E-mailul a reprezentat caracterul principal pentru toate tipurile de comunicare în fiecare afacere. Nimeni nu poate ignora sau sacrifica fiabilitatea, economia și mobilitatea mesajelor primite în casele de e-mail.

Primul lucru care ne vine în minte în timp ce vorbim despre e-mail este serviciile populare precum Gmail, Yahoo și Outlook. Deși toate sunt minunate pentru a trimite și primi mesaje web, au un dezavantaj comun.

Ei nu furnizează criptare end-to-end pentru a proteja mesajele în tranzit.

Nu este o problemă semnificativă cu mesajele ocazionale pe care le trimiteți. Cu toate acestea, problema apare dacă comunicarea dvs. include informații sensibile, cum ar fi securitatea socială, carduri de credit și numere de cont sau orice alte date de top ale companiei..

De ce?

Se datorează faptului că nu este nevoie decât de un singur șablon pentru a expune aceste informații sensibile. Acesta este motivul pentru care criptarea prin e-mail este atât de importantă și ar trebui să facă parte din planurile dvs. de securitate de afaceri. Trimiterea unui e-mail securizat este diferită de e-mailurile anonime.

Ce este exact criptarea prin e-mail?

Criptarea prin e-mail nu este altceva decât conversia mesajelor de e-mail într-un cod secret pentru a preveni accesul neautorizat și o mai bună confidențialitate. Este făcut pentru a proteja conținutul dvs. sensibil de a fi citit de alte entități, cu excepția destinatarului. Poate include autentificarea.

Este necesar deoarece majoritatea mesajelor sunt transmise într-o formă clară. Există o șansă de alți oameni decât destinatarul desemnat folosind instrumente specifice pentru a citi conținutul acestuia. Îi poți înțelege mai bine implicațiile dacă îl imaginezi ca pe un algoritm care să tragă și să răsufle prin datele tale sensibile, cum ar fi notele de dragoste și întâlnirile medicului.!

Criptarea prin e-mail utilizează criptografia cu chei publice în care utilizatorii utilizează o cheie publică pentru a trimite mesaje de cod. Cu toate acestea, păstrează și folosesc o cheie privată secretă pentru a decripta mesajele. Cheile private criptează digital și semnă mesajele înainte de a le trimite.

Beneficiile criptare prin e-mail

Acum știți importanța, citiți următoarele avantaje principale.

Protejează informațiile private

Cu atât de multe informații private, sensibile și secrete schimbate prin mesaje, doar destinatarul intenționat trebuie să o vadă. Nu uitați, chiar și „parola secretă și numele de utilizator” pot fi ușor accesate și furate de hackeri.

Un server de criptare prin e-mail împiedică hackerii să decripteze aceste informații secrete și să le folosească greșit.

Securitate accesibilă

Nu este necesar să cumpărați software sau hardware suplimentar. Există atât de multe servicii care pot fi de încredere pentru a vă asigura informațiile la un preț rentabil.

Urmează reglementările

Multe industrii au regulile lor de urmat atunci când vine vorba de comunicare. De exemplu, informațiile unui pacient ar trebui să fie păstrate confidențial și să nu fie partajate fără acordul pacientului. Așadar, un hacker care va pune mâna pe informații va fi considerat o încălcare. Criptarea e-mailurilor ajută la prevenirea căderii acestor documente în mâinile greșite.

Servicii de e-mail sigure populare

Acum că știți beneficiile lor și de ce ar trebui să le utilizați în locul furnizorilor standard precum Gmail, în mod natural doriți să aflați mai multe despre opțiunile disponibile.

HushMail

HushMail este un furnizor de e-mail popular, sigur, bazat în Vancouver, Canada, care a fost lansat în 1999. Acesta, cu compania-mamă din SUA, din Delaware, are o reputație excelentă pentru furnizarea funcționalității fiabile de poștă.

Caracteristici

 • Criptare OpenPGP
 • Metode de criptare de ultimă generație
 • Aliasuri poștale nelimitate pentru a masca identitatea online
 • Suport IMAP, POP
 • Importă compacte din fișierul CSV
 • Răspuns automat și filtru de spam
 • Capabil să trimită e-mailuri criptate altor furnizori

Hushmail oferă o soluție specială pentru o afacere precum asistența medicală, firma de avocatură, întreprinderea mică pentru a respecta cerințele HIPPA.

Protonmail

Protonmail poate fi un serviciu de e-mail relativ nou cu sediul în Elveția. Este astăzi cel mai mare furnizor de e-mail securizat din lume, milioane de utilizatori din întreaga lume folosind cele mai bune funcții de securitate ale acestuia. Puteți utiliza pe un browser web sau utilizând o aplicație mobilă pe Android și iOS.

Caracteristici

 • Criptare robustă cu caracteristici avansate de securitate
 • Usor de utilizat si suporta clientii tertilor
 • Opțiuni avansate de trimitere a mesajelor
 • Anonimat asigurat

Îl puteți începe gratuit.

Tutanota

Tutanota este un furnizor securizat de servicii de e-mail lansat în 2011 în Germania, care are legi puternice de confidențialitate. Este un serviciu serios și de încredere, condus de o echipă de pasionați de confidențialitate. Ei intenționează să devină alternativa Google care respectă confidențialitatea cu calendarul criptat, stocarea în cloud și notele.

