Ohjelmoijaksi tulemisprosessi on pitkä ja haastava, mutta palkitseva. Se voi olla myös hauskaa, jos se tehdään oikein!

Kuinka tulla ohjelmoijaksi

Me kaikki tiedämme, että ohjelmoinnin oppiminen vaatii kovaa työtä. Ongelmana on monia oppaita siitä, kuinka ohjelmoijaksi yritetään pelotella lukijoita. Tai he suosittelevat heitä ilmoittautumaan kalliisiin ohjelmiin paikallisessa yliopistossa. Mutta se ei ole mitä haluamme.

Haluamme kertoa sinulle, kuinka voit hioa ohjelmointitaitosi kuluttamatta paljon! Katsotaan siis, kuinka tulla tietokoneohjelmoijaksi kohtuulliseen hintaan.

10 helppoa vaihetta tulla asiantuntijaohjelmoijaksi

Olemme käsittäneet kaiken, mitä sinun on tiedettävä siitä, kuinka tulla ohjelmoijaksi. Käymme läpi kaikki perusteet yksityiskohtaisesti, jotta sinulla ei olisi ongelmia! Katsotaanpa tämän palkitsevan matkan kymmenen helppoa vaihetta!

1. Tee tavoite ja noudata sitä tiukasti

Tietenkin ensimmäinen askel on olla sataprosenttisesti varma ohjelmoijaksi tulemisesta. Joten ennen aloittamista ajattele koko asia läpi ja sitoutu siihen täysin. Tiedä, että oppimiskäyrä on hankala ja saatat pitää ensimmäiset oppitunnit vaikeina.

Kun olet oppinut perusteet, löydät ohjelmoinnin kuitenkin hauskaa. Itse asiassa se helpottuu siitä lähtien. Aloita käymällä läpi saatavilla olevat materiaalit. Jos pidät siitä mielenkiintoista ja olet varma, että et luopu siitä pian, tutki sitä vakavasti.

2. Valitse ohjelmointikieli

Seuraava vaihe on valita ihanteellinen ohjelmointikieli, jonka haluat oppia. Tämä on luultavasti vaikein päätös, ja sinun on otettava huomioon kaikki näkökohdat ennen valintaa. Joitakin suosittuja vaihtoehtoja nykyään ovat JavaScript, Ruby on Rails, Python ja Java. Vaikka vaihtoehtoja on useita, avainta ei pidä hukkua.

Voit aloittaa keskittymällä yhdelle kielelle. Älä aloita oppimalla kahta tai useampaa alusta alkaen. Kun sinulla on vankka hallussaan yksi heistä, voit siirtyä toiseen.

Muista, että sinun on oltava kärsivällinen. Sinun on opittava kaikki perusteet ohittamatta mitään. Suosittelemme aloittamista Ruby on Rails -pelissä. Se ei ole vain tehokas, vaan myös helpompaa kuin muutama muu kieli. Lisäksi, koska se on avoimen lähdekoodin, käytettävissä on valtava kehittäjäyhteisö. Joten voit käyttää monia resursseja ilmaiseksi.

3. Harjoittele niin paljon kuin mahdollista

Seuraava vaihe ohjelmoijaksi saamiseksi on harjoittelu. Valitsemastasi kielestä riippumatta vain sen harjoittelu auttaa sinua oppimaan. Oikotietä ei ole. Korjaa päivittäiseen harjoitteluun aikataulu. On välttämätöntä, että yrität kokeilla edelleen erilaisia ​​koodeja riippumatta siitä, mitä tapahtuu. Jos et ymmärrä tiettyä osaa, tutustu verkkoon saatavilla oleviin oppaisiin tai opetusohjelmiin.

Se ei ole niin vaikeaa kuin näyttää. Asiantuntijoiden mukaan opiskelijat voivat viedä kielen oppimiseen neljästä kymmeneen kuukauteen. Joten, siirry harjoitteluun!

4. Tutustu ohjelmointityökaluihin & Ryhdy ammattilaiseksi

Paras työkalu, josta olet täysin tyytyväinen, voi auttaa sinua paljon käytännössä. Esimerkiksi Codecademy on hieno ilmainen resurssialusta. Sinun on kirjoitettava vain selaimeen, ja sinulle annetaan pisteytys suorituskykysi mukaan. Mutta se ei ole mitä ohjelmoija todella tekee.

