokumentációval rendelkezik.
 • Intelligens automatikus újrarajzolási rendszerrel rendelkezik
 • Flux-kompatibilis, robusztus és vélemény nélküli
 • Ez egy tiszta JavaScript, amely virtuális DOM-ból áll

Ha összehasonlítjuk az Angular-val, a Mithril kicsi kódbázisa lehetővé teszi a könnyű ellenőrzést, ami gyorsabbá teszi, mint az Angular-t. Az Angular-tól eltérően a Mithril bevezető oktatóanyagokat és átfogó API-referenciaszekciókat kínál, amelyek mindent tartalmaznak, amelyet a fejlesztőknek tudniuk kell az alkalmazások építésekor.

Annak ellenére, hogy a Mithrilt nem sokat ismerték el, gyakran versenyez egymással szemben a többi JavaScript keretrendszerrel.

Polymer.js

Polimer egy újabb nyílt forráskódú JavaScript könyvtár webes alkalmazások webkomponensek felhasználásával történő létrehozásához. Ezt a könyvtárat a Google fejlesztői fejlesztették ki, és közreműködői vannak a GitHub-on. Bármely más JavaScript keretrendszerrel ellentétben a Polymer úgy épül fel, hogy kihasználja a webes platformon rendelkezésre álló funkciókat, hogy a fejlesztők összetevőket készítsenek. Ez volt az első könyvtár, amely lehetővé tette az interaktív építési alkalmazásokat alkotóelemek összeállításával.

A polimert sok Google szolgáltatás és webhely használja. Ezt használja Youtube, Google Play Zene és Netflix, hogy csak néhányat említsünk. A polimer elkezdte felismerni a piacot, nagy figyelmet fordítva strukturált tervezési folyamatára. Mivel az alkotóelemek a Polymer legnagyobb erősségei, jobban támogatja a webes összetevőket, és jobb offline modulokkal rendelkezik, mint a React.

A React és a Polymer ereje felhasználható egy komponensorientáltabb jövő számára a webfejlesztés számára. A polimer alkotóelemei és az Angular irányelvei valamilyen hasonlóságot mutatnak, de eltérő megközelítést alkalmaznak az egyedi HTML elemek létrehozására.

A Polymer programban az összetevőket egy HTML fájlba írják le, míg a szögletes összetevőket sok fájlra lehet bontani. A polimert az egyik legjobbnak tekintik a Spring Boot REST erőforrásokkal való együttműködéshez, összehasonlítva más JS keretrendszerekkel.

Jellemzők

 • Webes összetevők: A webkomponens-szabványok segítenek a használható dokumentumok létrehozásában a web-dokumentációban és az alkalmazásban. Ezek az összetevők újrafelhasználható webes alkotóelemek. Az összetevők arra is felhasználhatók, hogy egy alkalmazást megfelelő méretű darabra bonthassák, hogy a kódolás tisztább és olcsóbb legyen.
 • Kötelező adatok: Ezzel a könyvtárral egyirányú és kétirányú adatkötés is lehetséges.
 • Polyfills: Legújabb API-kat használ a webplatformokhoz, és több kitöltést biztosít böngészők számára. A többszörös kitöltések webkomponens-specifikációk, amelyeket saját testreszabott és újrafelhasználható elemek létrehozására használnak.
 • A polimer a webes szabványok API-jára épül, amely lehetővé teszi az egyedi HTML elemek felépítését
 • Gesztus eseményeket biztosít, feltételes és ismételt sablonokkal együtt.
 • A Polymer lehetővé teszi a beágyazott JS, CSS és HTML elkészítését egyedi elemekként.
 • Sebesség: Háromszor gyorsabb a Chrome-ban és négyszer gyorsabb a Safari-ban.
 • A polimer elemek mintákból és témákból állnak, ami azt jelenti, hogy a fejlesztők nem módosíthatják a weboldal összetett forráskódját a tervező igényei szerint.

