„Nem a szoftver fejlesztése”

A DevOps az utóbbi időben az egyik legnagyobb szó a technológia világában, mivel hatalmas előnyöket kínál a szervezet számára a szoftverfejlesztési életciklusuk lerövidítése érdekében..

Mi a DevOps??

A „Mi az a DevOps” kérdésre nincs egységes meghatározás vagy megfelelő válasz.?

A DevOps nem eszköz, technológia vagy bármilyen keret; inkább filozófia és fogalom. Ez egy olyan gyakorlati készlet, amely ötvözi a szoftverfejlesztést (Dev) és az IT műveleteket (Ops), amely elősegíti a rendszerfejlesztési életciklus lerövidítését, valamint folyamatos integrációt és szállítást a magas színvonalú szoftverminőséggel..

Ha Ön kezdő, akkor nézd meg ezt a bevezető bejegyzést, vagy vegyen részt ezen az online tanfolyamon – Dokkoló egy abszolút kezdő számára.

A DevOps előnyei

  • Javított együttműködés és kommunikáció
  • A szoftver vagy termék gyorsabb szállítása
  • Folyamatos költségcsökkentés
  • Továbbfejlesztett folyamat
  • A kérdések gyorsabb megoldása

A DevOps világában nincs egyetlen varázslatos eszköz, amely minden igényt kielégítne. A megfelelő eszköz kiválasztásáról szól, amely megfelel a szervezet igényeinek. Nézzük meg őket.

DevOps Tools


Oszd meg a Twitteren


Megosztani Facebookon


Ossza meg e-mailben

Tervezés & Együttműködés

JIRA

JIRA az Atlassian által kifejlesztett népszerű projektmenedzsment eszköz, amely kiadáshoz, hibához és projektkövetéshez használható. Ez lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy nyomon kövesse a projektet és a kiadási állapotot. Könnyen integrálható más Atlassian termékekkel, mint például a Bitbucket, más DevOps eszközök mellett, mint például a Jenkins.

Laza

Laza egy freemium Cloud alapú együttműködési eszköz, amely lehetővé teszi a csapat kommunikációját és együttműködését egy helyen. Ez az eszköz felhasználható dokumentumok és egyéb információk megosztására a csapat tagjai között. Ez könnyen integrálható más eszközökkel, mint például a GIT, Jenkins, JIRA stb.

Zoomolás

Zoomolás egy webkonferencia és azonnali képernyőmegosztó platform. A csapatod audio- vagy videofelvételekkel csatlakozhat.

Nem számít, mekkora a csapata, a Zoom akár 1000 címzettet képes befogadni egy online találkozóba.

Clarizen

Clarizen egy együttműködési és projektmenedzsment szoftver, amely segít a kiadások nyomon követésében, a feladatkezelésben és a projektportfólió kezelésében. Könnyen testreszabható, és felhasználóbarát interaktív felhasználói felülettel rendelkezik.

ászana

ászana egy mobil és webalapú alkalmazás, amelynek célja a csapatok hatékony és eredményes megszervezése, nyomon követése és irányítása. A csoport mindennapi feladatainak nyomon követésére, valamint az üzenetküldés és a kommunikáció támogatására szolgál a szervezetben.

Forráskód kezelése

SVN

SVN egy központosított verzió- és forrásvezérlő eszköz, amelyet az Apache fejlesztett ki. Segít a fejlesztőknek a forráskód különböző verzióinak fenntartásában, és a változások teljes előzményeinek fenntartásában.

csoportos it

csoportos it egy elosztott verziószabályozó rendszer, amelynek célja a sebesség, az adatok integritása, az elosztott, nemlineáris munkafolyamatok támogatása. A forráskódkezelésen kívül felhasználható bármilyen fájlkészlet változásának nyomon követésére is.

Bitbucket

Bitbucket az Atlassian által kifejlesztett web alapú tárhely-platform. A Bitbucket hatékony kód-áttekintő rendszert is kínál, és nyomon követheti a kód minden változását. Könnyen integrálható más DevOps eszközökkel, például a Jenkins, a Bamboo.

GitHub

GitHub egy kódtároló platform, amelyet verzióvezérlésre és együttműködésre terveztek. Kínálja a Git összes elosztott verzióvezérlő és forráskód-kezelő (SCM) funkcionalitását, a szolgáltatásai mellett.

