Asennettuaan WordPressin uuteen WordPress-blogiin, monet ihmiset unohtavat tehdä joitain muutoksia, jotka aiheuttavat heille ongelmia tulevaisuudessa. Jos et ole vielä luonut blogia, niin tässä on täydellinen opas WordPress-blogin luomiseen.

Joten tässä olen maininnut kaikki asiat, jotka sinun on tehtävä tai muutettava WordPressin asentamisen jälkeen tai ennen ensimmäisen artikkelin lähettämistä.

Tärkeimmät tehtävät tehtävät WordPressin asentamisen jälkeen

Yleiset asetukset

Yleiset asetukset

Avaa WordPress-hallintapaneelissa Yleiset asetukset päävalikossa. Tässä sinun on muutettava seuraavat asiat:

 • Sivuston otsikko: Kirjoita verkkosivustosi nimi tähän.
 • tunnisterivi: Kirjoita muutama sana verkkosivustostasi.
 • WordPress-osoite (URL): Kirjoita täydellinen verkkosivustosi osoite. Jos verkkosivustosi on SSL-käytössä, käytä sitten Https eikä Http.
 • Sivuston osoite (URL): Täältä tulee verkkosivustosi kotisivu.
 • Sähköpostiosoite: Käytä haluamaasi sähköpostiosoitetta käyttäjäprofiilisi kanssa. Se auttaa sinua, jos unohdat käyttäjätilisi salasanan.
 • Jäsenyys: Jos haluat, että kuka tahansa voi luoda tilin verkkosivustollesi, valitse tämä valintaruutu, muussa tapauksessa jätä se tyhjäksi.
 • Uusi käyttäjän oletusrooli: Jos olet valinnut yllä olevan vaihtoehdon, mainitse tässä vasta rekisteröidyn jäsenen rooli. Voit valita sen tilaajan, avustajan, kirjoittajan, toimittajan ja järjestelmänvalvojan joukosta. Älä koskaan valitse ylläpitäjää täältä. Jos valitset järjestelmänvalvojan täällä, kuka tahansa voi luoda tilin verkkosivustollesi ja tehdä minkä tahansa verkkosivustollasi.
 • Sivuston kieli: Valitse tästä verkkosivustosi kieli.
 • Päivämäärä, aika ja viikko alkavat: Asennuspäivämäärä, -aika ja viikot alkavat aikavyöhykkeesi mukaan.

Lue myös, kuinka muuttaa WordPress-järjestelmänvalvojan käyttäjänimi (3 eri tapaa)

Kun olet muuttanut kaikki yllä olevat asiat, älä unohda napsauttaa Tallenna-painiketta.

Kirjoittamisasetukset

Kirjoittamisasetukset

Mene asetuksiin > Kirjoittaminen muuttaa sitten seuraavia asioita:

 • Oletusviestien luokka: Aseta tässä oletusviestien luokka. Aina kun julkaiset artikkelin, se näytetään oletusarvoisesti tässä luokassa. Voit luoda erilaisia ​​luokkia Viesteistä > Luokat.

Kirjoitteluasetuksessa ei tarvita muuta muutosta.

Lukemisasetukset

Lukemisasetukset

Mene asetuksiin > Lukeminen muuttaa sitten seuraavia asioita:

 • Kotisivusi näkyy: Jos haluat näyttää viimeisimmät blogiviestisi verkkosivustosi kotisivulla, valitse ”Uusimmat viestit” ja jos haluat staattisen kotisivun, valitse ”Staattinen sivu”. Täällä on mainittava kotisivu ja blogisivu.
 • Blogisivut näkyvät enintään: Valitse viestien lukumäärä, jotka haluat näyttää jokaisella blogisivulla.
 • Näytä jokaisesta syötteen artikkelista: Valitse tästä “Koko teksti” “
 • Hakukoneen näkyvyys: Poista tämä valintaruutu, jotta verkkosivustosi voi alkaa indeksoida Googlessa. Jos olet valinnut tämän ruudun, verkkosivustosi ei indeksoitu Googlessa.

