Az Integrated Development Environment (IDE) olyan szoftver, amely elősegíti a szoftverfejlesztést. Viccesnek hangzik, igaz?

Az IDE olyan eszközök és eszközök gyűjteménye, amelyekre a programozóknak szükségük van a szoftverek tervezésére és fejlesztésére. Ez biztosítja a programozó számára azt a környezetet, amelyben írhatják és tesztelhetik kódjaikat.

Miért olyan fontosak az IDE-k??

Nos, gondolj egy forgatókönyvre – vacsorára készülsz tésztát. Annak ellenére, hogy ismeri a receptet, de hozzávalókra és megfelelő eszközökre / felszerelésre van szüksége az ötlet megvalósításához. Megtalálja az összes vonatkozó eszközt és összetevőt a konyhában. Szóval, ez lesz a munkahelye.

Hasonlóképpen, bár a fejlesztők tudják, hogyan kell kódolni, szükségük lesz egy munkahelyre az összes vonatkozó eszközzel. Az IDE biztosítja a fejlesztők számára a munkaállomást. Ezért az IDE-k nagyon fontosak.

Szerencsére sok IDE szoftver közül lehet választani, és a következők közül néhány a legjobbak közül, amelyeket számos fejlesztő szeret.

BlueJ

Mellette: JAVA

BlueJ az egyik legnépszerűbb IDE a JAVA programozók számára. A legjobb az egyéni minőségben dolgozó programozók számára, vagy kis méretű szoftverfejlesztéssel. Nagyon interaktív elrendezésű. Ez lehetővé teszi a fejlesztőnek, hogy teszteljék a kódot, és interakcióba lépjenek új objektumokkal.

Objektumokat módszerek alkalmazásával fejleszthet. Kipróbálhatja értéküket, és vizuálisan is beolvashatja a kódot.

Úgy tervezték, hogy oktatási célokat szolgál, és rendelkezik portállal az oktatási források számára. Ezt ellenőrizheti itt.

Fogyatkozás

Mért: C és C++

Fogyatkozás lehetővé teszi a programozók számára a források nyílt felhasználását. Ez lehetővé teszi a felhasználó számára az operációs rendszer bármelyikének, például a Linux, a Windows és a Mac használatát.

Az Eclipse által biztosított felület az egyik legvonzóbb eleme. Ez lehetővé teszi egy csepp és a funkciók húzását is. A kódot statikus elemzéssel is elemezheti. Támogat olyan elemeket is, mint a hibakeresés és a profilozás.

Ha segítségre van szüksége az Eclipse programmal a Java alkalmazások létrehozásában, akkor nézd meg ezt ragyogó online tanfolyam.

KÓD :: BLOKKOK

Mért: C és C++

KÓD :: BLOKKOK egy ingyenes eszköz a C és C ++ programozók számára. Az igényeknek megfelelően konfigurálható, és plug-inei rendkívül rugalmasak. Ez lehetővé teszi az objektumok vizuális objektum-orientált megközelítésben történő programozását. Osztálytallózónak nevezik. Támogatja a kód automatikus kitöltését és a hibakeresést is.

Használat ez az online eszköz C és C ++ programozáshoz.

Codenvy

Mellette: JAVA

A legjobb dolog Codenvy az, hogy három különböző variációval rendelkezik. A három változat mint fejlesztő, vállalkozás, és csapat.

Kiválaszthatja azt a változatot, amely legjobban leírja az ön számára. A fejlesztők számára olyan funkciókat kínál, mint a kód automatikus kitöltése és a szintaxis kiemelése. Ez a kevés igény szerinti IDE szoftver egyike. Használható Linux, Mac, Windows rendszeren.

Főbb jellemzői a könnyű kódolás, a jobb felhasználói élmény és a Docker támogatás.

RJ TextEd

A következőkhöz: JAVA, PHP, HTML, CSS

RJ TextEd lehetővé teszi a kód automatikus kitöltését a kód hajtogatásával együtt. Az IDE használatakor az oszlop módot is használhatja. Fejlett színmutatásokkal rendelkezik, amelyek könnyen változtathatók a színformátumok között. Dokkolható panelekkel rendelkezik, és jelölősávot is kínál. Szintaxis-szerkesztést kínál. Kiváló szöveg- és forrásszerkesztő, aki Unicode támogatással is rendelkezik.

GNAT programozó stúdió

Mért: C és C++

GNAT programozó stúdió egy erőteljes IDE, amely többplatformos támogatást nyújt a fejlesztők számára. Teljes mértékben támogatja a hibakeresést és a profilozást. Ez egy osztályböngésző, amely lehetővé teszi a felhasználó számára objektum-orientált programozást. Ez a drag and drop funkcióval is rendelkezik.

Legjobb tulajdonsága az, hogy automatikusan kitölti a kódot.

