Construiți-vă propriul nor și economisiți milioane!

Există atât de multe lucruri de care trebuie să aveți grijă, cum ar fi spațiul serverului, mediile de dezvoltare, securitatea, stivele de software, actualizările software, întreținerea hardware, încât întregul cost de întreținere a platformei tinde să fie copleșitor. Companiile care dezvoltă și implementează aplicații trebuie să aloce o mulțime de resurse pentru a menține platforma în funcțiune – resurse care altfel ar putea fi puse la punct pentru dezvoltarea de software.

Acesta este motivul pentru care a apărut nevoia de soluții pentru platforme cloud. Aceste soluții utilizează un model de cloud computing pentru a oferi tot ceea ce dezvoltatorii au nevoie pentru a-și face munca, de la medii de dezvoltare găzduite și instrumente de baze de date, pentru a completa capacitățile de gestionare a aplicațiilor. Dezvoltatorii care lucrează în cadrul unei platforme cloud au acces la toate resursele de care au nevoie pentru a construi, implementa și lansa aplicații software. Pentru companii, platforma cloud ar putea oferi o bază scalabilă pentru noile aplicații care trebuie livrate în termeni scurti. Cu un model de remunerare, nu este nevoie de investiții pe termen lung în platforme locale.

De ce open source?

Acum că am afirmat avantajele oferite de cloud față de platformele locale, tradiționale, următoarea întrebare care se pune este de ce o platformă cloud open-source este o opțiune mai bună decât o platformă cloud proprietară. Cel mai evident răspuns este costul: licențele soluțiilor proprii implică întotdeauna etichete de preț mai mari. Un alt avantaj important este flexibilitatea și libertatea de a alege dintr-o mare varietate de cadre, nori și servicii.

Pe de altă parte, platformele proprietate vă pot lega de instrumentele și serviciile pe care le dețin. În schimb, acestea oferă anumite avantaje, cum ar fi angajamentul față de SLA-uri (acorduri la nivel de serviciu) și vă scutesc de obstacole, cum ar fi testarea și integrarea, dar aceste avantaje greu supraponderează avantajele deschiderii.

Mai jos veți găsi o selecție a platformelor cloud open-source pentru întreprinderea care guvernează piața de astăzi.

Turnatorie de nori

Dezvoltat inițial de VMware (acum deținut de Pivotal Software), Turnatorie de nori sunt deosebite pentru faptul că sunt disponibile ca o aplicație software independentă, open-source, ceea ce o face independentă de furnizorii de cloud. Poate fi implementat pe VMware vSphere sau alte infrastructuri cloud, cum ar fi HP Helion, Azure sau AWS. Sau puteți alege chiar să o găzduiți singur pe serverul dvs. OpenStack.

Prin utilizarea buildpacks-urilor, Cloud Foundry facilitează timpul de rulare și suportul cadrului. Ori de câte ori apăsați o aplicație, Aplicația Cloud Foundry Runtime alege cel mai convenabil pachet de construcții pentru aceasta. Apoi, buildpack are grijă să compileze aplicația și să o pregătească pentru lansare.

Cloud Foundry este proiectat pentru a oferi o dezvoltare și o implementare rapidă a aplicațiilor printr-o arhitectură extrem de scalabilă și fluxuri de lucru prietenoase cu DevOps. Suportul său lingvistic include Python, Ruby, PHP, Java și Go, între multe altele. Cu toate acestea, pentru a se încadra în mod adecvat în Cloud Foundry este recomandat ca proiectul dvs. să respecte standardul de aplicație Twelve-Factor: o metodologie special concepută pentru dezvoltarea aplicațiilor software-as-a-service (SaaS) optime.

Udemy am primit un curs frumos de dezvoltare pentru cloud cu Cloud Foundry.

WSO2

Dacă lucrați intens la SOA, trebuie să faceți cu siguranță o mulțime de API interne și externe. Acesta este scenariul în care WSO2 strălucește, datorită managerului API, care este capabil să gestioneze ciclul complet de viață al API. WSO2 asigură respectarea majorității cerințelor pe care clienții dvs. le-ar putea propune, inclusiv versiunea, documentația API și descărcarea SSL.

