Hasonlítsuk össze Docker és Kubernetes látványát, hogy megtudjuk, hol állnak ezek a kettő egymással szemben.

Beszélünk a hangszerkesztési eszközök néhány alternatívájáról, a Kubernetes kivételével. Részletesebben megvizsgáljuk a Docker Swarm és Kubernetes összehasonlítását.

Docker Vs Kubernetes

Mi az a Docker??

Az éretlen szemnek tűnhet, hogy egy alkalmazás fejlesztésén egy erős kód írása szól. De az igazi kihívás a több nyelv kezelése, a különböző keretek kidolgozása és az eszközök közötti zavart interfészek kezelése. Itt jön a mentő dokkoló!

Ez egy olyan módszer, amely segít a felhasználóknak tartani az alkalmazást a fejlesztés és a futási idő alatt. Enyhíti az e szakaszokban felmerülő problémákat. Segít abban is, hogy tökéletesen megismerje az alkalmazásoknak a hálózatnak való kitettségét, kezeli a tároló és a memória használatát, valamint a hozzáférési engedélyeket az alkalmazáson kívül kezeli..

Összefoglalva: ez egy módja annak, hogy következetes környezetet biztosítson minden operációs rendszerrel kompatibilis gazdagépen (Linux vagy Windows).

Docker szolgáltatások

 • Könnyű és gyors konfigurálás – A kódok kevesebb idő alatt telepíthetők minimális erőfeszítésekkel
 • Növeli a termelékenységet – Csökkenti az erőforrásokat, és hasznos az alkalmazások gyors telepítésében is.
 • Alkalmazás elkülönítése – A dokkoló a tárolókat használja az alkalmazások futtatásához. Ezek a konténerek elkülönítik ezeket az alkalmazásokat.
 • Biztonsági menedzsment

Számos alkalmazás fut a Docker-en.

Az alkatrész fut a Dockerben

Mi az a Kubernetes (vagy K8s)?

A Kubernetes egy tárolókezelő eszköz, amely automatizálja a telepítést.

Ez egy nyílt forrású, hordozható platform, amelyet a Google fejlesztett ki, és amelyet most egy Cloud-natív számítástechnikai alapítvány kezel. Segít az alkalmazások könnyebb és gyorsabb frissítésében, állásidő nélkül. Kezeli a konténerek ütemezésének munkáját a fürtön, és kezeli a munkaterhelést is.

A Kubernetesnek két további neve van – „k8s” és „Kube”.

Ez a zenekari platform számos kézi folyamatot automatizál, például a tárolóban lévő alkalmazások telepítését, kezelését és méretezését.

Kubernetes jellemzői

 • Automatizálja a kézi folyamatokat – Csak a Kubernetes segítségével írja le a kívánt állapotot, és ez megváltoztatja a meglévő változást a kívántra.
 • Rakományelosztás – A Kubernetes jó a terheléselosztásban, ha nagyobb a forgalom a konténerhez. Elosztja a hálózati forgalmat és stabilnak tartja a telepítést.
 • Öngyógyulás – Ez a Kube egyik legjobb tulajdonsága. Újraindítja a meghibásodott tárolókat, kicseréli őket, és elpusztítja azokat is, amelyek nem reagálnak a felhasználó által meghatározott mintára.
 • Tárhely-hangszerkesztés – A felhasználók a Kubernetes segítségével automatikusan felvehetik a választott tárolórendszert.

Docker VS Kubernetes

A Docker és a Kubernetes különböző technológiák.

Tehát kissé tisztességtelen összehasonlítani ezt a kettőt, vagy megkérdőjelezni, melyiknek kell prioritást élvezni. Ez a két nem közvetlen rivális. De kapcsolatban állnak egymással! A dokkoló a konténerszállító plató, míg Kubernetes a konténer zenekar olyan konténerszállító platformokhoz, mint a Docker.

Megértjük ezt az alábbiakban részletesebben.

Docker Vs K8s

Ez szemlélteti, hogy Docker és Kubernetes kéz a kézben járnak és párhuzamosan dolgoznak.

A Docker segítségével az alkalmazást konténerekre lehet elkülöníteni, míg a Kubernetes egy tárolóütemező / hangszerkesztő eszköz, és az alkalmazás telepítéséhez és méretezéséhez használható, több gazdagépre telepített több tároló kezelésével..

Dokkoló és Kubernetes

Vizsgáljuk meg néhány hasonlóságot a Docker és a Kubernetes között.

