Antivirus Software este un utilitar de securitate a datelor instalat într-un sistem informatic cu scopul de a proteja împotriva virușilor, programelor spyware, malware, rootkit-uri, troieni, atacuri de phishing, atacuri spam și alte amenințări cibernetice online..

Să știm un pic despre Virus.

Un virus este orice program nedorit care intră în sistemul unui utilizator fără să știe acest lucru. Se poate auto-reproduce și răspândi. Efectuează acțiuni nedorite și dăunătoare care sfârșesc afectând performanțele sistemului și datele / fișierele utilizatorului. Un virus de computer poate fi gândit ca o boală a computerului, la fel ca virușii umani care provoacă boli la om.

Și ce zici Antivirus?

Un software antivirus, așa cum indică numele, este un program care funcționează împotriva unui virus. Acesta detectează sau recunoaște virusul, iar după detectarea prezenței virusului, lucrează la eliminarea acestuia din sistemul informatic. Software-ul antivirus funcționează ca un profilactic, astfel încât nu numai că elimină un virus, ci și împiedică orice virus potențial să vă infecteze computerul în viitor.

De ce aveți nevoie de software antivirus?

Un sistem fără antivirus este la fel ca o casă cu ușă deschisă. O ușă deschisă și neprotejată va atrage toți intrușii și hoții în casa ta. În mod similar, un computer neprotejat va ajunge prin a invita toate virusurile în sistem. Un antivirus va acționa ca o ușă închisă, cu un aparat de securitate pentru computerul tău care să elimine toate virușii intruși. Așadar, vei lăsa ușa deschisă pentru intrusi?

Ce rău poate aduce un virus computerului tău?

În cazul în care computerul este atacat de un virus, acesta poate afecta computerul în următoarele moduri:

  • Incetini calculatorul
  • Daune sau ștergere fișiere
  • Reformatați hard disk-ul
  • Frecvente de calculator frecvente
  • Pierdere de date
  • Incapacitatea de a efectua orice sarcină pe computer sau pe internet

Software-ul antivirus este ca o rază de lumină într-o lume plină de virusuri întunecate. Numărul de avantaje pe care le oferă sunt nenumărate. Unele dintre cele mai importante avantaje sunt:

Protecție împotriva virușilor și transmiterea acestora

Un software antivirus îndeplinește în principal o funcție profilactică. Acesta detectează orice potențial virus și apoi lucrează pentru a-l elimina. Rețineți că toate acestea se fac mai ales înainte ca virusul să dăuneze sistemului. Deci, asta înseamnă că majoritatea virusurilor sunt contracarate înainte de a face rău sistemelor tale. Un antivirus poate combate multe virusuri într-o singură zi, fără să știți. Avast și Norton sunt unele dintre cele mai populare programe antivirus care sunt disponibile pe piață în aceste zile.

Dacă un virus v-a atacat sistemul, puteți transfera acest lucru prietenilor, familiei și rețelelor. Așadar, dacă doriți să vă protejați sistemul de computer, precum și calculatoarele cunoscuților dvs., atunci luați în considerare obținerea unui antivirus.

Blocați spamul și anunțurile

Dacă faceți o anchetă rapidă despre modul în care virușii intră în sistemele informatice ale victimelor sale, veți fi uimiți de proporția de viruși care folosesc anunțuri pop-up și site-uri web pentru a intra în calculatoare. Anunțurile pop-up și site-urile spam sunt una dintre cele mai utilizate gateway-uri de viruși pentru a vă infecta computerul și pentru a vă deteriora fișierele.

Software cum ar fi Bullguard Internet Security funcționează împotriva acestor reclame și site-uri web care conțin viruși, blocând accesul direct la rețeaua de calculatoare.

Apărare împotriva hackerilor și hoților de date

Hackerii folosesc de obicei un program malware sau virus pentru a accesa computerul victimei lor. Aceștia instalează programe malware în computer fără cunoașterea victimei. Hackerii fac acest lucru trimițând e-mailuri răuvoitoare victimelor. Apoi, hackerul poate să se pirateze cu ușurință în fișierele și programele dorite.

După aceea, ei pot folosi datele victimei conform voinței lor; îl pot șterge sau deteriora și fura pentru a cere răscumpărare ulterior. Antimalware cum ar fi Malwarebytes fie pun o blocare antihacking, fie efectuează scanări periodice pentru a detecta prezența oricărui hacker sau a programelor bazate pe hacking în rețeaua de calculatoare. Deci, software-ul antivirus oferă o protecție completă împotriva hackerilor.

Asigură protecția împotriva dispozitivelor amovibile

Gândiți-vă la orele în care ați transferat date către și de pe computer utilizând dispozitive amovibile, cum ar fi USB-urile. Nenumărat, nu?

Este posibil să fi suferit de încetinirea computerului sau de un accident de computer după conectarea USB-ului unui prieten. Te-ai întrebat vreodată de ce s-a întâmplat asta? Asta se întâmplă pentru că dispozitivul USB sau dispozitivul detașabil a servit ca dispozitiv de transmisie pentru un virus. Deci, ar trebui să încetați să folosiți dispozitive amovibile, deoarece nu știți niciodată ce USB poate conține un virus?

