Noha nagyon sok fantasztikus ok miatt szeretjük a WordPress-t, nem tagadhatjuk azt a tényt, hogy hajlamosak a sebezhetőségre, ha nem megfelelően kezeljük, és súlyos károkat okozhat.

Tehát ha van WordPress-webhely, akkor elengedhetetlen, hogy vigyázzon, hogy távol maradjon a bolondoktól. E tekintetben az egyik legfontosabb karbantartási lépés a webhely rendszeres biztonsági mentése.

Tarthatja azt a gondolatot, hogy semmi sem mehet rosszul az Ön adataival, ha rendelkezik automatikus biztonsági mentési rendszer telepítve van a webhelyére. Nem tudod azonban, hogy miként és mikor menhetnek rosszul a dolgok.

Tehát mindig próbáljon egy extra biztonsági réteget helyezni a kemény munka körül, amely időt, erőfeszítést és pénzt igényelt ennyi idő alatt. Még egy perc sem vesz igénybe az összes adat elvesztése (akár emberi, akár műszaki hiba miatt), és hihetetlenül félelmetes lehet, ha a dolgok a semmiből indulnak..

Az adatok védelmének legjobb módja a WordPress adatbázis manuális biztonsági mentése, időről időre. A kezdetben lenyűgözőnek tűnhet, de bízz bennem, érdemes minden egyes másodpercet megtenni a folyamat során.

Ez a biztonsági mentés hasznos lehet abban az esetben, ha webhelyét feltörik, és ha a rendszergazda területén kívül vannak. Mivel az ilyen esetekben az adminisztrátori terület elérése jelentős kihívást jelenthet, egy plugin használata a biztonsági másolat készítéséhez teljesen kizárt.

A mai oktatóanyagban hadd mondjam el, hogyan kell biztonsági másolatot készíteni a WordPress adatbázisról plugin nélkül. De előtte megértjük a WordPress adatbázis alapjait.

A WordPress adatbázis megértése

A WordPress egy adatbázis alapú PHP webalkalmazás. Tehát az alábbiakat külön kell biztonsági másolatot készíteni az adatbázis teljes biztonsági mentéséhez.

 • A WordPress blogod
 • A WordPress fájljait
 • WordPress MySQL adatbázis
 • Gyökérkonfigurációs fájlok

A WordPress blogja tartalmazza az összes olyan tartalmat, amelyet eddig feltöltött a webhelyére. A WordPress fájlok tartalmazzák a WordPress webalkalmazás fájljait, a plugin fájlokat és a téma fájlokat.

A harmadikban érzékenyebb információkkal rendelkezik, mint például felhasználói adatok, jelszavak, tartalom, WordPress plugins és témák, webhely beállítások stb..

Az utolsóban különféle gyökérkonfigurációs fájlokat készít, mint például a .htaccess – a szerver konfigurációs fájlját, a Webmester eszköz azonosító fájlját, például a googleCODE.html, BingSiteAuth.html, Wp-config.php stb..

Ismeri a WordPress wp-config.php fájlt 

A WordPress wp-config.php a webhely jelentős része. Nem csak az adatbázis-kapcsolat részleteit tartalmazza, hanem számos más fontos információt is, például a hibakeresési beállításokat, a WordPress biztonsági kulcsokat és más hasonló adatokat. A standard adatbázis 11 táblát tartalmaz. Ezek a táblázatok a következők:

 • wp_commentmeta
 • wp_comments
 • wp_links
 • wp_options
 • wp_postmeta
 • wp_posts
 • wp_terms
 • wp_term_relationships
 • wp_term_taxonomy
 • wp_usermeta
 • wp__users

A biztonsági mentés különféle lehetőségei beépülő modul nélkül

Számos módja van az adatbázis biztonsági mentésének plugin nélkül. Ebben a bejegyzésben három különféle módszert vizsgálunk meg, amelyeket felhasználhat webhelye számára. Ők –

 1. Az automatikus biztonsági mentés ütemezése a cPanel használatával
 2. Manuális biztonsági mentés készítése a cPanel használatával
 3. Manuális biztonsági mentés készítése a phpMyAdmin használatával

1. Az automatikus biztonsági mentés ütemezése a cPanel használatával

A legtöbb megosztott tárhely-szolgáltató cPanel szolgáltatást kínál, ahol ütemezheti webhelyének automatikus biztonsági másolatát. Ezzel létrehoz egy automatizált módszert a webhely biztonsági másolatának készítésére, így az összes unalmas lépést kihagyhatja, ha saját maga elvégzi azt..

