Mindkettő forró témák a jelenlegi technológiai korszakban. Mindkettőt versenytársaknak tekintik a fejlesztési technológiában.

Először is ugyanolyan mértékű kíváncsiság és aggodalom van. Ezenkívül mindkettő rendkívül produktív és gépi agnosztikai absztrakció a mérnökök számára.

De egy legyőzhetetlen hasadék van a bajnokok között. Vagy konténer területén tartózkodik, vagy választja a kiszolgáló nélküli szolgáltatást. Ezen túlmenően, ha hajlandó mindkettőt párosítani, akkor ez erős duó lehet.

Szerver nélküli számítások várhatóan növekedni fognak 2021-re 7,72 milliárd dollár. A konténerek iránti kereslet azonban kb 40 százalék.

Mi a kiszolgáló nélküli számítástechnika??

Röviden: a Serverless egy felhő alapú szolgáltatás, amely kiszolgálón fut.

Konténerek vs. kiszolgáló nélküli számítás: miért jobb a kiszolgáló nélküli számítás??

A kiszolgáló nélküli működési infrastruktúra-követelményeket a szolgáltató vagy az eladó kezeli. Csak annyit kell tennie, hogy telepíti a kódot. Ennek eredményeként lehetősége van arra, hogy az alkalmazási logika írására összpontosítson, ahelyett, hogy az infrastruktúra miatt aggódna.

A technológia hűvös a mainstream vállalkozásokban.

Konténer vs kiszolgáló nélküli számítástechnikaForrás: https: //www.slideshare.net/speckandtech/a-bot-in-minutes-with-serverless

Számos platform érhető el – a Google Cloud, az AWS Lambda, EdgeEngine, stb. futási környezetet kínál, ahol telepítheti a kódját, és a többi kezelheti őket.

Miért váltson a Konténerekről a Szerver nélkülire?

Olcsó

A kiszolgáló nélküli rendszer használatával általában fizet. Az alapjárati erőforrások ármentességet élveznek. Például a Lambda visszatér az időzítés mérföldkövébe 100 milliszekundum tartományban.

Továbbá, mivel a feladatok kicsik és kisebb kiszolgáló nélküli funkciókon futnak, és a költségek minimalizálódnak.

Kevés karbantartás

Egyebek között a kód, a tároló kiépítés, a rendszer házirendek, az elérhetőségi szintek vagy a háttérkiszolgáló-feladat telepítése nem a fejfájás.

Önnek lehetősége van automatikus méretezésre.

Egyszerű prototípus

Egyszerű architektúra nélküli kiszolgálóForrás: epsagon.com

A mainframe alkalmazás környezetének lencse alatt a Serverless egy külső integráció. Ennek eredményeként a személyes konténer életciklusa mentesül minden futási időbeli hiba esetén.

Milyen esetekben használ kiszolgáló nélküli számítógépet?

Háttér-feladatok webhelyekre vagy alkalmazásokra

Hasonlóképpen a kiszolgálók, a kiszolgálók nélküli adatokat is elfogad a felhasználói adatbázisból vagy az előtét felhasználói alkalmazásból vagy webhelyről. Az eljárás szerint lekérdezi az adatokat, és visszaadja a felhasználói felületnek.

A kiszolgáló nélküli kiszolgálók nélküli árazási különbség egy tárolóhoz képest az, hogy a kiszolgáló nélküli számlázást a tényleges háttér-feladat végrehajtásának időtartama függ.

Nagy mennyiségű háttérfolyamatok

Értékesítési pontrendszerben a kiszolgáló nélküli funkciók leltárt és tranzakciós adatbázist, valamint átmeneti feladatokat, például újratelepítést szervezhetnek.

Végül, de nem utolsósorban, a Serverless hasznos az adatok átállítása a hosszú távú tárolásra, vagy a mutatók továbbítása az elemző szolgáltatáshoz.

Szerver nélküli korlátozások

A korlátozások a méret és a memóriafelhasználás szempontjából, vagy a kiszolgáló nélküli architektúra természetén alapulnak.

Például a funkciók megfelelő működésének és a rendszer erőforrásainak felesleges felhasználásának megakadályozása érdekében a natívan támogatott programozási nyelv korlátozott listája nem természetes a kiszolgálók nélküli esetében. Az alapvető funkcionalitás korlátozása miatt a kiszolgáló nélküli funkciók valószínűleg nem alkalmasak az eszközök figyelésére. Először is, a serverless a fő integrációs platform külső integrációjának támogatása.

Ennek eredményeként nem fér hozzá a tartalomkezelő rendszerekhez.

Mi az a konténer mikroszolgáltatás??

Konténerek prototípusa

Ez csak egy része az elkülönített csomagnak, ahol egy alkalmazást telepítenek, végrehajtanak és méreteznek.

Alapján amazon, A tárolók „egy olyan operációs rendszer-virtualizációs módszer, amely lehetővé teszi egy alkalmazás futtatását erőforrás-elkülönített folyamatokban”.

A konténerkeret szerint, Docker, egy konténerkezelő platform kijelenti, hogy „a konténerek olyan szoftver egység, amely csomagolja a kódot és annak minden függőségét, így az alkalmazás gyorsan és megbízhatóan fut az egyik számítógépes környezetről a másikra.”