Voit hyödyntää näitä ilmaisia ​​resursseja oppiaksesi. Sinun on kuitenkin käytettävä työkaluja, joita ohjelmoijat käyttävät harjoitteluun. Hyviä hienoja vaihtoehtoja Ruby on Railsiin ovat Opal, Breakman, Bullet, Hobo ja Pry. Samaan aikaan joitain ihanteellisia työkaluja PHP: lle ovat Netbeans, Eclipse ja PHPStorm. Löydät verkosta lukuisia opetusvideoita, joiden avulla voit oppia käyttämään näitä työkaluja tehokkaasti.

5. Opi lukemaan koodi

Useimmat ihmiset ohittavat tämän vaiheen. Hyvä ohjelmoija voi kuitenkin lukea olemassa olevan koodin ja muokata sitä vastaavasti. Kun olet lukenut koodin, voit selvittää ohjelman toiminnan. Tämä myös nopeuttaa oppimisprosessiasi. Voit käyttää dokumentaatiota, kuten GitHub, saadaksesi olemassa olevan koodin ja debugoidaksesi sen sitten oppiaksesi, kuinka se toimii. Valitse vain yksi ja tee läpi jokainen rivi. Kun olet perehtynyt siihen, voit kirjoittaa koodin itse.

6. Tule osaksi yhteisöä

Yksi olennainen osa ohjelmoijaksi tulemista on liittyminen yhteisöön. Itse asiassa yhden valitseminen voi osoittautua loistavaksi sinulle. Osana yhteisöä saat tarvittavan työn tämän vaikean matkan onnistumiseksi. Lisäksi ryhmätyöskentely tekee oppimisprosessista melko kivuttoman.

Jos olet kiinni ongelmasta, voit helposti kysyä apua. Vaikka henkilökohtaiset ryhmät ovat mahtavia, ne eivät ole aina saatavilla. Yritä siis tarttua verkkoyhteisöihin, joissa tukea on saatavana ympäri vuorokauden. Aluksi voit valita Reddit-, Stack Overflow- ja The DEV -yhteisöt. Kaikilla näillä on joukko ohjelmoijia aloittelijoista asiantuntijoihin.

7. Hyödyntä projektiasi & Rakenna heidät

Vaikka tutoriaalien tai videoiden katselu on hauskaa, vain tekeminen siitä ei tule mitään. Siksi seuraavan askeleen tulisi olla hankkimiesi taitojen käyttö projektin rakentamiseen. Ennen ryhmään liittymistä kokeile ensin sooloprojektia. Kun olet tehnyt joitain onnistuneita ohjelmia, liity ryhmään työskentelemään yhdessä tehtävien kanssa.

8. Suorita ajoituksesi

Vaikka on hienoa, että voit rakentaa projekteja itse, jos projektin suorittaminen vie melko paljon aikaa, sinun on hiottava taitosi. Jotta ura voidaan tehdä tietokoneohjelmointitaitoistasi, sinun on oltava erittäin tuottava. Olet osa lukuisia projekteja, ja kaikkien ylläpitäminen yhdessä voi olla vaikeaa, jos olet hidas. Joten seuraava askel on tehdä itsestäsi nopeampi.

9. Opi muita kieliä

Kun olet hallinnut yhden kielen, ala työskennellä muiden kanssa. Vain kiinni yhdestä ei riitä. Itse asiassa monien kielten asiantuntijaksi tuleminen voi avata sinulle valtavia mahdollisuuksia. Vaikka se on paljon työtä, se voi olla erittäin hyödyllinen tulevaisuudellesi!

10. Pidä oma ammatillinen verkosto

Projektien rakentaminen tai liittyminen osaksi yhteisöä auttaa laajentamaan verkkoasi. Suurin osa ihmisistä haluaa oppia ohjelmointia, koska he haluavat urakehityksen.

Verkoston rakentaminen takaa osaamiesi onnistumisen riippumatta siitä, onko kyse vakiintuneesta urasta vai freelancerista. Itse asiassa suurin osa uusista ohjelmoijista palkataan tällä tavalla. Voit tehdä vapaaehtoistyötä tapahtumissa, osallistua kokouksiin tai jopa perustaa blogin. Nämä tavat ovat ihanteellisia sanan levittämiseen ohjelmointimarkkinoista.

Onko olemassa tiettyjä ohjelmointikieliä, jotka minun on opittava?

Jos olet vasta aloittanut koodauksen, sinun on mietittävä, mikä ohjelmointikieli on parasta oppia. Tai voit olla koodaajaveteraani, joka haluaa kokeilla uutta kieltä.

