A Linux ismerete alapvető bármilyen rendszergazda, köztes szoftver, webmérnök munkához.

A Linuxot szinte mindenütt használják a termelésben vagy a nem termelési környezetben. Több ezer cikk, könyv, video képzés található felfedezéshez és tanuláshoz, de az lenne időigényes. Ehelyett megteheted kövesse egy vagy kettőt kapcsolódó könyvek vagy online képzés.

A következő tananyagok számos Linux adminisztrációs feladatot fednek le kezdve a szakértői szintre. Tehát válassza ki az Önnek megfelelőt.

Linux adminisztrációs szakácskönyv

Receptekre van szükség a modern Linux admin ökoszisztéma elindításához és futtatásához?

Ezt a könyvet közülük több mint 100-at kínál. Útitervet kínál minden típusú Linux gép kezeléséhez, az apró Raspberry Pi-től az Azure Cloud termelési kiszolgálójáig. Az oldalain eszközöket és ismereteket talál a napi problémák elhárításához és a GNU Linux belső működésének megértéséhez..

Egy egyszerű útmutatón keresztül, amelyet anekdotákkal és tapasztalatokkal díszítettek, a szerző megosztja óriási tapasztalatát adatközpontmérnökként, megtanítva egy rendszer telepítését és konfigurálását. Mire befejezi az olvasást, értékes ismereteket szerezhet a Linux adminisztrációjáról.

Linux hibaelhárító tanfolyam

A teljes 12 óra és 49 perc alatt, ez a videó tanfolyam segít megérteni mind az alapvető, mind a komplex Linux hibaelhárítást, és valós példák segítségével tanítja, hogyan kell kezelni a vállalat IT-környezetét, és sima válaszokat kínál a kritikus kérdésekre.

Ez az interaktív tanfolyam értékes tippeket és technikákat kínál, amelyek segítenek fenntartani a Linux szerver infrastruktúráját minimális állásidővel. Ez végigvezet a bevált hibaelhárítási gyakorlatok bevezetésén, majd elmagyarázza a hatékony diagnosztikai és javítási technikákat a Linux szerverek általános és összetett adminisztrációs problémáira vonatkozóan.

Linux szerver menedzsment és biztonság

Ez a kurzus négy héten át tart, és végigvezeti a fő Linux adminisztrációs feladatokon vállalati szempontból. Először azt vizsgáljuk meg, hogy a Linuxban milyen célokra használják a vállalkozást, megtanítva, hogyan kell megkülönböztetni a különböző Linux verziókat.

Ezután feltárja a Linux konfigurációját és bemutatja a különféle Linux parancsok használatát. Ezután belemerül a hitelesítési mechanizmusokba és a felhasználói adminisztrációba, végül pedig biztonságba kerül, magyarázatot adva a különféle technológiákra a Linux rendszer biztosítása érdekében, és megtanítva a hozzáférés-vezérlési témákat..

A tanfolyam a számítógépes biztonsággal és a rendszerek menedzsmentjével foglalkozó speciális program része.

Tanulja meg a Linuxot 5 nap alatt

Az egyik legkelendőbb online tanfolyam az Udemy-n Linux 5 nap alatt. Több mint 100 000 beiratkozott hallgató, aki 5-ből 5-et kapott, elegendő hitelességet ad a kurzushoz.

Jason Cannon, a szerző, különféle témákat fed fel a Linux operációs rendszer kezelésével és adminisztrálásával kapcsolatban.

Ha korlátozott ideje van, és szeretne megragadni az ismereteket a RHEL, a Fedora, az OpenSUSE, a Slackware, a Debian, az Ubuntu stb. Területén, akkor ez a gyors online tanfolyam segíthet Önnek az indulásban..

A Linux parancssor

William Shotts teljes Linux parancssori bevezetése az egyik legkelendőbb Linux könyv.

Ha szeretné, vagy át szeretné szerezni a Linux irányítását a terminálon keresztül, grafikus felületen keresztül, akkor ez a könyv mindent megad, amire szüksége van Linux rendszergazdaként.

Számíthat arra, hogy megtanulja a shell-t, a shell-scripting írását, a mindennapi feladatok kezelését alapvető eszközökkel stb.

Linux fejlesztőknek

A Coursera nyílt forráskódú szoftverfejlesztési speciális programjának részeként, ezen a kurzuson a fő Linux témákat tanítja a fejlesztők számára. Célja, hogy a fejlesztő jól érezze magát a parancssorral való munka közben.

Miután belemerült a Linux történetebe, és elmagyarázta, mi a Linux, elkezdi elválasztani a Linux kernelt az operációs rendszertől, hozzájárulni a kernelhez, dolgozni a fájlrendszerrel, megfigyelni a segédprogramokat stb..