Keskusteluasetukset

Keskusteluasetukset

 • Artikkelin oletusasetukset: Valitse vain kohta ”Salli ihmisten kirjoittaa kommentteja uusiin artikkeleihin”.
 • Muut kommenttiasetukset: Tarkista seuraavat kaksi vaihtoehtoa:
  • Kommentin kirjoittajan on täytettävä nimi ja sähköpostiosoite
  • Ota kierteitetyt (sisäkkäiset) kommenttitasot syvälle
 • Lähetä minulle sähköpostia aina: Tämä vaihtoehto on vain saadaksesi sähköposti-ilmoituksen aina, kun saat kommentin mihin tahansa blogitekstiin. Jos haluat sähköpostia, valitse molemmat ruudut, muussa tapauksessa jätä se tyhjäksi.
 • Ennen kuin kommentti ilmestyy: Jos haluat, että kutakin kommenttia moderoidaan, valitse ensimmäinen ruutu. Ja jos haluat, että kommentin kirjoittaja voi kommentoida ja julkaista sen heti maltillisesti, kun hänen ensimmäinen kommentti on hyväksytty, tarkista toinen vaihtoehto.
 • avatareja: Jos haluat näyttää profiilisi ja muiden kommenttihahmojen avatarit, valitse sitten ruutu. Jos et halua näyttää, poista valinta ruudusta. Jos tämä on valittuna, valitse millainen avatari haluat näyttää tietyistä avatarista. Se sisältää myös Gravatareja, jotka näyttävät kunkin henkilön Gravatarin.

Permalink-asetukset

Permalink-asetukset

Mene asetuksiin > Permalinks muuttaa sitten seuraavaa:

Blogiviesteille on olemassa monia erilaisia ​​URL-rakenteita. Mutta Postinimi on paras SEO-tarkoituksiin. Joten valitse ”Post name” ja napsauta sitten tallenna.

Tietosuoja-asetukset

Tietosuoja-asetukset

Yksityisyyssivun pitäminen on välttämätöntä. Jos olet jo luonut tietosuojasivun, valitse se muuten luoda uusi tietosuojasivu napsauttamalla Luo uusi sivu -painiketta.

Lataa verkkosivun logo ja kuvake

Verkkosivun logo ja kuvake

Luo verkkosivustollesi logo ja kuvake. Kuvakkeen on oltava ICON-muodossa ja kuvan PNG-muodossa. Oletuskuvakkeen koko on 512 * 512 pikseliä.

Asenna WordPress-teema

Parhaan WordPress-teeman käyttö on välttämätöntä liiketoiminnan menestykselle ja se voidaan saavuttaa hankkimalla verkkosivustosi paras käyttökokemus ja SEO.

Täältä löydät parhaat WordPress-teemat, jotka voit asentaa verkkosivustollesi. Nämä teemat ovat erittäin nopeita SEO-optimointeja. Suosittelen, että valitset kahdesta ensimmäisestä WordPress-teemasta: Genesis ja Astra.

Poista ei-toivotut WordPress-teemat

Poista WordPress-teema

Kun olet asentanut valitun teeman, poista tarpeettomat teemat. Jos haluat poistaa WordPress-teeman, napsauta ”Teeman yksityiskohdat” ja napsauta sitten Poista.

Poista oletusviestit

Tarkista WordPressin asennuksen jälkeen viestit. Jos löydät jo julkaistuja viestejä, kuten “Hello World” tai muita, poista ne.

Luo meistä ja Ota yhteyttä -sivut

Tietoja meistä ja Ota yhteyttä -sivut ovat välttämättömiä kaikille verkkosivustoille. Ne tarjoavat tietoja yrityksesi verkkosivustolta ja yhteystietoja. Ne lisäävät myös verkkosivustosi kävijöiden luottamusta.

Asenna suositellut WordPress-laajennukset

1. Akismet roskapostin torjunta (Roskapostikommenttien estämiseksi):

Kun olet julkaissut minkä tahansa viestin, sitten jonkin ajan kuluttua, saat paljon kommentteja blogiviestistä. Suurin osa niistä on roskapostikommentteja. Voit estää nämä roskapostikommentit käyttämällä Akismet Anti Spam -laajennusta.