 • Mindkettőt vonzzák a mikroszolgáltatási alapú architektúra.
 • Ezeket elsősorban a Go-ban írják, amely lehetővé teszi könnyű bináris formában történő szállításukat.
 • Mindkettő YAML fájlokat használ, és ezek a fájlok könnyen olvashatók.

Preferencia a Docker és a Kubernetes számára

Ha bármely alkalmazást elméleti szempontból tekintünk, akkor az simán és gondtalanul néz ki. Az igazi kihívások csak a gyakorlati megvalósítás után láthatók. Azok a pontok, amelyeket figyelembe kell venni bármely alkalmazás sikeres eredménye szempontjából, a következők:

 • Ez a technológia gazdaságos-e?
 • Biztosítja-e növekedést az üzleti életben??
 • Segít-e csökkenteni az állásidőt?
 • Hasznosnak bizonyul-e az erőforrások megtakarítása??
 • Kerülni fogja a nem kívánt emberi hibákat?
 • Növelni fogja a számítási lóerőt?

DockPlane

Aztán a Dockerből vagy a Kubernetesből ki kell választanunk a felhasználási esettől függően egyet vagy másikat.

Mikor kell kiválasztani a Docker alkalmazást??

Ha a felhasználói eset mikroszolgáltatás-alapú architektúrát alkalmaz, akkor mindegyik mikro-szolgáltatáshoz használjon Docker tárolókat. A konténerezési platform Dockerként a mikrohasználat-architektúra legjobb alkalmazási lehetősége.

Mikor kell kiválasztani a Kubernetes-t?

A Kubernetes egy nagyon gyorsan fejlődő technológia a nyílt forráskódú platform funkciója miatt. Minden szervezet különféle szolgáltatások, például hálózatépítés szempontjából nyújt pluginjait. Ezen pluginek használata, különösen a termelési környezetben, nagy kockázatot jelenthet a biztonságra.

Tehát a biztonsági szempont megóvása érdekében javasolt néhány szilárd felhőalapú tárolt megoldás használata.

Ha nincs alapos ismerete a rendszerről, a dolgok könnyen lebonthatók. Tehát, tedd bölcsen a választást.

Mikor kell használni?

Docker vs Kubernetes felhasználási eset alapján

Melyikben jó?
Docker: A Docker akkor a legjobb, ha a felhasználónak olyan összetett alkalmazása van, amely megköveteli a csomagolás és a konfiguráció hordozható tárolóba való csomagolását..Kubernetes: A Kubernetes akkor jó, ha meg kell győződnie arról, hogy az alkalmazás a megfelelő módon fut-e. Abban az esetben, ha valamelyik tartály nem reagál vagy meghibásodik, akkor öngyógyulnia kell, és így el kell indítania egy új tárolót.
Mikor kell használni??
Docker: Az alábbi esetek bármelyikében használható:

 • Ha egy alkalmazás jól illeszkedik a konténerekhez
 • Ha az alkalmazás nem igényel grafikus felületet vagy annak egy részét, és ha az alkalmazást következetesen kell telepíteni.
Kubernetes: Az alábbiakban említett esetben használható:

 • Ha egy szervezet nem elkötelezett egyetlen felhőszolgáltató mellett, akkor a Kube használata a legokosabb megoldás. Ennek oka az, hogy ugyanúgy működik minden rendszeren. Ezért hívják eladó-agnosztikusnak.

Kristálytiszta óta mindkét technológia kéz a kézben jár, és egymás után fut. Akkor mi arra készteti az embereket, hogy lehetséges verseny van-e a Docker és a Kubernetes között? Ennek oka az Docker raj. A Docker raj egyben a Docker Inc. által kínált konténer-hangszerkesztési eszközök is, így az iparág összehasonlítja a Dockert a Kubernetes-kel..

Kubernetes alternatívák?

Az alábbiakban felsorolunk néhány olyan hangszerelési eszközt, amelyek bizonyíthatók a Kubernetes kedvező alternatívájaként.

 • Docker raj
 • Nyissa meg a Shift alkalmazást
 • Mesos
 • Farmer
 • Amazon ECS
 • Apache Marathon
 • Nomád
 • Kontena
 • Minikube

Százalékos részesedés a piacon

A Kubernetes és az OpenShift után a Docker Swarm népszerűbb az iparban. Beszéljünk meg a Docker Swarmról, és elemezzük, hogy mi a különbség, és hol áll szemben a Kubernetes-kel.

