Az e-mail az üzleti vállalkozások mindenfajta kommunikációjának előadója. Senki sem hagyhatja figyelmen kívül vagy feláldozhatja a beérkező levelekben kapott üzenetek megbízhatóságát, gazdaságosságát és mobilitását.

Az első dolog, ami az e-mailekről való beszélgetés során eszébe jut, olyan népszerű szolgáltatások, mint a Gmail, a Yahoo és az Outlook. Bár mindegyik kiválóan alkalmas webes üzenetek küldésére és fogadására, közös hátrányuk van.

Nem biztosítanak teljes körű titkosítást az átvitt üzenetek védelme érdekében.

Az elküldött alkalmi üzenetekkel ez nem jelent jelentős problémát. A probléma azonban akkor merül fel, ha kommunikációja olyan érzékeny információkat tartalmaz, mint például a társadalombiztosítás, hitelkártya- és számlaszámok, vagy bármilyen más, titkos vállalati adat..

Miért?

Ennek oka az, hogy egyetlen csekély mértékű információ szükséges ahhoz, hogy ezt az érzékeny információt feltárja. Ez az oka annak, hogy az e-mail titkosítás annyira fontos, és ennek része kell lennie az üzleti biztonsági terveknek. A biztonságos e-mail küldés különbözik a névtelen e-mailektől.

Mi az az e-mail titkosítás?

Az e-mail titkosítás nem más, mint az e-mail üzenetek titkos kódká történő konvertálása az illetéktelen hozzáférés és a jobb adatvédelem megakadályozása érdekében. Annak érdekében, hogy megvédje az érzékeny tartalmait a többi címzett elolvasásától, kivéve a kívánt címzettet. Tartalmazhatja a hitelesítést.

Erre azért van szükség, mert a legtöbb üzenet tiszta formában kerül továbbításra. Lehet, hogy a kijelölt címzettön kívül más emberek is használnak speciális eszközöket a tartalom elolvasásához. Megértheti annak következményeit jobban, ha egy algoritmusként ábrázolja, amely az érzékeny adatokkal, például szerelmi feljegyzésekkel és orvos-találkozókkal botlik és továbbterjed.!

Az e-mailek titkosítása nyilvános kulcsú titkosítást használ, ahol a felhasználók nyilvános kulcsot használnak az üzenetek kódolására. Titkos titkos kulcsot őriznek és használnak az üzenetek visszafejtéséhez. A privát kulcsok digitálisan titkosítják és aláírják az üzeneteket, mielőtt elküldenék őket.

Az e-mail titkosítás előnyei

Most már tudja, hogy fontos, olvassa el a következő fő előnyöket.

Védi a személyes információkat

Olyan sok privát, érzékeny és titkos információcserével, amelyen üzeneteket cserélnek, csak a címzettnek kell látnia azokat. Ne felejtse el, hogy a hackerek is könnyen hozzáférhetnek és ellophatják a „titkos jelszavad és felhasználónevedet”.

Az e-maileket titkosító szerver megakadályozza, hogy a hackerek titkosítsák és visszaéljék a titkos információkat.

Megfizethető biztonság

Nincs szükség további szoftver vagy hardver vásárlására. Olyan sok szolgáltatás van, amelyben megbízható lehet az információk költséghatékony megőrzése.

Követi a rendeleteket

Sok iparágnak megvan a szabálya, amelyet be kell tartani a kommunikáció terén. Például a beteg adatait bizalmasan kell kezelni, és nem szabad megosztani a beteg hozzájárulása nélkül. Tehát a hackerek, akik megszerzik az információkat, jogsértésnek minősülnek. Az e-mailek titkosítása megakadályozza, hogy ezek a dokumentumok rossz kezekbe kerüljenek.

Népszerű biztonságos e-mail szolgáltatások

Most, hogy tisztában van azok előnyeivel és miért kellene ezeket használni a szokásos szolgáltatók, például a Gmail helyett, természetesen többet szeretne tudni a rendelkezésre álló lehetőségekről..

