Proiectele de succes se referă la gestionarea proiectelor de succes. Folosiți aceste instrumente pentru a vă croi spre succes!

Managementul proiectelor este sosul secret care finalizează proiectele cu succes și permite companiilor să devină grozave. Nu, nu este clickbait – am văzut că două companii de software aproape (am fost angajat acolo) s-au distrus în 1-2 ani din cauza gestionării proaste a proiectului. Câțiva alții au văzut lansările produselor întârziate cu câteva luni. Deși sunt de acord că, la fel ca majoritatea celorlalte discipline existente, managementul de proiect vede o mulțime de ulei de șarpe și șarlatani, nu-i diminuează importanța și impactul.

Și la ce se aplică management de proiect se aplică și instrumentelor de gestionare a proiectelor – cele excelente vă pot ajuta să creșteți eficiența managerială, să reduceți timpul de finalizare, să reduceți confuzia și frustrarea etc. Iată, așadar, unele dintre cele mai bune instrumente de gestionare a proiectelor pentru companii de toate dimensiunile și nevoile.

Tabăra de bază

Tabăra de bază a fost în jocul de management al proiectului de foarte mult timp. A fost lansat în 2004 și de atunci a rămas mai mult sau mai puțin fidel filozofiei sale de simplitate și claritate. Acestea sunt oamenii care au creat hiper-popularul Rubin pe șine cadru web, așa că aș spune că știu un lucru sau două despre proiectarea unor lucruri simple și utile. ��

Basecamp are echipe, proiecte, sarcini etc., așa cum vă așteptați, dar există câteva alte funcții interesante pe care aș dori să le evidențiez:

 • Chat în timp real: Dacă utilizați Basecamp, nu este necesar să comutați între acesta și un instrument de chat pentru a gestiona comunicarea în timp real. Chaturile de grup sunt, de asemenea, capabile de toate funcțiile pe care le așteptăm în aceste zile din aplicațiile de chat: @mentions, atașamente media, emoji și multe altele.
 • Acces client: Basecamp vă permite să vă conectați clienții direct în proiectele dvs. (controlând pe deplin ceea ce pot sau nu pot vedea) și să lucrați cu aceștia. E-mailurile clienților existenți pot fi redirecționate către Basecamp, iar livrările pot fi previzualizate, discutate și aprobate direct de la Basecamp.
 • Liste de activități: Oricât de sofisticate sunt instrumentele de gestionare a proiectelor, întotdeauna va fi loc pentru liste de făcut. Există multe, multe cazuri în care sarcinile sunt foarte bine înțelese de toți cei implicați și tot ce avem nevoie este un mod „rapid și murdar” de a le păstra undeva. În Basecamp, listele de activități sunt destul de puternice, deoarece amintirile și notificările se fac automat, așa că nu trebuie să trageți pe nimeni pentru actualizări de stare. ��
 • Panouri de mesaje: Când se face brainstorming sau anunțuri, se pot genera – și se pot pierde discuții extrem de utile. Panourile de mesaje ale Basecamp vă permit să transformați aceste comunicări într-un panou de mesaje, unde echipa dvs. poate discuta, reacționa și atașa fișiere.
 • Documente și fișiere: Jocul de gestionare a documentelor și a fișierelor Basecamp este solid. Toate încărcările și păstrarea proiectelor, precum și fișierele care se schimbă sunt modificate. Documentele Google pot fi partajate direct în Basecamp și editate.

Basecamp este un produs încântător, după părerea mea, care are sens pentru echipele de toate dimensiunile ale căror nevoi sunt generice și simple. Da, Basecamp nu este un instrument electric pentru a face sarcini foarte specializate (să spunem, Agile Software Development), iar compania nu ascunde acest fapt.

Probabil cea mai bună parte este prețul: la 99 USD pe lună (da, indiferent de dimensiunea echipei!) Basecamp se transformă într-o idee necorespunzătoare în domeniul său.

Jira

Spre deosebire de instrumentul nostru anterior Basecamp, Jira este o suită de management de proiect orientată către gestionarea de proiecte software agile. Drept urmare, piața sa țintă, prețurile, complexitatea, capacitățile etc. sunt diferite. De fapt, nu este neobișnuit ca echipele software să înceapă la Basecamp și să „absolveze” la Jira.

Jira este dezvoltat de Atlassian, compania din spatele companiei BitBucket, care pentru o lungă perioadă de timp, a fost preferat de proiectele cu sursă închisă peste GitHub, deoarece oferea depozite private private nelimitate.