A tanfolyam elvégzése után elsajátítja a Linux rendszerekkel való napi munkához szükséges alapvető ismereteket.

Linux biztonság & keményedés

A gyakorlati útmutató arra összpontosít, hogy miként lehet megszilárdítani és biztonságossá tenni a Linux operációs rendszert, az alábbi témákkal foglalkozva.

 • A Linux védelme a hackerekkel szemben
 • Hatékony jelszavas házirendek, öregedési házirendek, ellenőrző jelszavak érvényesítése
 • SSH & hálózati edzés
 • Sudo konfiguráció
 • Fájlrendszer biztonsága & Titkosítás
 • Tűzfal konfiguráció
 • Portkeresés
 • És még sok más…

Ha van alapvető ötleted a Linuxról, és tovább szeretné fejleszteni a biztonsági ismereteit, akkor ez az online tanfolyam hasznos lenne.

4,5 órányi videót tartalmaz, két cikket, amelyekhez bárhol és bármikor hozzáférhet.

Linux kernel egy dióhéjban

Készen áll, hogy belemerüljön a Linux kernelbe az építéshez & Beállítás?

Ez INGYENES könyv segít a következő kernel témákban.

 • A kernel bevezetése és azok felépítése
 • A kernel forrásának beolvasása
 • Hogyan telepítsük a kernelt és indítsuk el belőle
 • Hogyan kell frissíteni & testreszabhatja a kernelt
 • Kernel-referencia & hasznos segédprogramok

Teljes Linux tanfolyam

Ha azt tervezi, hogy megkapja álmai állását ebben az évben, ezen a kurzuson lehet, amire szüksége van e cél eléréséhez. Felkészíti Önt a vállalati világra és az RHCSA (Red Hat Certified System Administrator), RHCE (Red Hat Certified Engineer) és LFCS (Linux Foundation Certified System Administrator) tanúsítások megszerzésére. A tanfolyam befejezéséig profi Linux rendszergazda leszel, aki képes lesz megtenni az EX-200 vizsgát és átadni azt.

Tudása több mint 150 Linux rendszergazdai parancsot és sok megoldást tartalmaz a Linux hibaelhárításához.

A tanfolyam 29 órás igény szerinti videót, 24 cikket, 120 letölthető forrást, élettartamú hozzáférést biztosít a tananyaghoz és egy tanulmányi igazolást tartalmaz. Az egyetlen követelmény az erős tanulási vágy és a számítógép.

Puska

Ha szüksége van parancsreferenciára, akkor ez az INGYENES Linux parancssori cheat lap hasznos lesz Önnek.

Hivatkozhat a korábbi hozzászólásomra, amely a különféle elemekkel foglalkozó csaló lapon található.

Linux Administration Bootcamp

Menj a kezdőtől a szakértőhöz Linux adminisztrációs bootcamp. A 7,5 órás igény szerinti videó lefedi szinte mindent, amit Linux rendszergazdaként tudnia kell.

Ha van alapvető ötlete, és tovább akarja fejleszteni szakértelmét, akkor ez a tanfolyam hasznos lesz.

Google IT támogatás szakmai tanúsítás

Ha az IT informatikai állását tervezi támogatni, ez az 5 tanfolyamú bizonyítvány felkészíthet egy belépő szintű szerepre egy kisvállalkozásban vagy egy globális vállalatnál. A legfontosabb munkáltatók tanúsított szakembereket keresnek, így a Google tanúsítványa értékes eszköz lehet, ha informatikai állásra jelentkeznek.

A tanúsítási program video előadások, vetélkedők és gyakorlati laboratóriumok keverékét foglalja magában, amelyeken keresztül megismerkedhet az ügyfélszolgálattal, a rendszer adminisztrációjával, a biztonsággal és a hibaelhárítással. Csak hetente kb. 5 órát kell szentelnie, kevesebb mint hat hónap alatt képes lesz a program befejezésére.

A Linux használatának megkezdése

Ahhoz, hogy magabiztosan érezze magát, amikor megteszi az első lépéseket a Linux adminisztráció világába, szüksége van egy inspiráló útmutatóra, például David Clintonra, a Az első lépések a Linuxmal. A tanfolyam azzal indul el, hogyan lehet megtalálni a Linux disztribúciókat és a nyílt forrású szoftvereket, és hogyan lehet velük együtt dolgozni. Ezután megtanítja a Linux futásidejű környezetének vezérlésére és optimalizálására.

És végül elmagyarázza, hogyan lehet fizikai és virtuális Linux példányokat használni a kiszolgálóalkalmazások, például az Apache és a Nextcloud kezelésére.