Tämä laajennus asennetaan oletuksena WordPressin kanssa, joten sinun ei tarvitse asentaa. Sinun on vain aktivoitava se hankkimalla aktivointiavain. Voit saada sen ilmaiseksi rekisteröitymällä heidän verkkosivuilleen.

2. Hiiva-plugin (SEO-tarkoituksiin):

Hakukoneiden optimointi on välttämätöntä, jotta mikä tahansa verkkosivusto pystyy sijoittautumaan hyvin Googlen hakutuloksissa. Yoast on yksi parhaista SEO-laajennuksista, joka auttaa sinua verkkosivustosi ja sisällön optimoinnissa. Se luo myös XML-sivukarttoja, joten sinun ei tarvitse asentaa erillisiä laajennuksia verkkosivuston sivukarttaan.

3. WP-raketti (verkkosivustojen välimuistiin tallentamiseksi):

Nykyään nopeimmin ladattavat verkkosivustot sijoittuvat hyvin Googlen hakutuloksissa. WP-raketilla, joka on yksi parhaista välimuistin laajennuksista, on monia ominaisuuksia, kuten verkkosivujen välimuisti, kuvien lazyload, tietokannan optimointi ja monet muut. Tämä tekee verkkosivustostasi erittäin nopeaa kuin luulet. Joten suosittelen, että käytät WP Rockettia verkkosivustosi nopeuden parantamiseen.

4. BackWPup (Verkkosivun varmuuskopioille):

WordPress on erittäin turvallinen alusta verkkosivuston luomiseen. Silti joissain tapauksissa verkkosivustosi voi kaatua. Tällaisessa tapauksessa sinulla pitäisi olla varmuuskopio verkkosivustostasi. BackWPup-laajennus auttaa sinua luomaan manuaalisia tietokantavarmuuskopioita aina kun tarvitset sitä. Joten tee varmuuskopio verkkosivustosi tietokannasta muutaman päivän välein käyttämällä tätä laajennusta.

5. WP-lomakkeet (Yhteyslomakkeille):

Tarvitset yhteyslomakkeen, jos haluat verkkosivustosi kävijöiden ottavan sinuun yhteyttä helposti. Voit luoda erittäin käyttäjäystävällisen ja yksinkertaisen yhteyslomakkeen WP Forms -laajennuksen avulla, joka on yksi parhaista yhteydenottolomakkeiden laajennuksista..

Asenna Google Analytics -tili

Kun olet asentanut kaiken ja tehnyt kaikki muutokset, kuten yllä mainittiin, sinun on nyt luotava Google Analytics -tili. Google Analyticsista löydät kaikki verkkosivustosi kävijöiden tiedot.

Google Analyticsissa voit tarkistaa verkkosivustosi reaaliaikaiset aktiiviset käyttäjät, kuinka monta käyntiä verkkosivustollasi on milloin tahansa, kävijöiden sijainteja ja monia muita. Voit luoda Google Analytics -tilin osoitteesta tässä.

Asenna verkkovastaavan tili

Verkkovastaava on työkalu, joka auttaa sinua löytämään verkkosivuston sijoitus, näyttökerta, napsautukset, virheet, manuaaliset rangaistukset, mobiilikäyttöisyys, käänteiset linkit ja monet muut. Verkkovastaavan työkalun avulla voit luoda verkkosivustosi markkinointistrategian parantaaksesi sitä tulevaisuudessa. Voit luoda verkkovastaavan tilin sivustosta tässä.

Saat lisätietoja verkkosivustosi optimoinnista seuraavista artikkeleista:

 • Kuinka piilottaa WordPress-kirjautumissivusi
 • Kuinka siirtää WordPress-sivusto uuteen isäntään
 • 12 Bloggerien on oltava WordPress-laajennuksia
 • 5 parasta WordPress-tietoturvalaajennusta
 • 5 parasta Image Optimizer -laajennusta
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me