Tudjon meg többet az Apache Maven-A Build Automation eszközről

Mi van, mindenki! Ma Mavenről fogunk beszélni.

A gyors bevezetéssel kezdjük, majd felsoroljuk a használat előnyeit. Mindezek után meglátjuk a telepítési folyamatot, majd néhány technikai kifejezést, amelyek alapvető fontosságúak a kezdők számára. Tehát kezdjük el!

Mi a Maven??

Az Apache Maven egy projektmenedzsment szoftver, mondhatjuk, hogy egy érthetõ eszköz. A projektobjektum-modell (POM) koncepcióján alapul [a későbbiekben a cikkekben tárgyaljuk], Maven egy központi információból képes kezelni a projekt összeállítását, jelentését és dokumentációját.

Az Apache Maven egy építõ eszköz, és ugyanúgy végzi a feladatot, mint az Ant, amely szintén rendkívüli építõ eszköz. Ez egy szoftver projekt menedzsment eszköz, amely új koncepciót ad a projekt objektum modelljének (POM). A Maven lehetővé teszi a fejlesztő számára, hogy automatizálja az eredeti mappaformátum létrehozásának kezelését, elvégezve a választékot és a tesztelést, valamint a végső output csomagolását és telepítését. Ez lecsökkenti az alapfolyamat jelentős lépéseit, és indokolttá teszi az egylépéses folyamatot az összeállításhoz.

Miért használják a Maven-t??

Összefoglalva: a Maven leegyszerűsíti és szabványosítja a projektkészítési folyamatot. Zökkenőmentesen kezeli a csoportos együttműködést, az összeállítást, a terjesztést, a dokumentációt és az önálló feladatokat. A Maven növeli az újrafelhasználhatóságot, és a legtöbb építéssel kapcsolatos feladatot is ellátja. Több lépésben segít, például üvegek hozzáadása a projekt könyvtárához, jelentések készítése és a Junits teszt esetek végrehajtása, Jar, War, Ear fájlok létrehozása a projekthez, és még sok más.

A Maven kiemelkedően fontos szempontja az adattárak jar fájlok kezelése.

A sütő felhasználható tovább az építésben & a C #, rubin és más programozási nyelvekkel írt projektek kezelése.

Vessen egy pillantást a következő Maven előnyekre.

Egyezmény a konfiguráció felett

 • A konfiguráció nagyon minimális.
 • Menedzsment függőségekkel rendelkezik.

Többszörös / ismételt építések érhetők el

 • Az automatizálás megkönnyíti.

Plugin menedzsment, tesztelés és fejlesztés

 • Lehetséges JUnit és más integrációs tesztek futtatásához.
 • Világossá teszi a fejlesztési folyamatot.

Minden építkezés állapotának ellenőrzésére vonatkozó rendelkezések

 • Kerüli az inkonzisztens beállításokat.
 • Normál és egységes infrastruktúra a projektek között.

A Maven Environment beállítása

A Maven telepítése a következő lépéseket tartalmazza:

 • Ellenőrizze, hogy a rendszerben Java van-e telepítve. Ha nem, telepítse a Java-t
 • Ellenőrizze, hogy a java környezeti változó be van-e állítva. Ha nem, akkor állítsa be a java környezeti változót.
 • Letöltés Maven
 • Csomagolja ki a maven letöltést a rendszer egy helyén.
 • Most hozzáadjuk a létrehozott apache-maven-3.6.2 könyvtár bin könyvtárát a PATH környezeti változóhoz és a rendszerváltozóhoz.
 • Nyissa meg a cmd-t, és futtassa az mvn -v parancsot a telepítés megerősítéséhez.

Ez minden

A telepítés részletes lépéseinek követéséhez kövesse az alábbi YouTube útmutatót a Maven Environment telepítéséhez, mivel nem akarjuk, hogy ez a cikk egyszerűen olvasható legyen és unalmas is legyen.

Mivel ez egy kezdő útmutató, ezért tartalmaznia kell a MAVEN-hez kapcsolódó műszaki kifejezéseket. Tehát itt van néhány, amelyek nagyon fontosak:

Maven Helyi Repository

A Maven Helyi Repository az a készlet, ahol a Maven tárolja az összes projekt-jars fájlt vagy könyvtárat vagy függőségeket. Alapértelmezés szerint a „.m2” mappanév, alapértelmezés szerint a „Libraries \ Documents \ .m2” könyvtár helye..

Maven központi tároló

A Maven központi tárolója az alapértelmezett hely a Maven számára, hogy letölthető legyen az összes projektfüggőség-könyvtárat használatra. A projektben részt vevő bármely könyvtár számára Maven először megtekinti a Helyi Repository .m2 mappáját, és ha nem találja meg a szükséges könyvtárat, akkor a Központi Repository-ban keresi meg, és betölti a könyvtárat a helyi repository-ba..

Maven POM

A POM egy Project Object Model XML fájl, amely információkat tartalmaz a projektről és a konfiguráció részleteiről, amelyekre Mavennek szüksége van a projekt fejlesztéséhez. Ez tartalmazza a legtöbb projekt alapértelmezett értékeit. Néhány a POM-ban definiálható struktúra a projektfüggőségek, a végrehajtható pluginek és természetesen a build profilok.

A pom.xml fájl létrehozásához használt elemek

 • projekt – A projekt a pom.xml fájl gyökér eleme.
 • modelVersion – Ez azt a POM modell verziót jelenti, amelyen dolgozik.
 • groupId – Ez a projektcsoport azonosítóját jelenti. Ez egyedülálló, és leggyakrabban egy csoportazonosítót fog alkalmazni, amely a gyökér Java csomagnevéhez kapcsolódik.
 • artifactId- Ez szolgál az építendő projekt nevének megadására.
 • Verzió – Ez az elem a projekt verziószámát tartalmazza. Ha a projekt különféle verziókban került kiadásra, akkor kényelmes a projekt verziójának bemutatása.

Függőség kulcsszó

A függőségek azok a könyvtárak, amelyekre szükség van a projekthez. Mint a Log4j jars, az Apache Poi jars, a Selenium Jars kevés könyvtár, amelyre szükség van a projekthez. A függőségeket a Maven pom.xml fájlban így említik:

com.companyname.groupname
App-Core-lib
1.0

Surefire plugin

A Surefire beépülő modulra az építési életciklus tesztelési szakaszában szükség van egy alkalmazás egységtesztjeinek végrehajtásához. Jelentéseket készít 2 különféle formátumban, például egyszerű szöveges fájlban, XML fájlokban és HTML fájlokban is. Még akkor is, ha a Junits keretrendszert vagy a TestNG-t használja a jelentéskészítéshez, ezt a bővítményt kötelező használni, mivel ez segít a Mavennél a tesztek megtalálásában.

A Maven gyakorlati alkalmazása

Ha egy adott java-projekten dolgozik, és a projektnek sok függősége, építése és követelménye van, akkor a kézi munka ezekkel a dolgokkal nagyon bonyolult és fáradságos. Így bizonyos eszközök használata, amelyek képesek ezeknek a munkáknak a kidolgozására, nagyon hasznos.

És a Maven egy olyan építkezési eszköz, amely képes elvégezni mindazt, mint például függőségek hozzáadása, az classpath felhasználása a projekthez, a háború és jar fájlok automatikus létrehozása és sok új dolog..

Következtetés

Ez az eszköz hasznos, ha építési projektekről van szó. Sok sikert kívánok neked a JAVA projektben. Ha video oktatóanyagot keres, akkor nézze meg a Maven ütközés tanfolyam.

CÍMKÉK:

 • Nyílt forráskód

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me