Építsen API-t, mint egy profi egy pillanat alatt.

A szervezetek átállnak a Microservices Architecture modellre, hogy sikeresek legyenek a szoftveralkalmazási projektjeikben, miért, mert a legtöbb mikroszolgáltatási projekt az API-kat (Application Programming Interface) használja. Tapasztalnunk kell a Microservices szolgáltatásait, mert különféle speciális funkciókkal rendelkezik, mint más modellek.

Ezekhez hasonlóan különálló adattárolók is vannak, külön parancsokkal kezelve az egyes adattárakat; ezenkívül lehetővé teszi a szoftvergyártók számára, hogy az összetevőket gyorsabban telepítsék. És ha egy alkalmazást frissítünk, akkor a fennmaradó alkalmazásokat nem kell frissíteni; folytathatják működésüket.

Időnk, hogy gyors eredményeket vagy szolgáltatásokat nyújtsunk a végfelhasználók számára, akik alkalmazásukat igényeik szerint használják. Nagyon sok API használja a REST szolgáltatásokat HTTP-n keresztül az adatok küldésére és fogadására. Számos szoftver tesztelő automatizálja tesztelését UI alapú teszttel és API teszttel. Az API tesztelés és az UI alapú tesztelés összehasonlítása során az API tesztek sokkal gyorsabbak és megbízhatóbbak, mint az UI alapú tesztek.

Mi az API tesztelés??

Mielőtt belépnénk, tudatom velünk, mi az API.

Általánosságban véve üzenetküldőként szolgál az alkalmazások, eszközök és adatbázisok számára. Tegyük fel, hogy járatot keres egy online utazási foglalási oldalon. Megkérdezi, hogy írja be a szükséges adatokat, például a forrást, a rendeltetési helyet, és egy utazás vagy oda-vissza út részleteit a megadott árakon.

Miután rákattintott a keresésre, az API megjelenik a képen, az kölcsönhatásba lép minden légúti API-val, és amely biztosítja, hogy az eredmények megfeleljenek a normáknak. Minden másodpercek alatt megtörténik.

Ha az API nem működik megfelelően a valós idejű forgatókönyvekben, akkor nem kell használni az API-t, igaz?

Az ilyen helyzetektől távol tartva az API-tesztelést választanunk kell. Tehát a szolgáltatást használó közönség előtt meg kell tesztelnünk az API-t. Alapvető szerepet játszik az alkalmazás fejlesztésében.

A szükséges API-tesztelés egyfajta szoftver-tesztelés, amelyet el kell végezni az API-k fejlesztése érdekében, hogy megvalósítsák a beépített alkalmazás funkcionalitását, végrehajtását, biztonságát és megbízhatóságát. Elsősorban a szoftver-architektúra üzleti rétegére összpontosít. A tesztelés a folyamatos integráció sikerének kulcsfontosságú része & A DevOps alkalmazás műveletei.

Nézzük meg a következő eszközöket, hogy megkönnyítsük fejlesztési feladatainkat.

SoapUI

SoapUI kiemelkedő API tesztelő eszköz a webszolgáltatások teszteléséhez.

Képes ellenőrizni mind a SOAP webszolgáltatásokat, mind a RESTful webszolgáltatásokat. A SoapUI elérhető nyílt forráskódú és PRO verzióként, de amint kitalálhatja, a PRO verzió további funkcionalitást kapott. A Java alapú, tehát az operációs rendszerek nagy részén működik, mindenekelőtt könnyű megtanulni & Használat és mindenki számára megbízható.

SoapUI api

Több millió felhasználó megbízható, és felhasználhatja őket különféle teszt esetekre.

 • Funkcionális
 • Adatközp
 • gúnyos
 • Biztonság
 • Teljesítmény

Érdekes lehet a mélyreható tanulás, nézd meg ezt online tanfolyam.

