A megfelelő színösszetétel csodákat csinálhat márkája számára.

És nem viccelek. Ennek oka van arra, hogy a nagy márkák, mint például a Google, az Uber és a Dropbox ragaszkodtak az egységes színrendszerhez az évek során. Nem fogja látni, hogy a webhelyükön olyan oldalak vannak, amelyek márkanevük színétől eltérnek.

Ha ugyanazt akarták csinálni, de nem volt semmilyen nyoma, akkor ez a cikk segít. Megtalálja a legjobb színpaletta-generátorok közül néhányat, amellyel színeket választhat márkája számára.

De először azoknak, akik nem tudják, tegyük meg az alapokat.

Mi a színpaletta??

A színpaletta a megfelelő és releváns színtartomány, amely különféle tervezési célokra felhasználható, ideértve:

  • logo
  • Teljes márka identitás
  • infographics
  • Weboldal tervezés
  • Mobil alkalmazások

Segít a márkák üzenetének megfelelő színben történő továbbításában.

A márkához megfelelő színek kiválasztásának előnyei

Mint fentebb említettem, a márkához megfelelő színek kiválasztása a sikeres üzleti vállalkozás kritikus szempontja. Íme néhány jó előnye a megfelelő színek használatának:

Jelentést ad a márkájának

Tudta, hogy minden színnek van értelme?

Például a kék szín bizalmat, fényt, biztonságot és felelősséget jelent. Másrészt a narancs játékosságot és szórakozást mutat. Minden színnek van valamilyen üzenete, és a márkához megfelelő szín kiválasztása azt jelentené, hogy a megfelelő üzenetet továbbítja.

Segít szerezni az ügyfelek bizalmát

Mindenki szereti a kellemes és professzionális színeket, és ugyanaz az ügyfelekkel. Amikor látják, hogy a márkád olyan színekkel rendelkezik, amelyek jó módon felbukkannak, akkor biztosan hosszú időn át ragaszkodnak a márkádhoz, ha nem is örökre.

A márka felismerhetővé teszi

A vállalkozásának megfelelő színek megléte azt jelenti, hogy képet ültetnek az ügyfelek elméjébe. Ha mindenhol használja a színeket, ideértve a webhelyet és az e-maileket, akkor hozzászokják. Amikor legközelebb meglátják a márkád színeit, valószínűleg azonnal felismerik.

Fedezzük fel a színgenerátorokat.

Coolors

Elsőként ez a csodálatos drag and drop színpalettagenerátor, az úgynevezett Coolors. Ahogy a neve is sugallja, ez a szolgáltatás nagyon jó ahhoz, amit csinál. Finomíthatja az egyes színeket, áthúzhat egy másik színkódot, megváltoztathatja a sorrendet, és akár hasonló alternatívákat is létrehozhat.

Miután megvan a kívánt színkód, zárolhatja azokat és alternatívákat is találhat a szóköz megnyomásával. A Coolors web-alapú, de IOS-alkalmazással és Adobe-kiegészítővel is rendelkezik.

Adobe Color CC

Nem tudom rólad, de szeretem az Adobe szoftvert. Mindegyik eszköz hihetetlen funkcionalitással és verhetetlen áron rendelkezik. Beszéljünk erről Adobe Color CC, ez egy kiváló eszköz, amely lehetővé teszi színes paletták készítését akár a fényképekkel, akár a semmiből.

Rengeteg mély testreszabási lehetőséggel rendelkezik, amelyek kezdetben elboríthatják Önt. Ugyanakkor, ha megkapták, tudni fogja, hogy van néhány csodálatos dolog, amelyet ez az eszköz meg tud tenni.

BrandColors

BrandColors egy szuper hasznos forrás az inspiráció kölcsönzéséhez. Ez egy hatalmas gyűjteménye hivatalos márkák színkódjaiból, amelyekből ötleteket hozhat és saját készíthet. Ez nagyszerű, ha túl szárazon fut a kreativitással, és valami olyanra vágyik, amely újra meggyújtja azt.

Mostanáig több mint 600 márka színük van, és a kollekció csak növekszik. Olyan ismert kiadók, mint a Smash Magazine és a Tuts +, ismételten bemutatták őket.

Sőt, ingyenesen használható, ezért feltétlenül nézd meg.

