A titkosítás megvédi az adatokat a nem kívánt szemtől. Biztosíthat hatékony adatbiztonságot, de a legtöbb felhasználó nem ismeri ezt.

A titkosítás meghatározható úgy, mint „az adatok titkos kódra történő átalakítása”. Ez az adatbiztonság elérésének legjobb módja. Titkosított fájlból való adatok eléréséhez vagy olvasásához rendelkeznie kell a titkos kulccsal vagy egyszerű szavakkal egy jelszóval, amely segít a fájl visszafejtésében. A biztonsági algoritmusok esetében a titkosítatlan adatokat egyszerű szövegként, míg a titkosított adatokat titkosított szövegként ismertek..

A titkosított fájlokban szereplő adatokat komplex kódként tárolják, amelyeket ésszerű időn belül nehéz megtörni. Ezért a titkosítást a személyes vagy üzleti adatok védelmének egyik legjobb módszerének tekintik. Bármely vállalati, beleértve az egészségügyi, pénzügyi vagy jogi adatokat is, a biztonság rendkívül fontos.

A titkosítatlan adatoknak akár a felhő tárolására, például a Google Drive, a DropBox vagy a OneDrive, akár a személyi számítógépére való hagyása ugyanolyan, mintha az ajtók nyitva maradnának. Miután a támadók megtudták, hogy az adatai nem titkosítva vannak, könnyebb megcélozni őket.

Míg az adatokat felhőbe tölti fel vagy egy rendszeren tárolja, meg kell próbálnia titkosítással megvédeni. Ez vonatkozik mind a személyre, mind a szervezésre.

Titkosítás előnyei

Az adattitkosítási technológiák széles körben rendelkezésre állnak, amelyeket több kriptográfiai algoritmus révén valósítanak meg. Számos előnye van.

Az adatok integritása – Növelje az adatok adatvédelmét és integritását. A titkosítás önmagában azonban nem biztosíthat integritást, de a kötelező adatok védelme révén megmentheti az adatokat egy hackertől, amelyet az üzleti vállalkozások felhasználhatnak üzleti döntések meghozatalához..

Adatvédelmi biztosíték – A telefonon vagy a számítógépen vagy a felhőben lévő adatok érzékeny információkat tartalmazhatnak. A hackerek hozzáférhetnek az Ön személyes adataihoz és használhatják azokat az eszközéről, és jogosulatlan módon használhatják azokat, ahol az adatok titkosítása az adatainak adatvédelmi garanciájaként bizonyítható..

Növelje a bizalmat – Számos vállalkozás esetleg nem követeli meg az adatbiztonságot, de azért, hogy megmutassák ügyfeleiknek, mennyire komolyan veszik ügyfeleik biztonságát, titkosítást használnak. Az adattitkosítás használata növelheti az ügyfelek bizalmát, mivel megtudják, mennyire komolyan veszi az adatvédelmet.

Távoli munka – Sok vállalat inkább a távoli alkalmazottakat részesíti előnyben. Az alkalmazottak titkosított eszközöket várnak el. Távoli munka esetén azonban az adatsértés kockázata meglehetõsen magas. Az adattitkosítás garantálhatja az információk biztonságát.

Ezután vizsgáljuk meg a Windows és a MacOS számára elérhető legjobb titkosító szoftverek néhányát.

Encrypto

AES-256 titkosítással, Encrypto sokkal biztonságosabbá teszi a fájlok megosztását. Csak dobja bele fájljait vagy mappáit, állítson be egy jelszót, és készen áll arra, hogy elküldje barátainak vagy munkatársainak anélkül, hogy a biztonság miatt aggódnia kellene..

Mivel az emberek, akikkel fájlokat küldesz, ismertek lesznek Önnek, beállíthat egy jelszójelzést is. Ez biztosítja, hogy a címzett csak a tipptől tudjon meg, és senki más nem oldhatja meg azt.

A titkosítás elérhető Mac és Windows rendszerekhez.

NordLocker

A mögött lévő műszaki cégtől NordVPN és NordPass, NordLocker az övék másik terméke, amely ugyanolyan lenyűgöző, mint a többi. Elkezdheti a fájlok 2 GB-os ingyenes titkosítását, például:

 • fotók
 • Videók
 • Személyes jegyzetek
 • ID & jelszavak
 • Pénzügyi dokumentumok
 • Bármely titkos fájl

Ezek többségét magántulajdonban tartásnak szánták minden áron, és a NordLockeren keresztüli titkosítással megakadályozhatja, hogy sokféle módon kihasználják. Azt is választhatja, hogy titkosítja-e a fájljait, mielőtt felhőalapú tárolóhelyekre tölti fel őket; csak hogy óvatossá váljunk, senki sem férhet hozzá hozzájuk.

Ez a megoldás az Argon2, AES256, ECC-t (XChaCha20, EdDSA és Poly1305 modellekkel) használja, amelyek a legfejlettebb rejtjelek és alapelvek. Biztos lehet abban, hogy a fájlokat a legmagasabb szintű biztonságban tartják.

Mint fentebb már említettük, ingyenesen 2 GB-os fájltitkosítást és 24 órás támogatást kap. Ha korlátlan titkosítást szeretne, akkor a prémium csomagot havonta csak 1 dollárért választhatja.

Boxcryptor

Egy másik lenyűgöző szoftver a fájlok titkosításához, Boxcryptor vezető, végponttól való titkosítást használ több mint 30 különböző felhő-szolgáltatónál. Külseje nem a legbarátságosabb, de meglehetősen megközelíthető és könnyen kezelhető.