Mindezek alapján a Google hamarosan kiadja a következő generációs termékeket, amelyek tartalmazzák a LitElement-et, egy ultra könnyű, egyedi elem alaposztályt, amely kifejező és egyértelmű API-t tartalmaz. Mivel a Chrome-csapatnak már hátul van a Polymer, azt várhatjuk el, hogy a Web Components a progresszív webes alkalmazások (PWA) jövője lesz.

node.js

node.js az egyik leggyakrabban letöltött, nyílt forrású, platformok közötti futásidejű környezet a JavaScript kód böngészőn kívüli végrehajtásához. Háttérszolgáltatások vagy API-k létrehozására, valamint szerveroldali és hálózati alkalmazások fejlesztésére használják. Ez egy olyan platform, amely a Google Chrome JavaScript motorjára (V8 Engine) épül.

A Node-ra épített alkalmazások JavaScript-ben vannak írva, amely a Node.js futási időn belül olyan operációs rendszeren futtatható, mint a Microsoft Windows, Linux, valamint a MacOS. Nézze meg a Node.JS legjobb kezelt tárhely-platformjainak néhányát is.

NodeJS építészet

Forrás: StackOverflow

A csomópont a több kérést aszinkron módon kezeli egy nem-blokkoló, egyszálú eseményhurokkal, amely kiválóan alkalmas olyan elosztott rendszerekre, amelyek sok hálózati kérelmet nyújtanak be. Olyan cégek használják, mint például Uber, A PayPal és a Walmart, amely tükrözi a háttér-nyelv globális elfogadását.

Gyakorlati tény megemlítése – A PayPal alkalmazásánál, amikor a Node.JS-t használta, úgy találták, hogy az alkalmazás az kétszer olyan gyorsan épített kevesebb fájllal és kóddal. Ez másodpercenként megkétszerezte a kéréseket, és 35% -kal gyorsabb válaszidőt adott. Más keretekhez képest a Node.JS hasznos adatbázis-lekérdezések előállításához, mivel a JS-t használják olyan adatbázisok lekérdezéseinek írására, mint például a MongoDB és a CouchDB.

A Node.JS választásának másik oka lehet, hogy ideálisnak bizonyul valós idejű együttműködési vagy szerkesztési alkalmazásokban is, ahol a felhasználó látja, hogy a dokumentumot más felhasználó módosítja, például a Google Docs vagy a Dropbox. Ezen felül a Node.JS rendelkezik a legnagyobb nyílt forrású könyvtárak ökoszisztémájával, az npm csomag ökoszisztémával. A Node.js legújabb frissítésével jobban támogatja az ESM-et.

Jellemzők

 • Proxy szerver: A csomópont-technológia segít a különböző forrásokból származó adatok streamingjében, és felhasználható egyes szerverek proxyjára.
 • Nincs pufferolás: A Node alkalmazásai soha nem tárolnak adatokat. Ennek oka az, hogy az alkalmazások az adatokat darabonként adják ki.
 • Aszinkron és eseményvezérelt: A Node könyvtár API-jai aszinkronok, ami azt jelenti, hogy a szerver nem vár az API visszaadására; így az adatokat aszinkron módon állítja elő, így minden kérésre gyorsabb választ ad.
 • Méretezhető és egyszálú: A csomópont egyszálú modelleket használ, amelyek esemény hurkolásból állnak. Ez az eseménymechanizmus segít a kiszolgálóknak aszinkron módon reagálni, ami a kiszolgálókat nagyon méretezhetővé teszi. Az egyszálú program, amelyet használ, nagyszámú kérést szolgáltathat az Apache HTTP szerverhez képest.
 • Jó integráció a JavaScript halmok segítségével
 • Ugyanaz a kód az ügyféloldali és a szerveroldalon is
 • Az NPM csomag nagyon hasznos, mivel tartalmazza a modulhoz szükséges összes fájlt.
 • A csomópont nagyon gyors, mivel a Google V8 motorja hajtja.

