G Suite a Google Cloud támogatta fantasztikusan kis- és nagyvállalati szintű vállalkozások számára, akik kommunikációt keresnek, tárolnak, együttműködnek és kezelnek megoldást.

Ha a webhelyet kezeli megosztott cPanel-tárhely, akkor lehet, hogy nem kell aggódnia az e-mailek miatt, mivel ők fogják kezelni őket.

Ha azonban Cloud vagy VPS rendszeren tárol, akkor az e-maileket magának kell kezdenie. E-mail szerver beállítása: nem könnyű feladat, és jó ötlet lenne ezt a postai megoldást nyújtó szolgáltatóra tölteni, például a G Suite, a Zoho Mail, a Rackspace, az Outlook stb..

Néhány hónappal ezelőtt áthelyeztem a Geek Flare-t a Google Cloud Platformba, és elkezdtem használni a G Suite alkalmazást e-mailek küldésére / fogadására.

A G Suite költsége néhány felhasználón alapul, tehát ha Ön egytulajdonos, és csak egy e-mailre van szüksége, akkor havi költsége 5 USD lenne. Tudod kapni 20% KEDVEZMÉNY a következő kupon használatával.

 • KAX36WQLCTLGNXD
 • 3C7UCX9LLMHCDX3

Jó dolog a G Suite kapcsán, amelyet nemrég megtanultam, hogy ha több domain tulajdonosa van, és hasonló e-mailekre van szüksége, akkor használhat domain álnevet anélkül, hogy bármi extra fizetne.

Például: ha az abc.com, az xyz.com, az example.com tulajdonosa van, és e-mailre van szüksége az összes domainhez, például a [Email protected], [Email protected], [Email protected]

A domain álnév használatával nemcsak a költségeket takaríthatja meg, hanem egy időt is jelentkezik az egyes e-mail konzolokba történő naplózásban az e-mailek olvasása / írása érdekében.

Az összes domain e-mail e-mail nyelven érhető el egyetlen mail bejelentkezési konzol. Ha egy felhasználó, amelynek több domainje van, akkor a domain álnév megoldás tökéletesen hangzik.

Három domainom van, és azt gondoltam, hogy havonta 15 dollárt költök (domainre / felhasználóra 5 dollárt), de a domain álnévnek köszönhetően már nem..

Hogyan adhatunk hozzá domain álneveket a G Suite alkalmazásban?

 • Bejelentkezni G Suite Admin konzol
 • Lépjen a főmenübe >> Domains
 • Kattintson a Tartományok hozzáadása / eltávolítása elemre

 • Kattintson a „Domain vagy A Domain Alias ​​hozzáadása” elemre a tetején
 • Válassza az „A $ domainname domain álneve hozzáadása” lehetőséget.
 • Írjon be egy domain álnevet, majd kattintson a „Folytatás és ellenőrizze a domain tulajdonjogát” elemre.

Néhány másodpercig tart, és megkérjük, hogy ellenőrizze a domain tulajdonjogát a következő módszerek egyikével.

 • Add hozzá a TXT rekordot
 • HTML címke
 • HTML fájl feltöltése
 • A Google Analytics

Válassza ki az egyiket az Ön számára. Jobban szeretem hozzáadni a TXT-rekordot, mivel ez könnyű.

A megerősítés után gratulációs üzenetet kap a sikerről. Kattintson a Folytatás gombra

A főmenüben ismét lépjen a Domainek oldalra, és észreveszi, hogy az újonnan hozzáadott webhely ellenőrizve lett, de a Google MX-rekordok hozzáadását javasolja.

Kattintson a „Google MX rekordok beállítása” elemre, és kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat add hozzá az MX rekordot a domain regisztrátorához.

MX szerver címe
Kiemelten fontos
ASPMX.L.GOOGLE.COM.1
ALT1.ASPMX.L.GOOGLE.COM.5
ALT2.ASPMX.L.GOOGLE.COM.5
ASPMX2.GOOGLEMAIL.COM.10
ASPMX3.GOOGLEMAIL.COM.10

Megjegyzés: az MX-rekordok globális terjesztése eltarthat egy ideig, attól függően domain regisztrátor.

Szép munka! neked van sikeresen hozzáadta kiegészítő domainjét a G Suites-hoz álnévként e-mailek küldésére és fogadására.

Tesztelje úgy, hogy e-mailt küld az újonnan hozzáadott domainjére, és észreveszi, hogy az e-mail elérhető az eredeti domain-e-mailhez.

Hogyan küldhetünk e-mailt az Alias ​​domainről?

Alapértelmezés szerint, ha álnév domaint ad hozzá, e-maileket fog kapni erről, de ha e-mailt kell küldenie az álnév domainről, akkor a következő konfigurációt kell végrehajtania..

Jelentkezzen be az eredeti domain e-mailbe

Kattintson Fogaskerek ikon jobb felső sarokban, és menj a beállítások

Menj fiókok lap

Kattintson az „Új e-mail cím hozzáadása” elemre az e-mail küldés címe alatt

jegyzet: amikor kipróbáltam a fenti hibát kaptam, tehát nem tudom biztosan, hogy ez csak én vagyok-e. Különben is, megjavíthatja, amit alább csináltam, ha megkapod.

A funkcionalitás nem engedélyezett.
Küldéskor SMTP-kiszolgálón keresztül kell küldnie, mint: Ez a funkció azonban a fiókjában nem érhető el. További információkért forduljon a domain rendszergazdájához.

Hogyan javíthatjuk a „A funkció nem engedélyezett” hibát?

Feltételezve, hogy továbbra is be van jelentkezve a G Suite adminisztrációs konzoljába

 • Lépjen az App >>  G Suite >> Gmail >> További beállítások (közvetlen link)
 • Görgessen lefelé és keresse meg a „Felhasználónkénti kimenő átjárók engedélyezése” lehetőséget.

 • Jelölje be a jelölőnégyzetet, és mentse a konfigurációt

Ennek meg kell csinálnia a trükköt. Próbálkozzon újra az e-mail cím hozzáadásával, és az működni fog.

Ez minden! Most már e-mailt küldhet és fogadhat az álnév domainjéről.

Úgy gondolom, hogy ez egy fantasztikus szolgáltatás azoknak, akiknek van többszörös domainek és egy személy kezeli. Ez megtakarítja a költségeket, és az összes e-mailt egyetlen bejelentkezés / konzollal kezeljük.

Ha még nem, akkor próbálja meg a G Suite alkalmazást, hogy megnézze, hogyan működik. Ne felejtsd el használni a fenti kuponkódot 20% kedvezmény.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me