Dacă aveți scheme de culori potrivite, puteți face minuni pentru marca dvs..

Și nu glumesc. Există un motiv pentru care marile branduri precum Google, Uber și Dropbox s-au lipit de o schemă de culori consistentă de-a lungul anilor. Nu veți vedea că au pagini pe site-ul lor care decurg din culorile mărcii lor.

Dacă doriți să faceți la fel, dar nu aveți niciun indiciu, acest articol vă va ajuta. Veți descoperi unele dintre cele mai bune generatoare de palete de culori pe care le puteți utiliza pentru a alege culori pentru marca dvs..

Dar mai întâi, pentru aceia dintre voi care nu știu, să luăm elementele de bază corect.

Care este paleta de culori?

O paletă de culori este o gamă de culori adecvate și relevante care pot fi utilizate pentru diferite scopuri de proiectare, inclusiv:

  • Siglă
  • Identitate completă a mărcii
  • Infographics
  • Proiectare de site-uri
  • Aplicații pentru mobil

Ajută la livrarea mesajului mărcilor prin culori adecvate.

Beneficiile alegerii culorilor potrivite pentru marca ta

După cum am menționat mai sus, selectarea culorilor potrivite pentru marca dvs. este un aspect critic al unei afaceri de succes. Iată câteva avantaje notabile ale utilizării culorilor potrivite:

Dă semnificație mărcii tale

Știați că fiecare culoare are un sens?

De exemplu, culoarea albastru înseamnă încredere, luminos, securitate și responsabilitate. Pe de altă parte, portocaliu afișează joc și distracție. Fiecare culoare are un anumit mesaj, iar alegerea culorii potrivite pentru brandul tău ar însemna livrarea mesajului potrivit.

Ajută la câștigarea încrederii clienților

Toată lumea iubește culorile plăcute și profesionale și este la fel de bine cu clienții. Când văd că brandul tău are astfel de culori care apar într-un mod bun, ei sunt siguri că vor rămâne cu marca dvs. mult timp, dacă nu pentru totdeauna.

Face ca marca să poată fi recunoscută

Să ai culorile potrivite asupra afacerii tale înseamnă să plantezi o imagine în mintea clienților tăi. Dacă utilizați culorile peste tot, inclusiv site-ul web și e-mailurile, le veți obișnui. Data viitoare când vă vor vedea culorile mărcii, o vor recunoaște probabil într-o clipă.

Să explorăm generatoarele de culori.

Coolors

În primul rând pe listă este numit acest generator de paletă de culori drag and drop Coolors. După cum sugerează și numele, acest serviciu este destul de fain pentru ceea ce face. Puteți perfecționa fiecare culoare, trage și arunca un alt cod de culoare, puteți schimba comanda și chiar puteți genera alternative similare.

După ce aveți codurile de culori dorite, le puteți bloca și găsi, de asemenea, alternative apăsând bara de spațiu. Coolors este bazat pe web, dar vine și cu o aplicație IOS și Adobe Add-on.

Adobe Color CC

Nu sunt sigur despre tine, dar îmi place software-ul Adobe. Fiecare dintre instrumentele lor are o funcționalitate incredibilă și un preț imbatabil. Vorbind despre asta Adobe Color CC, este un instrument strălucitor care vă permite să creați palete de culori fie prin fotografii, fie de la zero.

Are o mulțime de opțiuni de personalizare profunde care te-ar putea copleși la început. Cu toate acestea, după ce obțineți un blocaj, veți ști că există câteva lucruri uimitoare pe care le poate face acest instrument.

BrandColors

BrandColors este o resursă super utilă pentru a împrumuta inspirație. Are o colecție uriașă de coduri de culori ale mărcilor oficiale din care puteți lua idei și veniți cu dvs. Acest lucru este excelent atunci când rulați prea uscat cu creativitatea și doriți ceva care să-l aprindă din nou.

De acum, acestea au peste 600 de mărci de culori, iar colecția continuă să crească. Atât de mult, editorii cunoscuți precum Smash Magazine și Tuts + le-au prezentat din nou.

Mai mult decât atât, este gratuit de utilizat, așa că cu siguranță verificați-l.

