Faceți o idee despre Containerul Docker

Docher este un instrument care folosește containere pentru a ușura mult crearea, desfășurarea și rularea aplicațiilor.

Învăluie aplicația împreună cu toate celelalte elemente, cum ar fi bibliotecile externe și alte astfel de dependențe care sunt necesare pentru a rula aplicația într-un singur pachet..

Acest lucru permite aplicației să ruleze pe orice mașină Linux, indiferent de setările personalizate ale aparatului, care pot fi diferite de aparatul în care a fost codat și testat.

Este o sursă deschisă, ceea ce înseamnă că oricine poate adăuga funcții și funcționalități pentru a răspunde nevoilor sale, contribuind astfel la îmbunătățirea instrumentului.

Instrumentele sunt proiectate astfel încât să își croiască drum în Ecosistemul DevOps. Îi ajută pe dezvoltatori ajutându-i să se concentreze doar pe dezvoltare, fără să fie preocupați de sistemul pe care va rula codul.

Ei pot utiliza unul dintre mai multe programe deja proiectate pentru a rula pe Docker ca șablon pentru aplicația lor. Docker permite echipei de operare IT să creeze un mediu care să reproducă serverul de producție și să permită tuturor să lucreze la proiecte cu aceeași setare, indiferent de mediul local.

Docker, deși într-un fel este destul de similar cu mașina virtuală, dar spre deosebire de o mașină virtuală, nu are un sistem de operare întreg în el.

Dockers utilizează Kernel-ul Linux al sistemului pe care sunt găzduite și necesită doar pachetul aplicației împreună cu dependențele sale. Acest lucru reduce semnificativ dimensiunea pachetului și îmbunătățește performanța folosind resurse mai mici.

Companii care adoptă Docker

Mai multe organizații la nivel de întreprindere utilizează Docker în moduri diferite.

GE practicile inițiale de dezvoltare a aplicației au fost în întregime manuale și au durat în medie 6 săptămâni să meargă de la dezvoltare la producție, din cauza mai multor greșeli, reechiări și recenzii ale aplicației.

Nu a existat nicio repetabilitate din cauza intervenției manuale. Această problemă a fost rezolvată prin adoptarea Docker, care în mai multe moduri este mult mai ușor de utilizat și extrem de portabil, ceea ce a dat capacitatea de a construi o singură dată și a rula în orice mediu.

Anterior foloseau VMware care permitea rularea unei aplicații într-un VM, dar cu Docker, acum puteau rula pe o medie de 14 aplicații pe container..

PayPal folosește soluția comercială a Docker; acest lucru nu a permis doar dezvoltatorilor în ceea ce privește productivitatea și agilitatea, ci și echipa de infrastructură în ceea ce privește rentabilitatea.

stirile BBC livrează știri online care au peste 80000 de știri zilnice în limba engleză. A desfășurat peste 26000 de locuri de muncă în diferite medii de integrare într-o manieră secvențială, ceea ce ar duce la timpii de așteptare de aproximativ 60 de minute pe fiecare loc de muncă.

Docker a eliminat această problemă de întârziere pentru BBC, permițând lucrărilor să funcționeze în paralel. Aceasta a oferit dezvoltatorilor flexibilitatea pentru integrare continuă, ceea ce a rezolvat problema fundamentală a vitezei și volumului.

Migrarea către Docker a ajutat dramatic Lyft în ceea ce privește testarea și implementarea funcționalităților în mod independent, alături de interacțiunea lină dintre microservicii.

Integrarea continuă a permis dezvoltarea și livrarea mai eficiente și mai rapide.

Mai multe alte organizații precum Business Insider, Groupon, Yelp, ADP, eBay, Expedia, Spotify, The New York Times, Oxford University Press, PayPal, Shopify, The Washington Post, Uber sunt printre celelalte organizații care au explorat și adoptat Docker în infrastructură IT.

Cazuri obișnuite de utilizare a docului

Simplificare de configurare: Docker poate rula pe orice platformă, cu ajutorul configurației sale, fără capul general al unei mașini virtuale.

Vă permite să introduceți fișierul de configurare în cod și să treceți variabilele de mediu pentru a satisface diferite medii. Astfel, o singură imagine docker ar putea fi utilizată în mediul diferit.

Managementul codului: Codul călătorește printr-un mediu diferit în călătoria sa de la dezvoltare la producție.

Fiecare mediu are o variație ușoară decât celălalt. Docker elimină această diferență, oferind un mediu consistent, ceea ce face ca dezvoltarea și codificarea să fie mult mai confortabile.

Imaginile Docker fiind imuabile, acestea au avantajul de a schimba zero în mediul de aplicare de la dev la producție.

Productivitate îmbunătățită pentru dezvoltare: Cele două obiective esențiale ale ecosistemului de dezvoltare este de a reproduce mediul de dezvoltare cât mai aproape de mediul de producție și următorul obiectiv de a furniza codul de calitate cât mai curând posibil.

Docker permite rularea codului într-un container care reflectă mediul de producție și, spre deosebire de VM, docker are o capacitate de memorie mai mică, care înțelege mai multe servicii..

Celălalt obiectiv este atins pe măsură ce folosim volumul Docker partajat pentru ca codul aplicației să fie disponibil pentru container de la gazdă. Acest lucru permite dezvoltatorului să editeze codul sursă de pe platforma și editorul său, care va reflecta asupra mediului de rulare din Docker.

Izolarea aplicațiilor: Există cazuri în care izolarea aplicației poate fi necesară, de exemplu, servere API care necesită apache diferită și un set diferit de dependențe.

Rularea serverelor API sub diferite containere este mult mai bună ieșire.

Capabilități de depanare: Docker oferă numeroase instrumente care funcționează bine cu containere, cu posibilitatea de a insera puncte de control în containere și, de asemenea, diferite containere, care sunt destul de esențiale în timpul testării aplicațiilor.

Desfășurare rapidă: Containerele Docker pot fi create destul de rapid, ceea ce se obține, deoarece containerele nu pornesc un sistem de operare, ci doar execută aplicația.

Odată setat, vă oferă pace că, odată ce codul a funcționat, acesta va funcționa în orice mediu.

Docker cu avantajele sale vaste devine un plus valoros pentru infrastructura IT.

Dacă sunteți administrator de sistem sau sunteți interesat să învățați această tehnologie caldă pentru creșterea carierei, v-aș recomanda să luați Curs online Docker Mastery.

ETICHETE:

  • Docher

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me