Se on yleinen virhe, joka toimii varoituksena ja joka on otettava huomioon ennen asioiden menemistä käsistä.

Kuinka korjata palvelimen DNS-osoitetta ei löytynyt virheestä

Jos käytät Google Chrome selataksesi verkkoa, joudut jo joutumaan kohtaamaan vihatun “palvelimen DNS-osoitetta ei löytynyt” -virheen. Tämä virhe voi tehdä käyttäjistä erittäin huolestuneita. Mutta älä anna sen rasittaa sinua. Se on yleinen esiintyminen ja liittyy DNS-palvelimeen.

Selaimen on kyettävä ottamaan yhteyttä palvelimeen, jotta verkkosivusto latautuu. Jos yhteyttä ei ole, saat virheilmoituksen. Tässä artikkelissa puhumme siitä, miksi tämä virhe voi tapahtua ja kuinka se ratkaistaan.

Contents

Mitä palvelimen DNS-osoitetta ei löytynyt?

Tämä virhe voi näkyä myös nimellä “DNS-palvelin ei ole käytettävissä”, on yleinen virhe, joka toimii varoituksena ja joka on otettava huomioon ennen asioiden menemistä käsistä.

Se osoittaa, että selain ei voi muodostaa yhteyttä DNS-palvelimeen, joten se ei löydä etsimääsi osoitetta. Ongelma ilmenee Microsoft Chromessa, joka on nykyään tunnetuimpia selaimia, Windows-tietokoneissa.

Server-DNS-osoite-voitu-Not-be-Found

5 helppoa vaihetta ongelman ratkaisemiseksi

”DNS-palvelimen IP-osoitetta ei löydy” saattaa kuulostaa erittäin monimutkaiselta ongelmalta, mutta se on melko helppo ratkaista, jos sinulla on oikeat tiedot.

Ongelma on järjestelmässäsi, ei palvelimessa, joten kaikki on omissa käsissäsi. Katsotaanpa viittä asiaa, joita voit tehdä ongelman ratkaisemiseksi.

1. Tarkista & Päivitä ohjaimet

Vanhentuneet, vialliset tai väärät ohjaimet voivat joutua kohtaamaan tämän virheen. Siksi ensimmäisen askeleesi pitäisi olla ohjainten automaattisen tarkistuksen suorittaminen ja varmistaa, että ne toimivat oikein. Jos järjestelmä ei tarjoa tätä, voit suorittaa manuaalisen päivityksen.

Automaattiset päivitykset

Voit käyttää Kuljettaja helppo suorittaa työ. Se on luotettava ohjelma, joka pystyy tunnistamaan vanhentuneet tai puuttuvat ohjaimet ja päivittämään ne myös vastaavasti.

Suosittelemme, että valitset Päivitä kaikki -vaihtoehdon, jotta kaikki vanhat tai väärät ohjaimet voidaan päivittää automaattisesti.

Manuaaliset päivitykset

Jos automaattiset päivitykset eivät ole vaihtoehto, voit yrittää päivittää ohjaimet manuaalisesti. Siirry valmistajan sivustolle ja etsi tarvittavien ohjainten viimeisimmät versiot ja varmista, että olet asentanut uusimmat versiot. Jos ei, lataa ja asenna uusimmat ohjaimet sivustolta.

Jos sinulla on vaikeuksia, voit joko etsiä ammatillista apua tai ottaa yhteyttä valmistajaan auttaaksesi sinua tunnistamaan uusimmat ohjaimet.

Useimmissa tapauksissa ohjaimen päivittäminen ratkaisee ongelman. Jos se ei toimi, siirry kohtaan 3.

2. Tyhjennä Chromen isäntävälimuisti

On tyypillistä, että Chromen isäntävälimuisti vioittuu tai täyttyy. Voit kohdata virheitä tällaisessa tilanteessa, joten välimuistin tyhjentäminen voi olla oikea ratkaisu.

kirkas-isäntä-välimuisti

Ongelma on helppo korjata. Avaa Google Chrome ja kopioi ja liitä tämä osoitekenttään: chrome: // net-internals / # dns.

Voit myös kirjoittaa osoitteen sellaisenaan. Varmista, että kirjoitusvirheitä ei ole. Napsauta Enter, niin näet heti kokoonpanosivun. Etsi ”Tyhjennä isäntävälimuisti” -painike, joka on aivan taulukon alapuolella ja isäntäresoluutiovälimuistin otsikon vieressä, joka on korostettu lihavoituna. Napsauttamalla painiketta tyhjennetään välimuisti.

Sulje nyt Chrome ja avaa se uudelleen nähdäksesi, ovatko asiat normalisoituneet. Jos kyllä, voit jatkaa selaamista, muuten siirry kohtaan 3.

3. Siirry ETC-kansioon ja poista tiedostot

Tämä yksinkertainen korjaus vaatii vain muutaman sekunnin.

Pääset ETC-kansioon siirtymällä C-asemaan, Windows, System32 ja ohjaimet. Voit myös kopioida, liittää tai kirjoittaa tämän osoitteen osoitepalkkiin päästäksesi suoraan kansioon: C: \ Windows \ System32 \ ajurit \ jne..

Poista kaikki kansiossa olevat tiedostot ja tyhjennä myös roskakori.

Sulje nyt Chrome ja avaa se uudelleen nähdäksesi, ovatko asiat normalisoituneet. Jos kyllä, voit jatkaa selaamista, muuten siirry kohtaan 4.

