Nézzünk szembe a tényekkel. Mindenféle megfigyelő eszköz létezik, és a leállások és hibák jelentős forrást jelentenek az üzleti aggályokhoz.

A szintetikus monitorozás lehet a válasz??

A megfigyelés minden modern digitális üzletág rendkívül kritikus és szükséges része.

Nem hagyatkozhat a hibák véletlenszerű felfedezésére, vagy várhatja meg, amíg egy frusztrált ügyfél felhívja a hívást, egyszerűen azért, mert az üzleti költségek túl magasak.

Bárcsak nyilvánosságra hozhatnám a részleteket (de a szerződéses kötelezettségek kötelezővé tesznek), de szorosan láttam, hogy egy vállalkozás elveszíti piaci pozícióját 2-től 20-ig, csak azért, mert az ügyfelek panaszai folyamatosan halmozódtak fel. És ez B2B üzlet volt, ne feledd. Ha úgy gondolja, hogy egy jó ügyfélszolgálati csapat (vagy az ügyfél „sikerének” csapata, bármit is hívhatna) megmentette őket, tévedne – tévedne – egyszerűen túl sok váratlan hiba történt a rendszerben, ami véletlenszerűen jelenik meg. még a javítások bevezetése után is.

Miért nem elég a monitoring??

Az ilyen üzleti problémákra a válasz: figyelemmel kísérés! Igen, ezt mindenki tudja, és Önnek mint vállalkozásnak valószínűleg van néhány megfigyelőrendszere.

A valós alkalmazásokkal szemben azonban a kihívás az, hogy a ping-ek és az API-k uptimes szintje még az alkalmazás felületét sem siklasztja le. A modern alkalmazások tranzakciókra, csatornákra, bejelentkezésekre és számos harmadik féltől származó szolgáltatásra épülnek, és mindezt együtt kell működtetni, ahelyett, hogy tökéletesen elszigetelten működne..

A hagyományos felügyeleti rendszerekkel, miközben biztos lehet abban, hogy az e-mail szervere működik, és a fizetési kiszolgálója működik, de honnan tudja, hogy a fizetési kiszolgáló tranzakciós e-maileket képes-e küldeni az e-mail szerveren keresztül?

Köszönj a szintetikus megfigyelésnek.

Ha azon a nehéz helyzetben van, hogy elérje a megfoghatatlanul megígért földet, ahol problémákkal találkozik még az ügyfelek előtt, akkor a Szintetikus Megfigyelésre van szüksége. Az ezoterikus hangzású név ellenére (és az a tény, hogy nagyon nehéz lehet magad kódolni), a szintetikus monitorozás meglehetősen egyszerű ötlet.

Ez magában foglalja az alkalmazás felhasználóinak szkriptek formájában történő szimulálását, amely utána áthalad egy előre meghatározott oldaláramot annak ellenőrzése érdekében, hogy minden jól működik-e. Felhívjuk figyelmét, hogy az alkalmazásában nincs tényleges különbség – a kérelmek úgy működnek, mintha egy tényleges felhasználótól származnának, és a gombok megnyomását és az űrlapok kitöltését jelentik az oldalakon pontosan úgy, ahogy a felhasználó.

Ha az ilyen tesztek sorozatát rendszeresen beállítja és futtatja, akkor mindig megválaszolhatja a következő kritikus kérdéseket:

  • Fel van állítva a rendszer??
  • Az összes fontos alrendszer fel van-e állítva??
  • Képesek-e az ügyfelek bejelentkezni??
  • Képesek-e az ügyfelek a megfelelő helyen megtalálni, amit vártak??
  • A nemrégiben történt kódváltozás megszakította-e az ügyfélélmény valamilyen részét?
  • Képesek-e az ügyfelek szűrni az eredményeket, letölteni jelentéseket stb.?
  • Képesek-e fizetni az ügyfelek??
  • Képesek-e az ügyfelek az alkalmazáson belül elérni a támogatási csoportot??

A listája változhat, de miután beállította a Szintetikus figyelést, bármikor 100% -ban megbízhat a rendszerében. Nehéz túlzottan eladni a szintetikus figyelést, de miután beállította és futtatta, elkezdene gondolkodni azon, hogyan sikerült valaha is nélküle!

