A JSON kétségkívül elkerülhetetlenné vált az interneten. Ez a webes szolgáltatások hatalmas választékának kedvenc formátuma, beleértve a nagy szereplőket.

Például néhány olyan legnépszerűbb társaságot, mint a Google, a Twitter és a Facebook felhasználói adatok JSON formátumban. 2013-ig a Twitter támogatta az XML-t, de a következő verzióban a JSON használatát letette.

Amikor egy Android fejlesztő kijelenti, hogy az alkalmazásnak felhasználói engedélyre van szüksége, a formátum JSON, XML, YAML és egyéb formában íródik. De a JSON elhanyagolja mindegyiket úgy, hogy mindenki go-to-formátumú legyen, hogy kommunikáljon az interneten található különféle programokkal.

Miért?

Ehhez röviden tekintsük át a JSON fogalmát.

Mi a JSON??

A JavaScript Object Notation (JSON) az adatok reprezentációjának szöveges formátuma a rendezett lista és a kulcs-érték párok alapján. Használhatja az adatok logikus és szervezett módon történő tárolására, így fájdalmatlanul hozzáférhet hozzájuk. A webkiszolgálók és az ügyfelek közötti adatcserére is felhasználják.

Az adatcserén kívül az adatbázis-migrációra is felhasználhatja, például JSON-ből SQL-be. A JSON segítségével adatokat is exportálhat a regisztrált webes alkalmazásokból.

Bár a JSON a JavaScript-ből származik, nyelvektől független, vagyis a különböző programozási nyelvek képesek elemzni az adatokat.

Mi a titka a népszerűsége mögött??

A JSON egyedülálló és kiváló felhasználói élményt nyújt. Ez megkönnyíti az egyszerűbb szintaxist, ha van egy egyszerű módszer az adatok ábrázolására. Sokan azt is megállapították, hogy a JavaScript objektum literárai tökéletes formátumot jelentenek az objektum-orientált adatok továbbítására a hálózaton keresztül.

Amikor a front-end kódjait Javascript-ben írja, a JSON formátum megkönnyíti az adatok betöltése a fákba, és megkönnyíti a velük való zökkenőmentes munkát. Holisztikusan formázza az adatokat a sávszélesség megtakarítása és a válaszidő növelése érdekében, miközben kommunikál a szerverrel.

Az egyszerű adatátviteltől az olvashatóságig és a könnyű kódolásig a JSON segítségével minden tökéletes. Elsődleges népszerűsége miatt számos adatbázis kiterjesztette a JSON natív támogatását. Például a MySQL és a PostgreSQL szállítás natív JSON-adattámogatással történik a tároláshoz és a lekérdezésekhez.

Miért érdemes a JSON-t megbízható tárhelyen tárolni??

Az üzleti folyamatok sok papírmunkát igényelnek. Az idő előrehaladtával előfordulhat, hogy vállalkozása a papírmunka óceánjában úszik, amely ezt követően nehéz lesz ezeket az adatokat tárolni és kezelni..

Tudod, mennyire sebezhetővé vált az internet az internetes tolvajok miatt, akik arra várnak, hogy ez az egyetlen lehetőség ellopja az Ön adatait, és problémákat okozhasson. A biztonságos tárhely platform segítségével mentheti adatait a rosszindulatú programoktól, a DDoS-től és más fenyegetésektől. Beállíthat speciális hitelesítési szinteket és munkamenet-figyelést is az adatvédelem érdekében.

Most tárgyaljuk meg a legjobb JSON-tárhelyszolgáltatásokat az adatok biztonságos tárolására.

Vultr

Val vel Objektumtárolás, Ön rugalmasan integrálható az S3-kompatibilis harmadik fél által készített eszközökkel és alkalmazásokkal. Az objektumtárolás igény szerint méretezhető architektúrája nagyobb adatbiztonságot és kevesebb kezelési bonyolultságot biztosít.

Mivel az adatait automatikusan háromszor klónozza, biztos lehet abban, hogy az adatok tartósak és rendelkezésre állnak. Bővítse vagy csökkentse adattárolási igényeit objektumok hozzáadásával vagy eltávolításával. Kiváló teljesítményt nyújt az NVMe gyorsítótárazási technológiájának biztosításával.

Tárolhat statikus média entitásokat alkalmazásai számára is, ideértve a képeket, a videókat és a hangokat. Egyszerűsíti a tárolást azáltal, hogy lehetővé teszi, hogy növelje vagy csökkentse az igényeinek megfelelő felhasználást.

Használja ki az egyedi megoldások széles skáláját, beleértve a CDN kiindulási pontokat, a felhőalapú alkalmazás adatainak tárolását, a naplóelőzmények mentését, a katasztrófa utáni helyreállítás beállítását, a nagyobb adatkészletek archiválását és még sok minden mást..

A Vultr egy kattintással telepíti az alkalmazást, a helyi SSD-t és az Intel CPU-kat a nagy teljesítmény érdekében. Világszerte 17 adatközponttal és korlátlan operációs rendszer-kombinációval rendelkezik, köztük a CentOS, az Ubuntu, a Windows, a Debian és a FreeBSD. Hatékony kiegészítőket is kínál, mint például a Snapshots, DDoS védelem, tűzfal és rugalmas hálózatépítés.