Visual Studio kód

Mellette: JAVA

Visual Studio kód minden főbb operációs rendszeren használható. Ez az egyik legjobb IDE az új programozók számára. Segít az újszülötteknek a kódolás és a kapcsolódó eljárások címkékként és szintaxisként történő megértésében. Nagyszerű megérteni a hibakezelést. Jellemzője a szintaxis kiemelése. Támogatja az automatikus kitöltést is. Funkciódefinícióval is rendelkezik.

Az IntelliSense funkcióval is rendelkezik, amely intelligensen automatikusan kitölti a kódot, figyelembe véve a használt változó típusát.

Konzolok

Mellette: JAVA, Python, Perl, Ruby

Konzolok egy nagyon könnyű szerkesztő. Kiváló vizuális eszközökkel rendelkezik. Inline szerkesztőivel rendelkezik, amelyek lehetővé teszik az élő szerkesztést. A nyílt forráskódú verzió teljesen ingyenes. Számos kiterjesztést is kínál. Nagyon felhasználóbarát és interaktív felhasználói felülettel rendelkezik. Részletes nézet módot is biztosít.

AWS Cloud9

Mellette: JAVA, C, C ++, Python, Go, Ruby, Perl

AWS Cloud9 támogatja a valós idejű elemzést a spontán szerkesztéssel együtt. Hibakeresési tulajdonságokkal rendelkezik. Kiemeli a szintaxist. A kívánt bővítmények segítségével könnyedén kibővítheti annak funkcionalitását. Testreszabhatja a szoftver megjelenését a végén, az IDE által kínált számos téma felhasználásával.

CodeLite

Mért: C és C++

CodeLite általános támogatást nyújt a fejlesztők számára. Ingyenes és nyílt forráskódú. Ennek eleme a következő generációs hibakeresésnek. Támogatja a profilozást is. Beépített RAD eszközzel is rendelkezik. A RAD lehetővé teszi a Widget alapú alkalmazások fejlesztését és tervezését. Statikus megközelítéssel támogathatja a kód elemzést is.

Greenfoot

Mellette: JAVA

Greenfoot Az IDE-t kifejezetten a középiskolások és az alsó tagozatos tanulók megkönnyítésére tervezték. Interaktív játékokkal rendelkezik, amelyek segítenek az újszülötteknek szórakoztató módon megérteni a kódolást. Animált grafikával és hangokkal rendelkezik. A hallgatók gyorsan elkészíthetnek kétdimenziós grafikákat. Teljesen ingyenes. Beépített interaktív szimulációkkal is rendelkezik. Az IDE egyetlen célja, hogy elősegítse a programozás egyszerű és szórakoztató feladatát.

Világos asztal

A következőkhöz: JAVA, Python, CSS, HTML

Világos asztal nagyon interaktív felületet kínál. Könnyedén felfedezheti és fejlesztheti különféle alkalmazásokat könnyedén. A programozó testreszabhatja az igényeinek megfelelően. Bővítménykezelőt biztosít, amely egyidejűleg több bővítmény kezelését segíti elő. Ez könnyedé teszi a deklapolást.

NetBeans

A következőkhöz: JAVA, C, C ++, Python, PHP, HTML

NetBeans szinte az összes népszerű programozási nyelvvel jól működik. Biztosítja a vonal behúzását. Különböző nyelveken is elérhető, például angol, orosz, japán és kínai. Ezenkívül kiemeli a forráskódot. A munkaterület teljesen módosítható, és a programozó az igényeinek megfelelően módosíthatja. Ugyancsak kódol.

Hogyan válasszunk IDE-t??

  • Mindenekelőtt el kell készítenie egy listát azokról a dolgokról, amelyek kiemelt jelentőségűek. Ez döntő fontosságú, mivel az egyik programozó valószínűleg olyan IDE-t keres, amely a legjobb szintaxis-kiemeléssel rendelkezik, míg a másik b olyan IDE-t keres, amely rendelkezik a legjobb felülettel. Tehát először meg kell határoznia az Ön igényeit.
  • Néhány kritikus kritérium, amelyet fel kell venni a prioritási listába: szintaxis kiemelés, hibakeresés, hiba kiemelés, interfész és statikus kód elemzés.
  • Ezután osztályozza a különböző IDE-ket a prioritási lista alapján, és válassza ki a legmegfelelőbbet.

Miért válnak olyan népszerűvé a webes IDE-k??

A webalapú IDE helyettesíti az asztali IDE-ket, mivel ezek könnyen kezelhetők és jobban kezelhetők. A programozó világ még mindig azzal vitatkozik, hogy az IDE melyik formája a legjobb. De nem tagadhatjuk egy dolgot, hogy a web-alapú IDE-k viharral veszik a programozókat. Sok programozó váltotta át a web-alapú IDE-ket. Tehát egy dolog biztos, hogy a web-alapú IDE az új trend a programozási világban.

Következtetés

Az IDE-k, akár webes, akár asztali alapúak, nagyon fontosak a programozó számára. A megfelelő IDE kiválasztása megrongálhatja a programozási élményt. Válasszon IDE-t saját igényei szerint, mert az Ön igényei eltérhetnek a kollégáktól.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me