Nu! Trebuie doar să obțineți un software antivirus care va scana toate dispozitivele amovibile pentru eventuale virusuri pentru a vă asigura că nu este transferat niciun virus.

Protejează-ți datele și fișierele

Software-ul antivirus urmărește toate fișierele care intră în sistemul dvs. Toate aceste fișiere sunt supuse unei scanări pentru a verifica orice particularitate sau rău. Virusurile pot fi transmise cu ușurință în rețeaua dvs. prin fișiere infectate, iar acestea, la rândul lor, vă pot dăuna datelor și fișierelor. Este posibil să suferiți chiar pierderea completă a datelor dvs. prețioase la mâinile unor astfel de viruși.

O soluție din Avira software-ul vă asigură că datele și fișierele dvs. sunt protejate în mod adecvat.

Supraîncărcați-vă computerul

Gândește-te la două computere una lângă alta.

Unul suferă de consecințele unui atac de virus, cum ar fi viteza lentă de procesare și accidentele frecvente. Cealaltă este protejată antivirus. Care dintre ambele vor avea o viteză mai bună?

Cel cu antivirus sigur. Acest lucru se întâmplă pentru că acel computer nu are probleme, deoarece antivirusul a oprit virusul înainte de a putea provoca vreun rău real. Unele antivirusuri pot chiar șterge și elimina fișierele inutile din surse necunoscute pentru a elibera spațiul pe disc, crescând viteza computerului.

Protecția firewall împotriva atacurilor de spyware și phishing

Un firewall, în general, monitorizează traficul de intrare și de ieșire din rețeaua de calculatoare. Când este cuplat cu antivirus, protecția firewall verifică dublu fiecare fișier sau bucată de date pe care le trimiteți sau transferați de pe computer prin internet către o altă rețea.

Același lucru este valabil și pentru fișierele și datele pe care le primiți dintr-o rețea externă. Puteți deschide în mod neintenționat un site web sau un e-mail rău intenționat, apoi puteți cădea prada unui atac de phishing. Un atac de phishing are loc atunci când atacatorii vizează în mod specific datele de autentificare, datele cardului de credit sau orice alte informații / date personale. Un astfel de atac poate duce la pierderi financiare substanțiale sau scurgeri personale. Protecție firewall cu două căi de la software antivirus, cum ar fi stai blochează și elimină orice astfel de e-mailuri sau fișiere care vă pot dăuna în orice fel.

Limitați accesul site-urilor web pentru a îmbunătăți protecția web

Accesarea site-urilor web neautorizate poate expune sistemul computerului la mai multe amenințări cibernetice, inclusiv spyware, hackeri, ransomware, etc. Aceste amenințări pot risca datele și fișierele dvs. Un software antivirus limitează accesul web la restricționarea activităților dvs. în rețele neautorizate. Acest lucru este făcut pentru a vă asigura că accesați doar site-urile web sigure și inofensive pentru sistemul dvs. computer.

Fii atent la copii

Cea mai mare durere de cap pentru părinți în aceste timpuri avansate este că copiii lor pot accesa în mod deschis orice folosind internetul, fie că este bun sau rău.

Un părinte nu poate să țină mereu cu ochii pe ceea ce fac copiii lor pe computer. Și nu își pot învăța copiii tot timpul despre web-ul bun și rău, deoarece copiii se enervează ușor. Software-ul antivirus poate fi soluția pentru astfel de părinți îngrijorători. Poate oferi un instrument de monitorizare prin care puteți păstra filele activităților copiilor dvs. într-o manieră sigură, dar eficientă. Programul antivirus vă oferă jurnalele corespunzătoare ale activității copilului. ESET este unul dintre cele mai proeminente antivirusuri care oferă control parental.

Protejează parola

Vă protejați datele și conturile valoroase cu o parolă, apoi credeți că datele și conturile dvs. sunt protejate.

Dar dacă cineva vă fură parolele cu un virus?

Hoțul de parole vă poate șantaja pentru a răscumpăra sau utiliza parola pentru a accesa informații sensibile. Pe lângă utilizarea antivirusului, vă puteți gândi, de asemenea, să utilizați un manager de parole pentru o mai bună securitate.

Cost-eficiente

Cea mai mare parte a software-ului antivirus este destul de rentabil. Pachetele lunare sau anuale pe care le oferă companiile producătoare de antivirus sunt ieftine. Dacă luați în considerare varietatea de servicii care vin cu pachetul premium al antivirusului, cu siguranță veți crede că costul pe care îl oferă este mult mai mic.

În plus, dacă aveți un buget redus și nu doriți să cheltuiți bani pentru achiziționarea versiunii premium a antivirusurilor, atunci puteți obține antivirus gratuit.

Calculatorul dvs. este mai bun fără software antivirus?

Un atac de virus poate provoca daune la fel de mult ca să te forțeze să cumperi un computer nou, deoarece computerul vechi a fost deteriorat dincolo de reparații. Să nu ai un mecanism de protecție pentru sistemul tău de computer este ca și cum ai invita viruși pe computer, oferindu-le o intrare clară și accesibilă.

Veți dori vreodată să vă deteriorați computerul cu propriile mâini pe propria voință? Dacă nu, atunci obțineți un software antivirus cât mai curând posibil, astfel încât să puteți utiliza computerul dvs. fără frica constantă de a cădea prada unui atac de virus.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me