Joten miten voit päättää minkä haluat oppia? Opit monia ohjelmointikieliä uran kautta. Silti on parasta priorisoida yksi miettimällä ensin projekteja, jotka haluat tehdä. Voit päättää seuraavasti:

Avainkohdat

Kielen valitseminen oppimista varten tuntuu usein lopulliselta päätökseltä, johon joudut pitkään. Näin ei kuitenkaan ole lainkaan. Vaikka tämä tuntuu normaalilta, muista, että monet kokeneet kehittäjät osaavat monia eri kieliä.

Vaikka yksi ohjelma saattaa vaatia Rubya, toinen voi tarvita C ++: ta. Joten aloitat kielestä riippumatta, se ei ole viimeinen. Koska kehittäjät ovat elinikäisiä oppijoita, joudut tuntemaan useamman kuin yhden ohjelmointikielen koko uran ajan.

Kielet ovat usein samanlaisia

Jokaisella kielellä on tietysti erilaiset säännöt ja syntaksi, ja se on suunniteltu vastaamaan tiettyihin ongelmiin. Hyvä asia on, että myös heillä kaikilla on joitain käsitteitä ja yhtäläisyyksiä. Joten kun oppit yhtä kieltä, seuraavasta tulee paljon yksinkertaisempi oppia, koska sinulla on perustiedot.

Kuuluisat ohjelmointikielet

Löydät melko monia työmahdollisuuksia, kun opit joitain näistä. Sijaintisi on toinen tärkeä tekijä määritettäessä, kumpi valitaan. Esimerkiksi, jos olet pienessä kaupungissa, jossa vain muutama tekniikkayritys, C ++ on sinulle hyödyllisin.

Jotkut etäkehittäjät ja freelancerit myös erikoistuvat kielille, joita käytetään vähemmän. Joten he toimivat hyvin asiantuntijana kielellä, jota monet muut eivät osaa. Aloittelijana on kuitenkin parempi aloittaa yleisellä ohjelmointikielellä.

Työpaikkojen avaamisen yhteydessä sinun on pohdittava valitsemasi kielen tulevaisuudennäkymiä. Esimerkiksi Objective-C ei ehkä ole paras idea, koska useammat iOS-kehittäjät valitsevat Swiftin, johon Apple investoi.

Tietenkin on vaikea määrittää, mikä on nousussa ja mikä vanhenee pian. Siksi on parasta pysyä silmukassa, kiinnittää huomiota ja tutkia. Tutustu työnhakusivustoihin ja tiedä kielet, joihin tekniikka jättiläiset pääsevät.

Mikä tekniikka kiinnostaa sinua?

Ennen kuin päätät valittavan kielen, mieti myös tekniikkaa, josta olet eniten kiinnostunut. Teknologian valitseminen tekee kielen valitsemisesta paljon helpompaa. Joten jos haluat rakentaa MacOS- tai iOS-sovelluksia, sinun tulisi aloittaa Swift-oppimisella. Samoin Android-sovellusten luomiseksi sinun tulee aloittaa Java-oppiminen, joka on virallinen Android-kehityskieli.

Lisäksi pelien kehittämiseen on parasta oppia C-pohjaisia ​​kieliä. Kaikki tämä on todiste siitä, että on parasta valita kieli pitäen mielessäsi sinua kiinnostavat näkökohdat. Lisäksi innostuminen tekniikkaan auttaa sinua selviytymään vaikeista ajoista oppimiskäyrän aikana..

Suositellut kuuluisat ohjelmointikielemme vuonna 2019

Kuuluisat ohjelmointikielet

JavaScript

Koska se on jo sisäänrakennettu selaimeen, tämä vaatii vähiten asennusta aloittamiseen. Lisäksi sen syntaksi on suhteellisen helppo. JavaScriptin oppiminen on välttämätöntä, jos haluat tehdä uskomattoman vuorovaikutteisia asioita selaimille.

pytonkäärme

Python on kuuluisa suurista ominaisuuksistaan ​​yksinkertaisuudestaan ​​huolimatta. Syntaksissa ei ole liikaa tiukat vaatimukset, ja myös koodi on helppo lukea. Joten aloittaaksesi Linuxin käytön, tämä on opittava kieli.

Jaava

Tämä on varmasti yksi tunnetuimmista ohjelmointikieleistä. Se myös valvoo oliokeskeisiä periaatteita, joita käytetään usein nykyaikaisilla kielillä, kuten Python, C ++ ja PHP. Sitä käytetään myös erilaisiin tarkoituksiin ja se on todella käytännöllinen kieli.