Néhány perc alatt eltarthat a beállítások elvégzése. Ehhez először be kell jelentkeznie a cPanelbe Cron Job ikon.

kézi wp adatbázis biztonsági mentés

Megjelenik egy új képernyőnyitás a lehetőségekkel, amelyek segítségével beállíthatja a biztonsági mentés futtatásának idejét és gyakoriságát. Állítsa be igényei szerint. Valami így néz ki.

A Parancs mezőbe másolja be a következő parancsot:

mysqldump –opt -Q -u dbusername –password = dbpassword dbname | gzip > /path-to-store-the-backup-file/db_backup.sql.gz

A dbpassword helyett írja le az adatbázis felhasználói jelszavát. Használjon egy pár idézetet körül dbPassword hogy megfelelően működjön.

A dbname helyett írja be annak az adatbázisnak a nevét, amelyet biztonsági másolatként készíteni kíván. A mentési útvonalat a mentéshez-fájlt a kiszolgálón lévő fájl elérési útjával is fel kell cserélnie, ahova a mentést el kívánja menteni..

És ez az. Ha szeretné megnyugtatni, hogy a dolgok helyesen lettek-e végrehajtva, akkor menjen tovább és tesztelje a kukoricafeladatot, hogy működjön-e.

Megjegyzés: A WordPress adatbázis nevét a wp-config.php fájl, a WordPress gyökérzetében.

2. Kézi biztonsági másolat készítése a cPanel használatával

Az adatbázis kézi biztonsági másolatának elkészítéséhez először be kell jelentkeznie a webes host vezérlőpultjára, és válassza a Biztonsági másolat varázsló lehetőséget a Fájlok alatt..

kézi wp adatbázis biztonsági mentés

A Biztonsági másolat varázsló alatt további biztonsági mentési lehetőségeket talál. Ebben a szakaszban kétféleképpen láthatja a biztonsági mentést. Az egyiknél teljes biztonsági másolatot szerezhet az adatbázisból, míg a másik részleges biztonsági másolatot készíthet.

Úgy gondolhatja, hogy megvalósítható a teljes biztonsági másolat készítése, ám van egy kis probléma ezzel. Ha teljes biztonsági másolatot szerez, akkor ugyanazon a gépen nem lesz képes visszaállítani.

Ez a lépés hasznos, ha egy másik gazdagépre migrál, és vissza szeretné állítani az adatbázisát az új gazdagépen.

A részleges biztonsági másolat ugyanakkor lehetővé teszi az adatbázis visszaállítását ugyanazon a gazdagépen belül. Ezt a biztonsági mentést akkor használhatja, ha webhelyét bármilyen idegen fenyegetés megfertőzi, vagy különféle okok miatt leesik.

kézi wp adatbázis biztonsági mentés

Nem számít, melyik biztonsági másolatot szeretne, mindegyiknek négy különálló részről kell biztonsági másolatot készítenie.

 1. Az otthoni könyvtár amely a webhely témáiból, beépülő moduljaiból és a feltöltött tartalomból áll.
 2. Az MySQL adatbázis amely a webhely beállításából áll, amely elmenti a hozzászólásait és megjegyzéseit.
 3. Az e-mailek továbbítva és annak konfigurációja
 4. E-mail szűrők.

kézi wp adatbázis biztonsági mentés

Menjen minden opcióra külön, és töltse le őket. Mentse őket a számítógépére. Emellett biztonságban tarthatja a merevlemezen is. Miután elkészült, az adatok biztonságosak, és később bármikor visszaállíthatók, amikor csak szüksége van rájuk.

3. Kézi biztonsági másolat készítése a phpMyAdmin használatával

Általában egy WordPress tárhelyszolgáltatónak a phpMyAdmin telepítve van a vezérlőpulton. Ezért a felhasználó könnyen beállíthatja a kezét a vezérlőpulton, és elvégezheti a karbantartásához szükséges feladatokat.