Dacă echipele dvs. software au crescut până la momentul în care instrumentele de gestionare a proiectelor care s-au simțit mai devreme acum par a fi inadecvate, este timpul să vă mutați la Jira. De la planificarea proiectului până la raportare, urmărirea erorilor până la adâncimea în risipa, Jira are totul. Iată câteva caracteristici frumoase care disting Jira:

 • Un set bogat de API-uri disponibile pentru cei care doresc să construiască interfețe alternative pentru fluxurile lor de lucru.
 • Scrum și placi Kanban.
 • Sunt acceptate mai multe metodologii de dezvoltare. Pentru cei care încă nu sunt fericiți, există opțiunea de a vă crea propriul dvs..
 • Se integrează cu peste 3.000 de aplicații.
 • Automatizarea inteligentă, precum atribuirea automată a sarcinilor unei persoane, conectarea problemelor la cod, etc., reduce frecarea mentală și vă permite să construiți rapid fluxuri de lucru complicate.
 • Raportări puternice și ample.

Jira este scump, cel puțin în comparație cu alte instrumente populare, dar ușoare de gestionare a proiectelor. Costul său pe utilizator pe lună model (7 dolari pentru standard, 14 dolari pentru premium) poate costa mii de dolari pe lună pentru echipele mari. Dar atunci, costul este compensat de faptul că, fără Jira, echipele de această dimensiune s-ar scufunda pur și simplu. ��

Asana

Asana este un instrument de management de proiect cu scop general, care se concentrează pe viteză și intuitivitate. Spun viteză, deoarece Asana este un excelent exemplu de aplicație bine proiectată cu o singură pagină. Totul se întâmplă instantaneu, chiar în momentul în care faceți clic, ceea ce este o astfel de comoditate atunci când faceți lucruri în grabă (sub presiune).

Iată câteva dintre caracteristicile notabile ale Asana:

 • Volumul de muncă: Sarcinile de lucru reprezintă un rezumat vizual al cât de mult au membrii echipei pe platoul lor. În acest fel, puteți spune dintr-o privire dacă echipele dvs. de marketing, design și inginerie vor putea colabora la acea schimbare cheie a produsului care va urma luna viitoare..
 • Timeline vizuale: Liniile de timp ale proiectului din Asana sunt compuse vizual și foarte puternice. Acestea îți permit să planifici un proiect cu ușurință și să vezi vizual unde se află.
 • Calendar: Calendarul Asana este conectat la toate sarcinile și planificările dvs. și vă poate dezvălui modul în care programul pentru echipă este stivuit. Este locul unde trebuie să vă adresați dacă doriți să vă asigurați că programul nu este sincronizat sau doar stricat.
 • Proba de imagine: Acesta este doar un termen fantezist, dar funcția de bază este excelentă – permite recenzorilor să adauge comentarii la diverse părți ale unei imagini. Acest lucru este de neprețuit pentru echipele de proiectare, deoarece colectarea de feedback fără referințe vizuale specifice tinde să fie un coșmar.

Versiunea de bază a Asana este gratuită și are o restricție de 15 membri ai echipei. Dacă trebuie să adăugați mai mulți membri sau doriți să accesați funcții avansate, cum ar fi consola de administrare, verificarea imaginilor etc., prețurile încep de la 10 USD pe utilizator pe lună..

Există mult mai mult și nu există suficient spațiu aici pentru a acoperi. Concluzia este că Asana a crescut rapid la popularitate și este o alegere excelentă pentru managementul de proiect pentru organizații de toate dimensiunile.

Trello

Trello este o abordare revigorant diferită și minimalistă în managementul de proiect. Nu are niciuna din caracteristicile copleșitoare care necesită un studiu profund și angajament. De fapt, numărul său total de caracteristici cheie poate fi contorizat pe degetele unei mâini. Înainte de a-ți arunca ochii și a-l demite, dă-i o șansă.

Trello a luat conceptul de Bord Kanban din metodologia software Agile și a făcut-o piața de masă. Ideea este simplă: sarcinile sunt create în carduri, care sunt stivuite pe unul dintre numeroasele placi pe care le creați.

Aceste placi pot reprezenta orice: funcțiile / diviziunile din compania dvs., starea sarcinii sau poate chiar lunile unui an calendaristic. Membrii echipei pot să comenteze cărțile, să intre în discuții, să atașeze imagini și așa mai departe. După ce sarcina de pe un card este terminată, aceasta este mutată la următoarea. Asa:

Planul gratuit de Trello este destul de bun, o limitare fiind doar la numărul de plăci și dimensiunea atașamentului, și nu la numărul de utilizatori! Pentru majoritatea oamenilor, acest lucru este suficient, deși planurile premium încep de la 10 USD pe utilizator pe lună. Dacă sunteți o echipă mică (sau chiar o singură persoană!) Ale cărei proiecte nu trebuie să fie planificate în mod detaliat, Trello este o opțiune distractivă și eficientă!