Khroma

Ha valaki nincsenek nyomokban a színbeállításaival kapcsolatban, akkor ez az eszköz lehet a legjobb választás az Ön számára. Amikor kinyit Khroma, felkérést fog kapni a kedvenc színeire, majd vigye előre.

Miután kitöltötte a teljes kérdőívet, az Ön preferenciái szerint kapják a márka számára legmegfelelőbb színeket..

ColorDrop

Ha szereti a lapos stílusokat, akkor imádni fogja ColorDrop. Ez a weboldal és a logó néhány, a legjobban elkészített színes palettát tartalmazza. Maga a honlap rengeteg lehetőséggel rendelkezik, amelyekre valószínűleg hosszú ideig költene.

ColRD

ColRD az egyetlen egyedi színpaletta-generátor. Mit csinál, megmutatja a sokféle színopciót + hasonló színeket jelenít meg közvetlenül a létrehozott szín mellett. Ily módon sokkal mélyebben áshat, és csak a legjobb színeket készítheti el.

COPASO

Olyan lenyűgöző, mint a név, COPASO az egyik legfejlettebb színpaletta-generátor ebben a listában. Különféle presetek széles skáláját kínálja, mint például a triád és a tetrad. A felhasználói felület kissé zavaró lehet a nem-technikus számára, de a funkciók ezt megteszik.

ColorMind

ColorMind el tudja olvasni a feltöltött képeket, festményeit és más művészeti formáit, és könnyedén rajzolhatja a színsémákat. Először is elkészítheti a kész palettákat, vagy létrehozhatja a sajátját a saját kezéből, sajátosságaik segítségével.

Színvadászat

Valószínűleg a tervezők számára készült eszköz; A Color Hunt egy másik nagyszerű lehetőség egy vizuálisan gazdag felülettel. Színvadászat Minden nap felsorolja az új színes palettákat, így biztos lehet benne, hogy mindenkinek van valami. Csak annyit kell tennie, hogy böngészi a könyvtárat, és megragadja azokat a kódokat, amelyek érdeklik.

Colordot

A minimalizmus szem előtt tartásával készült, Colordot egy vizuálisan kedvező webhely, amely lehetővé teszi néhány gomb használatával a színes paletták létrehozását és vezérlését. A webes alkalmazásokon kívül a Colordotnak is van iOS-alkalmazása, amely útközben is színeket hozhat létre.

Colourcode

Nagyon hasonló a fenti eszközhöz, Colourcode egy újabb ragyogó palettagenerátor, amely csupán néhány egérkattintással és gombbal működik. Miután elkészült a színpalettával, elmentheti PNG-ként, állandó linkként, vagy egyszerűen megfoghatja a színkódot..

Palettable

Egy másik kiváló minimalista stílusú eszköz, amely színeket javasol Önnek, kezdve és kiküszöbölve / hozzáadva, amint folytatod. Palettable kiváló lehetőség, ha szkeptikus a választásait illetően. Jó dolog ebben az eszközben az, hogy a teljes webhely teljes képernyős, ami elősegíti a jobb megjelenítést. A palettát állandó linkként vagy PNG-fájlként mentheti.

Eva tervező rendszer

Osztva 5 különböző színű oszlopra, Eva tervező rendszer sokat választhat a színek közül. Minden oszlopban a kiválasztott szín legfeljebb 9 különféle árnyalatai vannak, a világos és sötét között. Miután elkészült a színek véglegesítésével, a teljes sémákat JPEG vagy JSON formátumba exportálhatja.

Lapos felhasználói felület színei 2

A legújabb verzió és a frissítés az úgynevezett Lapos felhasználói felület színei 2 jobb, mint valaha. Maga a honlapon 14 különböző színpaletta található, a brittől az indiaig, miig nem.

Mindegyik színpalettán belül mintegy 20 professzionális színt kap, amelyeket kiválasztott az Ön számára. Ahhoz, hogy megkapja a HEX kódot, csak annyit kell tennie, hogy rákattint a „másolás” gombra, és kész. Az export formátumot HEX-ről RGB-re vagy RGBA-ra is megváltoztathatja.

Következtetés

Most, hogy tudja, hogy mi kell a márkájához megfelelő színek kiválasztásához, itt az ideje továbblépni és létrehozni a színpalettát. Remélem, hogy a fenti színpaletta-generátorok segítenek ezt könnyedén megtenni.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me