Kapj egy ötletet a Docker konténerről

Dokkmunkás egy olyan eszköz, amely tárolókat használ az alkalmazások létrehozásának, telepítésének és futtatásának sokkal könnyebbé tételéhez.

Borítja az alkalmazást az összes többi elemmel, például külső könyvtárakkal és más hasonló függőségekkel, amelyek szükségesek az alkalmazás egyetlen csomagba történő zökkenőmentes futtatásához.

Ez lehetővé teszi az alkalmazás számára, hogy bármilyen Linux gépen futhasson, függetlenül a gép egyedi beállításaitól, amelyek különböznek attól a géptől, ahol kódolták és tesztelték.

Ez egy nyílt forráskódú eszköz, amely azt jelenti, hogy bárki hozzáadhat funkciókat és funkciókat igényeinek kielégítésére, ezáltal hozzájárulva az eszköz fejlesztéséhez.

Az eszközöket úgy tervezték meg, hogy bejuthasson a DevOps ökoszisztéma. Segít a fejlesztőknek azáltal, hogy csak a fejlesztésre összpontosítanak anélkül, hogy aggódnának a rendszer számára, amelyen a kód futni fog.

Használhatják a Dockerre futtatásához már kialakított számos program egyikét mint alkalmazásuk sablonját. A Docker lehetővé teszi az informatikai operációs csoport számára, hogy hozzon létre egy környezetet, amely replikálja a termelési kiszolgálót, és lehetővé teszi mindenkinek, hogy a környezetetől függetlenül ugyanazon beállításokkal dolgozzon..

A Docker ugyan bizonyos értelemben meglehetősen hasonló a virtuális géphez, de a virtuális géptől eltérően nincs benne egy teljes operációs rendszer..

A dokkológépek a rendszerük Linux rendszermagját használják, amelyen üzemeltetik, és csak az alkalmazást és annak függőségét kell csomagolni. Ez jelentősen csökkenti a csomag méretét, és kevesebb erőforrás felhasználásával javítja a teljesítményt.

A dokkolót elfogadó társaságok

Számos vállalati szintű szervezet különféle módon használja a Dockert.

GE A kezdeti alkalmazásfejlesztési gyakorlatok teljesen kézi jellegűek voltak, és több hibát, átdolgozást és az alkalmazás áttekintését tekintve átlagosan 6 hétig tartottak a fejlesztéstől a gyártásig..

A kézi beavatkozás miatt nem volt megismételhetőség. Ezt a problémát a Docker elfogadásával oldottuk meg, amely sok szempontból sokkal könnyebben használható és nagy hordozhatósággal bír, amely lehetőséget adott egyszeri építésre és bármilyen környezetben történő futtatásra.

Korábban olyan VMware szoftvert használtak, amely lehetővé tette egy alkalmazás futtatását a virtuális gépen, de a Docker segítségével most egy tárolónként átlagosan 14 alkalmazást futtattak.

PayPal a Docker kereskedelmi megoldását használja; ez nemcsak a fejlesztők számára tette lehetővé a termelékenységet és az agilitást, hanem az infrastruktúra-csapatot a költséghatékonyság szempontjából is.

BBC hírek online híreket szállít, amelyeknek több mint 80000 napi híre van angolul. Több mint 26000 munkát futtatott különböző integrációs környezetben egymást követő módon, aminek eredményeként feladatonként körülbelül 60 perc várakozási időt eredményezne.

Docker kiküszöbölte a BBC késleltetett problémáját azáltal, hogy lehetővé tette a munkahelyek párhuzamos futtatását. Rugalmasságot adott a fejlesztőknek a folyamatos integráció érdekében, amely megoldotta a sebesség és a mennyiség alapvető kérdését.

A Dockerbe történő migráció drámaian segített a Lyft számára a funkciók független tesztelésében és telepítésében, valamint a mikroszolgáltatások közötti zökkenőmentes interakcióban..

A folyamatos integráció lehetővé tette a hatékonyabb és gyorsabb fejlesztést és szállítást.

Számos másik szervezet, például az Business Insider, a Groupon, a Yelp, az ADP, az eBay, az Expedia, a Spotify, a New York Times, az Oxford University Press, a PayPal, a Shopify, a Washington Post, az Uber, és azon szervezetek közé tartozik, amelyek felfedezték és elfogadták a Dockert IT infrastruktúra.

Általános dokkolói használati esetek

A konfiguráció egyszerűsítése: A Docker a konfiguráció segítségével bármilyen platformon futhat, anélkül, hogy a virtuális gép tényleges fölött lennének.

Ez lehetővé teszi, hogy a konfigurációs fájlt beillessze a kódba, és átadja a környezeti változókat a különféle környezetek kielégítésére. Annak érdekében, hogy egy dokkoló képe felhasználható legyen a különböző környezetekben.

Kódkezelés: A kód egy másik környezetben mozog a fejlesztés és a termelés között.

Mindegyik környezet kissé változik, mint a másik. A Docker kiküszöböli ezt a különbséget azáltal, hogy egységes környezetet biztosít, így sokkal kényelmesebbé teszi a fejlesztést és a kódolást.

A Docker képek változatlanok, azzal az előnnyel járnak, hogy nincsen változás az alkalmazási környezetben a fejlesztőtől a gyártásig.

Jobb fejlesztési hatékonyság: A fejlesztési ökoszisztéma két alapvető célja, hogy a fejlesztési környezet a lehető legközelebb kerüljön a termelési környezethez, és a következő cél az, hogy a minőségi kódot a lehető leghamarabb átadják..

A Docker lehetővé teszi a kód futtatását egy olyan tárolóban, amely tükrözi a termelési környezetet, és a virtuális géppel ellentétben a Dockernek kevesebb a memória kapacitása, amely számos szolgáltatás futtatásához segít.

A másik cél akkor érhető el, amikor a Docker megosztott kötetét használjuk az alkalmazáskód számára, hogy a tároló számára elérhető legyen a gazdagéptől. Ez lehetővé teszi a fejlesztőnek a forráskód szerkesztését a saját platformjáról és szerkesztőjéből, amely tükrözi a Docker belső futó környezetét.

Az alkalmazások elkülönítése: Vannak esetek, amikor szükség lehet az alkalmazás elkülönítésére, például olyan API-kiszolgálókra, amelyek eltérő apache-t és eltérő függőségeket igényelnek.

Az API-kiszolgálók különböző tárolók alatt történő futtatása sokkal jobb kiút.

Hibakeresési képességek: A Docker számos olyan eszközt kínál, amelyek jól működnek a konténerekkel, azzal a képességgel, hogy ellenőrző pontokat helyezhessenek a konténerekbe, valamint különféle konténereket, amelyek nagyon alapvető fontosságúak az alkalmazások tesztelésekor.

Gyors telepítés: A Docker tárolók meglehetősen gyorsan létrehozhatók, amelyet akkor lehet elérni, ha a tárolók nem az operációs rendszer indítását, hanem az alkalmazás futtatását szolgálják.

A beállítást követően békét adnak nekik, hogy miután a kód működött, minden környezetben működni fog.

A hatalmas előnyeivel rendelkező Docker értékes kiegészítéssé válik az informatikai infrastruktúra számára.

Ha Ön rendszergazda vagy érdekli ezt a forró technológiát a karriernövekedés érdekében, azt javaslom Docker Mastery online tanfolyam.

CÍMKÉK:

  • Dokkmunkás

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me