Докато изграждате уебсайт на WordPress, има два въпроса. Трябва ли да изградя сайта самостоятелно или трябва да наема разработчик на WordPress?

Приемането да разработвате уебсайта самостоятелно е добре, когато знаете WordPress. Само с известно познание не можете да създадете уебсайт. Това изисква много усилия от проектирането до разработването. Трябва да сте експерт в PHP, CSS и WordPress

Ако не сте експерт, може би е по-добре да наемете програмист. Те могат да бъдат на свободна практика или чрез агенция за развитие.

Нека да разгледаме следните точки, които могат да ви помогнат наемане на WordPress разработчик.

Очертайте какво се изисква

Днес WordPress не е същото; беше преди няколко години. Той е мощен и може да помогне за изграждането от личен сайт до сложно приложение. Така че, ако питате програмист да разработи WP сайт, това не е достатъчно. Първо трябва да решите какво търсите?

 • За блогове ли е??
 • Онлайн магазин?
 • Корпоративен сайт?
 • указател?
 • списание?

и списъкът продължава …

Избройте кои са всички функции, които търсите.

 • Интегриран социален дял
 • Области на джунджурии
 • Авторско поле
 • Поле за коментари
 • пост & категория оформление
 • Заден и долен колонтитул

и така нататък…

Без значение какво ще го развиете – уведомете програмиста да знае, че търсите лек код, SEO оптимизиран за бързо зареждане на сайта и по-добро класиране за търсене.

Писането на подробно описание на длъжността би било полезно да се намери най-добрият разработчик. Преди публикуването е важно да се изработи ясно и подробно описание на изискванията, като се вземат предвид факторите на резултата, бюджета и крайния срок. Вижда се, че повечето контури не работят, защото клиентите не са в състояние да предоставят подробна и пълна информация. Ето защо, ако не отделяте време за домашна работа, тогава как очаквате да се сдобиете с добри разработчици?

Използвайте референции

Като нов жител в някои райони, трябва да направим няколко неща. Така че, като цяло, ние питаме наоколо, или на приятели, колеги или семейство. Подобен е случаят с разработчиците на WordPress. Можете да отидете с препратките към вашите приятели, експерти или доверени разработчици, с които са работили.

Ако проучването все още не е приключило, трябва да го разширите, като се ангажирате с WordCamps или локална среща и др. LinkedIn е изпитаният начин да наемете WordPress разработчик, като помолите контакти да предложат.

Не пропускайте цялата картина

След като изберете някои имена от списъка, не пропускайте да се грижите правилно за портфейлите. Можете да получите отзиви за тях от уебсайтове за преглед, Dribble и GitHub и т.н. Трябва да анализирате техните предишни работи, преди да се уверите, че ще наемете. Факти, като например; добре представени и подробни казуси, принос към общността на WordPress, прегледи на теми и приставки, релевантност на темите с блогове и други публикации трябва да бъдат анализирани и проучени правилно.

Можете да проверите социалните им профили и да си представите как те взаимодействат с другите. От тук ще разберете отношението им към всичко, както и към работата. Казано е, че да знаеш не е нищо, докато не бъдеш достатъчно находчив.

Изживейте тяхната минала работа

Ако не сте техник и не можете да разберете кодирането и техническите условия, тогава основното, върху което можете да се съсредоточите, е да изживеете предишната им работа. Можете да ги помолите да ви покажат някои примери, които са свързани с вашия проект. Коментирайте го, след като анализирате малко.

Анализирайте дали предишните им произведения отговарят на вашето изискване или не? Всички елементи на страницата подравнени ли са добре? Дали плъгинът е преминал всички тестове въз основа на тестовия план? Преди всичко трябва да сте доволни от работата и да убедите себе си да ги наемете.

Наемете разработчика, ориентиран към услугата

Повечето от разработчиците имат известен бизнес и опит на свободна практика в миналото си. Така че за тях става полезно, когато започнат да работят в някакво предприятие като разработчици на WordPress. Те наистина знаят стойността на времето, без да губят малко.

За успешен бизнесмен трябва да наемете програмист, ориентиран към услугата. Получаването на това, което сте наели по истински професионален начин, е основната цел, докато наемете WordPress разработчик.

Проверете основните елементи

Да, важно е да се анализират основните елементи.

 • Дали програмистът може да отговори по подходящ начин на вашите въпроси?
 • Могат ли да ви предоставят актуализация на състоянието?
 • Разработчикът обяснява ли точките, за да ви накара да ги разберете бързо?
 • Английски или езикът, който предпочитате за комуникация?

Преглед на кода

Прегледът на кода е мощен метод за проверка на качеството на работата. Някои други разработчици (трети страни) ще проверят кода и ще го прегледат въз основа на логическите грешки, пълното изпълнение на всички случаи, количеството проведени тестове, проблемите със сигурността и производителността. По този начин ще можете да направите представа за производителността на програмиста и можете да поискате да ги измени, ако е необходимо.

Къде да наема разработчика на WordPress?

Зависи от вашите предпочитания, но по-долу са някои от най-добрите онлайн места, за да намерите такова за следващия си проект.

Upwork – стотици програмисти, наемете ги с фиксирана ставка или на час.

Toptal – наемете топ 3% на свободна практика

Fiverr – добре за малко ощипване

гуру – подобно на Upwork

Освен това можете да публикувате изискването си в Twitter с хештега – #hiring #wordpress #development

Пожелавам ви успех в намирането на подходящия кандидат за вашата работа.

Статия от Емили Джонс

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me