Hushmail

Hushmail egy népszerű, biztonságos e-mail szolgáltató, amely a kanadai Vancouver-ben található, és amelyet 1999-ben indítottak. Delaware-ben található amerikai székhellyel rendelkező anyavállalatával kiváló hírnévnek örvend, hogy megbízható levelezési funkciókat kínál..

Jellemzők

 • OpenPGP titkosítás
 • Korszerű titkosítási módszerek
 • Korlátlan e-mail álnevek az online identitás elrejtéséhez
 • IMAP, POP támogatás
 • Kompakt fájlokat importál a CSV-fájlból
 • Automatikus válaszadó és spamszűrő
 • Titkosított e-maileket küldhet más szolgáltatóknak

A Hushmail speciális megoldást kínál olyan vállalkozások számára, mint az egészségügyi, ügyvédi irodák, kisvállalkozások, amelyek megfelelnek a HIPPA követelményeinek.

Protonmail

Protonmail lehet egy viszonylag új e-mail szolgáltatás, amelynek székhelye Svájcban található. Ma a világ legnagyobb biztonságos e-mail szolgáltatója, világszerte több millió felhasználó használja a legjobb biztonsági szolgáltatásait. Használhatja webböngészőn keresztül vagy mobilalkalmazás segítségével Androidon és iOS rendszeren.

Jellemzők

 • Robusztus titkosítás fejlett biztonsági funkciókkal
 • Felhasználóbarát és támogatja a harmadik fél ügyfeleit
 • Speciális üzenetküldési lehetőségek
 • Biztos névtelenség

INGYEN elindíthatja.

Tutanota

Tutanota egy biztonságos e-mail szolgáltató, amelyet 2011-ben indítottak Németországban, amely szigorú adatvédelmi törvényekkel rendelkezik. Ez egy komoly és megbízható szerviz, amelyet az adatvédelmi rajongók csapata vezet. Azt tervezik, hogy titkosított naptárukkal, felhőalapú tárolóikkal és jegyzeteikkel válnak a magánélet tiszteletben tartó Google-alternatívájává.

Jellemzők

 • Névtelen regisztráció telefonszám vagy bármilyen azonosítható adat nélkül
 • A PGP helyett hibrid titkosító rendszert használ
 • A GDPR és más, a magánélet védelmét támogató EU-előírások védik
 • Titkosítsa még a tárgysor- és címjegyzéket, és német szervereken tárolja
 • Az IP-cím e-mailjeit levágja a naplózás megakadályozása érdekében
 • Titkosított e-maileket küld még nem Tutanota felhasználóknak is
 • Az egyedi mappák segítenek az üzenetek rendezésében

Nincsenek hirdetések, még az INGYENES csomagban sem.

Mailfence

Mailfence egy teljesen elkötelezett, magánéletre összpontosító webmail szolgáltató, székhelye Belgiumban, és 1999 óta követi Belgium szigorú adatvédelmi törvényét.

Megérdemelt biztonságot nyújt a felhasználók számára a végpontok közötti titkosítás révén. A böngésző alapú szolgáltatás két tényezőjű hitelesítési rendszere további biztonságot nyújt fiókja számára, a nulla személyes adatok nyomon követése mellett.

Jellemzők

 • Titkosítás digitális aláírással OpenPGP kulcsok segítségével
 • Támogatja az összes olyan népszerű levelezési protokollt, mint az SMTP, az IMAP és a POP
 • Spam blokkoló
 • Magában foglalja a naptárakat, a dokumentumok tárolását és a kapcsolatkezelést
 • Mutassa meg a szerződést digitális e-mail aláírással

Ha üzleti célt keres, akkor érdemes fizetős tervet készíteni, amely e-maileket kínál egy egyedi domainben.

Zoho

Zoho mail, egy nagyszerű platform, amely nagy teljesítményű funkciókat kínál üzleti és személyes használatra. A nagyteljesítményű vezérlőpult segítségével konfigurálhatja és beállíthatja a szervezet e-mail irányelveit.