Katalon Stúdió

Katalon Stúdió egy automatizálási tesztelő eszköz a web, az API és a mobil számára. Díjban részesült, mint egy feltörekvő tesztelő eszköz és a legjobb az automatizálás területén.

Főbb jellemzők:

 • Teljes körű tesztelési megoldás tesztelőknek és fejlesztőknek
 • Támogat mindenféle SOAP, REST kérést
 • Egy olyan kerettel működik, mint például a BDD Uborka. Ez egy olyan tesztelési megközelítés, amelyben az írásos teszt esetek természetes nyelveken vannak, és segít az üzleti szereplők és a műszaki emberi erőforrások közötti kommunikációban.
 • Beépített integrációk a Jenkins, JIRA, Slack, Docker és qTest rendszerekkel
 • Hatékonyan használhatja fel a Katalon UI / UX funkciókat, például a keresést, a húzást & csepp, beépített kulcsszavak, teszt esetek kiválasztása

Ingyenesen elindíthatja a Katalonnal.

testng

testng a JUnit és a NUnit ihlette Java nyelvre. Ennek fő mottója az, hogy könnyen használható funkciókat biztosítson, és teljesítsen mindenféle tesztelési fázist, például egység, integráció, funkcionális stb..

 • A TestNG és a szelén használatával létrehozhat egy gyors jelentést, amelyből megismerkedhetünk, hogy hány teszt eset volt sikertelen, előrehaladott és visszapattant.
 • Könnyen integrálható a DevOps eszközökkel, mint például a Maven, Jenkins, Docker stb.
 • A Jegyzetek használata a TestNG-ben javíthatja a kód egyszerű megértését, és a kivételeket automatikusan elkapta a JUnit.

A TestNG segítségével adatvezérelt teszteket hozhat létre.

Postás

Postás egyfajta eszköz, amely képes mind építési, mind tesztelési API-kat végrehajtani. Nyílt forráskódú és könnyen telepíthető. A Postman munkaterület olyan funkciókkal rendelkezik, mint új, importálás, futtatás, munkaterület, meghívás, gyűjtemények, kérés fül, HTTP kérés és mentés stb..

postás api

Főbb

 • Írjon és futtasson teszteket minden kéréshez a JavaScript használatával
 • Az API tesztelésekor a Postman alkalmazásban kiválaszthatja a szükséges HTTP módszereket, például a GET, PUT, POST stb.
 • Használhatja a Postman Környezetkezelési szolgáltatásait, hogy megadja a bemeneti értéket bármely API eredményből.
 • Tárolja a kapcsolódó végpontokat egy gyűjteményben.

Sokkal több előnye van a postásnak az API gyorsabb felépítéséhez. Nézd meg ezt Udemy tanfolyam ha érdekli a gyakorlat.

Henceg

Henceg, az AKA legjobb API-eszközei az API-k megtervezéséhez, felépítéséhez és teszteléséhez. A Swagger eszközök nyílt forráskódúak és professzionálisak is, és a fejlesztők milliói számára segítettek & tesztelők, hogy kiváló API-t szállítsanak.

henceg

Jellemzők

 • Az Inspector könnyű megtervezni, dokumentálni és tesztelni az API-t
 • API-kat is tesztelhet a felhőn
 • Támogassa az összes típusú szolgáltatást, például a REST, a SOAP szolgáltatást
 • A SwaggerHub az a platform, ahol az OpenAPI segítségével tervezhet és dokumentálhat

JMeter

JMeter egy egyszerű, de hatékony eszköz az automatikus teszteléshez. JMeter parancsfájlokkal elvégezheti a RESTFul szolgáltatások teljesítményének tesztelését, és különféle nyelveket, például Java, JavaScriptet és PHP használhat. A webes alkalmazások tesztelésére tervezték, de később más tesztfunkciókra is kibővült.