Podio

Următoarea listă este Podio, care este o ofertă de greutate pentru echipe mari și întreprinderi care au nevoie de personalizare și capabilități CRM.

Atunci de ce să folosești Podio? Iată câteva dintre motivele:

 • personalizare: Spre deosebire de mulți dintre concurenții săi, Podio are opțiuni extinse de personalizare. Acest lucru vă permite nu doar să schimbați modul în care funcționează modulele sale, ci și să scăpați de piese care nu vă sunt relevante.
 • CRM încorporat: CRM Podio vine complet cu managementul informațiilor despre clienți, urmărirea călătoriei clienților, urmărirea plumbului și alte caracteristici cheie dintr-un CRM.
 • Managementul angajaților: Podio oferă asistență de primă clasă pentru managementul angajaților, permițându-vă să gestionați cheltuielile, vacanțele, fluxurile de activitate și multe altele dintr-un singur loc.
 • Management de proiect: Colaborarea cu clienții, conectarea e-mailurilor la sarcini, drepturile de acces granulare, planificarea proiectelor Scrum și crearea de sprinturi, totul este inclus.
 • Managementul evenimentelor, administrarea e-mail-ului, managementul afacerilor . . lista continuă! ��

În timp ce Podio are un plan gratuit, acesta oferă doar gestionarea de bază a sarcinilor. Sincer, nu există prea puține motive pentru a utiliza planul de bază, altfel decât pentru a obține sentimentul platformei. Nivelurile plătite sunt de unde sunt deblocate caracteristicile cu adevărat puternice, iar acestea variază de la 9 la 24 de dolari pe utilizator pe lună.

lucru in echipa

Fidel numelui său, lucru in echipa permite echipelor să colaboreze și să lucreze mai eficient, permițând părților interesate să mențină întotdeauna o vedere la nivel înalt a proiectului.

Munca în echipă are placi asemănătoare cu Trello și urmărirea timpului încorporate, așa că dacă căutați o aplicație curată și utilă cu aceste funcții, Lucrul în echipă este pentru dvs. Este gratuit să utilizați dacă aveți până la cinci utilizatori, în timp ce planurile premium încep de la 9 USD pe utilizator pe lună.

Înainte de a-l închide, vreau să menționez că munca în echipă este o suită de produse, aplicația de management de proiect fiind una dintre ele. De asemenea, oferă un CRM, un software de asistență, un sistem de gestionare a documentelor, o aplicație de chat (precum Slack) și multe altele. Verifică-i aici.

Airtable

În ceea ce privește inovația pură, Airtable este cea mai interesantă dezvoltare a sfârșitului când vine vorba de instrumente de gestionare a proiectelor. Vă puteți gândi la Airtable ca foi de calcul pe steroizi – și chiar compania o descrie în acest fel – dar, în opinia mea, acest punct de vedere face un serviciu pentru capacitățile acestui instrument.

Acum, o componentă a Airtable este într-adevăr foile de calcul, dar este atât de încărcată cu funcții încât s-ar putea să începeți să detestați programul dvs. de foi de calcul preferate! Adică, uită-te la asta:

Este la fel de concis ca o foaie de calcul, dar are o separare vizuală a sarcinilor, etichete colorate care pot fi distinse instantaneu, capacitatea de a atribui sarcini oamenilor, notificări, etc..

O altă caracteristică kick-ass este Blocks, care sunt module mici, complete și specializate pe care le puteți încorpora în fluxurile de lucru pentru a crește productivitatea. Sună abstract, știu, așa că iată câteva exemple concrete: hărți și geocodare, diagrame Gantt, parcele de bare / linii / scatter, constructor de pagini vizuale, explorator de modele 3D, tracker de timp, organigramă – ei bine, îmi ies din suflare! Ideea este că aceste blocuri funcționează doar și pot fi plasate în oricare dintre sarcinile și fluxurile de lucru.

Combinați acest lucru cu caracteristicile obișnuite precum gestionarea documentelor, plăcile Kanban, calendarele și aveți ceva uimitor la îndemână.

Partea cea mai bună este fixarea prețurilor: planul gratuit permite echipelor de dimensiuni nelimitate, singura restricție fiind aceea că o singură bază (foaie) nu poate conține mai mult de 1.200 de articole. Mi se pare destul de irezistibil!