Jellemzők

 • Automatizálja a fárasztó feladatokat és szabályokat hoz létre a bejövő e-mailek kezelésére
 • A speciális keresés segít az üzenetek gyors megtalálásában
 • A dörzsölési szolgáltatás segít tömegesen törölni vagy archiválni az e-maileket
 • Kiválaszt bizonyos mappákat az értesítésekhez
 • Hozzon létre újrafelhasználható e-mail sablonokat
 • Irányíthatja és kezelheti az egyes csoporttagok hozzáférését a postaládahoz
 • Nagyon biztonságos adatközpontok fizikai biztonsággal és DDOS védelemmel
 • Korlátlan csoportok vonzó együttműködési funkciókkal

E-maileket olvashat és küldhet mobil alkalmazásokkal vagy az interneten. A Zoho vállalkozásra kész megoldást kínál.

Hasznos e-mail titkosítási eszközök

Nem csak a titkosított e-mail szolgáltatók akadályozzák meg az algoritmusok behatolását az érzékeny adatokba és információkba. Ezenkívül nagyon sok eszköz használható a meglévő e-mail szolgáltatásokkal.

Mesince

Mesince e-mail kliens az Android iOS és a Windows számára. Úgy van programozva, hogy automatikusan konfigurálja a felhasználó számára egy ingyenes titkosító tanúsítványt, hogy minden kimenő üzenetet kódoljon. Biztosítja az internetes kommunikációt az optimális online adatvédelem érdekében. Csak a nyilvános kulcsnak megfelelő magánkulccsal rendelkező címzett tudja megfejteni és elolvasni az üzenetet. Bárki, aki nem rendelkezik a megfelelő kulccsal, csak hibás szöveget lát.

 PreVeil

Preveil Email együttműködik a Gmail, az Outlook és az Apple Mail alkalmazásban. Az e-mail tartalom és a mellékletek titkosítva vannak az eszközén, amelyet csak a címzett eszközén dekódolnak. Ha mobilalkalmazását szeretné használni, akkor kihasználhatja az azonnali értesítés és a biometrikus hitelesítés előnyeit. De ne aggódjon, ha nem tudja, használhatja a webes verziójukat.

CipherMail

CipherMail korábban DJIGZO néven ismert, és székhelye Amszterdam, Hollandia. Ez egy nyílt forrású, központilag kezelt levelezőszerver, amely kódolja és dekódolja az e-maileket az átjárón.

Ez egy android alkalmazás, amely S / MIME digitálisan aláírt és titkosított üzeneteket küld és fogad egy Android okostelefonon keresztül.

Jellemzők

 • Támogatja az S / MIME, OpenPGP, PDF és TLS titkosított e-maileket
 • Hardver biztonsági modul (HSM) a további adatvédelem érdekében
 • Beépített tanúsító hatóság (CA)
 • Integrált adatszivárgás-megelőző (DLP) modul megakadályozza az információszivárgásokat
 • Saját aláírással ellátott tanúsítványokat generál a magán PKI számára

Mailvelope

Mailevelope székhelye Németországban található; Biztonságosan védi az érzékeny adatait, így biztosítva, hogy semmilyen illetéktelen személy, még a szolgáltató sem olvassa el az áthaladó adatokat. Használhatja biztonságos üzenetek küldéséhez a jelenlegi e-mail címével.

Ez egy nyílt forráskódú megoldás, és INGYEN elindíthatja. Az üzleti életben azonban érdemes fizetős tervet keresnie, ha érdekli a G-Suite, a GDPR-kompatibilis, a támogatás stb. Integrálása..

Erről szól.

Mostanra Ön mindent tud az e-mail titkosításról és annak előnyeiről. Ön is ismeri a biztonságos e-mailek küldésének különféle lehetőségeit. Tehát nem lehet más oka annak, hogy nem fontolja meg a titkosított e-mailek használatát a magánélet fokozása érdekében!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me