Site-ul dvs. PHP este lansat. Felicitări! Dar stai .. ai avut grijă de întărirea esențială a securității?

PHP este un limbaj de programare backend ușor, dar foarte puternic. Acesta alimentează aproximativ 80% din aplicațiile web globale, ceea ce o face una dintre cele mai utilizate limbi în lumea dezvoltării.

Motivul popularității și utilizării sale largi este structura sa ușoară de codare și funcțiile prietenoase pentru dezvoltatori. Există o mulțime de sisteme CMS și cadre construite pe baza PHP și mii de dezvoltatori cunoscuți din întreaga lume fac parte din comunitatea sa.

Un exemplu excelent este WordPress.

Atunci când aplicațiile PHP sunt dislocate pe serverele live, acesta se poate confrunta cu mai multe cazuri de hacking și atacuri web, ceea ce face ca datele site-ului său să fie extrem de vulnerabile la a fi furate. Este unul dintre cele mai dezbătute subiecte din comunitate, cum să construiești o aplicație complet sigură, ținând cont de toate obiectivele de bază ale proiectului.

În ciuda celor mai bune eforturi, dezvoltatorii rămân mereu atenți de lacune ascunse care trec neobservate în timp ce dezvoltă o aplicație. Aceste lacune pot compromite în mod serios protecția datelor vitale ale site-ului asupra oricărui gazduire web pentru PHP MySQL de aplicații, lăsându-le vulnerabile pentru încercările de hacking.

Așadar, acest articol se referă la câteva sfaturi utile de securitate PHP pe care le-ați putea utiliza în mod înțelept în proiectele dvs. Folosind aceste mici sfaturi, vă puteți asigura că aplicația dvs. este mereu ridicată la verificările de securitate și nu va fi niciodată compromisă de atacuri web externe.

Scripturi încrucișate (XSS)

Scripturile încrucișate este unul dintre cele mai periculoase atacuri externe efectuate prin injectarea oricărui cod sau script rău intenționat pe site-ul web. Poate afecta nucleele aplicației dvs., deoarece hackerul poate injecta orice tip de cod în aplicația dvs. fără să vă dea măcar un indiciu. Acest atac are loc mai ales în acele site-uri web care admit și transmit date ale utilizatorilor.

Într-un atac XSS, codul injectat înlocuiește codul original al site-ului dvs. web, funcționând totuși ca un cod efectiv care perturbă performanța site-ului și fură adesea datele. Hackerii ocolesc controlul de acces al aplicației dvs., obținând acces la cookie-urile, sesiunile, istoricul și alte funcții vitale.

Puteți contracara acest atac folosind caractere speciale HTML & ENT_QUOTES în codurile dvs. de aplicație. Folosind ENT_QUOTES, puteți elimina opțiunile de ofertă unice și duble, ceea ce vă permite să eliminați orice posibilitate de atac de scripturi de site-uri.

Falsificare a cererii încrucișate (CSRF)

CSRF transmite hackerilor un control complet al aplicației pentru a efectua orice acțiuni nedorite. Cu un control complet, hackerii pot efectua operațiuni rău intenționate prin transferul codului infectat pe site-ul dvs. web, ducând la furt de date, modificări funcționale, etc. Atacul îi obligă pe utilizatori să schimbe cererile convenționale pe cele distructive modificate, cum ar fi transferul de fonduri în mod neștiut, ștergerea întreaga bază de date fără nicio notificare etc..

Atacul CSRF poate fi inițiat numai după ce faceți clic pe link-ul dezavantaj deghizat trimis de hacker. Acest lucru înseamnă că dacă sunteți suficient de inteligent pentru a descoperi scripturile ascunse infectate, puteți exclude cu ușurință orice posibil atac CSRF. Între timp, puteți utiliza, de asemenea, două măsuri de protecție pentru consolidarea securității aplicației dvs., adică folosind cererile GET din URL-ul dvs. și asigurați-vă că solicitările non-GET generează doar din codul dvs. din partea clientului.