Ha elkészültél ezzel a tanfolyammal, akkor a Linux rendszereket telepítik és kezelik, mint egy profi, és rendelkeznek a szükséges ismeretekkel ahhoz, hogy megértsék, mit tehet a Linux az Ön és karrierje számára..

Linux elsajátítása

Pontosan 11,5 óra alatt, ezen a kurzuson megtanítja, hogyan kell elsajátítani a Linux parancssort, akkor is, ha nincs korábbi tapasztalata. Megtanulja, hogyan lehet a Bash szkripteket és a Cron ütemezést használni az ismétlődő feladatok automatizálására, valamint a nyílt forráskódú szoftverek telepítésére és kezelésére a csomagkezelőkkel.

A Linux teljes ismeretének megszerzése mellett a szükséges ismeretekkel is rendelkezik ahhoz, hogy egy Linux számítógépet teljes egészében a parancssorból működtessen.

A tanfolyam 11,5 órás igény szerinti videót, három cikket, 14 letölthető forrást, élethosszig tartó hozzáférést biztosít a tananyaghoz, valamint egy tanulmányi igazolást. Elsődlegesen kezdőknek szól, tehát az egyetlen szükséges feltétel a Linuxmal kapcsolatos tapasztalat hiánya.

LPI Linux Essentials tanúsítás

Ha azt tervezi, hogy karriert szeretne létrehozni a Linux rendszerek adminisztrációjában, vagy egyszerűen csak kibővíteni szeretné informatikai ismereteit, ez a tanúsítás a helyes irányba vezethet téged. A tanfolyam a Linux operációs rendszer alapvető alkotóelemeit tanítja, és ellenőrzi, hogy a hallgatók ki vannak-e téve az LPI Linux Essentials vizsga minden céljának..

Ez a tanfolyam öt fő témából áll, amelyek a Linux és a nyílt forráskódú szoftverek alapjait, a héjat és a parancssori felületet, a Linux különféle verzióit tartalmazzák, és összehasonlítják más operációs rendszerekkel, alapvető hardverekkel és hálózati ismeretekkel, és biztonság és engedélyek. A tanfolyam után gyakorlati vizsgát és útmutatót kap a vizsgára való felkészüléshez, valamint a tanúsítás megszerzését követő további lépésekhez.

A Red Hat Enterprise Linux alapjai

A Red Hat Enterprise Linux az egyik legnépszerűbb Linux disztribúció a vállalati IT osztályokban. A Red Hat Enterprise Linux alapjai alapvető bevezetést nyújt ehhez az operációs rendszerhez, megmutatja a rendszer felépítését és bemutatja a bevezető rendszergazdai feladatokat.

A tanfolyam szilárd alapot ad a Red Hat Enterprise Linux parancssorból történő elsajátításához. Alapvető operatív feladatokat tanít, hasznos mind asztali verziók, mind távoli rendszerek számára.

A lefedett témák között szerepel a parancssor elérése, a fájlok kezelése, a szöveges fájlok létrehozása / megtekintése / szerkesztése, a helyi Linux felhasználók és csoportok kezelése, a folyamatok megfigyelése, valamint a szoftver telepítése és frissítése.

A Linux alapjai IT szakemberek számára

A jól jártas Linux tudósok sok Linux tanfolyamot diktálnak. Nos, nem erről van szó. A Linux alapjai IT szakemberek számára A „hétköznapi” informatikai szakemberek diktálják, akik szívesen megosztják tapasztalataikat a leggyakoribb Linux parancsok használatával és az egyszerű shell parancsfájlok írásával a leggyakoribb szükségletekhez. A jó dolog ebben a kurzusban az, hogy a tanárok és a diákok alapvetően ugyanazt a nyelvet beszélik.

A tanfolyam a számítástechnika vagy az informatika hallgatói, tesztelési szakemberek, szoftvermérnökök, alkalmazásfejlesztők, adatmérnökök, adatbázis-adminisztrátorok, stb. Felé irányul. A tanfolyam elvégzése után kényelmesen fogja érezni magát a napi műveletek elvégzése, a rutin feladatok automatizálása és hackelés, hogy hasznos hibakeresési információkat szerezzen a naplófájlokból.

Linux útmutatók és projektek

Ingyenes és nagyon specifikus útmutatók gyűjteménye a Linux adminisztrációban. Ez a kurzus olyan témákra terjed ki, mint az SSL tanúsítványkezelés a CentOS Linuxon és az Apache, a MySQL Master-Slave replikáció az Ubuntuon, a terheléselosztó HTTP és a webes forgalom az Nginx használatával, és még sok más.