Melyek a rendelkezésre álló legjobb szintetikus megfigyelő eszközök közül??

Tehát most, hogy készen áll arra, hogy tényleges, valós (vagy „szintetikus”, ha charge) terheli az alkalmazást, íme néhány a legjobb eszköz, amelyet telepíthet, és azonnal élvezheti az előnyeit..

Uptrends

Uptrends egy gyönyörű és funkciókban gazdag szintetikus figyelő szolgáltatás, amelyet érdemes megnézni. Az előre lenyűgöző néhány szolgáltatás pillanatfelvételek (lásd, hogy pontosan hol törtek a böngészőben), sávszélesség-csökkentés (lásd, hogyan viselkedik webhelye / alkalmazás rossz hálózati körülmények között), és még sok más.

A Microsoft és a Vimeo kedveli az emelkedőket, tehát jó társaságban vagy!

Checkly

Checkly azt állítja, hogy egy korszerű megfigyelési és tesztelési megoldás, amelyre nagy figyelmet fordítottak, különösen a JavaScript közösségben olyan ügyfelekkel, mint a Vercel és a Humio. A valós böngészőben nyomon követheti a webhely tranzakcióinak áramlását, valamint ellenőrizheti az API végpontjait. Az egyetlen irányítópult mindent megmutat, amit bármikor tudnia kell az alkalmazás helyességéről és teljesítményéről.

Nagyon szeretem, hogy a Checkly egyesíti a nagyon egyszerű beállítást és a könnyű használatot az erőteljes eszközökkel, amelyeket a fejlesztők imádni fognak. Checkly a Chrome Puppeteer keretet használja a Chrome böngészővel való interakció pontos szimulálására. A csekkek létrehozásához belemerülhet a kódba, vagy használhatja a Bábszeres felvevő, egy Checkly nyílt forráskódú Chrome-bővítése, közel 7000 csillaggal a Githubon.

A Checkly erőteljes REST API-t kínál, amely lehetővé teszi az ellenőrzések összehangolását és automatizálását, például a Terraform segítségével. Ezenkívül lehetővé teszi az Opsgenie, Pagerduty vagy a Slack figyelmeztetését. Mindent egybevetve nagyszerű megoldás, amelyet a legfontosabbnak látok a modern DevOps csapatok számára.

Az árazás havonta 7 USD-tól kezdődik, amely magában foglal egy 1 perces ellenőrzési intervallumot a globális adatközpontok helyéről.

Dynatrace

Az alkalmazásfigyelésnél a Dyntrace-nak nincs szüksége bevezetésre.

Miért az Szintetikus monitorozás A szolgáltatás nagyon ajánlott. Ez egy nagyszerű eszköz az automatikus üzembe helyezéshez és az automatikus felfedezéshez beépített nagyméretű elosztott rendszerekhez. Az irányítópultjait és elemzését a legkorszerűbb AI táplálja, segítve a zaj csökkentését..

Pingdom

Az átlagos üzleti vállalkozás igényei meglehetősen egyszerűek és egyértelműek. Általában csak egy alkalmazás és néhány végpont figyelhető meg, és csak néhány ügyfél tapasztalat van, amelyek kritikusak.

Ezekben a felhasználási esetekben a legtöbb legnépszerűbb kínálat túlzott mértékű, ami Pingdom-ot egyértelmű kedvencévé teszi mind az általános monitorozás, mind a Szintetikus monitorozás hasonló.

Mint láthatja, a szintetikus ellenőrző teszt létrehozása Pingdomban egyszerű, és biztos, hogy élvezni fogja a pillanatnyi, koncentrált élményt. Ha még mindig nem kezdett semmilyen megfigyeléssel, azt javaslom, hogy próbálja ki a Pingdom által kínált teljes kötetet – biztosan örülni fogsz!

Uptime.com

üzemidő egy vállalati webes megfigyelő szoftver, amely magában foglalja a szintetikus megfigyelést.

Az exkluzív beépített szerkesztő, amely terepi javaslatokkal van felszerelve, létrehozza a kód nélküli megközelítést a tranzakciók ellenőrzéséhez. A szerkesztő tartalmaz egy AutoComplete funkciót, amely azonosítja az egyes elemeket anélkül, hogy azokat vadászni kellene.