Most független a JS futási időtől, és lehetővé teszi a fejlesztőknek, hogy C / C ++ kiegészítőket írjanak anélkül, hogy mélyebben megértsék a V8 működését, annak jobb absztrakciója miatt. A Node.js hatalmát nehéz figyelmen kívül hagyni, mivel sok más JavaScriptet írtunk, mert a Meteor JS az egyik legjobb.

Meteor.js

MeteorJS egy nyílt forráskódú, teljes verem és ingyenes JavaScript keretrendszer, amelyet a Node.js használatával írtunk. Ez lehetővé teszi a gyors prototípus készítést és platformok közötti kódok létrehozását. Gyorsan fejleszti a kisebb és reaktív alkalmazásokat a Node.js platformon. A Meteor egy front-end JavaScript-t használ, amely a böngészőben fut, és a back-end a Node.js webhelyén található meteor kiszolgálón.

A Meteor integrálódik más JavaScript-keretekhez, mint például a React, Express és Angular. Integrálódik a MongoDB és a Cordova technológiával, hogy hibrid alkalmazásokat készítsen HTML, CSS és JS használatával, amelyek a WebViewon futnak.

A Meteor segítségével bármely eszköz alkalmazásai fejleszthetők kevesebb kódolással, csak egy nyelven, azaz a JavaScript-en. Ez az a felhasználói felület, amelyet a legtöbb vállalat keres. Az olyan vállalatok, mint a Mazda, a Honeywell és a Qualcomm, használják a Meteort. A vezetéken lévő adatokat használ, ami azt jelenti, hogy a szerver adatokat küld, nem pedig a HTML-t, míg az ügyfél megjeleníti.

MeteorJS építészetForrás: http://joshowens.me/content/images/2014/Dec/infographic.png

A Meteor C vagy C ++ nyelven is íródik, és olyan operációs rendszereket támogat, mint a Windows és a Linux. Az npm csomaggal érkezik, így a fejlesztők egyszerűen beírhatják a „meteor npm” kifejezést anélkül, hogy saját maguk kellene telepíteniük.

A Meteor.js támogatja a három fő felhasználói felületet megjelenítő könyvtárat, az Angular, a React és a Blaze-t (a Blaze a Meteor részeként jött létre). Egy szép UX mintázat a Meteorban az Optimistic UI. Az optimista felhasználói felület megakadályozza a szerver körbejárását, így a felhasználói élmény gyors, ha összehasonlítjuk a React.js vagy az Angular szolgáltatással..

Jellemzők

 • Izomorf JavaScript kód: Lehetővé teszi ugyanazon kód használatát az elülső oldalon, valamint a hátteret a mobil és internetes alkalmazásokhoz. Ezzel a funkcióval a fejlesztőknek nem kell konfigurálni és telepíteni különböző könyvtárakat, API-kat, illesztőprogramokat és modulkezelőket.
 • Élő böngésző újratöltése: Ha a kezelőfelületen változtatásokat kell végrehajtani, a Meteor automatikusan újratölti az élő weboldalakat. Az integrált élő újratöltés lehetővé teszi, hogy csak a szükséges DOM elemek frissüljenek, az egész oldal újratelepítése nélkül.
 • Teljes rakásos megoldás: A Meteor teljes köteg megoldást kínál webes alkalmazások fejlesztésére és használatára.
 • A fejlesztés rendkívül egyszerű: a front-end, a back-end és az adatbázis mind a JavaScript nyelvre gördül.
 • Könnyen beállítható és elkezdhető a projektek létrehozása.
 • Nagyon skálázható és kezdőbarát.

Valójában, ha alaposabban megnézzük, a Meteor a NodeJS, a Blaze, a Angular, a React, a Cordova és a MongoDB kombinációja, és ezért „One for all csomagnak” hívják.