Az eszköz telepítésekor automatikusan megkeresi a rendszerben lévő felhőalapú tárolómappákat, és helyekként adja hozzá őket. Ha ez megtörtént, nem kell sokat tennie. Csak húzza át és dobja be a fájlokat vagy mappákat a megfelelő helyekre, és a fájlok önmagukban lesznek titkosítva.

Amellett, hogy felhőalapú tároló szolgáltatón keresztül oszt meg, meg is oszthatja a fájlokat közvetlenül egy másik Boxcryptor felhasználóval. Személyes használatra ingyenes, mindaddig, amíg egy felhőalapú szolgáltatót használ. Annak érdekében, hogy ennél többet használjon és több funkciót elérhessen, egyszerűen frissíthet, évi 48 dollárral kezdve.

Tresorit

Több mint 10 000 szervezet bízott benne, Tresorit szinte minden eszközön működik. Nem számít, ha otthon, úton vagy irodájában vagy, a fájlok biztonságos megosztása mindig prioritást élvez, és ez a megoldás lehetővé teszi.

Fontos továbbá megjegyezni, hogy a Tresorit svájci vállalat, Svájc pedig ismert semlegességpolitikájáról és szigorú adatvédelmi törvényeiről. A fájlok semmilyen módon nem kerülnek visszafejtésre a szerverükön, főleg azért, mert AES-256 kulcsokat használ.

Indulhat az ingyenes próbaidőszakon, és innen tovább folytathatja.

Cryptomator

Cryptomator teljesen nyílt forráskódú, és Windows, Mac és Linux operációs rendszerekkel működik. Az „Átlátszó titkosítás” elnevezésű technológiát használja, ami alapvetően azt jelenti, hogy alig észrevesz valamilyen különbséget a fájlokkal való munka során. Virtuális merevlemezt hoz létre a felhőalapú tárolóban található összes fájl számára, és titkosítja azokat a biztonságos hozzáférés érdekében.

Nagyszerű dolog az, hogy ennek a munkának nem kell tanulnia semmilyen összetett munkafolyamatot vagy funkciót. A Cryptomator úgy van megtervezve, hogy lehetővé tegye a fájlok titkosítását és elérését, ugyanúgy, mintha nélküle lenne.

Mivel ez a szoftver nyílt forráskódú, bármilyen összeget fizethet, ha letölti. Valójában ingyenesen is letöltheti. Ennek ellenére mindig jó gyakorlat az alkotók támogatása és támogatása, amit nagyon ajánlom.

AxCrypt

Öt egymást követő évben a PCMag szerkesztői választották, AxCrypt néhány fejlett funkciót kínál egyszerű elrendezésben. Együttműködhet a csapat tagjaival, és engedélyezheti számukra bizonyos jelszavakkal a titkosított fájlok megnyitását. Az AxCrypt-en keresztülmenő összes fájlt 128-bites vagy 256-bites AES titkosítással védik.

Ezen kívül a következőket teheti:

 • Automatikusan biztonságos felhőtároló fájlok
 • Kezelje és elérje a jelszavakat bárhol
 • Nyissa meg a titkosított fájlokat a mobil eszközén
 • Váltás a nyelvre török, koreai, orosz és még sok más nyelven

Töltse le és kezdje el használni ingyenes tervüket, vagy válasszon egy prémium csomagot, melynek összege évente 34 USD.

Mappazár

Több mint 56K letöltéssel, Mappazár lehetővé teszi az adatok és mappák titkosítását, hogy később biztonságosan megosszák őket. Számos díjat nyert, és olyan platformokon, mint a CNET és a Softonic, nagyra értékelték. A titkosító szoftverekkel kapcsolatos hagyományos funkciókon túl a Mappazár lehetővé teszi:

 • Jelszóval védett USB / külső meghajtók
 • Fájlok megsemmisítése vagy végleges törlése
 • Törölje a Windows előzményeit
 • Lopakodó mód engedélyezése
 • Tárolja a fizetési információkat biztonságosan
 • Biztonsági mentés a titkosított fájlokról egy biztonságos felhőkiszolgálón

Több nyelven is elérhető, és ingyenesen letöltheti, hogy kipróbálhassa az alapvető funkciókat.

Hat.sh

Egy nagyon egyszerű és ingyenes eszköz a fájlok titkosításához / dekódolásához, Hat.sh gyors megoldás lehet azok számára, akik nem akarnak letöltni semmilyen szoftvert. Csak annyit kell tennie, hogy látogasson el a weboldalra, töltse fel a fájlt, majd adjon hozzá egy dekódolási kulcsot az újonnan titkosított fájl létrehozásához. Ezután megnyomhatja a letöltés gombot, és mentheti a rendszerébe.

Csak azért, mert egyszerű és ingyenes, még nem jelenti azt, hogy nem biztonságos. Valójában az AES-256-GCM algoritmus biztosítja. És az a jó, hogy egyik fájlja sem kerül mentésre a szerverükre. Ez mind eltűnt, amikor kilép a webhelyről.

Mindent összevetve, szeretem ezt az eszközt, és bármely nap azt ajánlanám, különösen azoknak, akik rohanóak. ��

Következtetés

Az adatbiztonsággal kapcsolatban nem szabad kompromisszumot kötni. Feltétlenül használja a fenti eszközök bármelyikét a fájljainak védelméhez, és remélhetőleg kerülje az adatkezelés áldozatává válását.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me