Jellemzők

 • A JMeter olyan gyors API tesztelő eszközt jelölt meg, amely gyorsan elvégzi a hatókör-teszteket
 • Nyílt forráskódú és támogatja a sok plugin telepítését & bővítmények
 • A JMeternek van egy külön funkciója, az úgynevezett paraméterek hozzáadása a paraméter lapon, amelyet nem találunk más programokban
 • Végezhet tökéletes funkcionális és terhelési tesztet a JMeterben

Biztos lehet benne

RestAssured A könyvtár a Java domainre szabott API eszköz, amely az embereket használja a REST szolgáltatások tesztelésére és érvényesítésére. A HTTP, JSON és XML alapú webszolgáltatások tesztelésére is használják, és rengeteg kulcsfontosságú szolgáltatást nyújt nekünk, például az XPath érvényesítését, a JSON Path szintaxist, a könnyű fájlfeltöltéseket és a specifikációk újrafelhasználását. És főleg olyan dinamikus nyelvek befolyásolták, mint a Groovy, Ruby.

pihenés-biztos

Az egyik kiváló szolgáltatás, amelyet a Biztos Biztos kínál, az, hogy a válasz megszerzése után nem kell elemeznie XML vagy JSON válaszokat..

Tricentis Tosca

Tricenti Tosca egy testreszabott folyamatos tesztelő eszköz a DevOps platformokhoz, mivel a vezető eszközök közül néhánynak nem sikerült megfelelnie a DevOps környezetben. A kezdõk megértik a Tosca eszközt, és azonnal létrehozhatnak elõzetes API teszteket üzleti szempontból, majd integrálhatják azokat az összes forgatókönyvhöz.

A Tricentis Tosca folyamatos tesztelésre alkalmas & automatizálási teszt mobil, web alapú, felhasználói felület, SAP stb. számára.

Méhészet

Méhészet egy teljes API-platform, ahol az API-t tervezhetjük, építhetjük, fejleszthetjük és dokumentálhatjuk. Keretet biztosít a termelésre kész API gyorsabb fejlesztésére, tesztelésére és megvalósítására. Általánosságban az API létrehozásához meg kell határozni a bemeneti és a kimeneti sémát, míg a méhészeti API-ban úgy lehet megtervezni, hogy a bemenet és a kimenet kicsúfolva legyen.

Ez a megcsúfolt API kódolás megváltoztatása nélkül megfelel az alkalmazás specifikációinak, miközben az adatok integrálhatók és tesztelhetők. Az épület API-jának a munkafolyamat különböző szakaszai vannak. Ennek ellenére a méhészet biztosítja a csapat minden szakaszában a független munkát.

MuleSoft API

MuleSoft API, Más néven az AnyPoint API Manager, egy olyan platform, ahol a fejlesztők API-kat építhetnek, tervezhetnek, kezelhetnek és közzétehetnek. Szervezeteket kínál integrálni a népszerű felhőalapú szolgáltatásokkal, mint például a Salesforce, az SAP és még sok más. Az AnyPoint platform a Mule-t futásidejű motorként használja.

mulesoft api

Az API Manager biztosítja, hogy minden API biztonságos és egyszerűen szólva a teljes életciklusú API-kezelés.

Apigee

Apigee a Google Cloud által lehetővé teszi az API-kezelők számára az API-k tervezését, biztonságát, közzétételét, elemzését, figyelését és bevételszerzését. Hibrid-felhő környezetben működtethető a digitális gyorsulás elvégzéséhez. Az Apigee a rendszeres fejlesztőket API-szakértővé teszi.

Az Apigee él API proxykat hoz létre, és ezeket használva; kaphat valódi elemzési adatokat. Az Apigee edge által létrehozott proxyk kezelik a biztonságot és a hitelesítést, hogy jobb szolgáltatásokat nyújtsanak.

Következtetés

Függetlenül attól, hogy ugyanaz a funkcionalitás lenne elérhető az összes API-eszközben, de a megközelítés eltérő. A legjobb módja annak, hogy megtapasztalja őket, próbáljon meg kideríteni, mi működik legjobban az üzleti igényeinek.

CÍMKÉK:

 • API

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me