Ár: 5 dollár / hó, 250 GB tárhely, 1000 GB adat küldés havonta

A2 tárhely

A2 tárhely híres az Ön igényeire szabott, gyors és megbízható tárhely-megoldásairól. Lehetővé teszi a JSON alapértelmezett formátumát a PHP telepítésével, és 20x gyorsabb élményt nyújt a turbószerverek tárhelyén.

Kihasználja az olyan csúcsminőségű fejlesztőszoftvereket, mint a PHP, MySQL, Python, PERL, PostgreSQL, Apache, Node.js és MariaDB. Ezen felül ingyenes hozzáférést biztosít az SSH és az SSL tanúsításhoz. Az A2 tárolás megakadályozza az Ön adatainak online fenyegetéseit azáltal, hogy ingyenesen tartalmazza a HackScan védelmet és a DDoS védelmet.

Az A2 99,9% -os rendelkezésre állást garantál a nagy teljesítményű szerverein keresztül, így bármikor hozzáférhet az adatokhoz. Csomó más alternatívát kínálnak a szoftver tárolására, beleértve az Ubuntu Server, Nginx, Apache Tomcat, IonCube és Perl 5.10 szoftvereket..

Amazon S3

Az Amazon egyszerű tárolási szolgáltatása vagy Amazon S3 magas színvonalú adatok elérhetőségét, méretezhetőségét, teljesítményét és biztonságát kínálja. Nem számít, mekkora vagy kicsi vállalkozása; megoldást kínál mindenki számára az adatok tárolására.

Védi adatait számos különféle felhasználási esetnél, ideértve a mobilalkalmazásokat, webhelyeket, vállalati alkalmazásokat, nagy adatelemzést, tárgyak internete eszközöket és egyebeket. Felhasználóbarát kezelési funkciói segítenek az adatok tárolásában és rendezésében, majd a hatékony hozzáférési vezérlőkkel történő konfigurálásában.

Az Amazon S3 magas szintű adatbiztonságot kínál az S3-kompatibilis objektumok összes példányának létrehozásával és tárolásával. Ezért adatai bármikor hozzáférhetők, és biztonságban vannak a fenyegetések és hibák ellen. Megfizethető tárolási osztályokat kínál, különféle szintű adathozzáférést támogatva.

Az Amazon S3 teljes mértékben megfelel a HIPAA / HITECH, a PCI-DSS, az EU adatvédelmi irányelvének, a FedRAMPnak és a FISMA-nak. Ezen felül auditálási képességeket, adatreplikációt, hozzáférés-vezérlések kezelését, S3-integrációkat kínál az Amazon Macie használatával, tevékenységi naplókat és még sok minden mást kínál.

Az S3 Select használatával beolvashatja az objektumadatok alkészleteit, és növelheti a lekérdezés teljesítményét. A helyszínen végzett lekérdezés lehetővé teszi nagy adatelemzés elvégzését, az S3 lekérdezését – lehetővé teszi az adatok SQL-kifejezésekkel történő felhasználását az Amazon Athena használatával, és az adatok elemzését az Amazon Redshift Spectrum használatával.

Érdemes lehet megnéznie az S3 biztonsági tippeket is.

GitHub

Több mint 50 millió fejlesztő bízott benne, GitHub a tökéletes tárhelyi partner, ahol a fájlok kezelése és elérése egyszerű. Nem csak rugalmas hostolást és granulált adathozzáférés-vezérlést biztosít, hanem szigorú biztonsággal és megbízhatósággal is támogatja a GitHub Enterprise Cloud segítségével.

A GitHub olyan sok nyílt forráskódú, privát és nyilvános tárolót tárol egy helyen. Mindegyik fejlett eszközökkel van felszerelve, amelyek segítenek a tárolásban, a dokumentációban, a kódok kiadásában és egyebekben. A Git LFS segítségével egyszerűsíti a munkát, miközben nagy fájlokat kezel.

Használja a GitHub Enterprise Server kiszolgálót az adatközpontba történő telepítéshez. A privát felhőben az Amazon Web Services, a Google Cloud vagy az Azure szolgáltatáson keresztül is telepítheti. Testreszabhatja az összes folyamatot az intuitív API-val, a GitHub alkalmazásokkal együtt.

Ez lehetővé teszi a hatékony munkafolyamat megkönnyítéséhez használt eszközök hibátlan integrálását. Helyezze át az adatokat a felhőbe a beépített CI / CD-n keresztül. Használhatja a GitHub csomagokat, és korlátlan mennyiségű adatot továbbíthat a GitHub műveletek keretében.

A CodeQL-t használja, amely egy felső szintű motor a szemantikai kódok elemzéséhez a biztonsági rések felismerésére.