A tanár, Jason Cannon, a Linux kezdõknek írója és a Linux Training Academy alapítója. A tanfolyam során megosztja valós Linux tapasztalatainak egy részét.

A tanfolyam tartalmaz 41 percet igény szerinti videót, három cikket, négy letölthető forrást, a tanfolyam anyagához való teljes élettartamú hozzáférést és egy tanulmányi igazolást..

Linux bemutató

Ryan Chadwick, a ez az oktatóprogram, élvezi a Linux tanítását a hallgatók számára. Ezt több mint tíz éve csinálja. És az egyik dolog, amit megtanít, hogyan lehet lusta, de kreatív módon – vagyis hogyan kell összeszerelni eszközöket, hogy gyakorlatilag bármit megtehessen, hogy a számítógép elvégezze a mester munkáját.

Miután elkészítette ezt az oktatóprogramot, valószínűleg nem lesz Linux guru, de a megfelelő ismeretekkel rendelkezik ahhoz, hogy odautazzon, ha ezt akarja. Az oktatóanyag alapot ad a terminál és a Linux parancssor (Bash) használatához. Ennek célja az, hogy távolítsa el a rejtélyt, a bonyolultságot és a rettegést a parancssorból. Az oktatóanyag célja továbbá a parancssori és a grafikus felhasználói felület legmegfelelőbb felhasználási eseteinek magyarázata.

Linux út

Online, szöveges és interaktív utazás a Linux területén. Nincs előre meghatározott út ezen az úton. Közvetlenül ugorhat az érdeklődésre számot tartó témákra: parancssor, engedélyek, folyamatok, csomagok, fájlrendszerek, eszközök, hálózatépítés, hibaelhárítás stb. Vagy ha tetszik, követheti a javasolt sorrendet..

Másik út, ezen az oldalon, rengeteg erőforrást és tudást talál a Linux operációs rendszer összes aspektusának elsajátításához. Minden témát részletesen elmagyaráznak, gyakorlati példákkal, és minden egyes órának van egy rövid vizsga az ismereteinek kipróbálására.

A Linux alaptanfolyam

55 YouTube oktatóvideó gyűjteménye, kezdve az alapvető Linux parancsokkal kezdőknek az operációs rendszer virtualizációjáig, a hálózati biztonságig és más speciális témákig a professzionális rendszergazdák számára.

A szerző ezeket a videókat elkészítette egy barátjának, aki meg akarta tanulni, hogyan válhat Linux rendszergazdává. Az első videók annyira sikeresek voltak, hogy a szerző kibővítette a lejátszási listát, hogy a témák, eszközök, gyakorlati projektek és karrier-tanácsok szélesebb körére terjedjen ki..

A videók egyensúlyt keresnek az elmélet és a gyakorlat között, megpróbálják megadni az elméletet, amely a parancsok alá tartozó rendszer megértéséhez szükséges, és gyakorlati anyagot kínálnak a valós problémák megoldásának megtanulásához..

Speciális Linux: A Linux kernel

Dr. Kevin Dankwardt a hallgatóit meríti a Linux operációs rendszer szívébe: a Linux kernel. Ez az oktatóprogram biztosítja a szükséges ismereteket a Linux kernel megismeréséhez, valamint a konfigurálás és a hibaelhárítás mechanikájához.

Ez nem egy kezdő tanfolyam, figyelembe véve, hogy speciális témákat fed le, például a Linux kernel specifikációját, a rendszerindítási folyamatot és a betölthető kernel modulokat. Az órák során gyakorlatokat fog gyakorolni egy Linux kernel konfigurálására a semmiből, valamint a Linux kernel forráskódjának letöltésére és keresésére..

Szinte minden fejezetet olyan kihívás videók követnek, amelyek tesztelhetik a megtanult Linux ismereteidet.

A témák között szerepel a Linux kernel üzenetek olvasása, a proc és sysfs fájlrendszerek fájljainak olvasása és írása, a GRUB konfigurálása, a kernel parancssori paramétereinek használata, hibakeresés, a futási szintek konfigurálása stb..

Tanulási lehetőségek minden ízléshez

Ebben az időben egyértelmű gondolattal kell rendelkeznie arról, hogy miként kezdheti el megtanulni a Linux adminisztrációját, függetlenül attól, hogy könyveket olvas, videókat néz, osztályokat vesz, vagy interaktív weboldalakat olvas. Ha jelenleg IT-nél dolgozik, vagy IT-karriert kíván kezdeni, akkor válasszon egyet ezek közül a lehetőségek közül, és azonnal elkezdje megtanulni a Linux adminisztrációját..

CÍMKÉK:

 • Linux

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me