Secțiunea de deturnare

Deturnarea sesiunii este un atac prin care hackerul îți fură ID-ul sesiunii pentru a avea acces la contul prevăzut. Folosind acel ID de sesiune, hackerul vă poate valida sesiunea trimitând o solicitare către server, unde un tablou $ _SESSION își validează timpul de funcționare fără a vă ține cunoștințele. Poate fi efectuat printr-un atac XSS sau accesând datele la care sunt stocate datele sesiunii.

Pentru a preveni deturnarea sesiunii, legați întotdeauna sesiunile dvs. la adresa IP reală. Această practică vă ajută să invalidați sesiunile ori de câte ori apare o încălcare necunoscută, vă anunțând imediat că cineva încearcă să ocolească sesiunea dvs. pentru a obține controlul de acces al aplicației. Și amintiți-vă întotdeauna, să nu expuneți ID-urile în nicio circumstanță, pentru că ulterior vă poate compromite identitatea cu un alt atac.

Preveniți atacurile de injecție SQL

Baza de date este una dintre componentele cheie ale unei aplicații care este cea mai mare parte vizată de hackeri printr-un atac de injecție SQL. Este un tip de atac în care hackerul utilizează parametri URL particulari pentru a avea acces la baza de date. Atacul poate fi făcut și folosind câmpuri de formulare web, unde hackerul poate modifica datele pe care le treceți prin interogări. Modificând aceste câmpuri și interogări, hackerul poate prelua controlul bazei de date și poate efectua mai multe manipulări dezastruoase, inclusiv ștergerea întregii baze de date a aplicației.

Pentru a preveni atacurile de injecție SQL, se recomandă întotdeauna utilizarea interogărilor parametrizate. Această interogare PDO înlocuiește în mod corespunzător argumentele înainte de a rula interogarea SQL, eliminând în mod eficient orice posibilitate de atac de injecție SQL. Această practică nu numai că vă ajută să vă asigurați interogările SQL, dar le face structurate pentru o procesare eficientă.

Utilizați întotdeauna certificate SSL

Pentru a obține transmisie securizată de date de la capăt la capăt pe internet, utilizați întotdeauna certificate SSL în aplicațiile dvs. Este un protocol standard recunoscut la nivel mondial cunoscut sub numele de Protocol de transfer de hipertext (HTTPS) pentru a transmite datele între servere în siguranță. Folosind un certificat SSL, aplicația dvs. primește calea de transfer securizată a datelor, ceea ce face aproape imposibilă intrarea hackerilor pe serverele dvs..

Toate browserele web importante precum Google Chrome, Safari, Firefox, Opera și alții recomandă utilizarea unui certificat SSL, deoarece oferă un protocol criptat pentru a transmite, primi și decripta date pe internet.

Ascundeți fișierele din browser

În structurile micro PHP există o structură de directoare specifică, care asigură stocarea fișierelor cadru importante, cum ar fi controlerele, modelele, fișierul de configurare (.yaml), etc..

De cele mai multe ori, aceste fișiere nu sunt procesate de browser, dar sunt păstrate în browser pentru o perioadă mai lungă, creând o încălcare a securității pentru aplicație.

Deci, păstrați-vă întotdeauna fișierele într-un folder public, mai degrabă decât păstrarea lor în directorul rădăcină. Acest lucru le va face mai puțin accesibile în browser și va ascunde funcționalitățile de orice potențial atacator.

Concluzie

Aplicațiile PHP sunt întotdeauna vulnerabile atacurilor externe, dar folosind sfaturile menționate mai sus, puteți proteja cu ușurință nucleele aplicației de orice atac rău intenționat. Fiind dezvoltator, este responsabilitatea dvs. de a proteja datele site-ului dvs. web și de a le face fără erori.

În afară de aceste sfaturi, multe tehnici vă pot ajuta să vă protejați aplicația web de atacuri externe, cum ar fi utilizarea celei mai bune soluții de găzduire în cloud care vă asigură că aveți caracteristici optime de securitate, WAF în cloud, configurare rădăcină document, adrese IP în lista albă și multe altele.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me