A WordPress adatbázis kézi biztonsági másolatának elkészítéséhez a phpMyAdmin használatával először be kell jelentkeznie a cPanelbe. Most, amikor lemegy a képernyőn megjelenő oldalra, különféle lehetőségeket talál, mint például a Beállítások, a Levelek, a Fájlok, a Napló, a Biztonság stb..

Az egyik ilyen lehetőség az Adatbázisok. Ennek a beállításnak a neve a phpMyAdmin. Ha erre az opcióra kattint, egy új képernyő jelenik meg az ablakon, a phpMyAdmin néven. Most válassza a bal oldali WP adatbázis lehetőséget..

Most megjelenik az adatbázis részét képező táblázatok listája. A képernyő tetején található menüsorban számos lehetőséget láthat, mint például a szerkezet, az SQL, a keresés, a lekérdezés stb. Keresse meg az Exportálás lehetőséget, és kattintson rá. Ez lehetővé teszi az adatbázis exportálását / biztonsági mentését egy fájlba.

Most két különféle lehetőséget választhat a képernyőn az adatbázis exportálásához. Az egyik a Gyors opciót, és a másik a Egyedi opció, mint az alábbi képen.

kézi wp adatbázis biztonsági mentés

Az egyéni opció nagyobb ellenőrzést biztosít az exportáláshoz, és mi nem. Tehát válassza az egyéni beállítást. Itt van egy képernyőkép arról, mit fog kapni.

kézi wp adatbázis biztonsági mentés

Látni fogja a WordPress adatbázisban lévõ táblázatok listáját. Kiválaszthatja mindegyiket, vagy kiválaszthatja azt, amit nem akar exportálni. Általában biztonságos az összes tételt felvenni az asztalra.

A fenti képen megtalálja a Mentse a kimenetet egy fájlbeállításba alatt Kimeneti szakasz. Jelölje be ezt a lehetőséget, és válassza a lehetőséget utf-8 mert „Karakterkészlet fájl”. A tömörítéshez kiválaszthatja a tömörített vagy gzip választási lehetőség.

Most menjen le az oldal végére, és válassza az Indítás lehetőséget. Mostantól különböző lehetőségek állnak rendelkezésre a fájl letöltéséhez. Attól függően, hogy mit választ, megkapja az ZIP-fájl vagy gip-formátumú formátumát.

Ez az. A munkád kész.

Most, hogy tudod, a WordPress adatbázis biztonsági másolatának készítésére szolgáló számos módszer megnézheti, hogyan lehet ezeket a biztonsági mentéseket visszaállítani vészhelyzet esetén..

A MySQL adatbázis visszaállítása biztonsági másolatból

A MySQL adatbázis visszaállítása biztonsági másolatból nagyon egyszerű. A phpMyAdmin segítségével gyorsan megteheti. Ehhez először be kell jelentkeznie a cPanelbe, és el kell lépnie az adatbázisok szakaszba. Most kattintson a phpMyAdmin ikon.

A bal oldalon egy Menü található, amely két különböző lehetőséget kínál. Innentől válassza ki azt az adatbázist, ahová a biztonsági mentését importálni szeretné.

kézi wp adatbázis biztonsági mentés

Miután kiválasztotta az adatbázist, egy új oldalra kerül a kiválasztott adatbázis felépítésével. Most válassza az Importálás lehetőséget az oldal tetején lévő menüben.

A biztonsági mentés visszaállítása

Egy új oldal jelenik meg a képernyőn. Kattintson a Tallózás gombra, és válassza ki, hogy mit szeretne importálni a számítógépről. Most nyomja meg a Go gombot a folyamat befejezéséhez. Ha elkészült, a képernyőn megerősítő levél jelenik meg, amely azt mondja, hogy az importálás befejeződött.

Következtetés

A biztonságosabb oldal érdekében javasoljuk, hogy rendszeresen készítsen biztonsági másolatot a WordPress adatbázisról. Különösen akkor, ha webhelyét új témabeállításokkal frissíti, vagy bővítményt ad hozzá a hozzáadott funkciókhoz.

Megfontolhatja egy prémium biztonsági mentési plugin, például a My WP Backup Pro használatát is, hogy több helyről készítsen biztonsági másolatot, és könnyen visszaállítható legyen..

Remélem, hogy ez hasznos volt számodra.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me