4. Muuta DNS-palvelimen asetuksia

On mahdollista, että ongelma on olemassa DNS-palvelimiesi ja niiden määritysten vuoksi.

Katso DNS-palvelimia ja varmista, että ne on määritetty oikein. Paina näppäimistön R- ja Windows-näppäimiä samanaikaisesti. Järjestelmä kysyy Suorita-komennon. Kirjoita Ohjauspaneeli ruutuun ja napsauta Ok. Järjestelmä avaa CP. Jos tämä kuulostaa monimutkaiselta, voit avata myös Ohjauspaneelin suoraan Windows-valikosta, jos sinulla on Windows 10.

Etsi nyt ohjauspaneelista Verkko-ja jakamiskeskus -kuvaketta ja napsauta Muuta adapterin asetuksia -painike löytyy näytön vasemmasta reunasta. Napsauta hiiren kakkospainikkeella tässä ikkunassa Paikallinen tai langaton lähiverkkoyhteys -kuvaketta ja valitse ominaisuudet.

Näyttö näyttää luettelon yhteyden käyttämistä kohteista. Napsauta Internet Protocol Version 4 -painiketta ja katso sen ominaisuudet napsauttamalla näytöllä ominaisuudet nappi.

Näet nyt Yleiset-välilehden. Valitse Hanki DNS-palvelimen osoite automaattisesti vaihtoehto, jos sitä ei ole jo valittu. Muussa tapauksessa valitse Käytä seuraavaa DNS-palvelimen osoitetta -vaihtoehto ja napsauta OK.

Varmista, että DNS-asetukset näkyvät näin:

Haluttu osoite: 8.8.8.8.
Vaihtoehtoinen osoite: 8.8.4.4.

Avaa nyt Chrome nähdäksesi, ovatko asiat normalisoituneet. Jos kyllä, voit jatkaa selaamista, muuten siirry kohtaan # 5.

5. Uusi ja tyhjennä DNS

Windows OP tallentaa automaattisesti käymäsi sivustojen IP-osoitteet. Tämä välimuisti auttaa sivustoja latautumaan nopeammin, kun niitä tarkistetaan.

Välimuistin tarkoituksena on nopeuttaa prosessia, mutta se voi vioittaa ja aiheuttaa ongelmia. Ratkaisu on välimuistin tyhjentäminen ja uusiminen.

Avaa jälleen kerran Suorita-kehote ja kirjoita cmd ruutuun. Seuraavaksi paina “Ohjaus, Vaihto ja Enter” samanaikaisesti avataksesi komentokehotteen.

Voit myös kirjoittaa tai kopioida ja liittää ipconfig / flushdns ja paina Enter. Välimuisti tyhjenee, jos se on vioittunut tai vanhentunut. Seuraavaksi kirjoita tai kopioi ja liitä ipconfig / uusia ja paina vielä kerran Enter. Kirjoita nyt tai kopioi ja liitä ipconfig / registerdns ja paina Enter.

Olet valmis. Käynnistä tietokoneesi uudelleen.

Avaa nyt Chrome nähdäksesi, ovatko asiat normalisoituneet. Jos kyllä, voit jatkaa selaamista, muuten joudut ehkä ottamaan yhteyttä ammattilaiseen.

UKK-osio

Mikä on palvelimen DNS-osoite?

Verkkotunnuksen nimipalvelinpalvelimelle lyhennetty DNS-palvelin on tietokone, joka kerää tietokantaan IP-osoitteisiin liittyviä IP-osoitteita ja isäntänimiä. Tätä tietoa käytetään kyselyjen kääntämiseen tai ratkaisemiseen.

DNS-palvelimet käyttävät erityisiä protokollia ja ohjelmistoja kommunikoidakseen keskenään.

Mitä tarkoittaa, kun sinulla ei ole DNS-osoitetta, jota ei löydy ”-virhe?

Virhe estää sinua selaamasta sivustoa ja osoittaa ongelman järjestelmässä. Se tapahtuu, kun tietokone ei etsi verkkotunnukseen liittyvää IP-osoitetta.

Kuinka löydän palvelimen IP-osoitteen?

Prosessi on melko suoraviivainen:

  1. Avaa Suorita-ikkuna painamalla Windows-R. Kirjoita cmd tekstiruutuun ja paina Tulla sisään. Tämä avaa komentokehotteen.
  2. Kirjoita tekstikenttään ipconfig ja paina Tulla sisään. Tämä avaa uuden ikkunan, jossa on arvokkaita tietoja, mukaan lukien tietokoneen IP-osoite, joka näkyy IPv4-osoite linja.

Kuinka löydän DNS-palvelimen tiedot?

Kirjoita tai kopioi ja liitä ipconfig / all komentokehotteeseen (ilman tarjouksia) ja paina Tulla sisään. Tämä suorittaa komennon ja näyttää verkkoon liittyvät tiedot näytöllä. Löydät tietokoneen ensisijaisen DNS-osoitteen DNS-palvelimet -kentästä.

Kuinka voin nollata DNS-palvelimen?

  1. Avaa Suorita-ikkuna painamalla Windows-R.
  2. Kirjoita tai kopioi ja liitä ipconfig / flushdns ja paina Tulla sisään.

Lopullinen sana

Toivomme, että yllä olevat ratkaisut auttavat sinua pääsemään eroon DNS-palvelinta ei löytynyt -virheestä. Kokeile jokaista ratkaisua yksitellen ja muista kirjoittaa kaikki komennot huolellisesti ja ilman lainausmerkkejä.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me