Khroma

Dacă sunteți cineva care are zero indicii despre preferințele dvs. de culoare, atunci acest instrument poate fi cea mai bună opțiune pentru dvs. Când deschizi Khroma, vi se va solicita să alegeți culorile preferate și apoi să o luați înainte.

După ce ați completat întregul chestionar, veți primi cele mai potrivite culori pentru marca dvs., în funcție de preferințe.

ColorDrop

Dacă sunteți un fan al stilurilor de design plat, atunci vă va plăcea ColorDrop. Acesta oferă câteva dintre cele mai bune palete de culori gata pregătite pentru site-ul și logo-ul dvs. Pagina principală are multe opțiuni pe care este posibil să le petreci mult timp pe ea.

ColRD

ColRD este un singur generator de palete de culori. Ceea ce face este, vă arată o multitudine de opțiuni de culoare + afișează culori similare chiar lângă culoarea pe care o creați. În acest fel, puteți săpa mult mai adânc și puteți finaliza doar cele mai bune culori.

COPASO

La fel de fascinant ca și numele, COPASO este unul dintre cei mai avansați generatori de palete de culori din această listă. Acesta oferă o gamă largă de presetări diferite, cum ar fi triada și tetradul. Interfața de utilizator ar putea fi un pic confuză pentru cei care nu sunt tehnologici, dar funcțiile fac asta.

ColorMind

ColorMind vă poate citi imaginile încărcate, picturile și alte forme de artă și poate trage scheme de culori cu ușurință. Puteți începe fie alegând palete gata făcute sau creați-vă singuri de la zero cu ajutorul caracteristicilor lor.

Vânătoare de culoare

Probabil instrumentul creat pentru designeri în minte; Color Hunt este o altă opțiune excelentă cu o interfață bogată în vizual. Vânătoare de culoare listează noi palete de culori în fiecare zi, astfel încât să puteți fi sigur că există ceva pentru toată lumea. Tot ce faceți este să răsfoiți prin bibliotecă și să luați codurile celor care vă interesează.

Colordot

Creat cu minimalism în minte, Colordot este un site web plăcut vizual care vă permite să vă creați și să vă controlați paletele de culori cu câteva butoane. În afară de aplicația web, Colordot are și o aplicație iOS pentru a crea culori din mers.

Colourcode

Foarte asemănător instrumentului de mai sus, Colourcode este un alt generator de palete strălucitor care funcționează doar cu câteva clicuri și butoane de mouse. După ce ați finalizat paleta de culori, o puteți salva sub forma unui PNG, o legătură permanentă sau pur și simplu apucați codul de culoare.

Palettable

Un alt instrument excelent în stil minimal, care vă sugerează culorile, pentru a începe și elimina / adăuga pe măsură ce mergeți mai departe. Palettable este o opțiune excelentă dacă sunteți sceptici cu privire la alegerile dvs. Un lucru bun despre acest instrument este că întregul site web este pe ecran complet, ceea ce ajută la o mai bună vizualizare. Puteți salva paleta ca un link permanent sau ca fișier PNG.

Eva Design System

Împărțit de 5 coloane de culori diferite, Eva Design System îți oferă multe de ales de când vine vorba de culori. Fiecare coloană are până la 9 nuanțe diferite ale culorii selectate, începând de la lumină la întuneric. După ce ați finalizat culorile, puteți exporta schemele întregi ca JPEG sau JSON.

Culori UI plate 2

Cea mai nouă versiune și upgrade a apelat Culori UI plate 2 este mai bun ca niciodată. Pe pagina principală obțineți 14 seturi diferite de palete de culori, de la britanic la indian până la ceea ce nu.

În fiecare paletă de culori, veți obține aproximativ 20 de culori profesionale alese pentru dvs. Pentru a obține codul HEX al acestuia, tot ce faceți este să faceți clic pe „copiați” și ați terminat. De asemenea, puteți schimba formatul de export de la HEX la RGB sau RGBA.

Concluzie

Acum că știți ce este nevoie pentru a alege culorile potrivite pentru marca dvs., este timpul să mergeți înainte și să vă creați paleta de culori. Sper ca generatoarele de palete de culori de mai sus să vă ajute să faceți asta cu ușurință.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me