Mi az a Docker Swarm??

Ez egy házon belüli konténer-hangszerkesztő eszköz, amelyet a Docker fejlesztett ki, hogy játsszon a Docker környezetben futó konténerekkel. A klaszterezéshez és az ütemezéshez használható. Ez lehetővé teszi több kezelő tároló használatát, amelyeket több host gépen telepíthetnek. A szokásos Docker API-t és a hálózatépítést használja, így megkönnyíti a belépést bármilyen docker-környezetbe.

A dokkoló raj működési alapelve

 • Visszafelé kompatibilitás
 • Alapértelmezés szerint biztonságos tanúsítvánnyal
 • Rugalmas és egypontos hibás architektúra
 • Egyszerű, mégis dinamikus, „csak működik” felhasználói élmény

Kubernetes és Docker raj

Mindkét hangszerkesztő eszköz nagyjából hasonló funkciókat kínál. Az egyetlen különbség abban rejlik, hogy a kettő hogyan működik. Az alábbi táblázat a jobb képet nyújtja az összehasonlításról.

KubernetesDocker raj
Telepítés: Az alkalmazások telepíthetők telepítések, pod-ok és szolgáltatások / mikro-szolgáltatások keverékével.Telepítés: Az alkalmazások szolgáltatásként / mikro-szolgáltatásként telepíthetők a Swarm-fürtben. A YAML fájl felhasználható a több tároló jelzésére. Ezen felül a Docker Compose telepítheti az alkalmazást.
Telepítés: Ez a kézikönyv a Kube-ban található. Megfelelő tervezést igényel, hogy a Kube működőképes legyen. A telepítési útmutató operációs rendszerenként és szolgáltatónként eltérő lehet.Telepítés: A Docker Swarm alkalmazásban a telepítés még egyszerűbb, mint a Kubernetes-nél. A Dockernél csak egy eszközkészletre van szükség a környezet és a konfiguráció felépítésének megtanulásához.
Működés: A Kubernetes Docker felett történő futtatásához szükséges a CLI (parancssori felület) ismerete. A struktúrán belüli navigáláshoz tisztában kell lennie a Docker CLI-vel. Ezután a közös nyelvi infrastruktúra ismerete az ezen programok számára.Működés: Mint korábban kijelentettük, a Docker Swarm egy Docker eszköz. Tehát a struktúrán belüli navigáláshoz ugyanazt a közös nyelvet kell használni. Ez növeli az eszköz sebességét, és változékonyságot biztosít. Ezért a Docker jelentős használhatóságot kap.
Naplózás: Ha a szolgáltatásokat a fürtön belül telepítik, például Elasticsearch / Kibana (ELK), a Kubernetes támogatja a figyelés és a naplózás több verzióját.Naplózás: A Docker Swarm esetében csak a megfigyelés támogatott, és ez a harmadik féltől származó alkalmazások esetében is. Tehát tanácsos, hogy megfigyelési célokra a Dockert együtt kell használni Reimann.
Méretezés: Az elosztott rendszereknél a Kube egy-egy keretrendszer. Ez egy komplex rendszer. Szigorú garanciákat kínál a fürt állapotára és az API-k egységes készletére. Ez viszont lelassítja a tároló telepítését és méretezését.Méretezés: A Kubernetes-szel ellentétben a Docker Swarm sokkal gyorsabban képes a konténerek telepítésére. Ennek eredményeként az igény szerinti méretezés gyors reakcióidőket láthat.
Hálózatépítés: Kube esetében a hálózat lapos. Ez lehetővé teszi, hogy az összes póda kommunikáljon egymással. A Kubernetes-ben két CIDR-re van szükség egy modellben – az egyik IP-cím megszerzésére, a másik pedig a szolgáltatásokra vonatkozik..Hálózatépítés: A Docker Swarm-ben lehetőség van a felhasználók számára a tárolóadatok forgalmának titkosítására egy saját hálózat létrehozásakor..

Következtetés

Részletesen megvitattuk a Docker-t és a Kubernetes-t, és megállapítottuk, hogy nem Docker, hanem a Docker-raj a Kubernetes versenytársa. Azt is beágyaztuk, hogy Kubernetes uralja a Docker Swarmot, és felette van. Ha érdekli a mélyreható tanulás, akkor azt javaslom Dokkoló mesterképzés.

CÍMKÉK:

 • Dokkmunkás

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me