WSO2 utilizează un concept de magazin în care dezvoltatorii pot găsi, încerca și evalua API-urile. Desfășurarea este simplă și simplă, oferind multe opțiuni pentru a controla fluxul API. De asemenea, oferă o caracteristică de recuperare automată, în cazul în care apare o suspendare a efectului. Toate aceste calități urmăresc reducerea timpului pe piață, simplificarea gestionării costurilor și, în general, îmbunătățirea agilității procesului de afaceri.

Un mare plus al managerului API WSO2 este integrarea sa ușoară cu WSO2 Identity Server, o soluție IAM (Identity and Access manager) condusă de API. Această integrare oferă o platformă prietenoasă pentru autentificare în medii cloud.

Cloudify

Cloudify este un cadru de orchestrare conceput pentru modelarea aplicațiilor și serviciilor în timp ce automatizează ciclurile lor de viață. Aceasta include capacitatea de a se implementa în orice mediu cloud sau centru de date și de a efectua întreținere continuă. De asemenea, oferă instrumente pentru monitorizarea tuturor aspectelor aplicațiilor implementate, detectarea condițiilor de defecțiune și rezolvarea acestora, manual sau automat.

Una dintre cele mai notabile caracteristici ale Cloudify este modelarea modelului bazată pe TOSCA. Această inovație le permite dezvoltatorilor să folosească YAML pentru a crea planuri ale topologiilor aplicației. YAML este un limbaj de serializare a datelor care poate fi citit de om, utilizat pentru scrierea definițiilor bazate pe specificația TOSCA, care oferă dezvoltatorilor o modalitate standardizată de a descrie interconexiunile între aplicații, sisteme și componente ale infrastructurii cloud..

Orchestrarea Cloud Cloud oferă o bază solidă pentru guvernanța și securitatea IT, permițând utilizatorilor să aplice restricții de acces cu diferite roluri și niveluri de permisiune. Pentru a comunica cu servicii externe, cum ar fi containerele Kubernetes, serviciile de cloud (AWS, Azure, vSphere, OpenStack) și instrumentele de gestionare a configurației (Puppet, Ansible, Chef), Cloudify folosește setul său de pluginuri oficiale, în timp ce multe alte servicii sunt acceptate de sisteme generice plugin-uri existente.

OpenShift

OpenShift este o platformă bazată pe Kubernetes, cu un instalator flexibil și foarte rapid și un suport extensiv pentru API, care permite dezvoltatorilor să extindă platforma în funcție de nevoile lor. Este creat cu securitate în minte, ceea ce este ilustrat de un exemplu: containerele trebuie să funcționeze ca utilizatori non-root, iar atunci când nu este cazul, OpenShift necesită o înlocuire explicită pentru a rula containerul.

Utilizarea sa de Kubernetes necesită un număr considerabil de server și necesită o anumită curbă de învățare pentru a o stăpâni. Acesta este motivul pentru care această platformă nu este potrivită pentru implementări mici decât dacă s-ar putea transforma într-o implementare mai mare în viitorul apropiat.

Utilizatorii OpenShift evidențiază procedurile rapide de instalare și configurare, precum și este ușor de întreținut module și angrenaje. Un alt plus este faptul că are propriul repo Git. Ceea ce nu le place prea mult este dificultatea de a citi și interpreta jurnalele. În special, atunci când există un eșec în timpul încărcării unui proiect, este greu de înțeles unde se află problema.

Învățarea OpenShift este usor.

Tsuru

A lansat Rede Globo, a doua cea mai mare rețea de televiziune comercială la nivel mondial Tsuru ca produs PaaS bazat pe Docker (platformă ca serviciu) capabil să orchestreze și să ruleze aplicații într-un mediu de producție. Este o platformă multi-provizionistă open-source care acceptă site-uri cu milioane de utilizatori, dezvoltată de Globo.com.

Utilizatorii Tsuru afirmă că îmbunătățește substanțial timpul de comercializare fără a renunța la simplitate, disponibilitate ridicată, securitate sau stabilitate. Poate fi rulat într-o varietate de infrastructuri cloud, indiferent dacă sunt publice sau private, atât timp cât sunt suportate de o mașină Docker. De asemenea, acceptă aproape fiecare limbaj de programare disponibil, ceea ce oferă dezvoltatorilor libertatea de a alege în funcție de preferințele lor.