Az Uptime tranzakciós ellenőrzése gyors és egyszerű módja annak, hogy kritikus információkat szerezzünk arról, hogy mi nem működik az Ön webhelyén, és miért. Nagyon ajánlom kipróbálni.

Apica

Apica egy megbízható cég által nyújtott szilárd szintetikus megfigyelési ajánlat. Szintetikus megfigyelő szolgáltatásuk ideje alatt ideje megfigyelést, versenytársak megfigyelését, globális figyelőt (bármilyen földrajzi felhasználót szimulálni) és még sok minden mást.

Az Apica egyik fő előnye az előzetes telepítés a magánéletre érzékeny vagy a szabályozási követelmények alá tartozó vállalkozások számára.

Site24x7

Csakúgy, mint a Pingdom, a Site24x7 jobban ismert, mint egyszerű ping szolgáltatás az alkalmazások rendelkezésre állásának figyelésére, ám örültem annak Szintetikus monitorozás kínálata.

A szolgáltatás kompatibilis a szelén teszt esetekkel, tehát bónusz, ha már használta a szelént böngésző tesztelésére.

Nagyon lenyűgözött az értesítési rendszerük, amelyhez programozható webhookok tartoznak, valamint a plug-and-play kompatibilitással a Microsoft Teams, Slack, Stride, HipChat, Zapier stb..

AppDynamics

Az AppDynamics, amely ma a Cisco tulajdonában van, egy népszerű név a webhelyek és az API-figyelő szolgáltatások területén, a böngésző alapú szintetikus figyelés fontos részhalmazával. szolgáltatások.

Noha a kínálat szokásos, van néhány szolgáltatás, amelyek kiemelkedtek számomra.

Először is a hiba újbóli tesztelése – amint a hibát elhárítják, az AppDyanmics újra teszteli, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem téves negatív; csak akkor küldünk értesítést Önnek.

A második a szintetikus ügynökök, amelyek lehetővé teszik az egyedi szintetikus ügynökök telepítését az infrastruktúrán, hogy fedezze a szélsőséges eseteket vagy csak a lappangási problémákat. Határozottan érdemes megnézni!

Catchpoint

Catchpoint egy rendkívül átfogó szintetikus figyelő szolgáltatás, több mint 700 globális teszthellyel (több, mint bárkivel, amellyel a cikk kutatása során találkoztam).

A teljes megfigyelési spektrumot megpróbálja lefedni több mint 20 megfigyelési típus ellenőrzésével, és feltárja a hiba valódi okát.

Például, a fájl sikertelen feltöltése az FTP-szerver válaszának hiánya miatt történt, vagy az ügyfél internetszolgáltatója, vagy az Ön vállalkozása internetszolgáltatója? Legyen szó népszerű protokollokról, böngészőtípusokról, utolsó mérföldes összeköttetésekről stb., A Catchpoint elkerüli a valódi, teljes képet.

Új műemlék

Utoljára ezen a listán van Új műemlék, amely egy újabb tisztességes szintetikus figyelő szolgáltatás, amelyet ellenőrizni kell.

Az összes olyan funkcióval rendelkezik, amelyet elvárhat egy képes szintetikus figyelő szolgáltatásról, bár az írás kezdetétől kezdve csak 18 globális helyszínt kínál. Tehát ha a globális elérhetőség az első számú aggodalma, ez lehet, hogy nem a legjobb megoldás az Ön számára.

Ennek ellenére nagyon jó kombinációt képez, ha már használ a New Relic más termékeit Insights.

Következtetés

A szintetikus megfigyelés párja a valódi megfigyelés, amely magában foglalja a hibák élő naplózását és a sólyomként való figyelését. Csakúgy, mint az előbbi, a valódi megfigyelésnek is alapvető helye van – a szimulációk soha nem érik el teljes mértékben az élő, betöltött rendszer káoszát.

Különösen az optimális optimalizálási pontok kitalálásakor a Real Monitoring az egyetlen tét. Amint arra már rámutattunk, a Real Monitoring felzárkózik az ügyféllel, és reaktív módon kezeli a hibákat (ami véleményem szerint még mindig mérföldnyire meghaladja a vállalkozások által alkalmazott alapértelmezést – a hibák figyelmen kívül hagyása ��).

CÍMKÉK:

  • Monitoring

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me