Hozzáférés-vezérlési és együttműködési funkciókat kínál, például a hibakövetést, a szolgáltatás létrehozását & Kérés, feladatkezelés stb. A projekthez.

Épít

Hangya

Apache Ant egy nyílt forráskódú java-alapú építkezési és telepítési eszköz. Támogatja az XML fájlformátumot. Számos beépített feladatot tartalmaz, amelyek lehetővé teszik számunkra a Java alkalmazások összeállítását, összeszerelését, tesztelését és futtatását.

Maven

Maven egy építési automatizálási eszköz, amelyet főként a java projektekhez használnak. Tartalmaz egy XML fájlt, amely leírja az épülő szoftver projektet, annak függőségét más külső komponensektől és moduloktól, a beépítési sorrendet, könyvtárakat és más szükséges plug -ineket.

Röfög

Röfög egy javascript parancssori eszköz, amely elősegíti az alkalmazások felépítését és segít a fejlesztőknek az ismétlődő feladatok automatizálásában, mint például az összeállítás, az egység tesztelése, a kódfestés és az érvényesítés, stb..

Gradle

Gradle egy nyílt forráskódú automatizálási rendszer, amely az Apache Maven és az Apache Ant koncepcióira épül. Az XML konfigurációs fájl helyett támogatja a Groovy megfelelő programozási nyelvét. Támogatja a növekményes építkezéseket azáltal, hogy automatikusan meghatározza, hogy az építkezés mely részei vannak naprakészek.

Konfiguráció-menedzsment

Báb

Báb egy nyílt forrású konfigurációkezelő eszköz, amely számos kiszolgáló konfigurálására, telepítésére és kezelésére szolgál. Ez az eszköz támogatja az infrastruktúra mint kód fogalmát, és Ruby DSL-ben van írva. Támogatja a gépek dinamikus méretezését felfelé és lefelé, szükség szerint.

Séf

Séf egy nyílt forrású konfigurációkezelő eszköz, amelyet az Opscode fejlesztett ki a Ruby segítségével virtuális vagy fizikai gépek infrastruktúrájának kezelésére. Segít a komplex infrastruktúra menedzselésében virtuális, fizikai és felhőgépeken is.

Ansible

Ansible egy nyílt forráskódú IT konfigurációs menedzsment, szoftver kiépítés, összehangolás és alkalmazástelepítési eszköz. Ez egy egyszerű, de hatékony eszköz az egyszerű és összetett többszintű IT-alkalmazások automatizálásához.

SaltStack

SaltStack egy nyílt forráskódú szoftver, Python-ban írva, és a push modellt használja a parancsok SSH protokollon keresztüli végrehajtására. Támogatja mind a vízszintes, mind a függőleges méretezést. Támogatja a YAML sablonokat minden szkript leírásához.

Terraform

Terraform egy nyílt forrású eszköz az infrastruktúra biztonságos és hatékony kiépítéséhez, megváltoztatásához, telepítéséhez és verziózásához. A jelenlegi és népszerű szolgáltatók, valamint az egyedi házon belüli megoldások kezelésére szolgál. Segít az infrastruktúra meghatározásában a config / kódban, és lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy egyszerűen újraépítse / megváltoztassa és nyomon kövesse az infrastruktúra változásait.

Csavargó

Csavargó az egyik népszerű eszköz a virtuális gépek (virtuális gépek) létrehozásához és kezeléséhez. Könnyen kezelhető és konfigurálható munkafolyamatával rendelkezik, amely az automatizálásra összpontosít. Segít csökkenteni a fejlesztési környezet beállítási idejét, növeli a termelési paritást.

Folyamatos integráció

Jenkins

Jenkins az egyik legnépszerűbb nyílt forrású DevOps eszköz, amely támogatja a folyamatos integrációt és a DevOps-on keresztüli továbbítást. Ez lehetővé teszi a projektek folyamatos integrálását és folyamatos megvalósítását, függetlenül attól, hogy a platformon a felhasználók különféle építési és telepítési csővezetékek segítségével dolgoznak. A Jenkins integrálható számos tesztelési és telepítési eszközzel.