Caracteristici

 • Înregistrare anonimă fără număr de telefon sau date identificabile
 • Utilizează un sistem hibrid de criptare în loc de PGP
 • Protejat de GDPR și de alte reglementări ale UE privind protecția vieții private
 • Criptați chiar subiectul și agenda de adrese și păstrate pe serverele germane
 • Întrerupe e-mailurile de la adresa IP pentru a preveni înregistrarea
 • Trimite e-mailuri criptate chiar și către utilizatori care nu sunt Tutanota
 • Dosarele personalizate ajută la organizarea mesajelor

Nu există reclame, chiar și în planul GRATUIT.

Mailfence

Mailfence este un furnizor de servicii de poștă webmail dedicat în întregime, dedicat vieții private, cu sediul în Belgia și respectă legea puternică a protecției vieții private din Belgia din 1999.

Oferă utilizatorilor o securitate meritată prin criptarea end-to-end. Sistemul de autentificare cu doi factori al serviciului bazat pe browser aduce un plus de siguranță contului dvs., cu zero urmăriri de date personale.

Caracteristici

 • Criptarea cu semnături digitale folosind tastele OpenPGP
 • Suporta toate protocoalele de mail populare precum SMTP, IMAP și POP
 • Blocant spam
 • Include calendare, stocarea documentelor și gestionarea contactelor
 • Afișați autorul prin semnături de e-mail digitale

Dacă sunteți în căutarea unui scop de afaceri, atunci este posibil să doriți un plan plătit care oferă e-mailuri pe un domeniu personalizat.

Zoho

Zoho mail, este o platformă excelentă care oferă funcții puternice perfecte pentru afaceri și afaceri personale. Cu ajutorul panoului de control puternic, puteți configura și configura politicile de e-mail ale organizației dvs..

Caracteristici

 • Automatizează sarcinile obositoare și creează reguli pentru gestionarea e-mailurilor primite
 • Căutarea avansată ajută la găsirea rapidă a mesajelor
 • Funcția de exfoliere ajută la ștergerea sau arhivarea mesajelor web în vrac
 • Selectează dosare specifice pentru notificări
 • Creați șabloane de e-mail reutilizabile
 • Controlați și gestionați accesul la căsuța poștală a membrilor echipei
 • Centre de date foarte securizate, cu securitate fizică și protecție DDOS
 • Grupuri nelimitate cu caracteristici atractive de colaborare

Puteți citi și trimite e-mailuri utilizând aplicații mobile sau pe web. Zoho oferă o soluție pregătită pentru întreprinderi.

Instrumente utile de criptare prin e-mail

Nu numai că furnizorii de e-mailuri criptate împiedică algoritmii să transfere în datele și informațiile dvs. sensibile. Există, de asemenea, destul de multe instrumente de utilizat cu serviciile dvs. de e-mail existente.

Mesince

Mesince este un client de e-mail pentru Android iOS și Windows. Este programat să configureze automat un certificat de criptare gratuit pentru ca utilizatorul său să codeze fiecare mesaj care iese. Acesta asigură comunicarea pe internet pentru o protecție optimă a confidențialității online. Doar destinatarul cu o cheie privată corespunzătoare cheii publice poate descifra și citi mesajul. Oricine fără cheia corespunzătoare vede doar un text înmulțit.

 PreVeil

Preveil E-mail funcționează cu Gmail, Outlook și Apple Mail. Conținutul e-mail și fișierele atașate sunt criptate pe dispozitivul dvs., care este decriptat numai pe dispozitivul destinatarului. Dacă doriți să utilizați aplicația lor mobilă, atunci profitați de notificarea instantanee și autentificarea biometricelor. Dar nu vă faceți griji dacă nu puteți, puteți utiliza versiunea lor web.

CipherMail

CipherMail a fost cunoscută anterior ca DJIGZO și are sediul în Amsterdam, Olanda. Este un server de poștă gestionat central, open-source, care codifică și decodează e-mailurile de la poartă.

Este o aplicație Android care trimite și primește mesaje S / MIME semnate digital și criptate printr-un smartphone Android.

Caracteristici

 • Suporta emailurile criptate S / MIME, OpenPGP, PDF și TLS
 • Modulul de securitate hardware (HSM) pentru confidențialitate suplimentară
 • O autoritate de certificare încorporată (CA)
 • Modulul integrat de prevenire a scurgerii de date (DLP) previne scurgerile de informații
 • Generează certificate auto-semnate pentru PKI privat

Mailvelope

Mailevelope are sediul în Germania; Protejează în siguranță datele dvs. sensibile pentru a se asigura că nicio persoană neautorizată, chiar și furnizorul, nu citește date în tranzit. Îl puteți utiliza pentru a trimite în siguranță mesaje cu adresa dvs. de e-mail curentă.

Este o soluție open-source și o poate începe gratis. Cu toate acestea, pentru afaceri, poate doriți să mergeți pentru un plan plătit dacă sunteți interesat să integrați G-Suite, GDPR compatibil, suport, etc..

Este vorba despre asta.

Până acum, știți totul despre criptarea prin e-mail și beneficiile acesteia. De asemenea, știți despre diferitele opțiuni de a trimite e-mailuri sigure. Prin urmare, acum nu ar trebui să existe niciun alt motiv pentru care nu luați în considerare trecerea la utilizarea e-mailurilor criptate pentru adăugarea confidențialității!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me