Aurelia

Aurelia egy nyílt forráskódú, modern JavaScript modulok gyűjteménye, amelyet “Next-gen UI keretrendszernek” hívnak, az ECMAScript-ben. A Blue Spire támogatásával robusztus platformként szolgál böngészők, asztali számítógépek és különféle mobil alkalmazások készítéséhez. Az Aurelia már elismerése óta sok elismerést nyert. Az olyan vállalatok, mint a Freska, az Ordami és a BTEK Software, az Aurelia-t használják projektjeik során.

Ne felejtsük el, hogy az Aurelia az egyetlen keret, amely lehetővé teszi a fejlesztőknek, hogy egyszerű, vanília TypeScript vagy JavaScript elemekkel építsenek összetevőket. Azt állították, hogy Aurelia túllépte a szöget a modularitás szempontjából.

Mivel az Angular összes alkotóeleme egy nagy csomagba van csomagolva, ezen architektúrában nehéz lesz eltávolítani vagy megváltoztatni az összetevőket. Az Aurelia viszont hatalmas könyvtárakból áll, amelyek jól definiált interfészeket használva működnek együtt, így teljesen modulárisnak bizonyulnak..

MV * megközelítéssel rendelkezik, mint egyetlen más keret sem, mivel nincs szükség a nézetmodellek meghatározott vezérlőinek meghatározására. Elegánsabbak és sokkal egyszerűbben érthetők, mint a React és az Angular2. Míg az Aurelia modern és reaktív alapú megközelítést alkalmaz a kötelező rendszerében, a Vue virtuális DOM-ot használ, csakúgy, mint a React.

Az Aurelia.io tulajdonságai és előnyei

 • Előre gondolkodás: A következő generációs JavaScriptre összpontosít. Az ECMAScript segítségével van írva. Az Aurelia integrálódik a webkomponensekhez, külső függőségek nélkül.
 • Kétirányú adatkötés: A modulok minden tulajdonságának megfigyelésére és a felhasználói felületre történő automatikus szinkronizálásának hatékony módja a legjobb teljesítmény mellett.
 • Bővíthető HTML: Aurelia ez a tulajdonságalehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy egyéni HTML elemeket hozzanak létre, és egyedi elemekkel egészítsék ki a meglévő elemeket, teljes mértékben támogatva a dinamikus betöltést, az adatkötést és a kötegelt megjelenítést.
 • Útválasztás és felhasználói felület összetétele: Segít a fejlett ügyféloldali útválasztó használatában, dugaszolható csővezetékkel, gyermek útválasztókkal és aszinkron képernyő aktiválásával.
 • Széles körű nyelvi támogatás: Az Aurelia támogatja az ES5, ES2015, ES2016 és a Typecriptet. Az API-k úgy vannak megtervezve, hogy kompatibilisek legyenek a mai és a holnap népszerű web-programozási nyelveivel.
 • Tesztelés: Tesztelhető ES2015-hez DI tartály használatával. Az egységkód tesztelése nagyon egyszerű.
 • Könnyen és gyorsan konfigurálható és beállítható a használatra
 • Egyszerű felépítésű, amely megkönnyíti és megtanulja a keretrendszert
 • Nagyon hatékony és moduláris

Az Aurelia jó kódolási és jól megtervezett rendszert biztosít a SPA-k létrehozásához anélkül, hogy bármilyen harmadik fél könyvtárakat kellene használni. A Mithril.js-hez képest az Aurelia nagyszerű CLI-vel rendelkezik a gyors forrásból és generátorokból álló projektek gyorsabb fejlesztéséhez. Azok a fejlesztők, akik nagyszerű alternatívát keresnek a React vagy az Angular számára, nagyszerű lehetőségnek tarthatják az Aurelia-t.

Remélem, hogy a fentieket átadja neked a következő projekt JS keretrendszeréről. Ha újonc vagy, akkor azt javaslom venni JavaScript egy kezdő tanfolyamhoz.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me