Travis CI

Travis CI egy felhő által üzemeltetett, elosztott folyamatos integrációs platform, amelyet a GitHubban és a Bitbucketben üzemeltetett projektek felépítéséhez és teszteléséhez használnak. A beállítás YAML fájl hozzáadásával történik.

Ingyenesen tesztelhető nyílt forráskódú projektek esetén és díj alapon egy magánprojektek esetében.

Bambusz

Bambusz az Atlassian által kifejlesztett egyik népszerű termék, amely támogatja a folyamatos folyamatos integrációt. A legtöbb funkció előzetesen beépített, ami azt jelenti, hogy nem kell különféle plugint letölteni, mint például a Jenkins. Támogatja a zökkenőmentes integrációt más atlassiai termékekkel, mint például a JIRA és a Bitbucket.

Hudson

Hudson egy ingyenes szoftver, JAVA-ban írva, és egy olyan szervlet tárolóban fut, mint például a GlassFish és az Apache Tomcat. Lehetővé teszi az automatizálási csomag elindítását a megfelelő forráskezelő rendszer, például GIT, SVN stb. Bármilyen változása esetén. Támogatást nyújt minden maven és Java alapprojekthez is..

TeamCity

TeamCity egy szerver alapú folyamatos integráció, és a JetBrains által kifejlesztett menedzsment eszközt építi fel. Egy egyszerű és könnyen használható felhasználói felülettel (UI) rendelkezik, amely elősegíti az építkezési folyamatot, részletezi az építkezési és előzményinformációkat az összes konfigurációhoz és projekthez.

CircleCI

CircleCI A folyamatos integrációra felhőalapú és helyszíni megoldások formájában is elérhető. Könnyű és gyors a könnyű, könnyen olvasható YAML konfigurációk elindítása és támogatása.

Folyamatos biztonság

Snyk

Egyesít Snyk a fejlesztési életciklus során a nyílt forráskódú biztonsági rések automatikus felkutatására és kijavítására. Támogatja a JS, .Net, PHP, NPM, jQuery, Python, Java stb., És integrálható a kódoláshoz, kódkezeléshez, CI / CI, tárolóhoz és telepítéshez.

A Snyk a legnagyobb nyílt forráskódú sebezhetőségi adatbázist hozta létre.

Netsparker

Netsparker automatikusan megvizsgálja az alkalmazásával kapcsolatos biztonsági hibákat, és benyújtja az igényelt, minősített jelentéseket, hogy prioritás alapján tegyen lépéseket. A DevOps biztonsági forgatókönyve az új elkötelezettség vizsgálata, és a hiba bejelentése közvetlenül a követő rendszerbe, mint például a Jira vagy a GitHub, és a fejlesztő általi javítás után újból beolvasható. Látja, hogy integrálódik az SDLC minden szakaszában.

Tesztelés

Szelén

Szelén a legnépszerűbb és nyílt forráskódú tesztelő eszköz. Támogatja a tesztelés automatizálását különböző böngészők és operációs gépek között. Könnyen integrálható olyan tesztmenedzsment eszközökkel, mint az ALM, JIRA, valamint más DevOps eszközökkel, mint például a Jenkins, Teamcity, Bamboo stb..

testng

testng egy nyílt forráskódú tesztelési keret, amelyet Junit és Nunit terveztek és inspiráltak. Könnyen integrálható a szelén web-meghajtóval az automatizálási teszt szkriptek konfigurálásához és futtatásához. Különböző tesztjelentéseket is generál, például HTML vagy XSLT.

JUnit

JUnit egy nyílt forrású egység tesztelési keretrendszer, amelyet a fejlesztők használnak megismételhető teszt esetek írására és futtatására. Támogatja a különböző tesztelési kommentárokat, amelyekkel bármely fejlesztő zökkenőmentes egységteszt-esetet írhat. Könnyen integrálható más DevOps eszközökkel, mint például a Jenkins, GIT stb.

Monitoring

Nagios

Nagios egy nyílt forráskódú és az egyik legnépszerűbb eszköz a folyamatos monitorozáshoz. A Nagios segíti a rendszerek, alkalmazások, szolgáltatási és üzleti folyamatok figyelését a DevOps kultúrában. Figyelmezteti a felhasználókat, ha bármi baj van az infrastruktúrával, és figyelmezteti őket is, ha a probléma megoldódott.