C

Suosituin ja eniten käytetty ohjelmointikieli on C. Se on konetasokieli, joka muodostaa perustan Linuxille. C: n avulla voit oppia, kuinka tietty ohjelma on vuorovaikutuksessa laitteiston kanssa. Voit myös oppia ohjelmoinnin perusteet alimmalla tasolla. Koodaus C: ssä on kuitenkin melko tiukkaa ja sillä on myös melko jyrkkä oppimiskäyrä. Joten, kun opit kuinka koodata tehokkaasti, vie aikaa, jotta oppia tarpeeksi C: tä ohjelmoimaan jotain hyödyllistä.

Hyödyllisiä vinkkejä ohjelmointimatkallesi

Nyt kun tiedät miten tulla ohjelmoijaksi, seuraavat vinkit voivat auttaa sinua matkan varrella:

Koodi kun pystyt

Vaikka useamman kuin yhden kielen oppimisella on etuja, sillä on myös haittoja. Jos lopetat koodauksen, kun olet oppinut kielen, kovasta työstäsi ei ole hyötyä. Joten sinun on harjoiteltava taitojasi, kun saat mahdollisuuden.

Kokeile haastaa itseäsi

Et voi tulla asiantuntijaksi, jos et anna itsellesi haasteita ajoittain. Itsensä työntäminen on ihanteellinen tapa hallita äskettäin hankittu taito lyhyessä ajassa.

Osallistu jotain yhteisöihin

Siellä on monia avoimen lähdekoodin yhteisöjä. Jollekin osallistuminen voi olla merkittävä virstanpylväs. Tämä auttaa parantamaan ohjelmointitaitojasi ja saa sinut myös osaksi suurempaa yhteisöä.

Ota yhteyttä ohjelmoijien kanssa

Kumppanuus ammattitaitoisten ohjelmoijien kanssa on myös uusi hieno temppu tulla asiantuntijaksi. Koska heillä on enemmän tietoa, he voivat ohjata sinua hyvin.

Toteuta erikoisuutesi

Jokainen ohjelmoija ei hallitse kaikkia osaamiasi kieliä. Itse asiassa useimmat ihmiset ovat parhaita vain muutamalla kielellä. Joten erikoisuutesi tunteminen hyödyttää sinua suuresti ryhmäprojektien suhteen.

Pysyä ajan tasalla

Pysyminen ajan tasalla viimeisimmän kehityksen kanssa on välttämätöntä. Tee laaja tutkimus tai lue kirjoja oppiaksesi uusia koodaustemppuja. Koska tekniikka muuttuu nopeasti, pysyä ajan tasalla on erittäin edullista.

UKK-osio

Kuinka paljon aikaa tarvitaan ohjelmoijaksi tulemiseen?

Kandidaatin tutkinnon suorittaneiden tietokoneohjelmoinnin suorittamiseen kuluu yleensä kaksi vuotta. Maisteriohjelma esittelee monimutkaisempia aiheita verrattuna kandidaatin tai assosiointiohjelman aiheisiin.

Mitä koulutusta tarvitaan ohjelmoijaksi tulemiseksi?

Useimmat työnantajat vaativat ohjelmoijilta kandidaatin tutkintoa. Tutkinto voisi olla sellaisilla aloilla kuin tietojärjestelmät, matematiikka ja tietojenkäsittelytiede. Jotkut työpaikat vaativat kuitenkin maisterin tutkinnon.

Tarvitaanko tutkinto ohjelmointityössä?

Vaikka monilla tietokoneohjelmoijilla on kandidaatin tutkinto, jotkut työnantajat palkkaavat työntekijöitä liitännäisellä tutkinnolla. Lisäksi, jos haluat tulla verkkoarkkitehdiksi, tarvitset tietotekniikan tutkinnon.

Mikä on entry-level programmer -palkka??

Alkutason ohjelmoijien keskimääräinen vuosipalkka on jopa 80 500 dollaria ja niin alhainen kuin 20 000 dollaria. Tällä hetkellä suurin osa alkutason ohjelmoijien palkoista Yhdysvalloissa on 35 000–62 500 dollaria.

Lopulliset ajatukset

Kun olet taitava ohjelmoija, tekniikkamaailma arvostaa sinua varmasti. Totuus on; ammattitaitoisen ohjelmoijan kysyntä ei hidastu ainakaan lähitulevaisuudessa.

Joten, sinun on mahdollista hioa taitojasi ja rakentaa loistava ura. Viimeinkin, jos haluat menestyä, varmista, että seuraat opastamme tarkoin!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me