A konténerek koncepciója hasznos az egyik környezetből a másikba történő migráció során. Ennek oka az a képesség, hogy a migráció során izolációt vezessen be a változó változások elkerülése érdekében.

Tehát, ha átmásolja a tervezett termékkódokat a fejlesztéstől a bemutatóig a termelésig, ez az Ön számára.

Konténerek vs. kiszolgáló nélküli számítástechnika: Miért tartály??

Ennek számos előnye van.

Konténerek vs. kiszolgáló nélküli számítástechnika: Nagyon nagy a konténerek

Konténer és számítógépes számítástechnika

Ha rendelkezel ezzel a műszaki szakértelemmel, akkor szívesen tartózkodna a konténerek mellett. Ez a legmegfelelőbb a szélesebb körű alkalmazáshoz vagy egy vállalkozáshoz. Ebben az esetben a kiszolgálók nélküli kiszolgálókkal nagyon gyorsan felmerülhet a kód szóródása, megnehezítve ezzel a kezelést.

Például egy refraktor, ha kiszolgáló nélküli alkalmazáson fut, különféle szűk keresztmetszetekkel járhat. Az eredmény rendkívül fragmentált mikroszolgáltatások lenne.

Konténerek és kiszolgáló nélküli számítástechnika: Teljes irányítás a dokkárok számára

Beállíthatja az irányelveket, lefoglalhatja és kezelheti az erőforrásokat, gondosan ellenőrizheti a biztonságot, és teljes mértékben kihasználhatja a konténerkezelési és migrációs szolgáltatásokat..

Az alapvető infrastruktúra-parancs a kezedbe tartozik. Csak testreszabhatja a funkciókat az Ön igényei szerint.

Konténerek és kiszolgáló nélküli számítástechnika: Hibakeresés, tesztelés és monitorozás

Vizsgálja meg manuálisan az on-off konténer tevékenységeit és állapotát.

Ez biztosítja a hatékony, mély hibakeresést és tesztelést a teljes erőforrás-felhasználással, valamint a mély teljesítményfigyelést különböző szinteken.

Milyen konténerek jók?

Az első és legfontosabb előny az exkluzív hordozhatóság. Ösztönzést kap arra, hogy az összes alkalmazást és minden függőséget egy kis csomagban kombinálja, és bárhol futtassa.

A konténerek kiválóan alkalmasak nagy alkalmazásokra, mivel nem mutatnak memória- vagy méretkorlátozást. Te vagy az egyetlen tulajdonos, aki megtervezi az összes funkciót.

Konténerek és kiszolgáló nélküli számítások összehasonlítása

Ha feltérképezi a konténerek és a kiszolgáló nélküli számítás közötti különbséget.

A konténerek a legmegfelelőbbek nagy és összetett alkalmazásokhoz. Ha a termék környezetre érzékeny, gondos minőségbiztosítást és ellenőrzést igényel; a tartályok a megoldás.

A konténerek szintén hasznosak a monolitikus örökölt alkalmazások vándorlásában. Ezeket a nagy alkalmazásokat töredezettségmentesítheti tárolókba, és telepítheti azokat harmadik fél által készített eszközökkel.

A konténerek alkalmasak egy nagy e-kereskedelmi webhelyre. Olyan webhely, amelynek jelentős webhelytérképe van, aldomainjei. Használhat konténereket mindegyik csomagolására.

Tehát a szerver nélküli a legjobb, ha új projektet indít. Amikor a termék nem igényel sok migrációt. A Serverless például megfelelő választás a tárgyak internete (IoT) alkalmazásához. Az alkalmazás észleli a víz jelenlétét, hogy azonosítsa a szivárgást a víztárolóban.

Általában az alkalmazásoknak nem kell minden alkalommal futniuk, de készen kell állnia arra, hogy szivárgás esetén fellépjen..

A Serverless rendszerint ideális, ha a fejlesztési sebesség és a költségek minimalizálása elengedhetetlen, és ha nem akarja kezelni a méretezhetőséget.

Hibrid modell

A hibrid modell

Még mindig ragaszkodik ahhoz, hogy a Konténerek és a Szerver nélküli számítások közül választhasson?

Mostanáig mindkettő felhasználható ugyanazon fejlesztési projekthez, de eltérő célokra. A kiszolgáló nélküli alkalmazások alkalmasak eseményvezérelt eseményindítókra az adatok feldolgozására. Másrészről a konténerek nagyobb méretezhetőséget és függetlenséget biztosítanak a műszaki előírásokhoz képest.

A megfelelő szakértelemmel a projekt kis töredékeit tárolókon keresztül kezelheti, mint a szerver nélküli futó teljes projekt egy részhalmazát..

Ez azonban a költségvetési gazdálkodástól és a projekt követelményeitől függ.

Következtetés

Konténerek vs. kiszolgáló nélküli számítástechnika? !! Ezek versengő technológiák. Mint mondják!!

A konténer alapú és a kiszolgáló nélküli számítástechnika kortársak. Támogatják a felhő és a folyamatos kézbesítés alapú szoftverek folyamatosan fejlődő világát. Tehát ha Ön egy felhőstratégiát keres, akkor az Ön előnye a technológiák integrálása a gyengeség enyhítésére.

Melyik oldalon vagy? Fontolja-e mindkettő integrálását??

CÍMKÉK:

  • vagy szerver

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me