Grafana

Grafana egy nyílt forráskódú elemző platform, amely az infrastruktúra, az alkalmazások és a hardver eszközök összes mutatóját figyeli. Megjelenítheti az adatokat, létrehozhat és megoszthat irányítópultot, beállíthat riasztásokat és együttműködhet. Több mint 30 forrásból származhat adat, például a Prometheus, az InfluxDB, az Elasticsearch, az AWS CloudWatch stb..

sensu

sensu egy nyílt forráskódú, Ruby-ban írt megfigyelő eszköz, amely egyszerűen és hatékonyan segíti a szerverek, szolgáltatások, alkalmazások és felhőinfrastruktúra megfigyelését. Könnyen méretezhető, így kiszolgálók ezreit könnyedén megfigyelhetjük.

Új műemlék

Új műemlék egy szoftveres elemző termék alkalmazásteljesítmény-figyeléshez (APM), amely valós idejű és trend adatokat szolgáltat a webes alkalmazások teljesítményéről és a végfelhasználók által elégedettségének szintjéről. Támogatja a tranzakciók végétől a végpontig történő nyomon követést, és különféle színkódos diagramokkal, grafikonokkal és jelentésekkel jeleníti meg őket

Datadog

Datadog egy ügynök-alapú szerver metrikus eszköz. Támogatja a különféle webszerverekkel, alkalmazásokkal és felhőkiszolgálókkal történő integrációt. A műszerfal szolgáltatás különféle grafikonokat tartalmaz az infrastruktúra valós idejű megfigyeléséről.

JÁVORSZARVAS

JÁVORSZARVAS három nyílt forráskódú termék – az Elasticsearch, a Logstash és a Kibana – gyűjteménye, amelyeket mind az Elastic cég fejlesztett, kezelt, karbantartott. Ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy bármilyen forrásból, bármilyen formátumban adatokat gyűjtsenek, majd valós időben keressék, elemezzék és megjelenítsék ezeket az adatokat.

Cloud tárhely

AWS

AWS az Amazon által létrehozott web hosting platform, amely rugalmas, megbízható, méretezhető, könnyen használható, méretezhető és költséghatékony megoldásokat kínál. e felhőplatform használatával nem kell aggódnunk az informatikai infrastruktúra létrehozása miatt, amely rendszerint ésszerű időt vesz igénybe a telepítés során.

Égszínkék

Égszínkék egy felhőalapú számítástechnikai platform, amelyet a Microsoft fejlesztett ki az alkalmazások és szolgáltatások létrehozására, telepítésére, tesztelésére és kezelésére az adatközpontok globális hálózatán keresztül. A Microsoft Azure által nyújtott szolgáltatások PaaS (platform mint szolgáltatás) és IaaS (infrastruktúra mint szolgáltatás) formájában készülnek..

GCP

Google Cloud a Google.it által kínált nyilvános felhő-tárolási és számítási szolgáltatások teljes köre támogatja a számítástechnikai, tárolási és alkalmazásfejlesztési szolgáltatások széles skáláját, amely a Google Hardvert használja.

Konténeres / Orchestration

Dokkmunkás

Dokkmunkás egy eszköz az alkalmazások tárolókkal történő létrehozásához, telepítéséhez és futtatásához. Ez a tároló lehetővé teszi a fejlesztőnek, hogy az alkalmazáshoz minden szükséges összetevőt és alkomponenst, például könyvtárakat és egyéb függőségeket összecsomagoljon, és egyetlen csomag formájában elküldje. Ez a hajó fogalmán dolgozik, és bárhová futhat.

Kubernetes

Kubernetes egy nyílt forráskódú konténer-hangszerkesztő rendszer, amelyet eredetileg a Google fejlesztett ki, és amelyet most a Cloud Native Computing Foundation karbantart. Az alkalmazás telepítésének, méretezésének és kezelésének automatizálására használják. Más konténerszerszámokkal, például a Dockerrel is működik.

Következtetés

Remélem, hogy a fent felsorolt ​​eszközök segíthetnek a DevOps utazásában.

CÍMKÉK:

  • Dokkmunkás

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me