Stocarea datelor masive într-un mediu tradițional este costisitoare. Să explorăm soluția de stocare a datelor nestructurată din punct de vedere al costurilor, pe care o avem pe piață.

Datorită stocării în cloud, ceea ce face acest lucru uşor și scade costul fără a compromite calitatea & Securitate.

Stocarea obiectelor poate fi folosită pentru a stoca orice obiect, cum ar fi fotografii, video, audio, pdf, documente, fișiere statice, etc. Acest lucru poate fi, de asemenea, utilizat pentru a găzdui un site web static sau un scop de rezervă.

Un lucru bun despre stocarea în cloud este că puteți încărca și descărca datele de oriunde pe Internet și vă oferă, de asemenea, o opțiune de restricționare a acestora.

Deci aveți ambele opțiuni din care să alegeți în funcție de cerința dvs. Un alt demn de menționat plătești pentru ce folosești.

Să aruncăm o privire la unele dintre cele mai bune servicii de stocare în cloud.

AWS S3

Dacă lucrați deja în cloud, atunci acest lucru este destul de ghicitor. Unul dintre celebrul și pionierul în furnizarea stocării obiectelor.

Nu vă deranjează limitările de stocare; puteți încărca orice cantitate de date.

AWS S3 prevede Durabilitate 99.999999999% și vă oferă o opțiune de a încărca / descărca date folosind un browser, API.

Există trei tipuri de clase de stocare oferite.

Standard – un tip de stocare cu destinație generală cu latență scăzută, perfect pentru distribuirea conținutului, analiza datelor mari etc..

Standard IA (acces rar) – Puteți accesa IA dacă nu este accesat frecvent la conținut. IA costă mai puțin decât standard și potrivit pentru păstrarea datelor pe termen lung, care nu sunt accesibile zilnic.

Gheţar – costuri mai mici decât IA și potrivite pentru arhiva de date.

AWS oferă managementul ciclului de viață pentru a trece obiecte de la o clasă de stocare la alta. S3 este o bază de regiune care înseamnă că puteți păstra datele dvs. aproape de client, vizitator pentru o distribuție mai rapidă a conținutului și încărcări.

Și dacă te gândești la DR, atunci este acoperit. Suporta replicarea între regiuni, care poate fi folosit pentru backup. Nu uitați să consultați cele mai bune practici de securitate dacă decideți să mergeți cu AWS S3.

Google Cloud Storage

Spațiu de stocare cu latență scăzută de Google pentru întreprinderile mici până la nivelul întreprinderii. Google oferă patru tipuri de stocare.

Similar cu S3, GCS oferă și ciclul de viață al datelor pentru mutarea datelor de la un tip de stocare la altul. sau puteți configura, de asemenea, să o ștergeți.

Ar putea exista un scenariu când doriți să păstrați datele doar pentru o anumită perioadă.

Ex, condiția de mai jos va șterge toate datele mai vechi de 30 de zile dintr-o găleată.

Având în vedere că Google Cloud are mai multe centre de date din întreaga lume, puteți păstra datele dvs. în diferite orașe din Asia, Europa și SUA.

Recent GCS a prezentat solicitantul plătește caracteristică în care solicitantul suportă costul solicitării de date. În conformitate cu nivelul GCP gratuit, aveți stocare regională de 5 GB pentru a juca.

spaţii

Serviciul de stocare introdus recent de către DigitalOcean denumit spaţii are CDN încorporat.

În prezent, este disponibil în următoarele patru locații.

 • New York
 • Singapur
 • Amsterdam
 • San Francisco

Puteți utiliza o interfață drag-n-drop sau programatic prin API sau CLI pentru a controla datele.

Unele dintre utilizările comune ale spațiilor sunt:

 • Resurse web precum HTML, imagine, CSS, js sau pentru a găzdui site-ul static
 • Depozitarea jurnalelor
 • Păstrând o copie de rezervă, arhiva de date

DO Spaces este compatibil cu S3 și acceptă CORS. Dacă sunteți în căutarea unui tarif fix lunar, DigitalOcean ar fi unul dintre cele mai ieftine.

Fișiere Cloud

Fișiere Cloud de Rackspace este alimentat de OpenStack pentru a oferi spațiu de stocare scalabil scalabil. Se integrează strâns cu AKAMAI CDN pentru a servi conținutul mai rapid la nivel mondial.

Puteți păstra containerul de fișiere cloud ca privat sau public.

Rackspace oferă funcții unice, cum ar fi o adresă URL temporară, valabilă doar pentru o anumită perioadă. O soluție perfectă în care doriți să vindeți suporturi digitale și doriți ca un utilizator să se descarce într-un timp definit.

IBM Cloud Object Storage

Stocarea în cloud de către IBM oferă criptare din partea serverului și SSL / TLS în tranzit. Datele pot fi controlate folosind o interfață web, API RESTful, SDK.

Utilizând SDK vă permite să utilizați spațiul de stocare nu doar cu serviciile cloud IBM cu o altă platformă. Există două opțiuni de rezistență.

 • Regional – stochează date în mai multe centre de date, dar în aceeași regiune
 • Regiune încrucișată – stocați date în mai multe regiuni, utile dacă căutați HA bazată pe regiune.

IBM oferă patru tipuri de depozitare.

 • Standard – date cu scop general, accesate frecvent
 • Vault – date accesate o dată pe lună sau mai puțin
 • Vault rece – date accesate ocazional, pentru păstrarea datelor pe termen lung
 • Flex – Date dinamice, un mix de date accesate frecvent și rar

În conformitate cu planul lite, puteți începe cu 25 GB date GRATUIT.

Alibaba OSS

Alibaba Cloud OSS (Serviciul de stocare obiect) oferă o garanție de disponibilitate de 99,9%. Costul se bazează pe ceea ce utilizați, fără avans sau angajament pe termen lung.

Depozitarea Alibaba este capabilă să manevreze mai mult de 50.000 de solicitări pe secundă, și a obținut securitate multi-nivel integrată pentru a vă proteja de DDoS, încercări de autentificare neautorizate.

Depozitare Blur Azure

Stocați orice date nestructurate cu Microsoft Azure stocare blog. Unul dintre avantajele mai considerabile ale Azure este amplasarea sa.

Ex: dacă sunteți în căutarea mai multor locații din centrul de date din India, în momentul de față, Azure are o acoperire mai bună.

Spațiul de stocare Azure blog este optimizat pentru lacurile de date. Au primit și alte tipuri de depozitare, ca File & Arhivați, pentru a se potrivi cerințelor suplimentare.

Oracle Storage

Stocarea în cloud de către Oracle vă permite să stocați date nelimitate nestructurate pe găleată. Unele dintre caracteristici sunt:

 • Mai multe moduri de conectare – API rapidă OpenStack, plug-in HDFS, API REST, Java SDK, Python CLI și consolă
 • scalabilă – nu vă faceți griji în ceea ce privește dimensiunea datelor, se scalează automat.
 • Criptarea – criptare din partea serverului cu 256 algoritm AES

Concluzie

Știu că există opțiuni multiple pentru a stoca date în cloud. Cea mai bună modalitate de a alege este încercarea lor. Majoritatea furnizorilor de servicii de stocare în cloud menționate mai sus oferă un proces GRATUIT.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me