Google Cloud Storage

Google Cloud egyablakos megoldás az összes objektumtárolási igényhez, amelyben a vállalkozások és a fejlesztők megbíznak az egész világon. Méretezhető, egységes és tartós megközelítést biztosít az adatok tárolására és védelmére.

Az Objektum életciklus-menedzsment (OLM) felhasználásával konfigurálhatja az adatokat és automatikusan átalakíthatja olcsó tárolóosztályokra az Ön kritériumai alapján.

A GCP rugalmasságot biztosít Önnek a JSON és az alkalmazások adatainak a kívánt helyre, a tárolási módra és a teljesítmény igényeihez való tárolására. Különböző tárolási osztályokat kínál, amelyek lehetővé teszik az ár és a rendelkezésre állás meghatározását.

Négy tárolási osztály van:

  • A szabvány optimalizálva van a magas frekvencia elérésére és a teljesítményre.
  • Közvetlen vonal az adatok ritka, nagy tartósságú és gyors eléréséhez
  • Hideg vonal az adatokhoz való hozzáféréshez évente néhányszor, nagy tartóssággal és sebességgel
  • Archívum az adatokhoz, évente egyszer, megfizethető módon

Számos felhasználási esetet támogat, beleértve az integrált adattárolót a számításhoz, a gépi tanulást és az elemzést, a médiatartalom tárolását és átadását, az archívumokat és a biztonsági másolatokat. Az objektumok verziózásával létrehozhat és tárolhat objektummásolatokat, amennyiben azok felülíródnak vagy törlődnek.

Ezenkívül meghatározhat megőrzési irányelveket, tarthat egy objektumot a törlés csökkentése érdekében, titkosíthatja és kezelheti az adatokat a Cloud Key Management Service szolgáltatáson keresztül, és letilthatja az objektumok ACL-eit a hozzáférés ellenőrzéséhez. Az adatmegőrzést a Bucket Lock használatával is konfigurálhatja, értesítéseket küldhet, naplózási naplókat és a felhőazonossággal ellenőrizheti a hozzáférést. & Hozzáféréskezelés (IAM).

JSONbin

Val vel JSONbin az ön oldalánál nem kell konfigurálnia az adatbázist, vagy ideiglenes szervereket kell beállítania a front-end alkalmazások teszteléséhez. Használja az összes adat tárolására és az alkalmazások ingyenes tesztelésére.

Objektummásolatokat hoz létre és tárol, amikor új rekordot ír be. Akár akkor is letöltheti a legfrissebb frissítéseket, vagy az eredeti rekordot, amikor szüksége van rá. Amikor feliratkozik a JSONbin-ba, egy titkos kulcsot nyújt Önnek, amelyet felhasználhat privát rekordok létrehozására.

Az érvényes titkos kulcs átadása után frissítheti vagy megnézheti rekordjait a magánélet és a biztonság fenntartása érdekében. Gyűjtemény funkciót kínál, ahol tárolhatja és rendezheti az adatokat egy adott sorrendben. Még az egyedi lekérdezésével is elérheti több rekordot a szűrők meghatározásával.

A Webhooks segítségével bármikor létrehozhat, törölhet vagy frissíthet adatokat. Teljesen személyre szabott irányítópultot biztosít, ahol privát vagy nyilvános tárolókat hozhat létre. Az API-referencia segítségével információt szerezhet arról, hogyan kezelheti a rekordokat és létrehozhat tálcákat.

A rekordokat a Sémadokumentumok segítségével érvényesítheti, amelyeket csatolhat a Gyűjteményekhez. Valós idejű betekintést kap az API-tevékenységekbe e-mailek révén. Felvehet új tagokat és hatékonyan kezelheti őket a csapatkezelő funkcióval.

N: pont

A JSON végpontok beállítása és az adatok szerkesztése másodpercek alatt lehetséges n: pont. Az induláshoz használhatja az n: point könnyű háttérprogramját, hogy adatokat hozzon létre, meghatározza az adatszerkezetet a JSON-sémán keresztül, majd rögzítse azt a törlés vagy felülbírálás megakadályozása érdekében..

Most hozzáférést biztosíthat a csapatához, ahol frissíthetik a nyilvántartásokat az eredeti adatok akadályozása nélkül. Az adatok szerkesztése könnyű, mivel gyorsan elkaphat hibákat, és lehetővé teszi a JavaScript objektum szintaxisát, amely rugalmas.

Egy adott adat eléréséhez tömbindexeket vagy tulajdonságkulcsokat adjon hozzá az API URL-hez. Az API elérése bárhonnan lehetséges, a CORS szolgáltatásaival.

Következtetés

A modern vállalkozások minden nap rengeteg papírmunkát vesznek igénybe, amelyet idővel nehéz kezelni. Ezenkívül adatait online fenyegetések és fizikai károk teszik ki, amelyek a vártnál többet fizethetnek. De ne aggódjon, folytassa papírmentesen, és hagyja, hogy a harmadik felek tárhelyszolgáltatása, a fent említettek szerint, tárolja az Ön adatait és kezelje a kapcsolódó kiszolgálókat, hogy megkönnyebbítse Önt az extra fejfájástól..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me