Este un Curs Udemy pentru antreprenori dacă sunteți interesat să învățați Airtable.

Proiect Microsoft

Când Microsoft face ceva, s-ar putea să nu fie cel mai drăguț lucru din toate timpurile, dar devine bine ca treaba să fie făcută bine, iar oamenii nu o pot separa de viața lor. Windows, Office, Outlook, Sharepoint și Schimbați toate aceste exemple. La fel se întâmplă Proiect Microsoft, un produs care se adresează în mod special (de fapt, extrem de specific) managerilor de proiect profesioniști care lucrează cu echipe foarte mari.

Fie că este vorba de managementul de proiect, de gestionarea resurselor sau de portofoliu, Microsoft Project vă oferă un instrument cuprinzător pentru a surprinde exact complexitatea. În ceea ce a scris, Microsoft a adăugat recent suport pentru fluxurile de lucru ale proiectului Agile, care vor face apel la acele întreprinderi care au unele echipe sau divizii care lucrează într-un mod Agil.

Există două mari motive pentru a alege:

 1. Instalare la fața locului: În timp ce instrumentele pe care le-am acoperit până acum sunt uimitoare, realitatea pentru majoritatea întreprinderilor este că nu au voie să găzduiască date în afara activelor companiei din motive de conformitate. Cu Microsoft Project, este ușor de realizat acest lucru, deoarece oferă și o versiune la fața locului.
 2. Stabilitate pe termen lung: Microsoft este o companie care a fost în continuu pentru totdeauna și va fi în jur pentru totdeauna (un fel de), astfel încât puteți fi în siguranță, știind că procesele dvs. de afaceri nu vor ajunge la o oprire de măcinare într-o zi, deoarece compania care a construit instrumentul s-a prăbușit..

Planificare, PMP, Enterprise – sună ca blocajul dvs., apoi verificați Microsoft Project!

TeamGantt

Așa cum sugerează și numele, TeamGantt este pentru Gantt graficele ce este Trello la bordurile Kanban. Compania s-a concentrat pe diagramele Gantt ca principal (și singurul) șofer al planificării și fluxurilor de lucru ale proiectului executiv. În timp ce acest lucru restricționează sever funcționalitatea, face, de asemenea, TeamGantt incredibil de curat, ușor de învățat și eficient.

Însă nu vă înșelați să vă gândiți că tot ce puteți face cu TeamGantt este să faceți graficele Gantt și să urmați cu destinatarul. Există o mulțime de funcționalități care se referă la simplificarea colaborării, cum ar fi:

 • conversaţii
 • Managementul documentelor
 • Urmărirea timpului
 • Dependențe (proiectare de mapare care se bazează pe alte proiecte)

Planul gratuit permite doar trei membri și un singur proiect, așa că este destul de bine să vă lăsați să aveți un gust al aplicației. Planurile plătite sunt de 10 $ și 15 $ pe utilizator pe lună. Dacă credeți că graficele Gantt funcționează cel mai bine pentru dvs. și doriți să vă construiți fluxurile de lucru în acest sens, TeamGantt este o opțiune plăcută și cu aspect bun.

Proiecte Zoho

Proiecte Zoho este una dintre numeroasele oferte de la Zoho, o companie cu care s-ar putea să fii deja familiar. Gândiți-vă la Proiecte Zoho ca la un mix solid de tot felul de funcții pe care le întâlnim în această listă.

Diagrame Gantt, repere, urmărirea erorilor, foile de timp, gestionarea documentelor, finanțe, integrarea cu aplicații populare, forumuri și multe altele – așa cum am spus, este un pic de tot și joacă toate piesele cu adevărat bine. Planul de bază este gratuit pentru maxim 10 utilizatori, iar după aceea, aplicația va costa între 20 și 35 USD pe lună (notă: este un cost fix lunar, nu pentru fiecare utilizator).

Zoho Projects este o opțiune frumoasă de unul singur, dar are și mai mult sens dacă utilizați deja suita de aplicații de afaceri Zoho.

Concluzie

Nu neagă că instrumentele de management de proiect sunt esențiale pentru succesul unei echipe. Cu atât de multe opțiuni în jur, poate fi copleșitor să decizi ce este bine pentru tine. Acesta este motivul pentru care această listă conține instrumentele de top care cred că sunt cele mai bune și destul de diferite unele de altele. Sper într-adevăr să te ajute cu zero în jos pe cel potrivit! ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me