Cu Tsuru, puteți utiliza diverse magazine de date, inclusiv baze de date SQL sau NoSQL, sau alternative în memorie, cum ar fi Memcached sau Redis. Îl selectezi doar pe cel al preferințelor tale și îl conectezi la aplicație. Pentru a gestiona aplicația, puteți alege între utilizarea liniei de comandă sau a unei interfețe web și, ulterior, implementarea prin Git. Infrastructura Tsuru va avea grijă de toate detaliile proaspete.

Stackato

Stackato este un produs PaaS poliglot bazat pe Cloud Foundry and Docker, care rulează deasupra infrastructurii dvs. cloud și servește ca platformă de lansare pentru aplicațiile dvs. Utilizatorii Stackato spun că oferă o platformă de aplicații agilă și robustă, care ajută la îmbunătățirea productivității atât a administratorilor cloud cât și a dezvoltatorilor. Este bine implementat în format cloud pentru întreprinderi, combinând flexibilitatea accesării direct la VM în infrastructura cloud cu configurația automatizată oferită de un PaaS cu caracteristici complete. Infrastructurile cloud acceptate includ HP Cloud Services, Citrix XenServer, AWS, OpenStack, VMware, între altele.

În Stackato, fiecare aplicație are propriul său container Linux (LXC), care garantează o partajare eficientă și sigură a resurselor. Gama sa de servicii este compusă din: Planul de control Helion, pe care Stackato îl folosește pentru a comunica cu cloud-ul de bază și pentru a gestiona ciclurile de viață ale serviciului; Helion Service Manager, un depozit de servicii adiționale disponibile pentru aplicații; Helion Cloud Foundry, un timp de rulare elastic conceput pentru a simplifica găzduirea și dezvoltarea aplicațiilor; Helion Code Engine, un serviciu de livrare continuă integrat cu depozitele Git, fie private, fie publice și Helion Stackato Console, o interfață web pentru gestionarea tuturor funcțiilor Helion Cloud.

Alibaba

Deși este greu de menționat atunci când vorbim despre platforme cloud open-source și PaaS, Alibaba Cloud afacerile de calcul au crescut într-un ritm meteoric, cucerind deja 50% din piața publică a norilor din China și învățând în mod conștient cum să servească piețele din afara Chinei. De exemplu, încep să ofere sprijin de facturare în dolari americani în 168 de țări și proiectează servicii special adaptate pentru piețele de peste mări.

Serviciile platformei cloud incluse în oferta Alibaba cuprind multe funcții gratuite, inclusiv servicii de container pentru Docker și Kubernetes, Registrul de containere, scalare automată și DataWorks, un mediu sigur pentru dezvoltarea de date offline. Serviciile sale sunt bine documentate și sunt însoțite de tot ce este necesar să începi să migrezi imediat aplicațiile către cloud, precum multe videoclipuri tutorial. Urmând câțiva pași simpli și fără a investi un dolar, Alibaba vă invită să începeți construcția în cel mai scurt timp.

In cele din urma…

Din fericire pentru toți dezvoltatorii, deschiderea guvernează lumea din cloud. Cu câțiva ani în urmă, concurând pentru tehnologii de containere (Docker, Kubernetes, Mesos, Nomad, ECS, pentru a numi câțiva), a amenințat că va împărți piața în compartimente etanșe, generând riscuri considerabile ori de câte ori ați avut nevoie să alegeți o platformă. Dar, deși în zilele noastre există mai multe platforme din care puteți alege, diferențele dintre alegerile open-source de astăzi se regăsesc doar pe detalii: scheme de costuri diferite, instrumente de gestionare diferite, abordări diferite în materie de securitate. Cu alte cuvinte, dacă alegeți astăzi o platformă cloud open-source și nu sunteți mulțumit, puteți merge la alta pe mâine, iar costurile nu vă vor ucide.

Cu informațiile pe care vi le-am oferit aici, sperăm să puteți alege platforma care se potrivește mai bine nevoilor dvs. și vă va permite să uitați de durerile de cap, cum ar fi capacitatea serverului, middleware, cadre, mașini virtuale, magazine de date etc. După ce v-ați eliberat de toate acestea, veți putea să puneți toate resursele și toată atenția pe un lucru care contează cu adevărat pentru dvs.: livrați-vă aplicația de lovitură în cur cât de repede posibil și păstrați-i fericiți în timp ce îl folosești.

ETICHETE:

  • Sursa deschisa

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me